Şimdi Ara

TV seçimimi yaptım ve PFL5507K modelini bugün aldım. Herkese teşekkürler.. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
114
Cevap
3
Favori
10.150
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: admira07

arkadaşlar 5007 ile 5507 ile arasında ne fark var ?
    Ben fiyatı biraz daha makul diye 5007'yi almayı düşünüyorum.
    bende bu TV'nin 46" olanını almayı düşünüyorum. Aynı fiyata 5507 40" olanı alınabiliyor. Bunu alma şunu al diyen var mı? Sadece görüntü kalitesi önemli. Media palyer vs önemli değil.
    Ayrıca bunun yanına bir media player ve uydu alıcıda tavsiye edebilirseniz harika olur

5007 Fiyatları
    46" = 1700TL
    http://www.teknofiyat.com/?search=philips+5007

5507 Fiyatları
    46" Fiyatı 2000TL
    40" Fiyatı
    Hızlıal 1550TL
    Vatan 1800TL

http://www.teknofiyat.com/?search=philips+5507
    Arada 250TL fark var.

Birde şu aktif gözlük olayı canımı sıkıyor. Aynı veya yakın kalitede pasif gözlüklü benzer bir modeli var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ozbi -- 9 Şubat 2013; 14:46:53 >

• 5007 modelinde 3D yok galiba.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dgkn_ngn

quote:

Orijinalden alıntı: sbirsin18

dün itibariyle 2000 tl + 200 tl hediye kuponuna 46 5507 aldım bimeksten.tv güzel bazen hızlı görüntülerde gölgelenme mi diyorlar nedir görüntü anlık ikileşebiliyor..ara ara tabii.ancak aklım yan taraftaki teknosa daki panasonic 42st50e ile sony 40hx850 de kaldı.bunlardaki görüntüyle çok fark var gibi geldi bana ama inşallah aratmaz 5507.hanım tutturdu led led die sony de gücümüz yetmeyince 5507 aldık.sony pahalı ancak o fiyata o görüntü st50 tek geçer.

Home> ayarlar> tv ve ekran ayarlari bolumunden bazi ozellikleri kismaniz kapatmaniz gerek diye dusunuyorum. Cok yuksek islemde kullaniyorsaniz bu da televizyonunuzun kasmasina sebep olur. Benim televizyonumda uydu alici+oyun konsolu olarak iki bolum olusuyor. Oyun konsolunda ona ait ayarlar uydu alici bolumunde ona ait ayarlar mevcut. Uydu aliciya ait hdmi kablosunu oyun konsoluna taktigimda bariz frame kayiplari yasiyorum.

Ayar cekmenizde yarar var.

Alıntıları Göster
    Dgkn_ngn ,

Home> ayarlar> tv ve ekran ayarlari bolumunden bazi ozellikleri kismaniz kapatmaniz gerek diye dusunuyorum. Cok yuksek islemde kullaniyorsaniz bu da televizyonunuzun kasmasina sebep olur. Benim televizyonumda uydu alici+oyun konsolu olarak iki bolum olusuyor. Oyun konsolunda ona ait ayarlar uydu alici bolumunde ona ait ayarlar mevcut. Uydu aliciya ait hdmi kablosunu oyun konsoluna taktigimda bariz frame kayiplari yasiyorum.
    Ayar cekmenizde yarar var.

Üstad,
    Bu modelle ilgili ayarları kendimce yapıyorum ama bir türlü oturmadı.
    Senden ricam kullandığın ayarları bana yazabilirmisin.
    Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ironi -- 11 Şubat 2013; 20:03:30 >

• arkadaşlar mrb.
    bugun media markt dan beyaz esyalarımla bırlıkte aradan cıksın dıyerek philips 46 pfl5507 k aldım.
    arastırmaya fırsatım yoktu hepsını halledeyım mantıgıyla alındı yanı. ıyı ve kotu ozellıklerını belırtırmısınız. degıstırme ımkanım var 14 gun ıcınde.

2 ad. aktıf gozluk ıle bırlıkte 2199 tl. bu rakama onerebılecegınız baska marka model varmdıır sımdıden tesekkurler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrh77

arkadaşlar mrb.
    bugun media markt dan beyaz esyalarımla bırlıkte aradan cıksın dıyerek philips 46 pfl5507 k aldım.
    arastırmaya fırsatım yoktu hepsını halledeyım mantıgıyla alındı yanı. ıyı ve kotu ozellıklerını belırtırmısınız. degıstırme ımkanım var 14 gun ıcınde.

