Şimdi Ara

TV Satın Alma Rehberi (Son güncelleme 24.01.2012) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
400
Cevap
19
Favori
52.396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: astramastra

merhaba @karsiyakali88

-çamur gibi görmezsiniz ama CRT deki kaliteyi de alamasınız.(HD kanallar dışında)

-burn in olayı her plasmada mümkün.

-Aplus (ataköy plus) avm de girişinde de var teşhirde.Uzun bir süredir hemde...Söylediğiniz gibi 8999 TL. Geçen ay forumdan bir arkadaş
    8199 TL ye MM de almıştı bu tv yi,vatanda da söylendiği gibi %25 de yakalarsanız 8600 e falan geliyor ama bu maliyette bir tv yi stokta
    kapalı bulmak mümkün mü tartışılır,TV 2011 model ,doğal olarak 2012 lere yer açmak için firmalar stok eritiyor bilimum kampanyalarla.
    Bu ebatta ki tek rakibi bu ay stoklara girecek olan Sony 65hx920 ,bakalım fiyat ne olacak ,bende takipteyim :)

Çok teşekkür ederim astramastra.

Bu teşhir ürünü vt30ları tavsiye eder misiniz, en büyük dezavantajları nelerdir acaba? cevaplarsanız sevinirim.

Sony 65hx920 bu ay stoklara girecek mi gerçekten emin misiniz? Öyleyse güzel bir haber. 2012lerde ancak gelir diyordum. (Benim fiyat tahminim 14-15 aralığı)

• quote:

Orijinalden alıntı: karşıyakalı88

Çok teşekkür ederim astramastra.

Bu teşhir ürünü vt30ları tavsiye eder misiniz, en büyük dezavantajları nelerdir acaba? cevaplarsanız sevinirim.

Sony 65hx920 bu ay stoklara girecek mi gerçekten emin misiniz? Öyleyse güzel bir haber. 2012lerde ancak gelir diyordum. (Benim fiyat tahminim 14-15 aralığı)

mümkünse servis menüsünden toplam çalışma saatlerini sorgulatmak lazım,bir de ölü pixsel var mı yok mu kontrolü şart,onun dışında garantili ürünler zaten.Gözle görülür bir problem yoksa alınabilir,showroomlarda çok detaylı incelemeye ne kadar izin ve imkan verirler konuşmak lazım.
    Sony konusunda ,bir iki sony mağazası ile 10 gün önce görüşmüştüm,kasımın ilk haftası stoklara girecek demişlerdi,muhtemelen bayramdan sonra gelir diye düşünüyorum.

• quote:

1. mesajda tum gerekli bilgiler mevcut.
    ex720 nx720 nin onunde monolithic cam olmayani.
    hx720 de hx820 nin cam olmayani.
    hx serisinin goruntusu daha iyidir.ozellikla cinema serisi oldugunda daha guzel pq alirsiniz.

İlginize teşekkür ederim. 40HX720 ve 46EX720 sony avrasya sitesinde 3200 TL'e satılıyor. Sizce hangisi daha mantıklı bir seçim olur?
  • Tekrar teşekkürler ilginiz için, not ettim.
  • Orijinalden alıntı: astramastra

mümkünse servis menüsünden toplam çalışma saatlerini sorgulatmak lazım,

Özür dileyerek son bir soru sormak istiyorum kafama takıldı şimdi.

Diğer sorunların hiçbiri yok mesela ve iş bir tek bu çalışma saatlerine kaldı. Bu konuda makul saat sınırı kaçlarda olmalıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karşıyakalı88 -- 7 Kasım 2011; 22:54:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mscaldiran

Shafter,
    Oncelikle bu faydali konu icin tesekkurler..
    Ben de 2 aydir incelemelerde bulunuyorum.
    Subat ayina kadar resmi gorevde Almanya dayim ve donmeden bir tane alacagim.
    %19 vergisiz alabildigim ve iyi bir alet almak istedigim icin fiyat onemli degil.
    Olmazsa olmazlar vardi benim icinde,
    Baska bir konu basliginda:

"FULL HD
    LED (full LED tercihen ama baska secenek yoksa Edge de olabilir)
    3D & Pasif Gozluk (FPR)
    En az 170 Hz

Bunlarin yaninda;
    Mumkun olan en iyi goruntu kalitesi (parlama, shadow, dimming vs. terimlerle kalabalik yapmayayim)
    Mumkun olan en iyi media player performansi.
    Mumkunse wifi mevcut olsun.
    Estetik cok da onemli degil.
    Modelin 55 ekrani mevcut degilse 47 de olabilir.

Aslinda Samsing 9090 almaya karar vermistim, Aralik ayinda alacaktim, ama pasif gozluk olayinin cok onemli oldugunu gordum.
    LG 55LW980S bekliyorum ama bu bekleyis husran mi olur bilemiyorum. Belki ben donene kadar burada cikmayacak bile..
    LG 55LW650S den daha iyi bir marka/model bakiyorum kac gundur (dedigim gibi fiyat onemli degil) ama bulamadim.
    Ne kadar full led baktiysam aktif gozluklu cikti.
    Ne kadar Edge Led baktiysam bir takim problemler cikti.
    Ama ben isin icinden cikamadim.
    Tavsiyelerinizi bekliyorum.."

..demistim.
    Ama yazilanlari okudukca insanin kafasi karisiyor. Albani ustanin ve sizin yazdiklarinizi okuyunca Sony 55HX925 (burada 920 yok 925 var, farkini bilmiyorum) aklima ciddi sekilde takilmaya basladi.
    Gecenlede Mediamarkt a gidip Samsung yetkilisiyle konustugumda da 2011 model 55d8090 modeline de isindim biraz.. Bluetooth yapmislar gozlugu ve bas agrisi olmuyormus..
    Aslinda dediginiz gibi 3D kaynak yok denecek kadar az. Tamam 3D cok keyifli hatta neredeyse LG 55LW659 alacaktim gecenlerde. Ama dediginiz gibi 2D yayin su an icin cok daha onemli.. Fakat bunun yaninda 2012 den itibaren tum piyasa ve Digiturk 3d konusunda cosarsa pisman olmak da korkutuyor beni. Cunku TR ye donunce memuruz. :)
    oyle birkas yilda bir TV degistiremeyecegiz.. Fakat buradayken 3000 Euro sinirina kadar harcama yapabilirim..
    Loewe lerde oyle jip parasi falan degil burda (uc modelleri bilemem) 46 ekrani vergisiz 3000 euro ya alabiliyorsun. O yuzden Loewe yi de gidip inceleyecegim.
    Sony 55HX925 vergisi cikinca 2300 euro civari. Samsung 55D8000 bunun biraz alti. LG 55LW659S 1350 Euro.

Yani anlayacaginiz kafam fena. Bir an once alip Digiturk HD ile(Cogu yayin SD olmasina ragmen), PS3 ile, ve alacagim bir mediaplayer ozellikli ses sistemiyle tadini cikarmak istiyorum..
    Bir yandan da LG nin kronik dediginiz sorunlari LW980S ile bitecek mi acaba diye 1-2 ay daha belkesem mi acaba diyorum..

sizin aklinizi diger arkadaslarin da basina geldigi gibi fpr fanatikleri cok karistirmis.arkadasim..gozlerinizde problem/migren gibi problemleriniz varsa her turlu 3d gozluk problem yaratir.hangi 3d gozluk ile izlerseniz izleyin 40-50 dk da bir 15 dk ara vermeniz lazim.uzun sureli izlenicek seyler degil bunlar.
    ben ana mesajda da yazdim.gidin kendi gozlerinizle lg yi herhangi bir tv.bakin herhangi diyorum.karsilastirin..lg nin mi yoksa 2 senelik herhangi bir tv nin mi daha iyi 2d goruntu verdigini gorun.
    forumda ki yazilari okursaniz.ozellikle lg fanatiklerinin yazilarini.sanki fpr haric butun 3d leri izleyenler kor olacak.bas agrisi mide bulantisindan hastanelik olacak.
    yok boyle birsey.pilli veya kendinden sarjli gozlukler cok sorunlu olsa bugun samsungundan philipsine sony sinden sharpina butun bu markalar 3d yi sg ile cikartmazlardi.1 sene sonra kim garanti verebilir ki lg nin de sg ye gecmeyecegini ?o zaman merak ediyorum forumda bu sefer lg nin nesini ovucekler.
    ben burda marka fanatigi degilim 3 ay tv almadim sadece lg nin nano tv leri gercekten birseyler yapar diye.ancak hem yurt disi forumlarda hem reviewlerde okuduklarimdan sonra bu kadar polemik yaratilan tv nin tamamen kara kutu( kimse net seyler soyleyemiyor manasinda ) cikmasindan sonra ben 6-7 bin lira mi bu tv ye vermem.sonucta para sizin paraniz.bugun herhangi bir marka fanatigi olmayan birisine cebimde o ayirdigim butce var hangi tv yi aliyim diye sordugunuzda size 2 secenek sunarlar.
    led istiyorsaniz hx920 plasma istiyorsaniz panasonic vt30.baska alternatifi yok.bu kadar yazidan sonra kara yine sizin.

• quote:

Orijinalden alıntı: niyazi5353

shaftere yararlı bilgilerinden dolayı teşekkür ederim benim öğrenmek istediğim tvlerin hangi modelleri full led veya edge led örneğin 5xxx serisi 6xxx serisi 7xxx serisi 8xxx serisi gibi

benim bildigim full led tv ler :
    philips pfl9xxx
    sony hx900-920
    lg : le8500 ve yeni cikan nano serileri
    samsung :? bilmiyorm gercekten var mi led tv si.(varsa yazin paylasalim)
    toshiba : sv685
  • quote:

Orijinalden alıntı: ricketsia

quote:

1. mesajda tum gerekli bilgiler mevcut.
    ex720 nx720 nin onunde monolithic cam olmayani.
    hx720 de hx820 nin cam olmayani.
    hx serisinin goruntusu daha iyidir.ozellikla cinema serisi oldugunda daha guzel pq alirsiniz.

İlginize teşekkür ederim. 40HX720 ve 46EX720 sony avrasya sitesinde 3200 TL'e satılıyor. Sizce hangisi daha mantıklı bir seçim olur?

40hx720 cinema serisidir ve 200 hz bir tv dir.ayrica xreality pro islemcisi ile daha iyi goruntu verir.eger ki bu 2 tv arasinda kaldiysaniz hx720 kesinlikle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shafter

quote:

shaftere yararlı bilgilerinden dolayı teşekkür ederim benim öğrenmek istediğim tvlerin hangi modelleri full led veya edge led örneğin 5xxx serisi 6xxx serisi 7xxx serisi 8xxx serisi gibi

philips pfl9xxx
    sony hx900-920

Sony HX900 Edge LED + LD, zaten TR de yok. HX920 Full LED.
    LG'de LX9xxx serisi de Full LED dir.
    Samsung'un Full LED i yok evet.
  • 40EX520 50 Hz mi acaba
  • Selamlar, öncelikle başlık çok iyi olmuş sürekli güncellenirse herkese yardımcı olabilir.

hazır böyle bir başlık varken bende yeni bi başlık açmak yerine buraya yazmayı uygun buldum.evlilik arefesinde birisi olarak bende salonum için tv arayışına girdim.istediğim özellikler şunlar;

Ekran Türü: LCD,LED veya FULL LED farketmez (led yerine eski yüksek serilerden lcd de tercih edebilirim)
    Boyut : 40"-46"
    Çözünürlük:Full HD min:100Hz
    Görüntü Kalitesi:Normal yayın ve Hd yayında çok iyi olmalı (Teledünya,DT veya HDuydu alıcı.bunlardan biriyle kullanılacak)
    3D:Hiç gerek yok
    Media Oynatma:Hiç gerek yok (htpc ile bu olayı çözmeyi düşünüyorum)
    Bütçe: <2000 (çok iyi bir fırsat olursa bütçeyi biraz zorlayabilirim)

htpc bağlamayı düşündüğüm için monitör ve oyun performanslarının da iyi olmasını istiyorum.
    yeni yıl kampanyalarıyla veya yılbaşından sonra eski serilerin ucuzlayacağını düşünüyorum.o nedenle 3-4 ay kadar bekleme opsiyonum var.bu süre zarfında takip etmemi tavsiye ettiğiniz tv serileri hangileridir?
    Önerileriniz için şimiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokhansar -- 8 Kasım 2011; 12:20:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: viast

40EX520 50 Hz mi acaba

Sony TV lerin özelliklerine direk kendi sitesinden bakabilirsiniz her zaman. En dürüst, doğru ve ayrıntılı spec veren firma Sony.

40EX520
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokhansar

Selamlar, öncelikle başlık çok iyi olmuş sürekli güncellenirse herkese yardımcı olabilir.

hazır böyle bir başlık varken bende yeni bi başlık açmak yerine buraya yazmayı uygun buldum.evlilik arefesinde birisi olarak bende salonum için tv arayışına girdim.istediğim özellikler şunlar;

Ekran Türü: LCD,LED veya FULL LED farketmez (led yerine eski yüksek serilerden lcd de tercih edebilirim)
    Görüntü Kalitesi:Normal yayın ve Hd yayında çok iyi olmalı (Teledünya,DT veya HDuydu alıcı.bunlardan biriyle kullanılacak)

htpc bağlamayı düşündüğüm için monitör ve oyun performanslarının da iyi olmasını istiyorum.
    yeni yıl kampanyalarıyla veya yılbaşından sonra eski serilerin ucuzlayacağını düşünüyorum.o nedenle 3-4 ay kadar bekleme opsiyonum var.bu süre zarfında takip etmemi tavsiye ettiğiniz tv serileri hangileridir?

sorunuzun cevabi 1. mesajda var lutfen dikkatli okuyun.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: gokhansar

Selamlar, öncelikle başlık çok iyi olmuş sürekli güncellenirse herkese yardımcı olabilir.

sorunuzun cevabi 1. mesajda var lutfen dikkatli okuyun.

ilk mesajınızda benim için genel bilgiler mevcut.istediğim özellikleri sıraladım ama detaylı bir bilgi veya öneri bulamadım.ilerleyen günlerde ayrı bir başlık açsam daha iyi olacak

teşekkürler

• @Shafter üstad yazın gerçekten çok açıklayıcı.
    Genel manada yüksek inç'li ekranların bahsi geçiyor normal olarak.
    Fakat benim görüşüne başvuracağım husus 26 ve 27 inç'lik iki LED TV için olacak...

http://forum.donanimhaber.com/m_54398472/tm.htm

linkteki içerik hakkında birkaç kelam etmen beni sevindirir doğrusu. Olası cevap için şimdiden teşekkür ederim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: techraven

quote:

quote:

philips pfl9xxx
    sony hx900-920

Hocam ufak bir düzeltme olsun istedim ; hx900 Intelligent Dynamic Full LED bir seridir ;

http://www.sony.com.tr/product/tv-132-52-lcd/kdl-52hx900

Ayrıca türkiyede satışı vardı ve devam ediyor;

http://www.akakce.com/arama/?q=52hx900

• quote:

Orijinalden alıntı: yusuftaner

quote:

quote:

quote:

philips pfl9xxx
    sony hx900-920

Hocam ufak bir düzeltme olsun istedim ; hx900 Intelligent Dynamic Full LED bir seridir ;

Hmm evet sanırım ben nedense HX800 olarak düşünüp yazmışım onları, teşekkürler

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: yusuftaner

quote:

quote:

quote:

philips pfl9xxx
    sony hx900-920

Hmm evet sanırım ben nedense HX800 olarak düşünüp yazmışım onları, teşekkürler

saygılar hayırlı bayramlar...

• En iyi TV markası hangisi?
  • Merhaba,
    Samsung 40d6000 almayi dusunurken son anda 40d6500 modeli aklimi celdi..
    Sizce bir miktar daha fark verip d6500 serisi alinmali mi?
    Forumlari arastirdigimda 2.100 TL civarina bazi ozel kampanyalar ile bu tv yi alan kisiler var..
    Bu fiyata alinir gibi geldi bana 1.800-1.900 TL civarina d6000 modelini almak yerine?
    Ne dersiniz?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.