Şimdi Ara

TV seçimimi yaptım ve PFL5507K modelini bugün aldım. Herkese teşekkürler.. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
114
Cevap
3
Favori
10.150
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kelebekli ayarları diyorsanız esas ayarlar onun altında TV Ayarları yazan yer!
  • quote:

Orijinalden alıntı: talin

Kelebekli ayarları diyorsanız esas ayarlar onun altında TV Ayarları yazan yer!

Hımmmm.. Eve geçince iyice bir kurcalayım o zaman. Çok aradım taradım ama göremedim çünkü. Mesela anlattığım gibi örneğin bilgisayar monitörlerinde ki gibi tek tek parlaklık veya kontrast kısıp açabiliyormuyuz veya bunun gibi şeyler?
  • Kesinlikle! Hızlı Görüntü Ayarları değil,TV Ayarları.
    Benimki 5007 sizinkiyle ayni panel 3Dsiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi talin -- 4 Eylül 2012; 17:17:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: talin

Kesinlikle! Hızlı Görüntü Ayarları değil,TV Ayarları.
    Benimki 5007 sizinkiyle ayni panel 3Dsiz.

Çok teşekkür ederim eve gidince hemen deneyeceğim :)
  • teknosa.com dan kaldırmış 200tl çek vermemek için; şuan ucuz nerde var?
  • @talin

Bahsettiğin ve kusur diye tanımladığın olgular tüm EDGE-LED panellerde vardır hatta Full-LED+LD li panellerde bile vardır(az da olsa!)

Veya siz Phil de kini LGE/Samy ve sony ile mukayese ederseniz en az Phil de olduğunu görürsünüz!

Banding diye tanımladığın efektler ise ya DSE dir(genelde banding diye tanımlanıyor) ya da panel-banding tir
    Şimdi senin panelin 40" olduğuna göre,üzerinde Sharp Modül varsa bu panel-banding çıkma olasılığı fazladır,örneğin benim
    Sharp yerine,Samsung Modül tercih sebebi dememin bir sebebi de budur

Veya DSE efekti ise bu da hemen her panelde hatta bendeki Full-LEd+LD olupta bu işte dünyanın en iyi paneli olan SV685 de
    bile yayına göre azda olsa olabiliyor!!!

...kenarlarda bantlı...dediğin,örneğin ATV-HD yi formatı(resim ölçüsü) değiştirmeden verdikleri için(bazı yayınlarda)haliyle panelin
    sağ-sol barlarında siyah boşluk oluşuyor ve panelde EDGE-LED olduğu için ışık çalışmasına göre burada ton farkı olmasıda çok doğaldır!!!

Ancak buun devamında anlattığın olay ise teknik olarak farklıdır! hem yukarıdaki düzensiz baclit çalışması(biz buna aptal ışık çalışması diyoruz)
    çünkü akıllı olabilmesi için sistemin ona göre olması gerekiyor!! genelde her panelde benzer efektler olur az veya çok(çoğu insan bunu anlamaz bile!)

Sonuç olarak bunları sorun filan değildir! her LED-LCD de oluşabilen ve "normal" dediğimiz sıkıntılardır!

+++

@Dgkn

Biraz karışık anlatmışsın ve bende bu tür anlatımları,Türkçesinden anlamadığım içim,biraz zorlanıyorum açıkçası

gecikme yi anlamadım veya Receiver derken,DT nin verdiği dandik cihazdan bahsediyorsun(Kızımdaki 5507 de DT nin verdiği
    dandik Humi Receiver var,ama resim kalitesi yine de pek fena sayılmaz!)

Yayından kaynaklı benzer sorunları bende görüyorum hatta bazı sahnelerde cihaz kötü çuvallıyor!!

Biz genelde "video-processing stability" tabiri kullanırız,bu durumda işlemcide anlık gecikmeler(geç algılama ve gelen data sinyalini anında
    işleyip ekrana açamama sorunu....)olursa,bahsettiğin sorunlar olur ama devamında anlatığın,şeylerdn bunun bir sorun değilde bir şekilde,
    panel harici kaynaklardna olduğunu tahmin ediyorum(görmeden bir şey diyemem net olarak çünkü!)

