Şimdi Ara

TV Tavsiyeleri [ANA KONU] (4698. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
10 Misafir (1 Mobil) - 9 Masaüstü1 Mobil
5 sn
94.124
Cevap
1.521
Favori
5.020.285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
234 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
15. Sırada  bugün en iyi #10
Sayfa: önceki 46964697469846994700
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Tcl 75p735 veya tcl 75 p755 öneririm. I fiyat bandında alabileceğiniz en iyi tv dir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • UçanZebra kullanıcısına yanıt

Kullanim alaniniz ve belirttiginiz butce slinda 75" icin uygun degil. Bu boyuttaki tv'ler yavas yavas evlere girmeknicin fiyat dusurse de belirttiginiz butcenin alt siniri yerli markalara, ust siniri ise markasi daha yaygin yabancilarin en dusuk segmentteki tv'lerine denk geliyor. Ustelik 75 inc demek, bu boyutu islemek icin digerlerinden daha guclu islemciden daha detayl veren panel ihtiyaci demek. Bu fiyat araligindaki paneller maliyeti dusurmek icin tasarlanmis buyuk ekran isteyip kaliteyi cok onemsemeyenler icin. Size onerim 65"'e duserek belirttiginiz fiyat araligina orta segment tv'leri de dahil ederek alternatiflerinizi cogaltmaniz. 40.000tl az degil ama alt seri bir 75" alarak bu paranizdan ve keyfinizden olmayin.

Saygilarimla.

• eiskent E kullanıcısına yanıt

Mukemmel cevap...

• Arkadaşlar 65 İnç 50k bandında TV arayışımız var.
    TCL istemiyorum ne alabiliriz ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • JackWondo kullanıcısına yanıt

Vestel 9900 sanirim o olabilir phillips pus8909 du sanirim o olabilir. Toshibanin VA panel bi tvsi var ama model nosu aklimda degil arastirirsaniz oda olabilir. LG de ne bulursanız kabuldur. Grunding de 9700 modelinide onerebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tevfik20 -- 30 Ocak 2025; 15:41:28 >
  • Vatandan philips 65pus8949 alarak tv arama eziyetimi sonlandırdım. Ziraat kart avantajıyla 34bin tlye gelmiş oldu. 1 aydır bakınıyorum,144 hz fiyat performans tek cihaz. Bütçemi de yormamiş oldum. Film,dizi gurmesi biri değilim. Haftanın 1 2 günü açtığım bir tv için zorlamaya gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mardini -- 30 Ocak 2025; 16:21:59 >
  • UçanZebra kullanıcısına yanıt

Merhaba,

Bütçeniz dahilinde, 75 inç' te pek fazla seçeneğiniz yok, tercinizi yaparken Marka artılarını da göz önünde bulundurun , yani yaygın servisi varmı, ileride bir parçası bozulursa değişim için uğraştırmayacak, gibi şeyleri de dikkate alın.

Ve sizin kullanım senaryonuz da, 60hz hızında bir TV yeter.

Mesela Arçelik-Vestel gibi

• JackWondo kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam,
    SAMSUNG 65Q70D
    LG 65QNED86T6
    1 tık daha çıkıp bence direk,
    SAMSUNG 65QN85D modelini alabilirsiniz.
  • Burak_Keskin06 kullanıcısına yanıt

+1

Ek olarak: 77-83'te, S90D yerine C4 öneririm. Zira o boyutlarda, Samsung da WOLED panel kullanıyor. Panel farkı kalmayınca, LG öne çıkar. LG'nin görüntü işlemesi daha iyi (Alpha 9 Gen 7 işlemcisi + Depth Enhancer), kasası daha dayanıklı, kumandası daha fonksiyonel vb.

55 için de aynısı geçerli. TR'de, S90D'nin sadece 65 inç'i QD-OLED.

S85D'lerin ise hepsi WOLED. B4'teki panel vardır. Onda da, B4 yeni Alpha 8 işlemcisiyle öne çıkar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 30 Ocak 2025; 23:34:46 >
  • Beyler kafam çok karışık oled mi qled mi qned mi mini led mi derken alamıyorum hiç bir şey . 65 inç tv almak istiyorum. Bütçe 75-80k maks. Şöyle maçları izlerken topun iz yapmayacağı akıcı izleyeceğim bir tv istiyorum.

