Yeni taşındığım evime internet için başvurumu nisan ayında 8mbs adil kullanım sınırı olan adsl olarak 12 ay indirimli 24 ay taahhütlü aldım. Bu bölgede fiber müsait olduğu için otomatik olarak fibere geçirmiş ttnet 20mbs lik adil kullanım sınırı olan bir pakete geçirmişler.
Ben bundan 2 ay önce tivibu aldım. Bir haftadır tivibuda mozaikleşme kanalları izleyememe ve tivibu açılışında büyük bir yavaşlama başladı ancak 1-2 kanalı izleye biliyoruz. Bütün bunların başladığı gün benim internet kotamın bittiği güne denk geldi adil kullanım hakkım dolmuş 20mbs den internet hızımı 1mbs düşürmüşlerdi. Durumu defalarca izah etmeme rağmen ikisinin ayrı ip aldığını ve kesinlikle internet kotamdan çalmadığını söylediler 2 gün böyle geçti tivibu’yu uzaktan erişimle düzeltmeye çalıştılar modemime uzaktan erişimle bağlanıp wlan ismimi şifremi vs değiştirdiler ama ne yaparlarsa yapsınlar bir türlü mozaikleşme düzelmedi.
Bende ttnet ‘in tek adil kullanım sınırı olmayan 8mbslik net sınırsızına geçiş yapmaya çalıştım fiberden adsl’e geçiş olmadığını bunun için bulunduğum Telekom müdürlüğüne başvuru yapmam gerekiyormuş bir türlü durumumu izah edemedim. Sonunda benim sözleşmemede adsl olduğunu benim iznim olmadan fibere geçirdiklerini ve adsl dönmek istediğimi daha sonrada adsl’den bir yüksek pakete geçiş yapma hakkımı kullanıp 8lik net limitsize geçmek isteğimi 2 günde zorla kabul ettirdim ve başardım.
Ne Hikmetse ben 8mbs lik hıza ulaştığım bu gün tivibu da düzeldi. Şimdi arayıp müşteri hizmetlerine durumu anlatsam bana gene aynı cevabı verip beyefendi büyük bi tesadüf olmuş ama bu iki sistem ayrı ip’lerden çalışıyor diyecekler bende keşke inansam düzgün bir şeylerin bu ülkede yapılabildiğine yorumu size bırakıyorum arkadaşlar başımdan geçen bu olayı sizinle paylaşıp bilgilendirmek istedim.
Not: Tivibu Hizmetinin kotamdan çalmasa bile hız düşürüldüğünde her iki ipdede bunun yapıldığına inanmaktayım.
Tivibu her türlü hızdan yiyor. Aldığı IP 10'lu, ve dhcp olarak alıyor ama hızı da kullanıyor. Ve mozaikleşmenin de AKK'ye takıldığınızdan dolayı olduğunu TTNet'in anlayabileceğini sanmıyorum.