Şimdi Ara

TV Tavsiyeleri [ANA KONU] (4706. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: ananni , _illegal_ , _illegal_ , degajman Daha Az
4 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 4 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü2 Mobil
5 sn
94.264
Cevap
1.521
Favori
5.025.782
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
234 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
37. Sırada  bugün en iyi #15
Sayfa: önceki 47044705470647074708
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Oled tv’lerin yeni serilerinde piksel kaydirma, ekrani yikama gibi bircok ozellik var. Burada yazanlar kendi tv’leri hakkinda yorum pek tabi yapabilirler ama kullanmadiklari bir tv’nin ozellikleri ve gelecegi hakkinda sadece kendi dusuncelerini yansitabilirler.

Ben oled kullaniyorum. Grundig marka. Yani bu sayfadaki oneri ve yorumlara gore en alinmayacak markalardan birini kullaniyorum.

Bircok yorum panelinin eski elde kalan seri Lg oldugunu soyluyor ama gercek bu mu bilmiyor. Ben de en kotusunu goze alarak aldim zaten En kotusunu dusunerek,

Tv’de piksel kaydirma surekli aktif. Yani logo sabit de olsa, piksel kaydirmayi sizin gozunuz gormeden yaptigi icin sabit kalsa bile tehlikesini azaltiyor. Tv kapama tusuna uzun sure basarsaniz yine bir yilama islemi ile kapatiyor. İhtiyac duyarsa kendi de tv’yi kapatabiliyor ama bu 2 ayda bir kere oldu. Ayrica menusunde kalibrasyon islemi de var.

tv zaten google tv Eger bekleme ekranini fotograf olarak ayarlarsaniz sabit goruntu bir sure sonra surekli degisen fotograflara evriliyor. Bu durumda yine sabit bir goruntu ekranda olmayacak.

Dusunun ki en kotu (oldugunu varsayiyoruz) oled de dahi panel yanmasin diye bunca onlem varken isin sahibi olan markalarin yeni modellerinde risk nerelere dusmustur?

Yuksek isi var evet ama yani bu onune gecilmeyecek birsey mi oledin geleceginde? Tv’nin alt bolumu public kasa denen tarzda. İsi iletkenlerini yuzeye yayip iki fan ile cozerler bunu da

Parlakligi yuzde 50’de kullaniyorum ama feragat ettigini dusunmuyorum. Benim kullanim aliskanliklarimda led tv’nin de arka isik, parlaklik gibi ayarlarini kismak normal bir durum. Siyah kalitesi, kontrasti tam alabilecegim noktada 2 sene garantisi olan bir modelde dusundurucu olan noktalar, cebimdeki oara yeterli mi? İle ariza olursa kim ugrasacak bununla, servisiyle, garantisiyle? Sorularina cevap aramak. Led tv ‘ de daha geldiginde bulutlanmali, isik sizmali ariza verenleri saymazsak bile orta- uzun sureli kullanimda en fazla 8 sene hizmet verir. Garantide arizasi olsa oled ile farkli bir proseduru yok. Bu durumda en iyi karati kullanici versin. Ben iyi ki oled almisim diyenlerdenim. Hatta keske diger tv’yi de biraz daha zorlayip oled alsaymisim diyorum. Bunlar da benim kisisel goruslerim olarak burada kalsin. Allah saglik verirse ileride ne olduguna birlikte sahit oluruz.

saygilarimla.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• debug D kullanıcısına yanıt
    Hocam baktığınız ürünler OLED TV alabileceğiniz en iyi ürünler parlak görüntü olsun diyorsanız SAMSUNG OLED TV alın, doğal görüntü olsun diyorsanız LG OLED alın.
  • eiskent E kullanıcısına yanıt
    Hocam sizinde kullandığınız OLED TV'niz hayırlı uğurlu olsun güzel günlerde kullanın.
  • 15000 TL'ye bütçeye şu an hangi TV makuldür. Tercihim Google TV ama diğer stabil işletim sistemleri de olabilir.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Teknoloji bilgini 68 T kullanıcısına yanıt

Tcl 50p635

Merhabalar öncelikle açıklamanız için teşekkkürler. Daha önceleride zaten lg nin pb serisi plazma kullanmıştım. O zamandan tecrübeliyim aslında logo yanıklarından. Şu an tabikide o zamana göre çok daha iyileşmiştir. Rtings inceleme sitesinde samsung s90d lg c4ten bir tık daha parlak ve canlı görüntü olduğu söyleniyor. Bilemedim hangisi

• 15.000 TL'ye hangi tv önerirsiniz arkadaşlar ? 46-50 inç arası.

