Şimdi Ara

TV Satın Alma Rehberi (Son güncelleme 24.01.2012) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
400
Cevap
19
Favori
52.396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Forumda okudugum en dogru duzgun , sabit olmasi gereken makalelerden bir tanesi , fanatik ve hard-sell(belkide firmanin gizli sponsorlugudur bilemiyorum) mesajlarin icinde gozumden kacmis, ellerinize saglik , arada ilk mesaji guncellekte fayda var.
  • yorumlariniz icin tesekkurler.aslinda bu mesaji devamli update etmek isterim fakat ne yazik ki bu forumda konu eger ki lg ve fpr degilse hic kimsenin umrunda degilsiniz !
    zaten konu bolumunun adida tv tavsiyeleri degil LG tv tavsiyeleri olmaliydi.
    insanlar 2-3 film izleyip dolaba saklayacaklari bir 3d gozluk icin goruntu kalitesi, parasinin yuzde 30 unu bile hak etmeyen tv lere dunyalarin parasini veriyor.
    ilk mesajda da yazidim diyorum ki 100-150 liralik philips hmp3000-5000 en iyi codec destekleyen tv den bile cok daha fazla ise yaramasina ragmen insanlar halen tum codecleri destekliyor diye samsung tv aliyor :)
    ayni fiyata cok cok daha kaliteli goruntu almak varken 100 tl lik bir oynatici almak yerine tum codecleri destekleyen fakat daha kotu goruntu veren bir tv yi secen toplumuz..
    diger konuda benim bu yaziyi yazdigimdan beri piyasaya tv cikmadi.bu yuzden yeni tv ler vs icin birsey yazamiyorum.bakalim 2012 modeller geldiginde neler olacak.
    ben daha once de yazdigim gibi 55nx720 aldim.internet baglantim geldiginde ve iyi bi foto makinesi(kaliteli kamera destegide olan ) ayarladigimda inceleme yapacagim.
    veya bi yetkili satici iyi bi foto makinesi saglarsa onlar icinde yazabilirim bu incelemeyi : )

• arkadaşlar sadece film-ps3-pcde kullanılcak tv almak istiyorum acaba bu iyimidir ?

http://www.teknolojix.com/?urun-38018-LG-42---107CM--LK450-FULLHD-USB-LCD-TV---LG-Turkiye-Garantili.html

input lag mümkünse en düşük olsun
  • LG bu kadar kötümü yaav cihazdan soğudum 47lw5500 kullanıcısı olarak bazı şeylere katılıyorum sd yayın kalitesi kesinlikle kötü hd kalitesininde çok iyi olduğunu söyleyemem ama pc bağlayıp kullancaklar için iyi bir tv bana göre kendimde film/dizi izliyeceksem netten indirip pcyi bağlayıp öyle izliyorum hd yayında bile görüntü kalitesi çokda iyi olmamasına rağmen pcden 720p kalitesinde izlediğim bir filmde oldukça iyi bir görüntü kalitesi sunuyor beni fazlasıyla tatmin ediyor açıkçası. Uzun lafın kısası sadece tv yayınlarını izlemek için tv arayorsanız LG pekde iyi bir tercih değil ama pc ağarlıklı kullanacaklar için iyi bir tercih olduğunu düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zhongli -- 21 Ocak 2012; 16:56:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: NéGRo

LG bu kadar kötümü yaav cihazdan soğudum 47lw5500 kullanıcısı olarak bazı şeylere katılıyorum sd yayın kalitesi kesinlikle kötü hd kalitesininde çok iyi olduğunu söyleyemem ama pc bağlayıp kullancaklar için iyi bir tv bana göre kendimde film/dizi izliyeceksem netten indirip pcyi bağlayıp öyle izliyorum hd yayında bile görüntü kalitesi çokda iyi olmamasına rağmen pcden 720p kalitesinde izlediğim bir filmde oldukça iyi bir görüntü kalitesi sunuyor beni fazlasıyla tatmin ediyor açıkçası. Uzun lafın kısası sadece tv yayınlarını izlemek için tv arayorsanız LG pekde iyi bir tercih değil ama pc ağarlıklı kullanacaklar için iyi bir tercih olduğunu düşünüyorum.

