Şimdi Ara

TV seçimimi yaptım ve PFL5507K modelini bugün aldım. Herkese teşekkürler.. (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
114
Cevap
3
Favori
10.167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: psikoturk

quote:

Orijinalden alıntı: erkangl

Ortalama uydu alıcılarda kanal geçiş süresi de o civardadır zaten..Digiturk kullanıyorum, HD kanallarda 3-4 saniyeyi buluyor. Biraz daha yavaş belki ama dahili uydu alıcıların en büyük avantajı, haricilere göre çok daha iyi bir görüntü kalitesi vermesi. Görüntü kalitesi, netliği ve akıcılığı yavaşlık olumsuzluğunu ortadan kaldırıyor benim için özellikle Philips televizyonlarda.Zaten Philips'in görüntü kalitesi en öndedir herkesin bildiği gibi. Smart TV ye gelince yavaşlık olduğu doğru fakat diğer markaları kullanmadan yorum yapanlar olduğu çok belli, hiçbir televizyondan bilgisayarınızdaki gibi internet deneyimi beklemeyin şimdilik ne Philips, ne Samsung, ne LG. Öte yandan okuduğum bazı sorunlar da kullanıcı tarafından becerilemediği için bahsedilen şeyler. İnsanları doğru bilgilendirelim. Ancak şunu biliyorum ki hiçbir televizyon tam olarak internet keyfine, Smart TV ye hazır değil.

arkadaşım sen kullanmadın galiba diğer smart tvleri, samsungun memnun edici bir tarayıcısı ve smart tvsi var hantallık da yok... elbette çok iyi değiller ama philipsle karşılaştırınca süper diyorsun :)

Kullandım açıkçası çok fark görmedim, çok farktan ziyade tatmin etmiyor beni ikisi de hatta üçü de. Belki bu sene gelecek olan modeller daha iyidir.

• PHILIPS 47PFL6097K/12 3D Smart Ambilight aldım.2399TLye Teknosa turuncu indiriminden. Çift işlemcili, 600hz, kanal geçişleri iyi. görüntü güzel, 6 gözlük pasif ve ambilight var.Yanında cam sehpa hediye(39TL ye) 12 ay teknosa film kulübü üyeliği var. 2 ay digitürk lig tv dahil deneme paketi var. Tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi simian -- 2 Mart 2013; 17:35:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: albani
    Samsung S_PVA veya Sharp UV2a paneller LGD ile mukayese bile edilmez teknik olarak+resim kalitesi olarak+Contrast ve tabiki Siyahlar v.s
    Karıştırmayın şimdi panelleri

Merhaba Üstad,
    Kardeşime bir 46" LED TV almayı planlıyoruz. İlk sırada Phlips 46PFL5507K var. Biraz eski bir model ama hala piyasada bulunuyor.
    Aklıma takılan konu şu: Şu anda piyasadaki 46PFL5507'lerde, Samsung S-PVA dışında bir panel kullanılma ihtimali var mı yok mu?
    Yani; geçen sene satılanlar ile aynı mı değil mi?
  • DÜNYADA 4 RENK İŞLEMCİSİ OLAN TEK TELEVİZYON SHARP (AqUOS QUATTRON)) BİR COK MARKA TELEVİZYON SHARP EKRANI KULLANIYOR ORJİNAL JAPON MALI BİLGİNİZE EGER GERCEK RENKLERİ GÖRMEK İSTİYORSANIZ QUATTRON TEKNOLOJİSİNİ ARAYIN
  • Oğlum LG 46LM660S televizyonumu kırınca bende yeni tv arayışına geçtim ve Vatan dan 46PFL5507K modeli 1699 TL ye aldım. Gözlükleri de Hepsiburada dan 2 adet 160 TL ye temin ettim. Aktif 3D göz baş ağrıtır derler dün akşam denedim pasif 3D den pek farkı yok. Tahminimce ilk 3D deneyimini yaşayanlar gözlerini fazlaca açtığından baş ağrısı yaşadılar . Arada görüntülerde küçük takılmalar yaşansa da görüntü kalitesi ve doğallığı bu fiyat için harika. Maalesef sizinde bilgiğiniz gibi Smart olayı philips te hiçte smart değil. Koskoca firmanın en nazından düzgün bir menü tasarımı yapmaması beni hayal kırıklığına uğrattı açıkçası. USB den birkaç film açıp kapattığımda televizyon kitleniyor, dts ses desteğinin olmayışı ve altyazı karakter sorununu geçtin bari filmdeki ikinci dil seçeneğini seçebilsem bana yeterdi ama maalesef bu da mümkün olmadı. Kısacası mediaplayer olmadan film keyfi pek mümkün gözükmüyor. Herkese iyi forumlar..