Hocam oled'in ölüsü bile renk doygunlugu, canlılık ve kontrast da qled,mini led gibi teknolojileri içinden geçer. Burda bir oled düşmanlığı var niyeyse neden çünkü yanıyormuş. Oled panel doğrudur yaşlandıkça burn in olmaya başlar çünkü zamanla oledi oluşturan organik madde bozulur, ancak burda yatırım amaçlımı tv alıyorsunuz yoksa izlemek için mi? 5 yıl sonra zaten öyle teknolojiler çıkacak ki sıfır sıkıntı olsa bile değiştirmek isteyeceksiniz elindeki tv yi kimse 10yil kullanmayacak.

Öte taraftan fabrika çıkışlı daha ilk gün bozuk gelen, görüntü kalitesi oled e kıyasla eh işte olan led tvleri ne yapacağız? Gidin led TV konuları yada şikayet var'a bakın kaç kişi bulutlanma, ışık sızması gibi sorunlardan ağlıyor, ben diyim en az yarısı. Led TV sahiplerinin %50 sinin tvleri fabrika çıkışlı bozuk geliyor zaten, buna rağmen oled kullanıcılarının küçük bir kısmını etkileyen ilerde belki yanabilir oled almayın demek gülünç.

Qled,Miniled,Microled bunların hepsinin ulaşmaya çalıştığı nokta oled dir. Oled devri aslında yeni başlıyor, eskiden oledler çok pahalı idi büyük ekran oled hayal bile edilemezdi araba parasıydı ama şimdi ana üretim hatlarının tamamen oled e geçip seri üretimle fiyatların daha da düşmesiyle gelecekte bütün tvler oled olacak. Yılların qled'cisi, quantumcusu Samsung bile artık qledi komple atıp Oled Tv işine girdiyse demekki gelecek burada.

Yarın öbür gün oled ile qled/Miniled ler aynı fiyata geldiğinde kim soluk panelli, bulutlu ledleri alacak bakalım, Tcl'in(ki buna yerli üreticiler de dahil) ellerinde patlayacak o paneller. Lg, Samsung bunu ön görüp hala ederi varken şimdiden elden çıkardı o tesisleri, hala led isteyenleri de geri çevirmemek için tcl den alıp veriyorlar. Olay bundan ibaret.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PehliOne- -- 6 Şubat 2025; 22:43:43 >

• 2016 yılında LG marka o zamanın en baba tvlerinden birini aldım. Aldığım gibi servisin yanında test ettim ölü pikseller, bulutlanma ve ışık sızması vardı ancak o zaman tüketici hakları konusunda bu kadar bilinçli değildim. Yıllarca aynı televizyonu o şekilde kullandım bu süreçte 2 defa panel, 2 defa wifi modülü değişti bir defa da katman değişti. Bunların hiçbirini de garantiye sokamadım cebimden ödedim. Şimdilerde her türlü riski de göze alarak Samsung S90D oled Tv aldım ve şunu anladım ki ben yıllarca Tv izlememişim. İzlediğimiz dizi ve filmlerin bazılarını tekrar izliyoruz ve her defasında şok oluyoruz. Resmen yıllarca çamur gibi karanlık görüntü ve bulanık ses dinlemişiz bu kadar mı fark eder. Diyeceğim o ki bu iş keyif işi sırf bazı riskler var diye zevklerimizden vazgeçmeye onları ertelemeye gerek yok diye düşünüyorum. İşimizi garantiye alacağız diye istemediğimiz seçimler yaparsak aslında uzun vadede kaybedeceğimiz daha büyük şeyler oluyor maddi ve manevi olarak. Bu arada aldığım oled TV de kasada eğrilik çıktı ve marka sağolsun birebir değişim sağladı. Ancak yaşadığım soruna rağmen şunu söyleyebilirim ki oled teknolojisinden daha üstün bir teknoloji gelişmediği sürece bu saatten sonra kolay kolay oled dışında bir teknoloji kullanmam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Birol5353 -- 6 Şubat 2025; 22:28:1 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• PehliOne- kullanıcısına yanıt