2 ad. aktıf gozluk ıle bırlıkte 2199 tl. bu rakama onerebılecegınız baska marka model varmdıır sımdıden tesekkurler..

Hayırlı olsun bence iyi, 2 gözlük 200TL olsa TV 2000 TL'ye gelmiş, eğer 3D'yi de sık kullanacaksan zaten aktif 3D iyi seçimdir, ben de 7676 kullanıyorum ama yakın zamanda 6877'ye geçecek gibiyim, ambilight takıntım olmasa 5507 alırdım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tvefsanesi

quote:

arkadaşlar mrb.

Hayırlı olsun bence iyi, 2 gözlük 200TL olsa TV 2000 TL'ye gelmiş, eğer 3D'yi de sık kullanacaksan zaten aktif 3D iyi seçimdir, ben de 7676 kullanıyorum ama yakın zamanda 6877'ye geçecek gibiyim, ambilight takıntım olmasa 5507 alırdım.

cvbın ııcn tesekkurler. bıraz olsun ıcım rahatladı bılmeden kotu bısey mı aldım dıyerek.sanırım sadece ambilight ozellıgını aramayan bırı ıcın ıdeal bır secım dıyorsunuz bu benım ıcın yeterlı.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: jorge

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: jorge

quote:

Orijinalden alıntı: Epicus

@jorge

önermiş ya işte 40" philips 5507

aklımda lg vardı philips hiç düşünmüyordum bile..

lg mi philips mi peki?

ekleme: albani yazdıklarını anlamakta güçlük çekiyorum terimlere bayağı uzak olduğumu anladım

Ben ozetleyim ayip olmazsa eger albani ustada. Lg ile philips'i hele ki 5507'yi mukayese bile etmek hata olur.

Tv hala gelmedi servisteymis ama en son bana ugrayacaklar heralde. Sabaha kadar kurcalayip yorumlarimi ekleyecegim buraya.

cevap için teşekkür ederim..

düğün arifesinde olduğum için bayağı bir borçlandım..

tv için maksimum 1.500 lira bütçe ayırdım..

bütçeyi zorluyor açıkcası.. 1500e kadar tavsiye edebileceğiniz 40 yada 42" tv var mı

smart yada 3d beklentim yok düzgün görüntü versin kafi

ekleme: 5606 modeli nasıldır?

Genel olarak aldigim yorumlar, ozellikle albani ustanin da bastira bastira soylemesiyle sizi sadece soyle yonlendirebilirim; lg ve samsung'dan uzak durun :) Bu demek degil ki philips'in, panasonic'in veya sony'nin butun tv'lari kusursuz, ama detayli arastirmayla (ne amacla aliyorsaniz) aradiginiz urunu 2-3 gun icinde bulabileceginizi dusunuyorum. Misal ben, biraz amacimla ilgili konulara girdim ps3 bolumunden, biraz tv serilerinin konularini gezdim televizyon bolumunden, ama cogunlukla albani'nin yazdigi konulari okudum. Eger siz de boyle bir yontem kullanirsaniz amaciniza ulasabilirsiniz.

5606 hakkinda bir fikrim yok, uzgunum.

Biraz butce asabilirse 40"pfl5507h alabilirsiniz 1650 liraya kliksa'dan. Son harfi H olan uydu alicisiz, K olanlar uydu alicilidir bu seride. K olanlar 150 tl daha pahaliydi vatan'in kampanyasinda.

lg ile smsungdan uzak duralımmı bunlar şu an piyasanın hakimi durumda ne kadar uzak durulabilirki fiyat kalite özelliklerin çoğusu bu ürünlerde bulunuyor bende tv araştırmasında forum takibindeyim sizin lg yi önermeyişinizin sebepleri nedir mesela be daha ağırlıklı mesela oyunlarda sorun çıkarmadan oynayabileceğim bir tv bakmaktayım

