Şimdi Ara

twinport motor dayanıklımıdır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
6.786
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Twinport motorlar hakkında bilgisi, tecrübesi olan arkadaşlardan bu motorun dayanıklılığı, masraflılığı hakkında bilgi rica ediyorum. Bu motora sahip araçlarla yüksek km lere çıkan arkadaşlar varsa ne tür sorunlar yaşadılar aktarırlarsa sevinirim.

Saygılar

• Yapay Zekanın Yanıtı

Twinport Motorların Dayanıklılığı

Twinport motorlar, Opel ve Vauxhall gibi otomobil üreticileri tarafından üretilen bir tür içten yanmalı motordur. Adını çift giriş portundan (twin port) alır ve yakıt verimliliğini ve gücünü artırmayı amaçlar.

Twinport motorlar, 1.6 litrelik hacimleri ve dört silindirli yapılarıyla bilinirler. Çift giriş portu tasarımı, hava akışını optimize ederek düşük devirlerde torku artırırken yüksek devirlerde gücü artırır.

Genel olarak, Twinport motorlar dayanıklı olarak kabul edilir. Ancak, tüm motorlar gibi, uygun bakım gerektirirler. Düzenli yağ değişimleri, filtre bakımı ve uygun sürüş alışkanlıkları, Twinport motorunuzun ömrünü uzatmaya yardımcı olabilir.

Twinport Motor Yorumları

Twinport motorlar, dayanıklılıkları ve performansları konusunda genellikle olumlu yorumlar alır. Kullanıcılar, yakıt verimliliğinden, iyi hızlanmasından ve güvenilirliğinden bahseder.

Twinport Motor Sorunları

Tüm motorlar gibi, Twinport motorlar da bazı sorunlara eğilimli olabilir. En yaygın sorunlardan biri, emme manifoldunda oluşan karbon birikmesidir. Bu, hava akışını kısıtlayabilir ve motor performansını düşürebilir. Diğer potansiyel sorunlar şunlardır:

• Arızalı EGR valfi
    • Zamanlama zinciri sorunları
    • Yağ sızıntıları

Bu sorunlar genellikle uygun bakım ile önlenebilir veya giderilebilir.

Twinport motorlar hakkında daha fazla bilgi edinmek için çevrimiçi Twinport motor yorumlarını okuyabilir veya bir otomotiv teknisyenine danışabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • merhaba,

burada bu motorun çalışma sistemi ile ilgili bilgi vermiş benim öğrenmek istediğim dayanıklılık ömür masraf v.b.

saygılar
  • Merhaba, ben benzinli kullanıldıkları sürece twinport motorlu Opel araçların motor kaynaklı bir problem çıkardıklarına tanık olmadım. twinport motorların sıralı sistem lpg uyumu konusunda bazı sıkıntılar var. LPG'nin yüksek yanma sıcaklıgından ötürü twinport motorda kullanılan alaşım subaplar deforme oluyor. Bizzat bu sıkıntıyı yaşayan kullanıcılardan biriyim. Benzinli kullanacaksanız sorun yaşayacagınızı düşünmüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Details

Merhaba, ben benzinli kullanıldıkları sürece twinport motorlu Opel araçların motor kaynaklı bir problem çıkardıklarına tanık olmadım. twinport motorların sıralı sistem lpg uyumu konusunda bazı sıkıntılar var. LPG'nin yüksek yanma sıcaklıgından ötürü twinport motorda kullanılan alaşım subaplar deforme oluyor. Bizzat bu sıkıntıyı yaşayan kullanıcılardan biriyim. Benzinli kullanacaksanız sorun yaşayacagınızı düşünmüyorum.

Bugunun parasi ile subab agrizasinine kadar paraya yaptirabiiriz,eriyen subaplari celik subaplar ilemi degistirdiniz,yaklasik lpg takildiktan kac km sonra bu agriza meydana geldi,bir cruz sahibi olarak cruzla ayni motor ve sorun yasandigindan soruyorum,bilgilendirirseniz memnun olurum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,

Bu soruların cevabı benim için de öncemli yardımcı olursanız sevinirim.

Saygılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: saruhan33
    Bugunun parasi ile subab agrizasinine kadar paraya yaptirabiiriz,eriyen subaplari celik subaplar ilemi degistirdiniz,yaklasik lpg takildiktan kac km sonra bu agriza meydana geldi,bir cruz sahibi olarak cruzla ayni motor ve sorun yasandigindan soruyorum,bilgilendirirseniz memnun olurum

şöyle ifade edeyim, ben aracıma lpg montajı yaptırmadan önce oldukça kararsız kalmış ve gittiğim bir montaj istasyonunun sözlü taahhüdüne güvenerek montaj yaptırmıştım. Yaşadıgım sorundan sonra montaj istasyonu ilkin sorumluluk almadı, Çiğli Opel araştırma merkezinden aldıgım raporla sorunumun lpg kaynaklı oldugunu kanıtladım ve montaj yapan istasyona avukatım aracılıgı ile ihtar çektim. İstasyon aracımın 2008 yılında 2400 lira olan yetkili servis faturasını karşıladı. Yaklaşık 38 bin kilometre lpg ile kullandım. BRC marka kitlerin Twinport motor ile uyumlu kit sundugunu ifade eden bir konu okumuştum geçtigimiz haftalarda, yine Lpg ana başlıgı altında sayın Faruk Sevgili isimli üye'ye ulaşırsanız daha detaylı yardım alabilirsiniz diye düşünüyorum, kendisi BRC bayisidir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Multijet motor yağı
    11 yıl önce açıldı
    VECTRA YAĞ YAKIYORMU?
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

şöyle ifade edeyim, ben aracıma lpg montajı yaptırmadan önce oldukça kararsız kalmış ve gittiğim bir montaj istasyonunun sözlü taahhüdüne güvenerek montaj yaptırmıştım. Yaşadıgım sorundan sonra montaj istasyonu ilkin sorumluluk almadı, Çiğli Opel araştırma merkezinden aldıgım raporla sorunumun lpg kaynaklı oldugunu kanıtladım ve montaj yapan istasyona avukatım aracılıgı ile ihtar çektim. İstasyon aracımın 2008 yılında 2400 lira olan yetkili servis faturasını karşıladı. Yaklaşık 38 bin kilometre lpg ile kullandım. BRC marka kitlerin Twinport motor ile uyumlu kit sundugunu ifade eden bir konu okumuştum geçtigimiz haftalarda, yine Lpg ana başlıgı altında sayın Faruk Sevgili isimli üye'ye ulaşırsanız daha detaylı yardım alabilirsiniz diye düşünüyorum, kendisi BRC bayisidir.

peki twinportlar lpg ye karşı hassas ise yetkili servisler neden garanti kapsamında lpg montajı yapıyorlar. sorun kitin uyumsuzluğundan olabilir mi? ayrıca sizin subap değişimindnen sonra tekrar aynı subaplarmı takıldı yoksa ısıya dayanıklı olanlar mı takıldı. birde hala lpg ile mi kullanıyorsunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: intikam91
    peki twinportlar lpg ye karşı hassas ise yetkili servisler neden garanti kapsamında lpg montajı yapıyorlar. sorun kitin uyumsuzluğundan olabilir mi? ayrıca sizin subap değişimindnen sonra tekrar aynı subaplarmı takıldı yoksa ısıya dayanıklı olanlar mı takıldı. birde hala lpg ile mi kullanıyorsunuz.

benim yaşadıgım sorunun üzerinden yaklaşık 4 yıl geçti, üstelik ben bu sorunu yaşadıgımda aracım zaten 5 yaşındaydı. (2003 Astra 1.6 16V Twinport elegance) aracımın sökülen subapları yerine yetkili serviste yeniden orjinal yedek parça takıldı. Lpg montaj atolyesi ile yaşadıgımız anlaşmazlık ve hukuki yaptırımlar sonrası ben zaten aracımın lpg kitinin sökülmesini istemiştim, bu dilegim yerine getirildi. Net hatırlamıyorum sanırım 76 bin kilometrede montaj yapılmıştı 114 bin kilometrede yeniden orjinal yakıt sistemine dönüldü. Mevcut durum nedir bilemiyorum ben bu olaydan birkaç ay sonra aracımı değiştirdim, Güncel twinport motorlarda bu sorunun çözümlenip çözümlenmediğini de bilmiyorum, tek bildigim artık bazı kit üreticilerinin twinport motorlar için uyumlu oldugunu iddia ettikleri kitleri artık üretiyor olmaları.

• H kasa Astra kullanıcısı olarak yaklaşık 50.000 KM'dir LPG'li kullanıyoruz. 1 kere rolanti sorunu çıkarttı onun dışında sorun yoktu hiç. Twinport 2004 Astra 1.6 sahibiyiz. Yeni kasa diye tabir edilenlerden. Motor LPG ile uyumsuz olsaydı zaten yetkili servislerde garanti bozulmadan takılmazdı.
  • quote:

quote:

simdiki teknoloji ile sizin 4 yıl önce taktırdığınız lpg kiti teknolojisi çok farklı yine iyi kullanmışsınız 38 bin km lpg ile 78 bin km cruz kullanan var hala biniyor birazda şans meselesi bu,birde subapların erimesinde etken yüksek devirlerde çok kullanım olduğu soyleniyor ömrünü kısaltıyor,Faruk sevgili kesinlikle garanti vermıyo subap erimesi yapmaz demiyor sadece garanti veriyor brc,sizin lpg kiti hangi markaydı

• quote:

Orijinalden alıntı: Ünal

H kasa Astra kullanıcısı olarak yaklaşık 50.000 KM'dir LPG'li kullanıyoruz. 1 kere rolanti sorunu çıkarttı onun dışında sorun yoktu hiç. Twinport 2004 Astra 1.6 sahibiyiz. Yeni kasa diye tabir edilenlerden. Motor LPG ile uyumsuz olsaydı zaten yetkili servislerde garanti bozulmadan takılmazdı.