Şu testi yaparmısın;

https://r apidshare.com/files/2781878330/Stutter-testbycan.rar

videoyu masaüstüne indir,PC yi panele bağla ve oynat OK+

Ancak panelin kumandasından MENÜ lerin açılıp çalışması v.s v.s ciddi kötü beni hasta etmişti

YouTube gibi "live-stream-media" dediğimiz olayda panelin HIZ performansı anlaşılmaz!!! veya panel genelde HIZ olarak çok iyidir
    ama MediaPlayer(dahili bu işleri yapan yazılım+HW)iyi değilse veya sistemle uyumlu çalışmıyorsa yine benzer sıkıntılar yaşarsınız

>>ben onun için diyorum,herifler ne varsa panelin içine atıyorlar ve sonra da bir sürü sıkıntı çıkıyor haliyle SW den de bunları yazılım ile
    ancak bir yere kadar çözebiliyorlar!!!

Gamer lar için böyle paneller hele hele on-line Gaming işinde olmaz!!! ya CRT Monitör yada "TN" panelli Monitör kullanacaksınız!

Panel tip TV ler Gamer lar için pek değildir,Phil ise bu konuda en azından Samy ve LGE den çok daha hızlı olsada,yinede yeterince hızlı paneller değildir!!!

Sharp lar bu konuda daha hızlıdır(onunda başka sorunu çıkar)Samsung lar ise çok hızlı değildir(yine sorunları vardır)

Gaming olayını burada ayırın ve veriyorsa eyvallah diyeceksiniz!!!

++

Neticede bunlar hıza bağlı çalışan sistemlerdir,CRT TV veya Monitör olmadığı içinde Latency(gecikme)olması çok doğaldır zaten bu falsoların
    hepsini panelin yeterince hızlı olmaması yapıyor!!

++

• quote:

Orijinalden alıntı: albani

@talin

Bahsettiğin ve kusur diye tanımladığın olgular tüm EDGE-LED panellerde vardır hatta Full-LED+LD li panellerde bile vardır(az da olsa!)

Veya siz Phil de kini LGE/Samy ve sony ile mukayese ederseniz en az Phil de olduğunu görürsünüz!

Banding diye tanımladığın efektler ise ya DSE dir(genelde banding diye tanımlanıyor) ya da panel-banding tir
    Şimdi senin panelin 40" olduğuna göre,üzerinde Sharp Modül varsa bu panel-banding çıkma olasılığı fazladır,örneğin benim
    Sharp yerine,Samsung Modül tercih sebebi dememin bir sebebi de budur

Veya DSE efekti ise bu da hemen her panelde hatta bendeki Full-LEd+LD olupta bu işte dünyanın en iyi paneli olan SV685 de
    bile yayına göre azda olsa olabiliyor!!!

...kenarlarda bantlı...dediğin,örneğin ATV-HD yi formatı(resim ölçüsü) değiştirmeden verdikleri için(bazı yayınlarda)haliyle panelin
    sağ-sol barlarında siyah boşluk oluşuyor ve panelde EDGE-LED olduğu için ışık çalışmasına göre burada ton farkı olmasıda çok doğaldır!!!

Ancak buun devamında anlattığın olay ise teknik olarak farklıdır! hem yukarıdaki düzensiz baclit çalışması(biz buna aptal ışık çalışması diyoruz)
    çünkü akıllı olabilmesi için sistemin ona göre olması gerekiyor!! genelde her panelde benzer efektler olur az veya çok(çoğu insan bunu anlamaz bile!)

Sonuç olarak bunları sorun filan değildir! her LED-LCD de oluşabilen ve "normal" dediğimiz sıkıntılardır!

+++

@Dgkn

Biraz karışık anlatmışsın ve bende bu tür anlatımları,Türkçesinden anlamadığım içim,biraz zorlanıyorum açıkçası

gecikme yi anlamadım veya Receiver derken,DT nin verdiği dandik cihazdan bahsediyorsun(Kızımdaki 5507 de DT nin verdiği
    dandik Humi Receiver var,ama resim kalitesi yine de pek fena sayılmaz!)

Yayından kaynaklı benzer sorunları bende görüyorum hatta bazı sahnelerde cihaz kötü çuvallıyor!!

Biz genelde "video-processing stability" tabiri kullanırız,bu durumda işlemcide anlık gecikmeler(geç algılama ve gelen data sinyalini anında
    işleyip ekrana açamama sorunu....)olursa,bahsettiğin sorunlar olur ama devamında anlatığın,şeylerdn bunun bir sorun değilde bir şekilde,
    panel harici kaynaklardna olduğunu tahmin ediyorum(görmeden bir şey diyemem net olarak çünkü!)

Şu testi yaparmısın;

https://r apidshare.com/files/2781878330/Stutter-testbycan.rar

videoyu masaüstüne indir,PC yi panele bağla ve oynat OK+

Ancak panelin kumandasından MENÜ lerin açılıp çalışması v.s v.s ciddi kötü beni hasta etmişti

YouTube gibi "live-stream-media" dediğimiz olayda panelin HIZ performansı anlaşılmaz!!! veya panel genelde HIZ olarak çok iyidir
    ama MediaPlayer(dahili bu işleri yapan yazılım+HW)iyi değilse veya sistemle uyumlu çalışmıyorsa yine benzer sıkıntılar yaşarsınız

>>ben onun için diyorum,herifler ne varsa panelin içine atıyorlar ve sonra da bir sürü sıkıntı çıkıyor haliyle SW den de bunları yazılım ile
    ancak bir yere kadar çözebiliyorlar!!!

Gamer lar için böyle paneller hele hele on-line Gaming işinde olmaz!!! ya CRT Monitör yada "TN" panelli Monitör kullanacaksınız!

Panel tip TV ler Gamer lar için pek değildir,Phil ise bu konuda en azından Samy ve LGE den çok daha hızlı olsada,yinede yeterince hızlı paneller değildir!!!

Sharp lar bu konuda daha hızlıdır(onunda başka sorunu çıkar)Samsung lar ise çok hızlı değildir(yine sorunları vardır)

Gaming olayını burada ayırın ve veriyorsa eyvallah diyeceksiniz!!!

++

Neticede bunlar hıza bağlı çalışan sistemlerdir,CRT TV veya Monitör olmadığı içinde Latency(gecikme)olması çok doğaldır zaten bu falsoların
    hepsini panelin yeterince hızlı olmaması yapıyor!!

++

Sn. Albani uzun zamandır yorumlarınızı okuyorum.Size bir şey sormak istiyorum.Philips 47pfl6877 ( 3D ) aldım 15 gün kadar önce.Maç yayınlarında DSE beni çok rahatsız etti özellikle gündğz maçlarında yada aydınlık sahnelerde ekranda tül perde varmış gibi sağa sola topu yönüne göre gidiyor.3D ye geçtiğimde daha da belirgin.Yarın servis çağırdım tespit için.Durumu net gösterebilmek için oyun konsolunda Fifa 2012 de test ettim ve kusur çok belirgin bence.Siz ne diyorsunuz bu cihaz iadesi için yeterli bir panel hatasımıdır.2-3 gündğr teknomarketlerde maç yayını olan tv lere bakıyorum aynı şekilde DSE gözükmüyor.Saygılarımla

• DSE efekti her panelde az/çok olur!! ayrıca senin paneliden panel-banding te olur/olabilir!

Paneli LGD nin olduğu için biraz daha fazla olması da normaldir!

Önce bir Servis gelsin baksın ve sorun normal şartlarda "kabul edilemez" bir hata oranında ise o zaman panel değişir(TV den bahsediyorum)
    ama bizde genelde neyi görseler ....abi bunlar normaldir.... deniyor asıl sorun burada işte!

Phil deki 6xx Serisi daha çok bu tip sorunlar çıkarıyor bu da üzerindeki LG Modülden kaynaklanıyor!

Ancak bir başka Marka/Seri v.s panel alırsan bunlarda da çıkma olasılığı vardır,bunuda unutma!
  • quote:

Orijinalden alıntı: albani

DSE efekti her panelde az/çok olur!! ayrıca senin paneliden panel-banding te olur/olabilir!

Paneli LGD nin olduğu için biraz daha fazla olması da normaldir!

Önce bir Servis gelsin baksın ve sorun normal şartlarda "kabul edilemez" bir hata oranında ise o zaman panel değişir(TV den bahsediyorum)
    ama bizde genelde neyi görseler ....abi bunlar normaldir.... deniyor asıl sorun burada işte!

Phil deki 6xx Serisi daha çok bu tip sorunlar çıkarıyor bu da üzerindeki LG Modülden kaynaklanıyor!

Ancak bir başka Marka/Seri v.s panel alırsan bunlarda da çıkma olasılığı vardır,bunuda unutma!

6 serisinin 42 ve 47 inç lerinde LG panel kullanıldığını okumuştum( TV yi aldıktan sonra :( ).55 inç te ne kullanıldığını biliyormusunuz acaba.

• O da LGD

Phil panel alıyorsanız LGD Modül olmayan bir Seri almalısınız!! 7/8/9 veya 5 gibi

Bu sene 7/8 ler 2012/2013 Model olarak oldukça iyiler hatta bayağı iyiler ve Sony nin tek rakibi/alternatifi bunlar olacak gibi!