• Sorun cikarmadan her turlu online oyunu oynayabiliyorum soyledigim modelde. Size samsung ve lg'yi aciklayamam, hangisinin ne -'si oldugunu hatirlamiyorum. 4-5 ay oldu heralde tv'yi alali ve yaklasik 2-3 hafta her turlu yorumu okudum, her marka icin. Sonunda bu tv'de karar kildim. İlgi alanim bile degilken, ve internette o kadar cok bilgi varken, sizde benim gibi arastirip kararinizi verebilirsiniz. Albani ustanin yorumlarina bakin (butun tv'ler hakkindaki). Belli ki kendisinin ilgi alani, hatta profesoru bu isin (yazdiklarina bakarak konusuyorum). Zira kimse onun kadar net ve detaylica bilgi vermiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

arkadaşlar mrb.

hocam sony 40hx850 fiyatı da düştü, 2600 civarı, hatta hepsi burda da maximum kartın varsa 50 tl de puan var, bence bunu düşün kendini zorla, küçük ekran ama kaliteli ekran
  • Merhaba arkadaşlar,

40" tv alacağım. 5507/k mı yoksa 6007/k mı almamı önerirsiniz?
    Bir satıcı 5507 de 3 renk teknolojisi olduğunu ve tek çekirdekli işlemci olduğunu, 6007 de ise 4 renk teknolojisi ve çift çekirdekli işlemci olduğunu söyledi. Ambilight çok önemli değil benim için. 2 tv arasında 200 tl fark var. Hangisini önerirsiniz?
  • 46 alırsan 5507 önerebilirim...

genel yorumlara bakarsan 6 serisi dse sorunu yaşayan çoktur... şanslı isen sizde çıkmaz :)

3 renk tek çekirdek olayı satıcı dili bi halta yarar mı acaba :(
  • philips aldığınız için pişman olacaksınız :) bende okadar yorum okudum philips aldım pişmanım şimdi heryere philips almayın yazıyorum :)
  • Tşk.ler 666azazel..

Küçük odaya alacağım için en fazla 40-42" alabilirim. 46" büyük kalır. Evet bu işlerde şans çok önemli. Kiminde hiç sıkıntı çıkmıyor kimin de ise insanı aldığına pişman edebiliyor maalesef. 40" de hangisini tavsiye edersiniz?

Belkide biraz daha sabredip 2013 modellerini beklemek iyi olabilir. Tabi burada da fiyat handikabı çıkabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: albani

@talin

Bahsettiğin ve kusur diye tanımladığın olgular tüm EDGE-LED panellerde vardır hatta Full-LED+LD li panellerde bile vardır(az da olsa!)

Veya siz Phil de kini LGE/Samy ve sony ile mukayese ederseniz en az Phil de olduğunu görürsünüz!

Banding diye tanımladığın efektler ise ya DSE dir(genelde banding diye tanımlanıyor) ya da panel-banding tir
    Şimdi senin panelin 40" olduğuna göre,üzerinde Sharp Modül varsa bu panel-banding çıkma olasılığı fazladır,örneğin benim
    Sharp yerine,Samsung Modül tercih sebebi dememin bir sebebi de budur

Veya DSE efekti ise bu da hemen her panelde hatta bendeki Full-LEd+LD olupta bu işte dünyanın en iyi paneli olan SV685 de
    bile yayına göre azda olsa olabiliyor!!!

...kenarlarda bantlı...dediğin,örneğin ATV-HD yi formatı(resim ölçüsü) değiştirmeden verdikleri için(bazı yayınlarda)haliyle panelin
    sağ-sol barlarında siyah boşluk oluşuyor ve panelde EDGE-LED olduğu için ışık çalışmasına göre burada ton farkı olmasıda çok doğaldır!!!

Ancak buun devamında anlattığın olay ise teknik olarak farklıdır! hem yukarıdaki düzensiz baclit çalışması(biz buna aptal ışık çalışması diyoruz)
    çünkü akıllı olabilmesi için sistemin ona göre olması gerekiyor!! genelde her panelde benzer efektler olur az veya çok(çoğu insan bunu anlamaz bile!)

Sonuç olarak bunları sorun filan değildir! her LED-LCD de oluşabilen ve "normal" dediğimiz sıkıntılardır!