• level52 L kullanıcısına yanıt
    Hocam bende 1 aydır oled 909 kullanıyorum.İlk başlarda bendede aynı uyarıyı veriyordu sürekli. Oled parlaklık ve kontrast ayarlarını biraz düşürdüm. Artık eskisi gibi o kadar çok uyarı vermiyor

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Alimolacaktımzalimoldum kullanıcısına yanıt
    Samsung 65S90D
    LG OLED 65C46LA
    Bu 2 model arasında karar verin hocam.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Burak_Keskin06 kullanıcısına yanıt

Oled yanma problemi falan diyorlardı bana çekinmem gerekiyor mu bu konu da

Hocam ürün genetiğinde olan bir durum er yada geç logo yapışması olur.
    2 yil garanti süresi var isterseniz bu süreci +3 yil garanti alarak 5 yıla çıkarabilirsiniz,
    En üst kalite ürün kullanmış olursunuz.

Oled olmasın dersenizde kalite 1 tık düşsün dersenizde,
    Samsung 65QN90D
    Samsung 65QN85D

Bu modellere bakabilirsiniz hocam.

Tcl c855 serisine bakabilirsiniz. Piyasada daha iyi bir tv yok.

• EMR34000 kullanıcısına yanıt

Hic acmazsaniz yanık da olmaz. Bu da çözüm:))

Samsung satıcısı size doğru bilgi verir mi ? Onun görevi tv satmak. Aksamlari bir kac saat film ve oyun keyfiniz varsa oled ler guzel. Yok gun boyu acik kalacaksa, uydu yayınları izleyeceksen oled olmaz. Yanması kesindir. Bu durumda en iyi tercih miniled dir. En iyi miniled tvler tcl dedir

Aman kardes oledcinin bedduasını almış bu saticidan oled alayim gafletine düşme, hakiina girdiği kişinin yazıları biraz geride hala duruyor.
    Adama bunlar yeni sistem artık Oled yanığı olmaz deyip Oled aldirmis 3 yil içinde Oled de ekran yanığı olmuş, adamı kaderi ile baş başa bıraktılar, adam senin sözüne guvendik de aldik, hakkımı helal etmiyorum yazdi.Bunlar bi Tv fazla satayim da vatandaşa ne olursa olsun mantığındalar.
    Günlük kullanım da olacaksa siz en iyisi mini Led Tv alin, Oled yanmaz dediklerine sakın kanmayın.

Hocam tam f/p Tv si olan Tcl 98P755 e bi bakin derim. Ekran büyüklüğünün krali dicret Led, 144 hiz, VRR var, ses sistemi harika, fiyati da 2 aydir artmayan tek Tv diyebilirm, 93 bin Tl şuan.
    Ben 2.5 aydir kullanıyorum ve cok çok memnun.
    Sormak istediğiniz birsey olursa çekinmeyin.
    Mini led olsun diyorsanız Tcl 85c755 i bir arkadaş 91 bine aldi.
    Karar sizin ama Oledden uzak durun derim.

• OLED'te kullanım şekli önemli. Parlaklık kısılırsa sabit yayınlar da burn-in yapmaz.

Tabi sabit logo ve bar içeren yayınlar, o bölgedeki piksellerin ömür saati bakımından, en ideal kullanım tarzı değil. Fakat parlaklık ayarlanırsa burn-in yaşanmaz. Yani reaksiyona girip hasar görme durumu olmaz. Ayrıca, düşük parlaklık sayesinde, piksellerin ömür saati uzatılmış olur. Logo - bar'a denk gelen piksellerdeki bağımsız yıpranma geciktirilir.

LG G1 Evo'yu 2.5 sene kullanmıştım. Bunun önemli bir kısmı haber kanalıydı. Haberlerde parlaklığı %10-20 yaptığım için zerre sorun olmadı. (Gama'yı falan da kısık yapıyordum.)

Ancak yüksek parlaklıkta, bir önlem almadan, PC monitörü olarak kullanırsanız; hele bir de, panel Evo WBE öncesi, eski WBC olansa, o zaman burn-in kaçınılmaz. C1 48'de 3 yılda sorun yaşayan kişi, TV'yi monitör olarak kullanıyormuş. Muhtemelen, burn-in olmayacağını düşünerek, dikkat etmeden ve önlem almadan kullandı.

-------------

Sonuç olarak: TV'nin arkada dekor niyetine açık bırakıldığı, izlerken uyuya kalınan bir aile ortamı varsa OLED mantıksız olur. Fakat öyle bir kullanıma high-end QLED de çok gitmez. Onların da ömrü eskisi gibi değil. En mantıklısı, denildiği gibi, TCL 7 serisi F/P bir TV olur.

Fakat maç, film, oyun tarzı kullanıma OLED gider. OLED'in üstünlüklerinden biri 0'lı tepki süresidir. Bu sayede maçlarda bulanıklık daha az olur.

Topun arkasındaki izi falan, 100 Hz olayı dışında, tepki süresi de etkiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 31 Ocak 2025; 15:56:5 >

• 
Sayfa: önceki 46964697469846994700
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.