• Epicus E kullanıcısına yanıt
    hocam üzerinden çok geçmesine rağmen soruyorum. son kararınız hangisi oldu. ben 3 gündür kimseden net cevap alamadım maalesef. 55" philips 5537k ve panasonic et5e arasında kaldım. ve hala bekliyorum karar veremedim. siz neye göre ne yönde karar verdiniz. hangisini seçmeliyim
  • albani kullanıcısına yanıt
    Hocam ilk defa ET5E ile 5507k yı kıyasladığınızı gördüm. Size şunu sormak istiyorum 55" 5537k ile et5e yi kıyaslamanız mümkünmü. Bu yorumunuzun üzerinden bayağı geçtiği için soruyorum 2013 üretimlerinde panel farklılıkları varmıdır. Birde bu ikisi biri aktif biri pasif tabi . kulvarlar farklı olsada görüntü açısından kıyasla yüzde kaç hangisi iyidir. kullanılan paneller nedir. Hangisi tavsiye edersiniz. Şimdiden teşekkürler
  • albani kullanıcısına yanıt
    BUGÜN BARİ BİTSİN ŞU İŞKENCE BİR CEVAP VERİN. 4 GÜN OLDU HALA BİRİ YORUM YAPMADI. BEKLİYORUM TV ALMAK İÇİN. 55 " PHİLİPS 5537K İLE PANASONİC ET5E Yİ KIYASLAYIP FİKİR VERECEK YOKMU. AYNI PARAYA HANGİSİNİ ALMALIYIM. BU İŞKENCE BUGÜN BİTSİN LÜTFEN. BİRİ ADAM AKILLI CEVAPLASIN ŞUNU NEDENLERİYLE.
  • @albani

sevgili can ustam sizin PM iniz kapalı size ulaşamıyorum sizden ricam bana PM olarak veya buradanda olabilir size ulaşabileceğim cep e-mail v.s yazabilirmisiniz sizinle çok acil görüşmem gerekiyor saygılarımla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: muzo13

hocam üzerinden çok geçmesine rağmen soruyorum. son kararınız hangisi oldu. ben 3 gündür kimseden net cevap alamadım maalesef. 55" philips 5537k ve panasonic et5e arasında kaldım. ve hala bekliyorum karar veremedim. siz neye göre ne yönde karar verdiniz. hangisini seçmeliyim

panosonic et5 aldım. memnunum.3 kişiye daha aldırdım onlar da memnun.gerçi bir kişiyede 5507 aldırmıştım o da memnun ama benim inceleme fırsatım olmadı.bulabiliyorsan etw5 al.smartı biraz daha iyi geçen teknosada 1450tlye görmüştüm.bir de reciverını doğru seç neta 6400 ile görüntü çok çok iyi.ben de dt reciverı var ondan çok daha iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Epicus -- 2 Kasım 2013; 22:30:51 >
    hocam sakın bi yere gitmeyin baya sorularım olacak
    şimdi öncelikle 55" Alacağım için dediğin seriyi sanırım bulamam. 2750 tl için et5e veya 2850 tl için 5537 seçeceğim. tek soru hangisi daha iyi. phil sanırım internet olayı çok sıkıntılı. pana biraz daha iyi gibi. siz internet olayı , görüntü 2d ve 3d, malzeme kalitesi ve tv nin tasarımı + lar ve - ler neler yazarmısınız
  • 3-4 gün önce Teknosa seri sonu kampanyasından bir Philips 46pfl 5507k tv yi 1600 e aldım, fiyat harika tabi; Ama performansı fiyatından çok çok iyi.
    Daha önce sırasıyla lg lw 570s, lg lm620s led ve lg50ph670s plazma kullandım
    lg50ph670s i plazma olması dolayısı ile birebir kıyaslamak doğru olmaz tabi.
    Ama fiyat aralıkları ve diğer özellikleri bu tv'leri kıyaslama olanağı veriyor.
    Ben kendi tecrübelerime göre bu 4 tv için bir başarı sırlaması yaptım; ilgili arkadaşlar faydalanabilir.

