Şimdi Ara

TVyi aldım servis gelicek nelere dikkat edeyim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.081
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar selamlar, lg lf2500 lcd tv aldım. servis gelicek öğleden önce, ilk kurulumda nelere dikkat edeyim. ölü piksel testi yapayımmı servis ölü piksel çıkarsa geri götürürmü ne yapayım bi akıl verin :)

• hayırlı olsun (:

tv kurulumları genelde ücretsiz oluyor, eger sizede üretsiz denildiyse, servise bir ücret ödemenize gerek yok buna dikkat edin. ölü pixel çıkarsa yandınız.. firmalar 5 ve üzeri ölü pixelde degişim yapıyorlar. ama tabi garanti sartlarında böyle bir hakları yok 1 tane bile ölü pixel cıksa ayıplı mala giriyor. ücret iadesi veya degişim talebiniz oluyor.
  • anladım hocam. kurulum gerçekleşti duvara astırdım lg servisine. ücret ödemedim. ölü piksel testini yarın yapacağım ara kablom yok şimdilik. tşk.
  • benden tavsiye tvyi kutudan çıkartmadan (kutunun üstünü açıp) direkt prize bağlayıp.
    ölü piksel varmı bakın. var ise direkt kutuyu eskisi gibi kapayıp
    servis kağıdına da imza atmayın geri verme şansınız 10 kat yüksek olur.
    benim gibi teknosaya 600 lira haraç vermezsiniz 15 gün de geri vermeye uğraşmazsınız.(kutudan çıkaran servis koymuyor kutuya geri ve kutusu açık ürünü iade edemiyorsunuz ve kutusu açıldı diye %15 kesinti yapıyor teknosa...
    hoş artık astırmışsınız tvyi ama olsun :) başkası faydalanır...
  • şükür ölü pikselim çıkmadı arkadaşlar:)
  • güle güle kullan alırken konuşmak gerekiyo ölü pixel olayını
  • güle güle kullanın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: re_death

güle güle kullan alırken konuşmak gerekiyo ölü pixel olayını

Konuşsan ne olacak. Hiç bir şey. Çıkabilir. Çıkarsa bişey yapamayız. Çünkü sıfır ölü piksel garantisi yok diyorlar. Haklılar da.

Gold'dan 19 inc philips LCD monitör almaya gittim. Adama ölü piksel çıkarsa ne yapacaz dedim. Sıfır piksel garantisi yok bu üründe. Makul piksel sayısından fazla çıkarsa değiştiririz dedi. Riske girmek istemedim. Teşhirde bulunan ve sadece 3 günlük açık ürünü kutulu ürün fiyatına aldım. Üstelik adamlar onu vermek istemediler. Kutulu vermek istediler. Kısa polemik yaşadık. Müdürlerinden onay çıktı. Müşteri teşhir ürününü istiyorsa onu verin. Karışmayın müşteriye dedi. Aldım.

Ama dediğim gibi. 3 gündür standda idi o ürün.

Bu çeşit ürünlerde aslında galiba açık olanını almak daha mı iyi bilmem. Tabi sonradan da ölü piksel çıkabilir. Bu teknoloji şimdilik böyle. Yapacak bir şey yok. Biraz fazla para verip sıfır ölü piksel garantili alacaksınız o zaman.

• Ölü piksel riskine karşı tv,monitör laptop tarzı şeyleri alıyorken mağazada ürünü deneyin eğer sorun varsa değiştirin yenisiyle.Mağazadan çıkmadan oradan aldığınız bir ürünü açmış olsanızda değiştirme veya iade hakkına sahipsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FaTaL_uA

Ölü piksel riskine karşı tv,monitör laptop tarzı şeyleri alıyorken mağazada ürünü deneyin eğer sorun varsa değiştirin yenisiyle.Mağazadan çıkmadan oradan aldığınız bir ürünü açmış olsanızda değiştirme veya iade hakkına sahipsiniz.

cogu magaza depodan veriyo boyle bi durum olamiyko
  • Acelen olmadığını düşünürsek ürünü mağazaya istet orada denedikten sonra adrese yollat veya kendin götür zor birşey değil.2000-3000 tl veriyorsun birde ölüpiksel çıkacak 1-2 gün geç izle ama kafan rahat olsun.
  • One ya lütfen pm den at öle pixel testini ama pmden at
  • quote:

Orijinalden alıntı: FaTaL_uA

Ölü piksel riskine karşı tv,monitör laptop tarzı şeyleri alıyorken mağazada ürünü deneyin eğer sorun varsa değiştirin yenisiyle.Mağazadan çıkmadan oradan aldığınız bir ürünü açmış olsanızda değiştirme veya iade hakkına sahipsiniz.

O senin dediğin pek mümkün değil. Özellikle sıfır ölü piksel garantisi olmayan bir ürün ise mağaza açmaz. Denetmez. Garanti olsa zaten mağaza kendisi bile değiştirir. Ben bunu bilerek teşhirde bulunan ve ölü pikseli olmayan LCD monitörü kutulattım. Aldım. Gerçi onda da bir sene sonra yukardan aşağı düz ve yeşil bir çizgi çıktı. Servis tamiri mümkün değil dedi. Onun yerine başka bir sıfır LCD monitör verdiler. Daha büyük monitördü ve fark almadılar.

Bunu yapan Philips.

• quote:

Orijinalden alıntı: foreone

benden tavsiye tvyi kutudan çıkartmadan (kutunun üstünü açıp) direkt prize bağlayıp.
    benim gibi teknosaya 600 lira haraç vermezsiniz 15 gün de geri vermeye uğraşmazsınız.(kutudan çıkaran servis koymuyor kutuya geri ve kutusu açık ürünü iade edemiyorsunuz ve kutusu açıldı diye %15 kesinti yapıyor teknosa...

Hocam biraz daha açsana şu testin nasıl yapıldığını?

Lcd almak üzereyim de ölü piksel testi nasıl yapılır bilmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZeD02

quote:

Orijinalden alıntı: foreone

benden tavsiye tvyi kutudan çıkartmadan (kutunun üstünü açıp) direkt prize bağlayıp.

Hocam biraz daha açsana şu testin nasıl yapıldığını?

Lcd almak üzereyim de ölü piksel testi nasıl yapılır bilmiyorum.

Boşverin. Kafa yormayın. Servis gelmeden Tv yi kendimiz deneyemeyiz. Kutusuna çizik bile atamayız. LG servisi bize geldi. Sanki arabanın fenni muayene kontrolünü yapar gibi kutunun sağına soluna filan baktı adam. Sonra da maket bıçağı gibi bir şeyle kendi kesti kutuyu. TV yi kurdu.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.