aslinda bir lg kullanicisi olarak sizin yazdiklarinizda benm dediklerimi dogrular yonde.
    bizim burda tartistigimiz konu tv tavsiyeleri.
    pc monitoru istesek dogal olarak monitorlere bakardik.
    burda ben lg yi kotulemiyorum marka fanatigide degilim.sifirdan dosedigim evimde lg nin urunleride mevcut.fakat bir kullanici olarka bana gore cebimde ki xxx param varsa bu paraya en iyiyi sunan firma iyidir.
    lg nin herhangi bir fiyat araliginda su an icin alinabilinir bir TV si yok.2012 de cikartirlar bu sefer bende buraya eklerim hic sorun degil.sonucta onemli olan fanatik olmadan bazi seyler icin yorum yapmak-karar vermek.
    sizin kullandiginiz tv bundan 5 ay once 5000 tl idi su an yari fiyati.
    diger firmalara bakiyorsunuz misal sony 5 ay once benim aldigim tv 6500 tl idi su an 6100 tl.
    inanin samsung ve lg pazarlamada ki tartismasiz ustunluklerini kullanarak insanlara degerinin yarisini bile hak etmeyen urunleri fahis fiyatlarla satiyorlar.bu urunleri satarkende tv nin kendisi degil genelde yanlarina koyduklari ivir zivir insanlarin bu tv leri secmesinde etken oluyor.
    misal codec destegi fpr gozluk vs.acin lg konularini goruntu kalitesinden konusan yok konular donuyor dolasiyor fpr ye geliyor.ben burda fpr yi de kotulemiyorum.2012 de birkac firma daha fpr kullanicak diye okudum.benim fikrim bir kullanici tv alacagi zaman gercekten isine yarayacak ozellikleri belirlemeli ve gidip o ozelligi tasiyan en iyi tv yi alabilmeli.bu konuyu acma nedenimde buydu.

• shafter henüz incelemedin biliyorrum ama sende de bende de nx720 var ama yabancı forumlarda, cnet'te fln da 3D için bizim tv kesinlikle önerilmiyor, bununla ilgili ne düşünüyorsun. açıkçası ben 3d iyi olsun beklentisi içindeydim
  • @Shafter dediklerinize katılıyorum. bir LG kullanıcısı olarak objektif bakarsak kesinlikle iyi bir cihaz olduğunu söyleyemem ama pc performansı beni tatmin ediyor ağırlıklı olarakta pc için kullandığım dolayı bir şikayetim yok ama bu sene içinde kendi odama nasipse bir Led tv daha almayı düşünüyorum bu sefer tercihimi Sony'den yana kullanacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zhongli -- 21 Ocak 2012; 19:48:06 >

• Merhabalar
    Bu foruma yeni üye oldum ve çok faydalandım. Yeni bir TV almak ihtiyacı oldu bu yüzden epeydir araştırıyorum soruyorum sonunda bir kaç modele indirgedim.Aslında 1 numaralı mesajdan sonra sorulacak bir şey yok, sağolsunlar herşey anlatılmış, sonuçta Sam. 55d8000, sony 55nx720 arasında kaldım, ya da 6 ay daha idare edip hx920 bekleyim derken bugün panasonic vt30 65 inc seriisyle tanıştım ve kafam karıştı Biraz pahalı ama sony hx 920 den daha mı iyi acaba , tabi ne yapacağınıza bağlı amaözellikle gelecekte 3D yayınların artacağı düşünülürse fikirlerini söylerseniz çok sevinirim, bana ışık olur.
    Şimdiden çok teşekkürler
  • ilk mesaja birkac sey ekledim.
  • Shafter sence

KDL-46NX711, bu televizyonun panel ve işlemcisi nasıl ? şuanda gündemimdeki televizyon bu,,,,

acelem yok uygun bir anda içime sinerse alacağım televizyonu, araştırmaya devam ediyorum
  • o tv gecen senenin bir modeli ve tavsiye etmiyorum.onun yerine 200 tl ye ps3 hediyeli 46nx720 cok mantikli suanda.ancak bu kampanyalari sanirim bu hafta sonu bitiyor 31 ocakta.
  • Shafter kardeşimin bütün görüşlerine katılıyorum.
    Amaç neyse onu göz önünde bulundurarak almak lazım para kolay kazanılmıyor.

Yaklaşık olarak 1 aydan fazla oldu bende evimdeki eski tüplü (15 yıllık Vestel Balck serisi) tv son günlerini yaşadığı için araştırmalarıma başladım. En fazla yoğunlaştığım markalar Samsung ve Sony her markanın ver modelin kendince bir farklı özelliği var tabiki pazarlama stratejisi. Benim de evde bir media oynatıcım var çokda işimi görüyor, internete zaten her yerde girilebiliyor, ama kaliteli görüntü benim için önemli o nedenle led yerine lcd bile alabilirim 2000 tl ler 3000 tl ler verip hayal kırıklığı yaşamak istemiyorum o nedenle araştırmalarım devam ediyor acelemde yok eski emektar tv hala çalışıyor ayrıca bu kadar tl para vereceğim yene lcd yada led tv ler eskisi kadar yaklaşık 15 yıl kadar sağlam kalacağını düşünmüyorum. Tv yi sadece tv olarak kullanmak en mantıklısı ne kadar çok özellik o kadar çok risk tv alan ve almış olan arkadaşlara hayırlı olsun diyorum

• Shafter selam bende 46nx720 aldım bugün kuruldu.sen kullandığın ayarları paylaşırmısın servis bazı ayarlar yaptı pek tatmin olmadım.Şimdiden teşşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 6.pas

Shafter selam bende 46nx720 aldım bugün kuruldu.sen kullandığın ayarları paylaşırmısın servis bazı ayarlar yaptı pek tatmin olmadım.Şimdiden teşşekkürler.

goruntu ayarlari kisiden kisiye degisen birsyedir.ayrica odanin aldigi isik,yansimalar,tv nin icinde ki yazilim versiyonu,uretim suresi bile tv de etken olabiliyor.benim daha netim olmadigindan tv nin yazilimini update edemedim bu yuzden yaniltmak istemiyorum kimseyi.
    internetim olunca iyi bir inceleme yapip orda paylasmak istiyorum kulandigim ayarlari.misal herkes motion flow off kullanirken ben smooth yaptigimda goruntu mukemmel oluyor.tv nin ozelliklerinden bazilarini acinca veya medium olmasi gereken birseyi high da kullaninca goruntude bozulmalar oluyor.bunu kendi gozunuzle size iyi gelicek sekilde yaparsaniz daha iyi olur.
    http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1326766
    bu konuyu iyice okuyun.
    ozellikle jwb1 in son sayfalarda verdigi calibre ayarlarini kendime gore degistirdim ve goruntu bana gore su an kusursuz.

• Tekrar merhaba,
    Birinci mesaja ilaveler artık soracak bir şey bırakmammış, ama şunu sormak istiyorum tamam sony de karar kıldım, 55hx920 ile 60 nx720 yaklaşık aynı fiyat.
    Hx daha yeni ama öbürü de 60 inc. Yorumlarınız alabilir miyim.Teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: drkut

Tekrar merhaba,
    Birinci mesaja ilaveler artık soracak bir şey bırakmammış, ama şunu sormak istiyorum tamam sony de karar kıldım, 55hx920 ile 60 nx720 yaklaşık aynı fiyat.

