Şimdi Ara

TV Satın Alma Rehberi (Son güncelleme 24.01.2012) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
400
Cevap
19
Favori
52.461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • shafter güzel özetlemişsin ellerine sağlık.

sana pm attım okuyunca bana dön lütfen.
  • Merhaba
    Son zamanlarda ilgim Sony'lerin üstünde ama çok fazla model var ve bütçem ancak 40"e yetebiliyor. 40ex721 hakkında ne düşünüyorsunuz? Digiturk HD ile kullanmayı düşünüyorum ve HTPC'e bağlayıp format sorununu asabilecegimi düşünüyorum. Genel olarak 40ex720-40hx720 ve 40nx720 karşılaştırması yapabilirseniz çok memnun olurum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla buradaki Sony modelleri 4000 tl'nin uzerinde

Ben 2000-2500 tl gibi bir butceyle 46" bir tv almak istiyorum.

3D olayini cok onemsemiyorum, cunku birkac seneye gozluksuz 3D teknolojisinin cimacagini dusunuyorum.

Amacim PS3 + SD yayin + Arada HD yayin ve ps3'ten bluray film izlemek

Performans / fiyat oraninin Samsung'da cok yuksek oldugunu dusunuyorum. Sony kadar iyi degil ama bazi modelleri yari fiyatina neredeyse..

Bu durumda Samsung 46C750 almayi planliyorum, 2400 TL'ye..

Su sekilde de input lag olayini cozmeyi dusunuyorum:

http://www.digitalversus.com/update-input-lag-samsung-c750-news-16039.html

Bu fiyat seviyesinde tavsiye edeceginiz baska bir TV var mi?

Bu kullanim icin C750'den daha iyi olacak bir sey?

Onerilere acigim

• Gözlüksüz 3 D teknolojisi çıktı ve ABD de satşa başlandı..Fiyatı azıcık tuzlu..Bu topik için emek veren bütün arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Çok ayrıntılı bilgiler var..Dikkatimi ç.eken bir konu ise D.H. de ısrarla iki markayı döne döne her sorana tavsiye eden marka reklamcıları tavsiye ettikleri Likit, Led, Plazma Tv ların BİR SAATTE TÜKETTİKLERİ ELEKTRİK MİKTARINI ASLA VE ASLA YAZMIYORLAR...Stand by de yani beklemede sadece 1 Watt harcar yazıp insanlarla dalga geçiyorlar..Bilen arkadaşlarımız lütfen bu konulara değinsinler..Bizde öğrenelim..Saygılarımla..
  • Sevgili @Shafter ;
    Yaklaşık 6 aydır TV dünyasını araştırıyorum.Forumlar okuyup,tekno-marketler de kendi incelemelerimi yapıyorum.
    Tüm bu zaman dilimi boyunca okuduğum en gerçekçi,en net ve marka fanatikliğinden uzak konu başlığı sizin ki oldu.
    Tebrik ederim.
    Bu başlığı sürekli takip ederek bütçem doğrultusunda bir TV alacağım,tabi tavsiye isteyerek.

