Şimdi Ara

TV Satın Alma Rehberi (Son güncelleme 24.01.2012) (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
400
Cevap
19
Favori
52.416
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: limpmust

quote:

Orijinalden alıntı: bektafig

Sony den vaz geçtim hocam . 1600-1900 arası PC bağlayınca bana sorun cıkarmıcak

Salon da duvara monte ednce sağ dan soldan ortadan her yerden bakınca Karanlık gözükmeyecek 107 ekran bir tv bakıyorum

http://www.vatanbilgisayar.com/lg-42lv4500-led-107-cm-full-hd-tv,-mci-400-hz,-1920x1080,-hdmi,-usb,-akilli-sensor,-42lv4500/productdetails.aspx?I_ID=54533

bu işimi görür mü acaba ? 100-200 daha ver şunu al diyebilirmisin yada. samsung panasonic philips lg farketmez

Aynı cihazı dün 1566 TL'ye aldım kurulum yarın yapılacak

haydi hayırlısı hocam. bana 5 metre mesafeden sol dan orta dan sağ dan kanal d yi açıp herhangi bi yerden bakıp goruntu jher yerden aynı mı gopzukuyor siyahlık ve bulantı varmı yazarsan cok sevinirim

senin 1-2 üst modelin olan LW4500 yada LW5500 serisi alıcam 42 yada 47

• merhaba ben 2d kalitesi iyi bir tv arıyordum ve rehber harika olmuş ben ps3 kullanıyorum buraya göre bana maddi gücüme göre 40 SONY NX720 ya da 40 SONY HX720 en uygunu ancak benim dikkatimi çeken nx720 100 hz ve sadece xrealty ıslemcı olmasına rağmen neden xrealty pro ıslemcılı ve 400 hz olan hy720 ile aynı fiyat aralığında? bunun nedenini söyleyebilirmisiniz? bu konuda yardımcı olursanız sevinirim oyun ve normal 2d film için almayı düşünüyorum 3d pek ilgimi çekmiyor
    teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bigbooss

merhaba ben 2d kalitesi iyi bir tv arıyordum ve rehber harika olmuş ben ps3 kullanıyorum buraya göre bana maddi gücüme göre 40 SONY NX720 ya da 40 SONY HX720 en uygunu ancak benim dikkatimi çeken nx720 100 hz ve sadece xrealty ıslemcı olmasına rağmen neden xrealty pro ıslemcılı ve 400 hz olan hy720 ile aynı fiyat aralığında? bunun nedenini söyleyebilirmisiniz? bu konuda yardımcı olursanız sevinirim oyun ve normal 2d film için almayı düşünüyorum 3d pek ilgimi çekmiyor
    teşekkürler

en sonunda anlamlı bir soru soruldu
    bunu cidden ben de merak ediyorum
  • Selamlar, foruma yeni başlayan birisi olarak öncelikle başta Shafter olmak üzere bilgilerini paylaşan herekese teşşekkür ederim. Benim öğrenmek istediğim nx720 lerdeki gorilla glass cam ( üst medellerde de var) nedeni ile televizyonda yansıma olup olmadığı (özellikle salondaki lamba avize vs nin yansıması), bunu sormamın nedeni sony yetkili satış temsilcisi arkadaşaların, tv nin altındaki ünite ile birlikte kullanılması gerektiği, üntenin tv ye belirli bir eğim verdiği ve yansımayı önlediğini belirtmesi nedeni iledir.

Teşekkür ederim
  • Shafter, ne yaptin foruma bilmiyorum ama cidden guzel sorular soruluyor. Ben de bu cevabi merak ediyorum simdi. En sonunda 3458tl ye ne alayim sorusundan kurtulduk:)

Bilgisi olan arkadaslardan cevap bekliyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kon3442

Az önce elktroworld den geldim. Şansıma 40d7000 ile 40nx720 yan yana idi. TRT HD deki bundesliga maçını yarım saat kadar canlı olarak izledim. Daha önceden aklımda d8000 vardı ama Shafter arkadaşımızın yorumlarını okuyunca acaba mı dedim ve sony ye bi şans vermek istedim ama nx720 içime sinmedi. Samsung daha canlı ve net göründü gözüme.Bence d8000 serisi bence diyince kavga çıkmazmış :) bi adım önde ve niyetimi bozmadan samsung alıcam.
    Tüm yorum yapan ve başlığı açan Shafter arkadaşıma teşşekkür ediyorum tv alırken bi çok kişiye ışık tuttacaktır bu başlık.
    Selam ve saygılar..

