arkadaşlar bilgisayarımdaki dosyaları kücük bir alanda yayın yapmak istiyorum . Mesela kendi odamdan oturma odasına. sonra oturma odasındaki televizyondan arama yaptırıp bulmak istiyorum. neye ihtiyacım var?
kendin yapmak istiyosan rf yükseltecleri bi arastır.
aslında benim sorum birazda bu konuda genel kültürümü artırmak icindi.
yani bi TV vericisi nelerden olusur ?
bilgisayarımdan görünütü nasıl dışarıya verebilirim? hangi formatta cıkar görüntü? TV hangi formatta görüntüyü verir ?
vs..
yada bu konuda yardım alabilecegim bir adres varmı ?
kardes ekran kartın dakı vıdeo çıkışını al bu eskı tıp 8 bıt yada 16 bıt lık tv aterılırenın içindekii rf katındaki goruntu gırışıne sesıde ses gırışıne takarak bı dene rf katını ıyı ekranla çıkışına da bi tel tak tv deki antenını çıkar çünküü otekı kanaalar senın mını verıcıyı rahat bastıracaktır boyle bı deneme sanırım ufak ayrıntıları tecrubelerle deneyerek aşarak sonuca ulastırabılırsın. daha uzaklar için piyasada satılık 5 yada 7 w lık fm verıcılerın rf katını kullanmalısın sanırım vhff de netıce alabılırsın goruntu kaliteni bılemem amaç seni tv ye tasımak sa eger basarılarr....
eski atari lerin rf katları cok kuvvetli diye duymustum adamın teki onu söküp vcd ye baglamıs ve apartmana kötü film yayını yapmıs diye duymustum biaralar
quote:
Orjinalden alıntı: klutch
eski atari lerin rf katları cok kuvvetli diye duymustum adamın teki onu söküp vcd ye baglamıs ve apartmana kötü film yayını yapmıs diye duymustum biaralar
evt bizim mahallede manyak vardi bir tane ondada vardi öle bişi ama o belgesel yayini yapiyodu
evt bizim mahallede manyak vardi bir tane ondada vardi öle bişi ama o belgesel yayini yapiyodu
dostum bende bi cihaz var sadece 100 m çekiyo evde yayın yapabiliyom eski bişi
Hadi beyler bu konu baya ilgimi çekti!Çok güzel bir konu bence.Yardımcı olun tamamen bizim yapabileceğimiz bir devre filan olmazmı.Şöyle bütün sokağa yayını izlettirebileceğimiz filan.
Benim de ilgimi çekti
Bu konuda cahilim biraz, ayrıntılı anlatırsanız sevinirim
sanrım arkadaşlar paylaşmayı sevmiyor yada yasak diye bişey var...
ATV amateur television olarak aratırsan daha çok şey bulabilirsin
genelde amatör telsizcilerin uğraştığı bir daldır.
ülkemizde var mı? var tabii ki
profesyonel bir tv vericisi belli katlardan oluşur: 1.Video modülatörü 2.Audio modülatörü bazen bir entegre ile bu iki modül iç içe de olabiliyor !! 3.RF osilatörü 4.RF çıkış katı. Tabii ki bu en basit şekilde tarif için idi. aslında bu katların herbirinin PLL kontrol devreleri , tek yan band/çift yan band filtreleri , RF modülasyonu sesiçin FM , video için AM oluyor. Ayrıca çıkış katı yani RF amplifier ve bunun da çıkışında bir kanal filtresi ve sonunda da bir anten oluyor. Basit video modülatörleri ise PLL gibi bir hassas denetlemeden mahrum , frekansı çevre şartlarına göre değişebilen ve ses ile görüntü üzerinde oynamaların yapılamaması gibi dezavantajlarının yanında basitliği ile bilinir. Bir videoda bulunan video modülatörü veya hazır satılan bir video modülatörü ( tunere benzer bir nesnedir ! ) İŞ GÖRÜR. Sorun genelde 39. kanal civarında çalışmasıdır. gerçi ufak bir ayarla ki genelde birçoğunun üzerinde bu ayar mevcuttur , birkaç kanal seçeneği sunarlar. Son olarak bu çıkışı kuvvetlendirmek icap edebilir. Ancak en basitinden tek dipol ile oluşan TV anteni çıkışa bağlanırsa bir evin içerisinde yeterli gelecektirler. Arkadaşların bahsettiği 5-7W ı bırakın , küçük bir kasabaya 1-2Watt gibi bir güç artar bile... Sorunun büyüğü ise Telekom Kurumunun yönetmelikleri... Saygılar.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme