Şimdi Ara

TV seçimimi yaptım ve PFL5507K modelini bugün aldım. Herkese teşekkürler.. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
114
Cevap
3
Favori
10.168
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yaw Beyler,sürekli yazıyorum ama sanırım arada bazıları olayı kaçırıyor,hatta eMail den ulaşanlara da aynı şeyi yazıyorum;

Ben panelin o bahsettiğiniz "ıvır-zıvır" dediğim diğer özellikleriyle ilgili hiç işim yoktur,ilgimde yoktur;hatta kendi panelimde ne var
    daha bunları bile bilmiyorum 3D ile zaten işim yok v.s

Ben salt panelin "resim kalitesi" ve buna bağlı teknik ve sistem v.s olarak kısımları ile ilgiliyim,ıvır-zıvır işlerde Fransızım

ülen herifler ne varsa panelin içine özellik diye atıyorlar ama çoğuda bir şekilde sorunlu veya sıkıntılı v.s

Dolayısıyla bana ltf yok altyazı bilmem nesi varmı veya netten bilmem ne sitesine giriyormu,yok DTS varmı v.s v.s sormayın
    zaten bilmiyorum bile bunları

yaw bunlara bakarak panel filan almayın,siz reism kalitesine odaklanın,gerisi teferruat!!

• quote:

Orijinalden alıntı: albani

Aynı paneli kullanıyorlar,ancak görüntü işleme Phil de biraz daha iyi!

Sony artık Samsung un daha ucuz maliyetli ama kalitesi aynı olan Çin deki Fabrikasında üretilen PSA tip Modül kullanıyor,
    zaten dikkat etmişseniz bu sene 65/75/85 Serileri geçen seneki HX7/8/9 lardan çok daha ucuz

Ancak 65x ile 5xx i karşılaştırırsam,5xx OK dir!!

++
    Ayrıca gördüğüm kadarıyla 2012/2. parti Phil 7/8 ler daha da iyi geliyor!!! ve Sony 7/8 lere çok ciddi rakiptir;özellikle
    8xx leri ben çok beğendim!

Ancak LGD Modüllü Phil 6xx lar için aynı şeyi söylemiyorum!!

+

Hocam Philips'in yeni 7 ve 8 serisini inceledim dün mediamarkt'da dediğin gibi sağlam paneller biraz bilgi verirmisin kasa dizaynı filanda cok hoş incecik bir çerçeve ve metalik giri renk çok hoş duruyor görüntü kaliteside çok iyi geldi bana

• quote:

Orijinalden alıntı: Epicus

bu phill 5507 de kendi web browserından dizimag sitesi açılıyor mu?diğer dizi siteleri çok önemli değil ama bu site çok önemli benim için.pany et5 te izleniyormuş mesela.

buna cevap verecek yok mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: helsloot

quote:

Orijinalden alıntı: albani

Aynı paneli kullanıyorlar,ancak görüntü işleme Phil de biraz daha iyi!

Sony artık Samsung un daha ucuz maliyetli ama kalitesi aynı olan Çin deki Fabrikasında üretilen PSA tip Modül kullanıyor,
    zaten dikkat etmişseniz bu sene 65/75/85 Serileri geçen seneki HX7/8/9 lardan çok daha ucuz

Ancak 65x ile 5xx i karşılaştırırsam,5xx OK dir!!

++
    Ayrıca gördüğüm kadarıyla 2012/2. parti Phil 7/8 ler daha da iyi geliyor!!! ve Sony 7/8 lere çok ciddi rakiptir;özellikle
    8xx leri ben çok beğendim!

Ancak LGD Modüllü Phil 6xx lar için aynı şeyi söylemiyorum!!

+

Hocam Philips'in yeni 7 ve 8 serisini inceledim dün mediamarkt'da dediğin gibi sağlam paneller biraz bilgi verirmisin kasa dizaynı filanda cok hoş incecik bir çerçeve ve metalik giri renk çok hoş duruyor görüntü kaliteside çok iyi geldi bana

Herifler,"ÇİN" liler ile evlenince olayı çözdüler

Bu Phil bir garip Üretici;bir kere dünyada sadece AVRUPA Kıtasında mal satabiliyor;USA/Canada ve Amerika Kıtası bu herifleri attı!!
    Uzakdoğuda adları bile bilinmez,Avustralya çok etkin bir pazardır ama buyada da yoklar,tek pazar var o da Avrupa!