Hocam bende de samsung led var. renkler çok canlı haklısın. hafta sonu, çoğu tekno markette sony tv leri izledim. pazar akşamı samsung tv de 1080p film açtım, film ps3 oyunu ya da animasyon gibi geldi gözüme. başka bir film açtım, yine aynı. demek istediğim şudur ki, birsüre sonra o canlı görüntü sıkmaya başlıyor, doğallığı arıyorsunuz.
    şu an NX ve VT serisini yakın takibe aldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agtr -- 31 Ocak 2012; 15:08:05 >

• netim olmadigindan dogru duzgun takip edemiorum forumu.cepten yazmakta iskence zaten.
    nx 720 ile hx720 arasinda kalanlar nx 720 yi tercih etsin.xreality-xreality pro 120 hz -200 hz gozun algilayamayacagi farklar.fakat gorilla glass gorutuye kesinlikle canlilik -farklilik kattigi kesin.ayrica tv nin kendi sesi cok kotu.ses standi en azindan sesi dinlenebilir seviyeye getiriyor.
    ayrica saticilarin ellerindeki urunu satmak icin yaptiklari numaralara inanmayin.neymis gorilla glass icin egim sartmis yoksa yansima yapiomus..65"hx 920 de alt stand yok 15 bin tl lik tv yi o zaman kimse almasin o egim olmayacagindan dolayi..gorilla glass gereksiz birsey olsaydi sony ust sinif gv lerini sadece gorilla glass versiyonlariyla cikarmazdi.
    fakat hx720 tercih etmek isteyenlerde kotu bir tv odugunu dusunmesin.tek sorun spny nin su andaki tv siralamasi daha oncede yazdigim gibi hx920 hx820 nx720 hx720.zaten urunlerin fiyatlarindanda anlayabilirsiniz
  • Arkadaşlar bir sitede fiyatı oldukça makul EX729 var. Bilgisi olanlar televizyon hakkında bilgi versinler lütfen.
    Bir de yukarıları okudum da, genelde nx ve hx üzerinde durulmuş. EX neden arka planda?
  • quote:

Orijinalden alıntı: agtr

quote:

Orijinalden alıntı: kon3442

Az önce elktroworld den geldim. Şansıma 40d7000 ile 40nx720 yan yana idi. TRT HD deki bundesliga maçını yarım saat kadar canlı olarak izledim. Daha önceden aklımda d8000 vardı ama Shafter arkadaşımızın yorumlarını okuyunca acaba mı dedim ve sony ye bi şans vermek istedim ama nx720 içime sinmedi. Samsung daha canlı ve net göründü gözüme.Bence d8000 serisi bence diyince kavga çıkmazmış :) bi adım önde ve niyetimi bozmadan samsung alıcam.
    Tüm yorum yapan ve başlığı açan Shafter arkadaşıma teşşekkür ediyorum tv alırken bi çok kişiye ışık tuttacaktır bu başlık.
    Selam ve saygılar..

Hocam bende de samsung led var. renkler çok canlı haklısın. hafta sonu, çoğu tekno markette sony tv leri izledim. pazar akşamı samsung tv de 1080p film açtım, film ps3 oyunu ya da animasyon gibi geldi gözüme. başka bir film açtım, yine aynı. demek istediğim şudur ki, birsüre sonra o canlı görüntü sıkmaya başlıyor, doğallığı arıyorsunuz.
    şu an NX ve VT serisini yakın takibe aldım.

Öncelikle değerli yorumlarınız için teşekkür ederim. Beni d8000 e iten bikaç neden var aslında (1. MKV desteği 2.Dahili uydu alıcısı ki dsmart full paketi cam modülle kullanmak istiyorum 3.Flash desteği 4.Görüntünün canlı olması vs.) ama Shafter ustanında Sony nx720 için üzerine basa basa belirttiği doğal görüntü kalitesi ,2d deki olumlu performası, ışık sızması, ölü piksel, bulutlanma ve panelin aşırı ısınma sorunlarının olmayışı bu iki model arasında kalmama sebep oldu. Halen tv yi almadım sanırım bu gidişle epey bi süre daha alamıycam. Bi tv deki özellik öbüründe yok yani tek bi cihazda benim istediklerim yok ya da ben bilmiyorum öyle bi model. O yüzden bi süre daha beklemek benim açıkmadan en mantıklısı.
    Selam ve saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kon3442 -- 31 Ocak 2012; 19:06:35 >