+++

@Dgkn

Biraz karışık anlatmışsın ve bende bu tür anlatımları,Türkçesinden anlamadığım içim,biraz zorlanıyorum açıkçası

gecikme yi anlamadım veya Receiver derken,DT nin verdiği dandik cihazdan bahsediyorsun(Kızımdaki 5507 de DT nin verdiği
    dandik Humi Receiver var,ama resim kalitesi yine de pek fena sayılmaz!)

Yayından kaynaklı benzer sorunları bende görüyorum hatta bazı sahnelerde cihaz kötü çuvallıyor!!

Biz genelde "video-processing stability" tabiri kullanırız,bu durumda işlemcide anlık gecikmeler(geç algılama ve gelen data sinyalini anında
    işleyip ekrana açamama sorunu....)olursa,bahsettiğin sorunlar olur ama devamında anlatığın,şeylerdn bunun bir sorun değilde bir şekilde,
    panel harici kaynaklardna olduğunu tahmin ediyorum(görmeden bir şey diyemem net olarak çünkü!)

Şu testi yaparmısın;

https://r apidshare.com/files/2781878330/Stutter-testbycan.rar

videoyu masaüstüne indir,PC yi panele bağla ve oynat OK+

Ancak panelin kumandasından MENÜ lerin açılıp çalışması v.s v.s ciddi kötü beni hasta etmişti

YouTube gibi "live-stream-media" dediğimiz olayda panelin HIZ performansı anlaşılmaz!!! veya panel genelde HIZ olarak çok iyidir
    ama MediaPlayer(dahili bu işleri yapan yazılım+HW)iyi değilse veya sistemle uyumlu çalışmıyorsa yine benzer sıkıntılar yaşarsınız

>>ben onun için diyorum,herifler ne varsa panelin içine atıyorlar ve sonra da bir sürü sıkıntı çıkıyor haliyle SW den de bunları yazılım ile
    ancak bir yere kadar çözebiliyorlar!!!

Gamer lar için böyle paneller hele hele on-line Gaming işinde olmaz!!! ya CRT Monitör yada "TN" panelli Monitör kullanacaksınız!

Panel tip TV ler Gamer lar için pek değildir,Phil ise bu konuda en azından Samy ve LGE den çok daha hızlı olsada,yinede yeterince hızlı paneller değildir!!!

Sharp lar bu konuda daha hızlıdır(onunda başka sorunu çıkar)Samsung lar ise çok hızlı değildir(yine sorunları vardır)

Gaming olayını burada ayırın ve veriyorsa eyvallah diyeceksiniz!!!

++

Neticede bunlar hıza bağlı çalışan sistemlerdir,CRT TV veya Monitör olmadığı içinde Latency(gecikme)olması çok doğaldır zaten bu falsoların
    hepsini panelin yeterince hızlı olmaması yapıyor!!

++

albani hocam merhaba.. bu mesajın içeriğinde yer alan testlere ulaşmaya çalışıyorum ama maalesef yok böyle bir şey, bir kontrol eder misin?

• quote:

Orijinalden alıntı: psikoturk

philips aldığınız için pişman olacaksınız :) bende okadar yorum okudum philips aldım pişmanım şimdi heryere philips almayın yazıyorum :)

Nedeninide yazsan daha kıymetli olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ozbi

quote:

Orijinalden alıntı: psikoturk

philips aldığınız için pişman olacaksınız :) bende okadar yorum okudum philips aldım pişmanım şimdi heryere philips almayın yazıyorum :)

Nedeninide yazsan daha kıymetli olur

nedenini yazdım 42pfl6007 ile ilgili forumda ama burada da yazayım; ilköncelikle tvnin şekli ve masaya yapışık gibi duruyor olması yani dizayn olarak iyi tasarlanmamış, kumanda tuşlarına basmak istemiyorsunuz çok sert,seri işlem yaparken tık tık ses çıkıyor :) gelelim smart tvye, şimdiye kadar bi dizi izleyeyim dedim fox diye uygulamasında bikaç dakika izliyor sonra başa alıyor ileri sarmak mesele çünkü dakika girmek yok, youtube problemi var modemi açıp kapatınca bazı ayarlar mı gidiyor artık neyse açılmıyor videolar, smart tv uygulaması çok iyi değil, bişey izlerken menüye gireyim derseniz yavaşça menü açılıyor 2-3 saniyede :) 1 tb lik hard disk taktim ekrarn kararıyor ve kapanıyor en çok sinirlendiğim şey bu oldu, internet tarayıcısı var mı yokmu belli değil kullanmak istemyorsunuz zaten flash desteğide yok, modeminizi kapatıp açınca tvde kapanmışsa modem şifresi girmenizi istiyor, herseferinde modem şifresi girmelisiniz,olumsuzluklar tv aldığımdan beri devam ediyor mesela philips sitesine kayıt olacağım false çıkıyor yani tüm bunlar üst üste gelince philips niye aldım diyorum kendi kendime, güzel yönü android telefondan kontrol sağlanmasi ve ambilight özelliği, görüntü konusunda diğer tvlerle karşılaştırmadım ama bende 42pfl6007 var görüntü olarak isteğinize cevap verir ve son olarak 3d alacaksanız 120 üstü alın küçük geliyor 107 ekranlar...