O bulutlu ledler sadece samsung ve lg de var. Cunku edge led satiyor hala. Tcl de öyle bir tv yok. Bu arada bizde aynı şeyi söylüyoruz. Madem miniled alacaksınız tcl alin. Cunku paneller tcl uretimi. Niye samsung diye yuzde 50 daha fazla ödüyorsunuz. Oled alan da samsung alsin diyoruz. Olay bu kadar basit

• 3 yılda yanan oledi, bu yeni teknoloji yanmaz diye güven verip aldirani, beddua alani,hakkına gireni gördük okuduk burada.
    Bulutlanma, ışık sızması vb sorunlar nedense hep Edge Led TV'lerden geliyor, millete eski teknoloji Edge Tv leri kim burada satmaya, millete önermeye çalışıyor hepimiz biliyoruz.

Miniled Tv ler Olede yakin görüntü veriyor, parlaklikta Oledi fersah fersah geçiyor, Oled o kadar görüntüye boğuyor ki objelerin ayrıntılılari kayboluyor ve ayrıca gölgeli ve hafif karanlik yerlerde ayrıntılar gözükmüyor, karanlık oluyor nedeni de parlaklığı mini Led kadar olmaması.
    Bizzat magazada Tcl Mini Led ile Lg oledi yan yana gördüğüm ve bir kaç foto çektiğim için söylüyorum. Buraya bırakıyorum 2-3 foto.

Kişinin parası çoktur, alır istediği gibi kullanır, yanma olursa da gider yenisini alir, o onun bileceği iş, ama burada millet parayi sokakta bulmuyor, kaliteli ve dayanıklı ürün almak ister, özellikle eski teknoloji Edge Led Tv değil.
    Bir mağazaya gidip bi Oled Tv ekranına elinizin tersiyle bi dokunun bakalim 5 saniye elinizi tutabilecek misiniz? Ne kadar sıcak olduğunu göreceksiniz sonrada Tcl mini led Tv ye gidip aynısını yapın, aradaki ekran sicaklik farkini görün. Bunun önüne geçecek olsalardı şimdiye kadar yaparlardı sanrım, demek ki olmamış.

Burada fake hesaplardan X marka kötülemeler, iftiralar, Tcl kullananlara agza alınmayacak yakıştırmalar, hakaretler gırla yapıldı.

Bizler burada gerçek Tv kullancilariyiz yer yer gerek evden gerek mağazalardan çektiğimiz Tv fotolarıni attık, o fake hesaplardan hiç böyle bişey gördünüz mü? Göremezsiniz.

Sizlere eski teknoloji Edge Tv tavsiye edenlere inanmayın, biraz araştırın dicret Led tv lere bakin , mini led tv lere bakin. Ha paranız çoktur, 3-5 yıla yeni tv alarim diyorsanız da Oled alabilirsiniz. Ama magazada bi yan yana bi bakin ve barındırdığı risklere ve o kadar paraya değer mi kendiniz karar verin. TV Tavsiyeleri [ANA KONU] TV Tavsiyeleri [ANA KONU] TV Tavsiyeleri [ANA KONU] TV Tavsiyeleri [ANA KONU]

• LG UH770V TV var yatay çizgi titreme yaptı para bandı ile hallettim ama soğudum TV den. TV almaya niyetlendim TCL 55C755 alırım diyordum fiyat 43bin idi iki gün önce şu an 55 bin mediamrkt vs gibi mağazalarda.bu zammı neye göre yapıyorlar arkadaş nasıl bir ülkede yaşıyoruz. Sırf tuttu diye satıyor diye mi yapılıyor bu? Oled TV mi alsam diyorum ama logo gölgesi yanık vs okuyorum ama kimisi de memnun. Ömrü ne kadardır bu oledlerin 5 sene götürür mü? Ps5 olduğu için 120 Hz TV arıyorum ışık sızması az olan cinsten. LG de bu konuda çok çektim çünkü