LGE ile evlenmişlerdi(LGE den bir cacık olmaz ama bunlarda ancak 3/5 senede anladılar) hani Modülleri ucuza getiririz diye
    ama o işde tutmadı tabiki! teknik sorunlar çığ gibi büyüdü v.s v.s sonuçta Boşandılar! ama ortada sipsivri ve pazarsız kalınca bu sefer
    gidip malum ÇİN li grup ile evlendiler ve heriflerin işleride rast gitmeye başladı!! yoksa Dükkanı aynen kapatıyorlardı!!

Processor işini ciddi düzelttiler;eskiden 2011 e kadar ciddi sorunlu idi!!
    SW düzenleri ve gerekli teknik yapıyı düzelttiler!

Ve en önemlisi LGD den aldıkları Modül sayısını ve Seri sayısını azaltıp "Samsung" a transfer oldular ve yaptıkları aslında teknik olarak
    en akıllı iş bu oldu

Ben onun için ısrarla Phil deki LGD Modüllü Serilerinden(örneğin 3/4/6 gibi) mümkünse uzak durun diyorum!!

Çin li uyanık,ve işi farklı boyuta getirdi ve bu herifler bana göre budnan sonra daha da sıkı gelecekler,ama bütün bunlar o "gelenekçi"
    Avrupa zihniyetli Phil in becereceği işler değildir;zatne bunlarda "kafa" olsaydı bu hale gelmezlerdi(panel işinden bahsediyorum sadece!!)

2011 de güzel para kazandılar ama 2012 daha da güzel kazanacaklar!

Bu sene Serileri bile birazda kafa karıştıcı biçimde 2 partiye ayırdı,Hi-End leri ise değişime giderek farklı yere getirdi v.s

Örneğin 2012 Model olarak en TOP Serisi olan9 xx ların yapısı değişti!!! örneğin 60lık Sharp Modüllü 9706 normal üretimde görünüyor ama
    bu aslında 2011 Modeldir!(sanırım TR de bu satılmıyor) veya 2012 Model olarak ise sadece 46lık 9707 görünüyor(benim "adaylarım" arasında
    bu vardır örneğin) buda Sharp Modüllüdür ama bunun 52 si yok(üretilmiyor halbuki en baba ebat budur bu Sharp larda!!)

Kısaca 9xx larda bir filim çeviriyor bu herifler ama Çin li nasılsa işi bilir

++

7/8 Serileri ise aslında Hi-End oluverdi ama paneller gerçekten çok iyiler

Ancak her üreticide olan bazı çakallıklar,Phil de de vardır,aslında 7/8 aynı paneldir!!! Modül+Engine v.s tamamen aynı!!!
    Maksat vatadaşın kafasını karıltırıp ....abi o olmaza bunu verelim..... taktiğidir bunlar;fiyatı birisinde yüksek tutulur;diğerinde alçak tutulur
    ve uyanıklarda paçaldan işi götürecekleri için onlar açısından 7/8 in bir önemi yoktur!! sadece o dengeyi sağlamak için ve maksay bir Phil
    panel satmak olduğu için(7/8 lerde) böyle bilindik atraksiyonları yaparlar!!

Bu arada kasa dizaynı,bazı özelliklerin ilave edilmesi v.s gibi hileler ilede malı farklı gösterip satmak isteyeceklerdir!

SW den bir oynama yapıp yapmadıklarını bilemiyorum,bunu zaman içinde anlarız!!! oynama yaparlasa örneğin 8 de resim daha iyi veya farklı
    gelebilir!!! herifler çekük-gözlü yaw bu işlerin piri olmuşlar bu uyanıklar

++
    Kısaca "iş yapar" 7/8 ler ama önce fiyatlarını hele bir görelim!!! Sony 7/8 alternatifi varken ben şahsen Phil 7/8 almam;kaldıki gördüğüm
    kadarıyla ilk Phil 7/8 rakamları bana yüksek geldi!!