++
  • Philips 40PFL5507K/12 aldım. Aslında Samsung almaya gitmiştim. 800 Hz lik LED 3D TV sini. Samsung un görüntüsünü biraz fazla sanal gördüm. Fiyatı ise 2500 TL civarında idi. Vazgeçtim. Philips 3D(3 boyutlu ) sistemi aktif gözlükle izleniyormuş. Teknosa’dan geçen hafta 1799 TL ye aldım. Gözlüksüz aldığım için çok pişmanım. Bugün (01.10.2012) Vatan bilgisayarda aynı fiyat 1799 TL ve 2 adet aktif gözlükle birlikte. Gözlük fiyatı aktif olduğu için en az 200-250 TL eder. 400 Hz CMR ,Dahili HD uydu alıcılı, smart TV , WiFi, 3D bir TV için kaçırılmayacak bir fiyat. Apartmanda kurulu Uydu sistemi var. Hem Türksat hemde Hotbird uydusuna yönelik. Ayrıca kendime ait bir çanağım var. HD yayınlarını merkezi sistem ile alıyorum. Kendime ait çanağı da D-Smarta bağlayıp giriş yaptım.3 adet tuner olduğu için biririni çıkarıp diğeri takma derdim yok. Philips 40PFL5507K/12 televizyon HD yayınları süper gösteriyor. Ancak kendi dahili uydu alıcısının kanal geçişleri çok yavaş. 2 saniye sürüyor. D-Smart SD yayın alıcı kanal geçişleri çok hızlı. HD uydu alıcısı bissli değil. Star , NTV spor , TRT in maç yayınlarında şifreli olduğu için yayın gidiyor. Bu ndenle hemen D-Smart SD yayına geçiyorum. Bulabilirseniz 2 adet aktif gözlükle Philips 40PFL5507H alın. Ancak aktif gözlük hediyeli bir kampanya şu anda Philips 40PFL5507h larda mevcut değil. H modelinde sadece uydu alıcısı yok. Fiyatta zaten 200 TL kadar düşüyor. HD uydu alıcısını dahili almamış olursunuz. Kanal geçişleri hızlı olur. TRT-1HD, TRT-HD, ATV-HD,A-HD yayınları ücretsiz. Ben bu sayede yıllar sonra Kanal-D ve Star ı bırakıp sadece TRT ve ATV nin HD yayınlarını izliyorum. Hotbird uydusunda da 1-2 ücretsiz HD yayını ile tenis maçı izledim. Ayrıca Cam Modul girişi var. D-Smart Cam modul satın alırsanız (199 TL düzeyinde ) diğer HD yayınları da izlersiniz. Smart TV çok başarılı. Kablosuz modem ile internet ulaşımı çok iyi. Konserleri izlemek de keyifli. Ancak Tv kumandası ile internette sörf yapmak zahmetlice. Kablosuz klavye mutlaka lazım. TV de 4 adet HDMI giriş var. 3 adet de USB girişide yeterli. Sony Playstation PS3 çok süper. Hem oyun hem de Bluray 3D film izlemek için PS3 yeterli. 400 Hz CMR bence kesinlikle yeterli. Zaten CMR değerleri arttıkça fiyat çok artıyor. CMR değeri 600,800,1200 ve hatta 2000 Hz lik TV ler mevcut. Panasonic Plazmada söz sahibi bir firma. Ancak 2000 Hz lik LED TV uygulamaları çok çok başarılı. Ancak fiyatları 3000-4000 TL düzeyiğnde. Samsung 800 Hz bana çok gerçek olmayan bir görüntü gibi geldi. 200 Hz, 40 inch TVler için yeterli değil. 40 inch için mutlaka 400 Hz üstü TV seçiniz. Eğer aktif gözlüğü ücretsiz vermiyorlar ise aktif 3D gözlük değil pasif gözlüğe yöneliniz . Sanırım son çıkan LG ler artl sadece pasif 3D sistemi ile üretiliyorlar. Salon için 40 inch bir LED TV yeterli. 46 inch TV daha iyi ancak görüntü kalitesi düşüyor. Bu nedenle 800 Hz ve parlaklık cd/m2 değerlerine bakınız. Kasa Philips lerde çok iyi. Çok profesyonel arkadaşların Philips PFL5507 kasası ile görüşleri bu sitede mevcut, okuyabilirsiniz. Diğer Philips modelinden farklı olan Philips 40PFL5507K modeli Made In Europe (EU )olması güven veriyor. Bu televizyonu Philips 40PFL5507K veya Philips 40PFL5507K yı şiddetle tavsiye ediyorum.