NOT: PS4'ün 2012'de çıkacağını ilk sizden okuyorum.Zamanında PS2 aldıktan 6 ay sonra PS3 çıkmıştı ve çok pişman olmuştum.2 ay içinde TV+PS3 almayı planlayan biri olarak ne yapmalıyım?
    PS4'ü beklemeli miyim ? Tahmini çıkış tarihi nedir? Yoksa PS3 uzun süre işimizi görür mü?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drmert -- 7 Kasım 2011; 9:40:19 >
  • emeğine sağlık yalnız 1000-2000 arası tavsiyelerinde verdiğin tv lerin en ucuzu 1750 TL den başlıyor,senden ricam 1200-1300 aralığında 100 hz,102 ekran full hd bir lcd yada led tavsiyesi verebilirmisin?
  • valla arkadaşlar şimdiden sizleri uyarıyım eğerki 3d benim için çok önemli sürekli 3d izlemek ve arada bir 2d 3d çevireceğim diyorsanız gidin lg lw serilerinden alın yok 3d önemli değil diyorsanız samsung alın başkada tv tanımam ben ben samsung 46d6500 tv aldım şu anda pişmanım 3d izlediğim zaman aşırı derecede gözleri yoruyor baş ağırısı yapıyor ama aynı filmi pasif gözlükle izlediğim zaman hiçbir sorunla karşılaşmadım yani diyeceğim 3d düşkünleri samsungdan uzak durun yoksa benim gibi pişman olursunuz
  • lıste ıyı olmus ama dıger tv markaları koymamıssın vestel sharp vs bunlarıda eklersen ıyı olur
  • Banada Ps3+Sd Yayın +arada Hd yayın ve Usb den her türlü filmi rahat oynatan çünkü bir çok film indireceğim ir tv önerizniz varmıdır 2,000-2,200 arası bütçe ile. 3d falan çok önemli değil olsada olur olmasa ama önceliklerim yukarıda yazdıklarım tşkler şimdiden
  • quote:

Orijinalden alıntı: drmert

Sevgili @Shafter ;
    Yaklaşık 6 aydır TV dünyasını araştırıyorum.Forumlar okuyup,tekno-marketler de kendi incelemelerimi yapıyorum.
    Tüm bu zaman dilimi boyunca okuduğum en gerçekçi,en net ve marka fanatikliğinden uzak konu başlığı sizin ki oldu.
    Tebrik ederim.
    Bu başlığı sürekli takip ederek bütçem doğrultusunda bir TV alacağım,tabi tavsiye isteyerek.

NOT: PS4'ün 2012'de çıkacağını ilk sizden okuyorum.Zamanında PS2 aldıktan 6 ay sonra PS3 çıkmıştı ve çok pişman olmuştum.2 ay içinde TV+PS3 almayı planlayan biri olarak ne yapmalıyım?
    PS4'ü beklemeli miyim ? Tahmini çıkış tarihi nedir? Yoksa PS3 uzun süre işimizi görür mü?

Öncelikle PS4'ü beklemene gerek yok. PS3'ler şu an 600 TL civarına satılıyor ve en az 2015'e kadar da satılmaya devam eder.
    Sen PS3 alırsan emin ol uzun süre işini görür. En kötü iki üç sene sonra yarı fiyatına satarsın. Ben aynısını PS2 için yapmıştım yıllar önce, hatta neredeyse aldığım fiyata sattım.

• Bu arada liste güzel olmuş ama Samsung'un D serisi ile ilgili beklediğimden az şey okudum. Bu serinin piyasada en çok satılan serilerden olduğunu duymuştum.

Samsung'un D serisiyle ilgili olarak başka ne gibi +/-'ler var??
  • halen bazi uyeler fiyat verip tv onerisi istiyor.arkadaslar ana konuyu iyi okuyun orda benim kendi tavsiyelerim mevcut.lutfen 2000 tl var hangi tv yi aliyim diyeceginize 1. mesaji dikkatli okuyun.
    bikac kisi halen lg nin bas agrisi yapmamasindan bahsetmis 2d yi 3d ye ceviriyomus filan.
    bakin 3d apayri bir olaydir.2d olarak cekilmis bir filmi 3d ye cevirmeniz demek yayini 2 ye bolup gozluk ile tekrar birlestirmek demek.3D filmler icin acin bakin nasil teknolojiler kullanilior ne tur kameralar kullaniliyor.eger ki 3d 1 kumanda tiki ile yapilacak kadar kolay olsaydi adamlar hic bir filmi 3d cekmezdi tv ler kendileri 3d ye cevirirdi yayinlari.Lutfen firmalarin pazarlama taktiklerine kanip sacma sapan seylere paranizi baglamayin.
    benim ps4 u bekleyin dememde ki amac ps3 un bizi 3-5 sene daha goturup goturmemesi degil ps4 ile gelicek tv lerde ki yeniliklerdir.ps3 ciktiginda daha dogru duzgun 1080p oynatan tv yoktu.simdi en kotu tv bile 1080p.su an dogru duzgun 3d oynatan tv yok.ps4 tamamen 3d ye yogunlastigindan ozellikle sony nin bu konuda bir adim ileriye gidecegini tahmin ediyorum.Bu yuzden amaci sadece 3d olan birisinin 1 sene daha beklemesi bence dogru olandir.
    bazi arkadaslar 1000 tl 1200 tl icin tv onerisi istemis.ne yazik ki bu fiyat araliginda ne tv lere bakiyorum ne de bir fikrim var.ancak bu fiyat araliginda ki tv lerden pek birsey beklemeyin.3 asagi bes yukari ayni goruntuyu alirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: ricketsia