• Uydu alıcısını kullanan arkadaşlar!!! kanallar kaç saniyede değişiyor...
  • Kendi sorumu kendim cevaplayayım. Dün bağlantılar yapıldı. Tv nin uydu alıcısı ayarlandı. Kanal geçişleri 2-3 sn civarında. Hd kanallarda 4-5 sn leri buluyor. Sanırım bu tarz tv lerde kendi uydu alıcılarından birşeyler beklemek hata oluyor. Tv nin görüntü kalitesi iyi ama kumandası, uydu alıcısı ve menüleri "cilalı taş" devrinden kalma gibi. Kumanda ile tv arasında haberleşmede kesin bir yavaşlık sözkonusu. Tv yi geri iade etmeyi bile düşünüyorum ama bu sefer de aylardır süren araştırmayı başa alma fikrini göze alamıyorum.
  • Ortalama uydu alıcılarda kanal geçiş süresi de o civardadır zaten..Digiturk kullanıyorum, HD kanallarda 3-4 saniyeyi buluyor. Biraz daha yavaş belki ama dahili uydu alıcıların en büyük avantajı, haricilere göre çok daha iyi bir görüntü kalitesi vermesi. Görüntü kalitesi, netliği ve akıcılığı yavaşlık olumsuzluğunu ortadan kaldırıyor benim için özellikle Philips televizyonlarda.Zaten Philips'in görüntü kalitesi en öndedir herkesin bildiği gibi. Smart TV ye gelince yavaşlık olduğu doğru fakat diğer markaları kullanmadan yorum yapanlar olduğu çok belli, hiçbir televizyondan bilgisayarınızdaki gibi internet deneyimi beklemeyin şimdilik ne Philips, ne Samsung, ne LG. Öte yandan okuduğum bazı sorunlar da kullanıcı tarafından becerilemediği için bahsedilen şeyler. İnsanları doğru bilgilendirelim. Ancak şunu biliyorum ki hiçbir televizyon tam olarak internet keyfine, Smart TV ye hazır değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: erkangl

Ortalama uydu alıcılarda kanal geçiş süresi de o civardadır zaten..Digiturk kullanıyorum, HD kanallarda 3-4 saniyeyi buluyor. Biraz daha yavaş belki ama dahili uydu alıcıların en büyük avantajı, haricilere göre çok daha iyi bir görüntü kalitesi vermesi. Görüntü kalitesi, netliği ve akıcılığı yavaşlık olumsuzluğunu ortadan kaldırıyor benim için özellikle Philips televizyonlarda.Zaten Philips'in görüntü kalitesi en öndedir herkesin bildiği gibi. Smart TV ye gelince yavaşlık olduğu doğru fakat diğer markaları kullanmadan yorum yapanlar olduğu çok belli, hiçbir televizyondan bilgisayarınızdaki gibi internet deneyimi beklemeyin şimdilik ne Philips, ne Samsung, ne LG. Öte yandan okuduğum bazı sorunlar da kullanıcı tarafından becerilemediği için bahsedilen şeyler. İnsanları doğru bilgilendirelim. Ancak şunu biliyorum ki hiçbir televizyon tam olarak internet keyfine, Smart TV ye hazır değil.

arkadaşım sen kullanmadın galiba diğer smart tvleri, samsungun memnun edici bir tarayıcısı ve smart tvsi var hantallık da yok... elbette çok iyi değiller ama philipsle karşılaştırınca süper diyorsun :)

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.