Sony 95x geliyor ve 2013 Hi-End olarak satılacak ama fiyatı 7/8 ler gibi olursa güzel rakamdan girer ve ciddi satar!!!
    Sanırım Phil de 9xx için Sony nin 95x Serisinin sortisini bekliyor!!

2013 de gördüğüm kadarıyla TOP paneller Phil 7/8/9;Sony 7/8/9 olacaktır!!! Tosh ta ise hepsinden daha iyi bir alternatif var "ZL1" Serisi ama
    hem çok pahalı hemde 2012 Model biz zaten alışığız 3/4 senelik Tosh panelleri kullanmaya gerçi hala piyasada Tosh SV
    gibi bir sıkı panel yok,en azından sorunsuz bir panel hiç yok SV haricinde!!

• quote:

@jorge

önermiş ya işte 40" philips 5507

aklımda lg vardı philips hiç düşünmüyordum bile..

lg mi philips mi peki?

ekleme: albani yazdıklarını anlamakta güçlük çekiyorum terimlere bayağı uzak olduğumu anladım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jorge -- 3 Eylül 2012; 18:54:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: jorge

quote:

@jorge

lg mi philips mi peki?

ekleme: albani yazdıklarını anlamakta güçlük çekiyorum terimlere bayağı uzak olduğumu anladım

Ben ozetleyim ayip olmazsa eger albani ustada. Lg ile philips'i hele ki 5507'yi mukayese bile etmek hata olur.

Tv hala gelmedi servisteymis ama en son bana ugrayacaklar heralde. Sabaha kadar kurcalayip yorumlarimi ekleyecegim buraya.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Dgkn_ngn

quote:

quote:

@jorge

lg mi philips mi peki?

Ben ozetleyim ayip olmazsa eger albani ustada. Lg ile philips'i hele ki 5507'yi mukayese bile etmek hata olur.

Tv hala gelmedi servisteymis ama en son bana ugrayacaklar heralde. Sabaha kadar kurcalayip yorumlarimi ekleyecegim buraya.

cevap için teşekkür ederim..

düğün arifesinde olduğum için bayağı bir borçlandım..

tv için maksimum 1.500 lira bütçe ayırdım..

bütçeyi zorluyor açıkcası.. 1500e kadar tavsiye edebileceğiniz 40 yada 42" tv var mı

smart yada 3d beklentim yok düzgün görüntü versin kafi

ekleme: 5606 modeli nasıldır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jorge -- 3 Eylül 2012; 19:51:48 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Dgkn_ngn

quote:

quote:

@jorge

lg mi philips mi peki?

cevap için teşekkür ederim..

düğün arifesinde olduğum için bayağı bir borçlandım..

tv için maksimum 1.500 lira bütçe ayırdım..

bütçeyi zorluyor açıkcası.. 1500e kadar tavsiye edebileceğiniz 40 yada 42" tv var mı

smart yada 3d beklentim yok düzgün görüntü versin kafi

ekleme: 5606 modeli nasıldır?

Genel olarak aldigim yorumlar, ozellikle albani ustanin da bastira bastira soylemesiyle sizi sadece soyle yonlendirebilirim; lg ve samsung'dan uzak durun :) Bu demek degil ki philips'in, panasonic'in veya sony'nin butun tv'lari kusursuz, ama detayli arastirmayla (ne amacla aliyorsaniz) aradiginiz urunu 2-3 gun icinde bulabileceginizi dusunuyorum. Misal ben, biraz amacimla ilgili konulara girdim ps3 bolumunden, biraz tv serilerinin konularini gezdim televizyon bolumunden, ama cogunlukla albani'nin yazdigi konulari okudum. Eger siz de boyle bir yontem kullanirsaniz amaciniza ulasabilirsiniz.

5606 hakkinda bir fikrim yok, uzgunum.