• ibrahimtonbul kullanıcısına yanıt

Sizin için en uygun tv c755. Indirim yakalarsiniz bence

Hocam sadece MM a bakmayın, diger satış mağazalarına da bakin mesela 5 gün önce hepsiburada da fiyatlar çok iyiydi, muhtemelen stoklar azalınca hepsi anlaşmış gibi fiyatlari arttırıyorlar, neye göre bu kadar zam yapıyorlar anlamış değilim,ülkede bu satış mağazalarının fahiş fiyat arttirmalarina hesap soran olmadığı için istedikleri gibi at koşturuyorlar.
    Siz indirim zamanlarını takip edin, arada uygun fiyata geliyorlar, bizlerde fark edersek buralarda paylaşıyoruz.
    144 hz, VRR tam sizin oyun ihtiyacınızı karşılar, Tc c755 veya c855 mini led tv lerin fiyatlarını takip edin hocam...

Oyun isin icine girdi mi panelin de ust sinifa cikmasi gerekiyor. Oledlerin omrune ipek bicegi muamelesi yapildigi icin 3 sene gider mi diye dusunuyorsunuz. Niye gitmesin? Garantisi bitince bo,ulacagini sanmiyorum.

• escudo76 E kullanıcısına yanıt

Bence cok iddiali cumleler bunlar. Tcl'nin sahibi bile bizde sorun cikmaz demez. Olede birsey olmaz diyeni elestirirken, hatasiz tv diye ovdugunuz markayi alan birinde sagidaki gibi sorun cikarsa siz de ayni kefeye girmeyecek misiniz? Tcl kotu tv diye yaklasmiyorum. Sonucta paramizin karsiligini en fazla hangi marka verirse onu alacagiz tabi ki. Ancak tcl haric hepsi kotu gibi bir algi yaratmak da yanlis.

TV Tavsiyeleri [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eiskent -- 6 Şubat 2025; 23:41:6 >

Siz beni anlamamışsıniz. Her elektronik alette sorun çıkabilir. Edge led tv lerde ki çalışma prensibinden dolayi ghosting kaçınılmaz diyorum. Tcl de edge led tv yok. En alt seviye tv si bile direct led. Ariza çıkabilir mi , elbette. Örnek verdiğiniz tv tcl nin en alt seviye tv si.

• escudo76 E kullanıcısına yanıt

O bulutlu ledler sadece samsung ve lg de var. Cunku edge led satiyor hala. Tcl de öyle bir tv yok.

Ben bu cumleden okudugumu gayet iyi anliyorum ve forum polemiklerine girmeden sadece bir ornek gosterdim. Tcl almam demiyorum. Bu nedenle Sizle de monolog bir tartismaya girmek istemiyorum. Tclerde hepsi backlit diye bulutlanma olmayacagini dusunuyorsunuz ama gordugunuz gibi bulutlanma, cizgilenme vs. gibi sorunlar her markada ve her seride olabilir. Az mi ihtimali vardir, seri farkeder mi? bunun cevabi icin istatistik lazim ama son cumleninzden alt seride olabilir ust serilerde olmaz gibi bir anlam cikiyor ki bu da bize dogru bir sonuc vermez. .

Hocam 100 tv de bi tane çıkması ile 10 tv den 6-7 tanesinin oyle çıkması ayni olmamalı...

Türkçe yaziyorum. Samsung ve lg hala edge led satiyor. Edge led tv lere söylüyorum bunu. Qn90 icin söylemiyorum. Her tv de bu ghosting olabilir. Ama edge led tv lerde bu kaçınılmaz diyorum. Tcl de edge led tv yok diyorum. Bunu anlamanız cok mu zor. Yoksa amacınız polemik mi ? Bu forumda tv saticidiolsn şahıs miniled tv lere karşı edge led tv önerebiliyor. Maasallah ona karşı tek laf etmiyorsunuz. Niye tcl öneriyoruz diye eleştiriliyoruz. Ama sabahtan akşama kadar sadece samsung öneren satici ve onun sahte yan hesaplarına karşı tek laf etmiyorsunuz

• 
Sayfa: önceki 47044705470647074708
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.