Merhaba
    Son zamanlarda ilgim Sony'lerin üstünde ama çok fazla model var ve bütçem ancak 40"e yetebiliyor. 40ex721 hakkında ne düşünüyorsunuz? Digiturk HD ile kullanmayı düşünüyorum ve HTPC'e bağlayıp format sorununu asabilecegimi düşünüyorum. Genel olarak 40ex720-40hx720 ve 40nx720 karşılaştırması yapabilirseniz çok memnun olurum

1. mesajda tum gerekli bilgiler mevcut.
    ex720 nx720 nin onunde monolithic cam olmayani.
    hx720 de hx820 nin cam olmayani.
    hx serisinin goruntusu daha iyidir.ozellikla cinema serisi oldugunda daha guzel pq alirsiniz.
  • dediklerinizin çoğuna katılmakla beraber katılmadıgım bir iki kücük nokta var ama onlara deyinmeyeceğim lakin ps4 ün 2012de çıkacağını söylemişsiniz bunu nereden çıkardınız.....
  • quote:

Orijinalden alıntı: ariaven

Bu arada liste güzel olmuş ama Samsung'un D serisi ile ilgili beklediğimden az şey okudum. Bu serinin piyasada en çok satılan serilerden olduğunu duymuştum.

Samsung'un D serisiyle ilgili olarak başka ne gibi +/-'ler var??

evet gercekten de piyasada en cok satilan modellerden birisi.ben daha ilk tv arayisima basladigimda kiz arkadasim oha bunun cercevesi cok guzel metal ayaklari mukemmel durur mobilyanin ustunde diye zorla aldirmaya kalkmisti.simdi iyi ki beni dinlememissin diyor onun da tv ler hakkinda gozunu acinca.
    en son vatan indirimi oldugunda insanlar samsung tv leri deli gibi aliyordu.almadan once de dinlediklerim hep saticiya sorulan soru suydu.
    en yuksek hertz hangi tv de var agbi..
    bu soruya karsilikta tabi saticilar samsung lg vs gosterip bu tv leri sattiriyorlardi.
    indirim zamanlari acin bakin.misal sony tv ler vatan da %25 indirim olmasina ragmen yine piyasanin ustunde fiyatlar.cunku sony de ki kar marji ile lg-samsungda ki kar marji arasinda cok fark var.
    3 ay once ben 46d7000 icin 6000 leri hatirliyorum.su an 3xxx seviyelerine geliyor nerdeyse indirimle.
    sony nin veya sharpin bir tv si ise uc ay once neyse su na toplasaniz % 10 luk bir fiyat dususu var.lg ve samsung neden peki % 50 indirim yapiyor? bir dusunun.
    daha 10 ay once 46pfl9xxx serisi tv ler bile 6000 lerdeydi bugun 2900 fiyati var.
    benim sahsi gorusum daha 1 yil dolmadan fiyatlarini yariya indiren modeller/markalar tv uretmiyor.insanlari kandiriyor.bugun 1 sene icinde %50 deger kaybeden bir urun( sadece tv degil ) anlayin ki o kaybettigi % 50 fiyat farkini zamaninda sizden kar olarak almistir.ve tv su anda asil degerine ulasmistir.