RENK GÖSTERİM BAŞARISI
    1-PH670S renk sklası geniş
    2-LM620S keskinlik iyi
    3-LW570S Solgun
    4-PFL5507K doğal ve yumuşak

SÎYAH BAŞARISI
    1-PFL5507
    2-LM620S
    3-PH670S
    4-LW570S

HAREKETLİ GÖRÜNTÜ BAŞARISI
    1-PH670S
    2-PFL5507
    3-LW570S
    4-LM620S

SMART VE MEDİA PLAYER BAŞARISI
    1-PH670S
    2-LM620S
    3-LW570S
    4-PFL5507K

MENÜ HIZ VE KULLANIM BAŞARISI
    1-PH670S
    2-LM620S
    3-LW570S
    4-PFL5507K

TASARIM (ZEVKE GÖRE DEĞİŞMEKLE BİRLİKTE)
    1-PFL5507K
    2-LM620S
    3-LW570S
    4-PH670S

3D BAŞARISI(Pasif gözlük ve akıcı görüntü özellikleri)
    1-PH670S(akıcı görüntü özelliğiyle en iyi)
    2-LM620S(pasif gözlük özelliği ile daha cazip)
    3-PFL5507K
    4-LW570S (3d ilizyonu diğerlerine göre daha az)

HOPARLÖR SES ÇIKIŞI
    PH670S(en yüksek ve en dolu sese sahip.)
    PFL5507K(bas/tizler çok iyi ama yüksek sesde patlama oluşuyor)
    LW570S(frekanslar aşırı mid/yani teneke)
    LM620S(bazen katlanılmayacak düzeyde buzzing oluşuyor)

GENEL SORUNLAR

PH670S
    En başta, bilindiği üzere gündüzleri yansıma problemi var.
    Gündüz açık renk perdeli bir odada, izlenemeyecek kadar bariz sorun oluşturuyor.
    Bazı sahnelerde görüntü macunlaşıyor.
    Logo yanığı ve bant izi kalıyor.
    Bazen 3-4 metreden bile pikseller görünüyor.
    Konsrantı ayarlamak çok zors stabil değil; ya parlıyor, ya sönük kalıyor.
    Kulaklık çıkışı yok, harici ses kaynağınızın mutlaka optik girişli olması gerekiyor.

PFL 5507K
    Sd yayınlarda ne yaparsan yap, görüntüler soluk kalıyor. Renk arttırımına gidersen de renkler birbirine karışıyor.
    HD-FULL HD'ler de tüm tv ler tatmin eder düzeyde.

Tüm bunların dışında, film izlemenin en keyifli olduğu tv PH670S plazma tv.
    Renkler muhteşem. Plazmadan (benim gibi) led/lcd ye dönmek, sizin için biraz hüsran olabilir diyebilirim.
    Ama diğerlerine nazaran en kötü sd görüntüyü de bu plazma veriyor.
    Genel anlamda en, en temiz görüntüyü LW570S veriyor(Aşırı hareketli görüntülerde PH670S biraz daha iyi)
    LG akıllı kumanda iyi ama kanalları liste olarak vermemesi dolayısı ile uğraştırıyor.

Eğer tv alırken ağırlıklı amacınız hd/full hd film izlemekse kesinlikle plazma. Tabi gündüzleri koyu renk perdeli oda olması şartıyla.
    Sd yayınlar ve günlük kullanım için ise led/lcd öneririm.

Bu forumdaki önerileri dikkate alarak tv alıyorum. İzlenimlerimi yazarak buna bir katkı da ben sunmak istedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinewa -- 11 Ocak 2015; 23:28:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: albani

yaw paneli patlattım

düne kadar neredeyse hiç bilinmiyordu!

bugün Tekno nun Terra daki mağazasına gittim,ortada bir yere bir sürü Phil panel getirmişler
    kutusuyla,baktım 5xx Serileri epeyi fazla idi;Satıcıya sordum;bunlar nasıldır acaba???
    ....abi valla son 15 gündür çok satıldı,bizde anlamadık.... dedi

++

Umarım uyanırlar da,fiyatını yukarı çekmezler

++
    Tekrar yazıyorum 2012 Model 5xx Serisinde 32"/46"/55" olanlar(ID sinin sonu K veya H farketmez) Samsung PSA(S_PVA varyantı)
    Modül takılıdır;sadece 40" ların üzerinde ise ya Samsung ya da Sharp Modül takılıdır!

Sizler için Samy veya Sharp olması hiç farketmez;ancak daha önce de yazdığım gibi Samsung tercih sebebidir,çünkü Sharp ın seviyesi
    Samy kadar değildir bu Seride!

Kısaca bu ayrıntısına takılmayın++

Can hocam iyi akşamlar. Sizin tavsiyeniz üzerine almış olduğum tosh 46sv685 ten çok memnunum iyikide almışım. Hocam bir arkadaşıma panel almayı düşünüyoruz. 1500-2400 tl arasında f/p hangi markanın hangi modelini önerirsiniz? Phil 46pfl5507 f/p olarak hala alınanbilirmi, yada onun yerine daha güncel model varmı? Şayet 5000 serisi f/p olarak hala alınabilir panelse araştırdığım kadarıyla 5000 serisinin 4 modeli var yanlışım varsa affedin 46PFL5507, 46PFL5537, 46PFL5007 ve PFL5008 bu modellerin hangisi alınabilir. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Saygılar, sevgiler.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.