Biraz butce asabilirse 40"pfl5507h alabilirsiniz 1650 liraya kliksa'dan. Son harfi H olan uydu alicisiz, K olanlar uydu alicilidir bu seride. K olanlar 150 tl daha pahaliydi vatan'in kampanyasinda.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• forum tersine döndü :D
  • yaw forumun başı mıçı neresi
    başım döndü

ayrıca forumda 3/5 gündür hız sorunu ve sayfa açılamama ve bir sürü sorunlar var
  • Albani hocam
    bu sitede 5507 incelemişler.resim kalitesi dediğiniz gibi iyi puan almış
    http://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&hl=tr&rurl=translate.google.com.tr&sl=de&tl=en&u=http://www.chip.de/artikel/Philips-40PFL5507K-40-Zoll-LCD-TV-Test_56479129.html&usg=ALkJrhhhJCJLQXnWnUFzPzX74NcsLtnYkA

ancak Samsung UE40ES6300 de resim kalitesi ve genel performans olarak sitenin sıralamasındahttp://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&hl=tr&rurl=translate.google.com.tr&sl=de&tl=en&u=http://www.chip.de/bestenlisten/Bestenliste-Fernseher-40-bis-42-Zoll--index/index/id/1022/&usg=ALkJrhg_bwJsJaRyqA48AuXsTtY5B_tMzw 5507 den önde görünüyor.sizin görüşünüz nedir bu konuda?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Epicus -- 4 Eylül 2012; 19:47:29 >

• Phil 5xx Serisi ne Hi-End ne de Referance bir panel!!!

Sadece şuanda geldiği ve sunduğu performans olarak en iyi konumda olan F/P panel!!!

Sanırım bazıları olayı ya abartıyor ya da 5xx Serisini çok farklı bir panel sanıyor!

O Alman Siteleri hikaye,zaten katagorileri bile saçma!!

Üstelik verdikleri Image Q.puanlarıda neye göre veya panelin bazı çalışma durumları nedir bilgi yok!
    "Sorunlar" dan ise hiç bahsedilmiyor ve sadece 3D de cross-talk için bir şeyler yazmışlar ve alın size inceleme
    olmuş yaw boşverin bunları!

Hiç Motionhandling sorunlarından orada bahsedilmiyor!!

LGE veya Samy deki HIZ sorunuda orada hiç yok

++
  • peki albani üstadım phil'in bu 6097 modeli hakkında bilgilerinizi paylaşabilir misiniz? 55" olanı almayı planlıyorum ama 7xx serileri maddi olarak zorluyor.. 2012 model yenilikler var diyor satıcılar ama inandıramıyorlar kendilerine maalesef...

tabi bir bilene danışmadan karar da veremiyor insan..
  • İşin neresinden tutup başlasam bilemiyorum.

Öncelikle televizyonum dün akşam 9'da geldi, güzelce kurulumu yapıldı ve işlerimi hallettikten sonra gece 12'de incelemeye başladım.

Sd yayınlardaki görüntü, ekran boyutuna göre beni tatmin etti açıkçası. Resim kalitesimi denir, renklerin basımımı denir, bilemiyorum teknik konuşmaları, hd yayınlar da beni çok tatmin etti. Yalnız uydu alıcısının hızından mıdır, yoksa kanalın verdiği görüntü kalitesinden midir, bazı sahnelerde gecikmeler oluyor. Kimi sahneler yağ gibi akarken, kimi yerlerde ekran kayarak(ne kadar doğru kullandım bu kelimeyi bilmiyorum :) ) görüntü verebiliyor (nat geo, nat geo wild, history channel) Bunu da şöyle çözdüm, büyük ihtimalle kanaldan ileri gelen bir şey şöyle ki; lig tv hd ve eurosport hd yani hareketli sahnelerin had safhada olduğu kanallarda anlattığım olaydan eser yok, yağ gibi akıyo görüntü o muhteşem resimlemesiyle.

Dahili uydu alıcısını kullanma fırsatım olmadı hali hazırda dt kullandığım için.