• quote:

Orijinalden alıntı: cemo62

dediklerinizin çoğuna katılmakla beraber katılmadıgım bir iki kücük nokta var ama onlara deyinmeyeceğim lakin ps4 ün 2012de çıkacağını söylemişsiniz bunu nereden çıkardınız.....

bu linkten arastirabilirsiniz.

ben sadece internetin yalancisiyim.ancka bence de ps3 su an olabilecek en dusuk seviyesine indi fiyat olarak.belki 100 tl daha duser.ve ben yillardir bildigim bir urun ne zaman ki en dusuk seviyeye yaklasiyosa kisa sure icinde yenisi geliyor demektir.gelecek sene yilbasinda ps4 cikar diye tahmin ediyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shafter -- 7 Kasım 2011; 13:30:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Shafter

quote:

Orijinalden alıntı: cemo62

dediklerinizin çoğuna katılmakla beraber katılmadıgım bir iki kücük nokta var ama onlara deyinmeyeceğim lakin ps4 ün 2012de çıkacağını söylemişsiniz bunu nereden çıkardınız.....

bu linkten arastirabilirsiniz.

ben sadece internetin yalancisiyim.ancka bence de ps3 su an olabilecek en dusuk seviyesine indi fiyat olarak.belki 100 tl daha duser.ve ben yillardir bildigim bir urun ne zaman ki en dusuk seviyeye yaklasiyosa kisa sure icinde yenisi geliyor demektir.gelecek sene yilbasinda ps4 cikar diye tahmin ediyorum

hocam sen google a ne bakıyorsun internet demek aynı zamanda çöplük demek :) 2014-2015ten önce çıkmayacağını sony ima etti zaten

• wiiu xbox 720 ve ps4 un cok buyuk araliklarla cikacagini pek sanmiyorum ama hep beraber gorucez.ne kadar erken cikarsa o kadar tv alicak olanlar icinde iyi olacaktir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: karşıyakalı88

1 seneye yakındır forum takip ederim, abartmıyorum okuduğum en iyi üç başlıktan biri. Direkt, net ve keskin ifadeler. Çok teşekkürler.

Kısa ve net soracağım, cevaplarsanız sevinirim

- Tüplü tv kullanıyorum ve yayın kalitesinden çok memnunum, cam gibi gösteriyor. Ama bir büyük ekran zaafı başladı bende. Bugün gidip bir Panasonic 65vt30 alsam SD yayınlarda tüplüme yakın performans alır mıyım. (alacağım uydu alıcı ve kabloların kaliteli olduğunu varsayarsak).. Yoksa büyük ekranlar her halükarda -plazma bile olsa- SD yayınları çamur gibi mi gösterirler?

- Bir de burn in olayı VT plazmalar için bile hala ciddi bir tehdit unsuru mu? yani 200 saatten sonra bile hep tetikte mi olmam gerekecek?

- Son sorum... Bu 65vt30 için dün Kale Centerdaki Darty mağazasında fiyat sordum, adam malın sadece Yenibosnadaki şubelerinde kaldığını ve 9 bin lira olduğunu söyledi. Ama bildiğimce fiyatı 11 bin 500 civarı. Bu indirim neyin nesidir acaba, midem bulandı biraz?

Fazla oldu kusura bakmayın ama siz çok net bilgiler sunuyorsunuz.

merhaba @karsiyakali88

-çamur gibi görmezsiniz ama CRT deki kaliteyi de alamasınız.(HD kanallar dışında)

-burn in olayı her plasmada mümkün.