su an sizin durumunuz icin yorum yapmak zor.simdi herkes tabii ki 55hx920 diyecek ancak ozellikle yurtdisinda insanlar 2" in hesabini yapiyor herkes buyuk ekrandan zevk aliyor.ve sirf bu yuzden sizin gibi 55hx920 ile 60nx720 arasinda kalanlar 60nx720 yi aliyor.
    samimi olmak gerekirse bende ayni durumda kalsam eger ki izleme mesafem max 3 metre ise ( belki 20-30 cm daha fazla olabilir) 55hx920.
    eger ki 3.20 metreden fazla ise kesinlikle 60nx720 mi alirdim.
    su an 3.10 metreden 55nx720 kullaniyorum ve boyutlar su an icin yeterli.fakat acik konusmak gerekirse su an odedigim 4 krediden birisi bittigi zaman paraya kiyip 3d yi oturtmus 70" birseyler almayi dusunuyorum 2 sene sonra.

yerinizde olsam alirim elime blueray diski giderim sony centera 2 tvde de oynatirdim.eger ki 2 tv arasindaki goruntu kalite farki sizin icin onemsiz gelirse direk 60nx720 alirim.cunku buyuk tvler gercekten evin havasini degistiriyor ve sinema etkisi yaratiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shafter -- 24 Ocak 2012; 20:24:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Shafter

quote:

Tekrar merhaba,

su an sizin durumunuz icin yorum yapmak zor.simdi herkes tabii ki 55hx920 diyecek ancak ozellikle yurtdisinda insanlar 2" in hesabini yapiyor herkes buyuk ekrandan zevk aliyor.ve sirf bu yuzden sizin gibi 55hx920 ile 60nx720 arasinda kalanlar 60nx720 yi aliyor.
    samimi olmak gerekirse bende ayni durumda kalsam eger ki izleme mesafem max 3 metre ise ( belki 20-30 cm daha fazla olabilir) 55hx920.
    su an 3.10 metreden 55nx720 kullaniyorum ve boyutlar su an icin yeterli.fakat acik konusmak gerekirse su an odedigim 4 krediden birisi bittigi zaman paraya kiyip 3d yi oturtmus 70" birseyler almayi dusunuyorum 2 sene sonra.

yerinizde olsam alirim elime blueray diski giderim sony centera 2 tvde de oynatirdim.eger ki 2 tv arasindaki goruntu kalite farki sizin icin onemsiz gelirse direk 60nx720 alirim.cunku buyuk tvler gercekten evin havasini degistiriyor ve sinema etkisi yaratiyor.

çok teşekkürler seçim tamamdır, içim rahatladı, 60 inç alacağım, 3- 3.30 yaparım mesafeyi

• quote:

quote:

quote:

Tekrar merhaba,

çok teşekkürler seçim tamamdır, içim rahatladı, 60 inç alacağım, 3- 3.30 yaparım mesafeyi

umarim yardimci olmusumdur.fakat nx720 gercekten kotu bir tv degil hx920 ile karsilastirdiginizda.olay tamamen izleme mesafesinde bitiyor.bu arada sanirim haberiniz vardir sony nin ps3 kampanyasi ay sonu bitiyor ve ilk mesaja ekledigim gibi hafta sonlari sony ozel indirim yapiyor sony centerlara.buna gore hareket ederseniz belki 300-500 ucuza alirsiniz tv yi fakat ayin 1 inden itibaren kampanya bitiyor.
    ayrica kendi adiniza veya cok yakininiz birisinin ustune firmaniz varsa faturayi kullanabilirsiniz ben sahsen kendi firmam oldugundan oyle yaptim 5500 luk tv 4600 gibi bir rakama geldi ps3 de alacaktim bunu da 200 e halledince 4000 e 55nx720 almis oldum :))

• quote:

o tv gecen senenin bir modeli ve tavsiye etmiyorum.onun yerine 200 tl ye ps3 hediyeli 46nx720 cok mantikli suanda.ancak bu kampanyalari sanirim bu hafta sonu bitiyor 31 ocakta.

sana yazdığım tv 2700 gibi birşeydi şimdi baktımda kalmamış :) nx720 güzel fakat o 4000 tl 3d lazım değil, hediyesi hoş ama bütçem yetmez, yanıt için teşekkürler
  • kuzenlerimin firmaları falan var da, faturayı kullanma meselesi nasıl oluyor? açıklayabilirsen sevinirim...

bu arada pm için saol, ( aldıın yere gttm ctesi gel ddiler ;) )
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.