Gelelim smart tv'ye;

Menü hızını diğer televizyonlarla kıyaslamakla birlikte bana açıkçası yavaş geldi. Sadece smart tv değil televizyonun kendi ayar ve özellik menülerinde de hafif ağırlık var. Doğalmıdır değilmidir bunu uzmanları cevaplarsa bende içimdeki sıkıntıyı gideririm diye düşünüyorum :) Dizimag sorulmuştu burda, evet siteye zor belada olsa giriliyor fakat videolar açılmıyor (ne anlamı kaldı ki girmenin ). 3 dakika falan bekledim video yükleniyor yazısını :) Fakat zaten işim yok benim o sitede sadece soran birisi için girmiştim.

Youtube'u anlatayım biraz orada yaşadığım olayları. Yine dt'de olan sıkıntıyı görüntü kaymasını oradaki 1080p videolarda da yaşadım, video full dolupta izlememe rağmen. Acaba dedim yetişemiyo yüklenmesine bilgisayardaki gibi ondan dolayımı böyle görüntü veriyo alakası yokmuş. Bunlar aşırı dikkat çeken şeyler değil ama açık arayarak izlediğim için göze batıyo olabilir (amaaa batıyoda gerçekten :) ). Bunlar benim için önemli değil yine sadece sizler için anlatıyorum bilmeniz için :)

Facebook'a falan girdim bi baktım çıktım fotoğraf falan bakmak için kullanışlı.

Haber okumak büyük keyif bu televizyonlarla. Özellikle geri tuşunu çok güzel optimize etmişler kullanım kolaylığı açısından.

Şimdi bu youtube'da ki dt'de ki bazı kanallarda yaşadığım sıkıntılar beni kuşkuya düşürmüştü, noluyoruz lan dedim bu tv gerçekten hareketli sahnelerde veya kaliteli resimlerin olduğu sahnelerde bana bu görüntüyümü verecek takılacak falan filan, hemen flash belleğe youtube'da izleyipte takılan videoları yükledim bilgisayardan. Bir kaç film trailer'ı indirdim 1080p ve sonuç alakası yok harika görüntü harika resimleme aksiyon sahnelerinde gram kayma takılma cart curt yok :) Film izleyecekler içiniz rahat olsun harika bir görüntüsü var televizyonun :) Clouding de denedim benim için pek önemli olmamakla birlikte sağ alt köşede çok çok hafif var, diğer yerlerde belli belirsiz çok iyi buldum şans da var tabi işin içinde :) Ölü pixel test ettim 0. Dts, mkv falan sormayın ilgilenmiyorum onlarla :)

3D gözlük olmadığı için deneyemedim.

GEL GELELİM ASIL AMACIMDA Kİ YAŞADIKLARIMA :)

PS3'ü bağladım tv'ye hemen fifa 12'yi açtım. Sahadaki muhteşem renk kalitesine hayran kaldım :) İnanılmaz güzel bir görüntü veriyor bu tv. Ultimate Team'e girdim maça başladım, bağlantı hızındanmıdır bilinmez bazı sahnelerde youtube'da ki ve dt'de ki olayı yaşadım. İnput lag frame kaybı bunları pek terim olarak bilmem ve kullanamam fakat bunlardan birini heralde yaşadım tam olarak test etmedim bugün akşam tekrar tekrar en iyi bağlantısı olan kişilerle deneyeceğim. Maçı bitirdim hemen offline bir maça girdim görüntü yine yağ gibi akıyo en ufak aksama takılma kayma yok. Hemen fps bir oyun açayım dedim sniper elite v2'yi açtım, hareketli sahneler falan yine çok iyi hiç kayıpsız veriyordu görüntüyü, youtube'da ki şu ateş etme sahnelerindeki gecikmeyi ölçen testler gibi bende varmı yokmu diye test ettim 0 gecikme, fakat online deneyemedim demosu var çünkü bende. Online üzerine biraz daha düşeceğim oyuncular için bugün. Mortal kombat oynadım demosunu. Oyun 1080p'dir en ufak kasma yok yine.

Yoruldum Sormak istediklerinizi burada bulamadıysanız sorun lütfen ayriyeten, benden bu kadar :)

Genel olarak ben televizyonu çok beğendim. Özellikle usb'den attığım film videolarını, ve oyunları offline oynarken bayıldımmm diyebilirim. Online olayının üzerine biraz daha düşeceğim. albani ustam yorumlarını bekliyorum özellikle bu yaşadığım sıkıntılarla ilgili doğalmıdır nedir ne değildir. Oyun konsolu modunu kullanıyorum en uygunu odur heralde :) ki zaten offline sıkıntısız çok çok iyi, ama online acaba rakipten dolayımıydı..... Neyse bugün tekrar tekrar deneyeceğim :)

ÇOK ÖNEMLİ NOT: Bazen görüyorum televizyondan bilgisayar gibi performans bekleyen insanlar var smart özelliğinden falan hangi marka olursa olsun...

"This is Television"

Edit: Not.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dgkn_ngn -- 4 Eylül 2012; 14:23:47 >

• Ben 40pfl5007K almıştım ilk günler heyecanla görüntünün güzelliğine kapıldım ama yavaş yavaş bazı kusurları görmeye başladım.

-Özellikle hafif de olsa alt köşelerde ışık sızması var ama çoğu zaman dikkat çekmiyor bile.Yabancı testlerde başka markalarda daha çoğunu gördüm.

-Bir can sıkıcı keşif ise yukarıdan aşağı 5-6cm genişliğinde bant şeklinde ışık değişiklikleri ,Banding denen şey bu olmalı.Sadece uzak açık hava görüntülerinde ,daha çok puslu gri görüntülerde ve kamera pan yaparken görüyorum.Servis çağıracak kadar kafaya takılacak bir durum mu şimdilik emin değilim.

-En can sıkıcı olanı ise ATV hd de(DigitürkPlus)kenarları bantlı durumda Mr Brooks isimli bir filmi izlerken kenardaki siyah bantlarda gördüğüm kontrast dalgalanması arada bir gidip gelen ve siyah seviyesini düşüren bir olay,önce kanaldandır filan dedim ama tabii olay sadece bantlarda olmuyor filmde de oluyormuş.
    Bununla ilgili bir google araştırması yaptım ama vakit bulup çok okuyamadım,galiba Philips başka bir modelde bir güncellemeyle bunun geçtiğini söylüyordu tekrar bakacağım.Bir de dinamik kontrast ve dinamik arka ışık ayarlarının kapatılmasıyla düzeleceğine ilişkin bişeyler de okudum bir yerlerde onu deneyeceğim bu ayarları zaten minimumda tutuyordum..

TV SD yayınlarda süper, bazı kanallarda şüpheye düşüyorum HD mi diye,HD de zaten süper ama Albani'nin dediği gibi sonuçta alınabilir bir panel,çok üstün bir panel değil .

• quote:

Orijinalden alıntı: talin
    Bir de dinamik kontrast ve dinamik arka ışık ayarlarının kapatılmasıyla düzeleceğine ilişkin bişeyler de okudum bir yerlerde onu deneyeceğim bu ayarları zaten minimumda tutuyordum..

Dostum bu ayarları nasıl düşük seviyede tutabilirim? Bilmiyorum menülerimiz aynımı ama, bende belirli kalıplar var doğal,canlı,sinema vs.vs. Veya başka bir ayar buldum, 5-6 tane resim veriyo sağdakimi iyi soldakimi diye benim tarzımı algılıyo, ona göre bir ayar çekiyo. Fakat ben mesela, parlaklığı kısıp kontrastı açmak gibi işlemleri analog olarak kendim yapamaz mıyım? Ve dinamik kontrast ve dinamik arka ışık ayarlarını nereden kapatabiliyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dgkn_ngn -- 4 Eylül 2012; 16:46:18 >
  • Sol üstlerde üzerinde ev resmi olan düğmeye basın,en alt sağda ayarlar var,görüntüye gelin sağa geçin akıllı görüntüyü geçip aşağıya indikçe bütün ayarlar orada.
  • quote:

Orijinalden alıntı: talin

Sol üstlerde üzerinde ev resmi olan düğmeye basın,en alt sağda ayarlar var,görüntüye gelin sağa geçin akıllı görüntüyü geçip aşağıya indikçe bütün ayarlar orada.

Ah! Evet orayı zaten biliyorum, anlattığım gibi orada kalıplaşmış philips'in hazırladığı ayarlar var :(
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.