-Aplus (ataköy plus) avm de girişinde de var teşhirde.Uzun bir süredir hemde...Söylediğiniz gibi 8999 TL. Geçen ay forumdan bir arkadaş
    8199 TL ye MM de almıştı bu tv yi,vatanda da söylendiği gibi %25 de yakalarsanız 8600 e falan geliyor ama bu maliyette bir tv yi stokta
    kapalı bulmak mümkün mü tartışılır,TV 2011 model ,doğal olarak 2012 lere yer açmak için firmalar stok eritiyor bilimum kampanyalarla.
    Bu ebatta ki tek rakibi bu ay stoklara girecek olan Sony 65hx920 ,bakalım fiyat ne olacak ,bende takipteyim :)

• Shafter,
    Oncelikle bu faydali konu icin tesekkurler..
    Ben de 2 aydir incelemelerde bulunuyorum.
    Subat ayina kadar resmi gorevde Almanya dayim ve donmeden bir tane alacagim.
    %19 vergisiz alabildigim ve iyi bir alet almak istedigim icin fiyat onemli degil.
    Olmazsa olmazlar vardi benim icinde,
    Baska bir konu basliginda:

"FULL HD
    LED (full LED tercihen ama baska secenek yoksa Edge de olabilir)
    3D & Pasif Gozluk (FPR)
    En az 170 Hz

Bunlarin yaninda;
    Mumkun olan en iyi goruntu kalitesi (parlama, shadow, dimming vs. terimlerle kalabalik yapmayayim)
    Mumkun olan en iyi media player performansi.
    Mumkunse wifi mevcut olsun.
    Estetik cok da onemli degil.
    Modelin 55 ekrani mevcut degilse 47 de olabilir.

Aslinda Samsing 9090 almaya karar vermistim, Aralik ayinda alacaktim, ama pasif gozluk olayinin cok onemli oldugunu gordum.
    LG 55LW980S bekliyorum ama bu bekleyis husran mi olur bilemiyorum. Belki ben donene kadar burada cikmayacak bile..
    LG 55LW650S den daha iyi bir marka/model bakiyorum kac gundur (dedigim gibi fiyat onemli degil) ama bulamadim.
    Ne kadar full led baktiysam aktif gozluklu cikti.
    Ne kadar Edge Led baktiysam bir takim problemler cikti.
    Ama ben isin icinden cikamadim.
    Tavsiyelerinizi bekliyorum.."

..demistim.
    Ama yazilanlari okudukca insanin kafasi karisiyor. Albani ustanin ve sizin yazdiklarinizi okuyunca Sony 55HX925 (burada 920 yok 925 var, farkini bilmiyorum) aklima ciddi sekilde takilmaya basladi.
    Gecenlede Mediamarkt a gidip Samsung yetkilisiyle konustugumda da 2011 model 55d8090 modeline de isindim biraz.. Bluetooth yapmislar gozlugu ve bas agrisi olmuyormus..
    Aslinda dediginiz gibi 3D kaynak yok denecek kadar az. Tamam 3D cok keyifli hatta neredeyse LG 55LW659 alacaktim gecenlerde. Ama dediginiz gibi 2D yayin su an icin cok daha onemli.. Fakat bunun yaninda 2012 den itibaren tum piyasa ve Digiturk 3d konusunda cosarsa pisman olmak da korkutuyor beni. Cunku TR ye donunce memuruz. :)
    oyle birkas yilda bir TV degistiremeyecegiz.. Fakat buradayken 3000 Euro sinirina kadar harcama yapabilirim..
    Loewe lerde oyle jip parasi falan degil burda (uc modelleri bilemem) 46 ekrani vergisiz 3000 euro ya alabiliyorsun. O yuzden Loewe yi de gidip inceleyecegim.
    Sony 55HX925 vergisi cikinca 2300 euro civari. Samsung 55D8000 bunun biraz alti. LG 55LW659S 1350 Euro.

Yani anlayacaginiz kafam fena. Bir an once alip Digiturk HD ile(Cogu yayin SD olmasina ragmen), PS3 ile, ve alacagim bir mediaplayer ozellikli ses sistemiyle tadini cikarmak istiyorum..
    Bir yandan da LG nin kronik dediginiz sorunlari LW980S ile bitecek mi acaba diye 1-2 ay daha belkesem mi acaba diyorum..

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.