• shafter abi ne güzel anlatmışsın eline sağlık. güzel de yazmışsın hepsini yazdım, şu kadar param var ne aliyim diye sormayın demişsin. ama benim şu kadar param yok şimdi ben de mi sormim. 1000 Tl'si olmayan adam full hd izlemesin mi. vay anasını para var huzur var. biy gün ben de yicem o şekeyleyden...
    şaka bir yana bende full hd bir televizyonum olsun istiyorum. ama öğrenci olduğum için 700 tl yi aşamıyorum? sizce ne yapmalıyım?
    "shafter: sen tv falan alma boşver?" mi diyorsunuz?
  • Buna da ben cevap vereyim:)
    Ben olsam 24 inç bir monitör alırdım (HDMI girişli veya en azından HDCP destekli olsun ki konsol da bağlayabil, bluray player da)
    Ben öğrenciyken öyle yapmıştım ve inan, bir çok tv alternatifine göre hem oldukça hesaplı, hem de çok daha kaliteli olmuştu.
    24 inçlik bir LED monitörde bilgisayar kullanma mesafesinden oyun oynamak veya 1080p film izlemek bambaşka bir serüven..
  • quote:

Orijinalden alıntı: gimmeluck

hocam ucuz ve kaliteli olsun diye,

LCD -ccfl ve 46 - 55inch ekran tv onerebilir misin? piyasada kaldıysa tabi.
    46C750 almıstım kardesime 3 ay once, simdi sırada kuzen var.

hatalarından arınmıs olgunluga erısmıs 7.n esil lcdler neden piyasadan bir bir kalkıyorr

upp.,.,..
  • sn shafter,

peki digitürk hd kutu kullanırsak lw5500 sd açıdan yine mi sınıfta kalır?
  • Sn Shafter:
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    3 ay once ben 46d7000 icin 6000 leri hatirliyorum.su an 3xxx seviyelerine geliyor nerdeyse indirimle.
    sony nin veya sharpin bir tv si ise uc ay once neyse su na toplasaniz % 10 luk bir fiyat dususu var.lg ve samsung neden peki % 50 indirim yapiyor? bir dusunun.
    daha 10 ay once 46pfl9xxx serisi tv ler bile 6000 lerdeydi bugun 2900 fiyati var.
    benim sahsi gorusum daha 1 yil dolmadan fiyatlarini yariya indiren modeller/markalar tv uretmiyor.insanlari kandiriyor.bugun 1 sene icinde %50 deger kaybeden bir urun( sadece tv degil ) anlayin ki o kaybettigi % 50 fiyat farkini zamaninda sizden kar olarak almistir.ve tv su anda asil degerine ulasmistir
    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

sözlerinizden sony harici ürünlere yaklaşmayın demeye çalıştığınızı anlıyorum.
    yanlışım varsa düzeltin lütfen...

• Merhaba arkadaşlar öncelikle tüm yazılanları okumaya çalıştım sorular ve cevaplar için teşekkür ederim. Fakat baktıkça okudukça kafam karıştı,şu an sadece ne istediğimi biliyorum fakat hangi tv de bulunur hepsi bu konuda araştırma yapmama rağmen tüm isteklerimi karşılıcak bütceme göre bi tv bulamadım .Beklentim şu yönde (107 ekran)
    1)En önemlisi bilgisayarıma bağladığımda oyunlar ve filmler açısından ses ve görüntü problemsiz olmalı, ekran kartım ATI Readon HD4850 Fan 512MB GDDR3 256BIT DVI çıkışı var fakat HDMI çıkışı yok.
    2)pc ile baglantıdan hariç olarak HDD yi taktığımda mkv dosyalarını , tüm divx formatlarını görüntüleyebiliyor,alt yazılarını açabiliyor olmalı , font ve renk ayarıda varsa süper olur :)
    3)koyacağım duvar 3 metre ötemde.sorun olur mu ki :S
    4)olmazsa olmaz önemli ileriye dönük özellikleri kaçırmayacağım bir tv olmalı,internetten faydalanabilinen tv'ler var sanırım ama pc ye sorunsuz bir şekilde uyum sağlarsa bu kısım önemsiz.
    5)ses çok önemli tabi ve ses sistemim yok almayıda düşünmüyorum çünkü odam çok ufak ve kalabalık yer yok onlar için ,bu yüzden ses çıkışı olabildiğince iyi olmalı.
    6)dahili uydu sanırım tek başına extra kanal görüntülemek için yeterli değil? yeterliyse güzel bir özellik.
    7)Kulaklık çıkışı iyi olur. ve kablo tv kullanıyorum normal kanallar var teledünya tarzı bişi değil,bu yüzden evimdeki tüplü 72ekran televizyondan daha kötü göstermemeli gösterirse biraz saçma olur :D

Ayrıca özellikle son dönemde tv almıs ve belli özelliklerinden çok memnun kalmış arkadaşlar varsa veya benim cahiliyetim yüzünden gözümden kaçmış kullanışlı özellikler varsa bilgilendirin beni lütfen

Bu isteklerimi karşılayabilecek fiyat açısından en hesaplı Tv'ye Allahın izniyle talip olacağım.