• h ların fıyatları aynı dusuk degıl gozluk hedıyelı olanların tabı
  • Philips 5507k almayı düşünüyorum ancak şu anda Vatan'dan baktığım kadarıyla gözlük hediyesi yok. Gözlük meselesini nasıl halledebiliriz? Yani fiyatlarını bilmiyorum. Eğer uçuk fiyatlar var ise hali harızda gözlük hediyeli olup daha üst model bir TV tavsiyesinde de bulunabilirsiniz.

Yarım saat içerisinde cevap veren olursa sevinirim zira almaya gidiyorum tv yi.
  • Metro markette gözlüklü satıyorlar 2299 TL..

al sana direkt link kardeş:

http://proxy.metro-group.com/MCCTurkey/219/#/spreadview/4/

http://www.metro-tr.com/public/anasayfa
  • quote:

Orijinalden alıntı: alfa_146

Metro markette gözlüklü satıyorlar 2299 TL..

al sana direkt link kardeş:

http://proxy.metro-group.com/MCCTurkey/219/#/spreadview/4/

http://www.metro-tr.com/public/anasayfa

Teşekkürler. K modelli olanıdır inşallah. Broşürde belirtmiyorda.

• http://www.vatanbilgisayar.com/televizyon/philips-40pfl5507k-40pfl5507k-3d-full-hd-smart-led-tv-102-cm,-1920x1080,4xhdmi,-3xusb,hd-uydu-alici/productdetails.aspx?I_ID=61654 bunda gozluk hedıyesı var h modelınde de var vatanda. ama dahılı uydu alıcılı modelı alan arkadaslar uydu alıcısı yavas dıye onermıyor. bılgınıze
  • TV ye baktım bu akşam Vatanda. Malesef beğendiğimi söyliyemiyeceğim. Burada pek çok arkadaş olumlu yorum yapmış bu tv hakkında. Yanılıyorlar demiyorum elbette. İllaki iyi tv dir ancak ben ne çerçeve tasarımını ne de görüntüsünü pek beğenmedim. Görüntü çok kötü değil. İnsanları yanıltmak istemem. Sadece ben daha canlı görüntüleri seviyorum ancak bu model mat ekranlı ve canlı renk ayarlarında olmasına rağmen beni tatmin etmedi. Aynen LG'nin 660S modelinde olduğu gibi. Philips'in yine 6007 modeline bakayım dedim ama canlı yayına bağlayamadılar o yüzden birşey söyliyemiyeceğinm. Gönlüm pek istemesede Samsung'a bakıcam sanırım zira en canlı görüntüler onda gibi duruyor.

İşler karıştı. Alıp çıkarım niyetiyle gitmiştim ama kısmet. Bakalım ne yapacağım.
  • dün itibariyle 2000 tl + 200 tl hediye kuponuna 46 5507 aldım bimeksten.tv güzel bazen hızlı görüntülerde gölgelenme mi diyorlar nedir görüntü anlık ikileşebiliyor..ara ara tabii.ancak aklım yan taraftaki teknosa daki panasonic 42st50e ile sony 40hx850 de kaldı.bunlardaki görüntüyle çok fark var gibi geldi bana ama inşallah aratmaz 5507.hanım tutturdu led led die sony de gücümüz yetmeyince 5507 aldık.sony pahalı ancak o fiyata o görüntü st50 tek geçer.
  • bende 46pfl5507k modelını dusunuyorum benım ıcın onemlı olan goruntu kalıtesı
  • quote:

Orijinalden alıntı: sbirsin18

dün itibariyle 2000 tl + 200 tl hediye kuponuna 46 5507 aldım bimeksten.tv güzel bazen hızlı görüntülerde gölgelenme mi diyorlar nedir görüntü anlık ikileşebiliyor..ara ara tabii.ancak aklım yan taraftaki teknosa daki panasonic 42st50e ile sony 40hx850 de kaldı.bunlardaki görüntüyle çok fark var gibi geldi bana ama inşallah aratmaz 5507.hanım tutturdu led led die sony de gücümüz yetmeyince 5507 aldık.sony pahalı ancak o fiyata o görüntü st50 tek geçer.

Home> ayarlar> tv ve ekran ayarlari bolumunden bazi ozellikleri kismaniz kapatmaniz gerek diye dusunuyorum. Cok yuksek islemde kullaniyorsaniz bu da televizyonunuzun kasmasina sebep olur. Benim televizyonumda uydu alici+oyun konsolu olarak iki bolum olusuyor. Oyun konsolunda ona ait ayarlar uydu alici bolumunde ona ait ayarlar mevcut. Uydu aliciya ait hdmi kablosunu oyun konsoluna taktigimda bariz frame kayiplari yasiyorum.

Ayar cekmenizde yarar var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.