Teşekkür ederim şimdiden, okuyan gözlerinize,yardım için çalışan beyinlerinize,klavyedeki parmaklarınıza sağlık.

Bu arada Teknosa2dayım turuncu olmadan 1 hafta önce sizi haberdar ederim ama ürün bilgilerini yalnızca önceki gün görebiliyoruz.Bilginize.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheJahGangsAppLe -- 1 Şubat 2012; 6:43:03 >

• Değerli arkadaşlar ,

TV seçimi niçin yapılır?

-Seyrettiğiniz görüntü net ve anlaşılır olsun, puslu göstermesin, gözünüzü yormasın, sd ve hd yayınları düzgün işlesin , uzun yıllar hizmet etsin, bu bağlamda enerji tasarruflu olsun, çalışırken ses yapmasın, sağlam bir şase ve kaliteli malzemeden üretilmiş olsun , yaygın ve işi bilen servisi olsun, son kullanıcıyı üzmesin iyi ilişkileri olsun, bilinen bir marka olsun..

TV seçimininizi en az etkilemesi gereken faktörler neler olmalı.

- Dahili uydu alıcısı . burada kart ile çalışan uydu alıcılarının response time ları hem yüksek oluyor, hem de her istediğiniz müdehaleyi yapamayabiliyorsunuz.HDBOX veya kaliteli bir uydu alıcısısı kadar verimli kullanamazsınız.
    - TV ile nette sörf yapmak ? burada da gecikmeler yaşarsınız, bir pc'nin verdiği kullanım kolaylığını alamazsınız , yinede kullanmak isterseniz kaliteli klavye/mouse için 250-300.TL arası masraf etmeniz gerekir, wifi dahili değilse markanın dongle'ı için bir dünya para vermelisiniz, mutlaka net bağlantısı yapacağım derseniz ethernet den bağlayın.
    -MKV leri oynatsın, dts çözsün , altyazıları göstersin , vs vs. Bunları yapan 100-150.TL arası media player alın, cefa çekmekten kurtulun, ortalama 2000-3,000.TL vereceğiniz bir tv fiyatının %5 ini konforunuz için harcayın mutlu olun.

Öncelik kaliteli görüntü almaktır, kaliteli bir TV fiyatının %10 'unu geçmeyecek ve ekstra alınıp daha verimli kullanılabilecek özellikleri , ön plana çıkartıp bunlar için paramızı heba etmeyelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miki -- 1 Şubat 2012; 12:09:45 >

• miki ,
    peki bu söylediklerini göz önünde bulundurarak 2500 TL ye hangi tv yi alabiliriz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: crazyyyyyy

miki ,
    peki bu söylediklerini göz önünde bulundurarak 2500 TL ye hangi tv yi alabiliriz ?

ilk madde uyarınca , seyir zevkinize en uygun tv alınır.Herkesin seyir zevki farklıdır, kimi lcd kimi plasma sever , kimi de lg,philips, samsung, sony, tosh, panasonic vs markaların içlerinden bir tanesinin verdiği görüntüye bayılır ..Sizin bütçeniz ve seyir alışkanlıklarınız doğrultusunda bir kaç teknomarkete gidip bizzat incelemeniz , en doğru sonuca ulaşmanızı sağlayacaktır.
  • TV seçiminden sonra gözlük seçimide zor olacak sanırım çünkü baya çeşit var :(

Aşağıdaki hangisi iyidir? Baş ağrıtmaz, göz yormaz!!!
    --------------------------------------------------------------------

Sony 3D TV Gözlük TDGBR100B Siyah

Sony 3D TV Gözlük TDG-BR50 Renkli

Sony 3D TV Gözlük TDG-BR250B Siyah Şarj Edilebilir

Sony 3D TV Gözlük TDG-BR250W Beyaz Şarj Edilebilir

• Takip
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.