Sizin 50 bin km kullanmanız subap erimesi yapmayacağı anlamına gelmiyor,eninde sonunda yapacak belki 50 binde belki 100 binde ,aracın sürekli yüksek devirlerde kullanması bu erime zamanını kısaltıyor oda başka bir etken bence,şuan servisler garanti kapsamında takmıyorlar lpg yi.
  • quote:

quote:

H kasa Astra kullanıcısı olarak yaklaşık 50.000 KM'dir LPG'li kullanıyoruz. 1 kere rolanti sorunu çıkarttı onun dışında sorun yoktu hiç. Twinport 2004 Astra 1.6 sahibiyiz. Yeni kasa diye tabir edilenlerden. Motor LPG ile uyumsuz olsaydı zaten yetkili servislerde garanti bozulmadan takılmazdı.

Sizin 50 bin km kullanmanız subap erimesi yapmayacağı anlamına gelmiyor,eninde sonunda yapacak belki 50 binde belki 100 binde ,aracın sürekli yüksek devirlerde kullanması bu erime zamanını kısaltıyor oda başka bir etken bence,şuan servisler garanti kapsamında takmıyorlar lpg yi.

Erime yapar ya da yapmaz demedim ki. Şu kadar KM'dir kullanıyoruz sorun çıkartmadı servislerde garantili takıyor artık dedim.

• quote:

quote:

quote:

Erime yapar ya da yapmaz demedim ki. Şu kadar KM'dir kullanıyoruz sorun çıkartmadı servislerde garantili takıyor artık dedim.

işallah daha fazla km kullanırsınız bu temennimiz,ben lpg taktırdığımda 50 bin km kullansam daha başka bişey istemem 4-5 yılda anca yaparım o km yi,ondan sonrada satarım aracı.

• Benim de merak ettiğim konulardan biri.Hemen hemen 50000 km oldu LPG ile.Sübaplar 800 lira civarında değşşiyor sanırım.Benzine oranla elde edilen kardan düşülebilir ama nihayetinde cebinizden yüklü miktarda para çıkacak.Ben de son tartışmalardan sonra sübapları ne zaman elime alacam diye bekliyorum.Var mı 100000 kmyi deviren LPG'li?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmet0761

Benim de merak ettiğim konulardan biri.Hemen hemen 50000 km oldu LPG ile.Sübaplar 800 lira civarında değşşiyor sanırım.Benzine oranla elde edilen kardan düşülebilir ama nihayetinde cebinizden yüklü miktarda para çıkacak.Ben de son tartışmalardan sonra sübapları ne zaman elime alacam diye bekliyorum.Var mı 100000 kmyi deviren LPG'li?

Bu sorunun cevabını bende merak ediyorum. Sadece sübaplar değil birde bobin derdi var. Sizin aracınızda bobin arızası oldu mu? Ayrıca hangi lpg kitini kullanıyorsunuz?

Saygılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: atartutar

quote:

Orijinalden alıntı: mehmet0761

Benim de merak ettiğim konulardan biri.Hemen hemen 50000 km oldu LPG ile.Sübaplar 800 lira civarında değşşiyor sanırım.Benzine oranla elde edilen kardan düşülebilir ama nihayetinde cebinizden yüklü miktarda para çıkacak.Ben de son tartışmalardan sonra sübapları ne zaman elime alacam diye bekliyorum.Var mı 100000 kmyi deviren LPG'li?

Bu sorunun cevabını bende merak ediyorum. Sadece sübaplar değil birde bobin derdi var. Sizin aracınızda bobin arızası oldu mu? Ayrıca hangi lpg kitini kullanıyorsunuz?

Saygılar

LPG'li kullanımda 42000. km'de bobin yandı.BRC takılı.

• ben de aracıma 7 ay önce lpg taktırdım.. prins vsi sistemini ve ilave olarak valvecare sistemi taktırdım.. inanın 500 tl fazla para vermeye değecek bir sistem.. 15 bin km dayanan bir sıvısı var bu sistemin ve bittiğinde kolaylıkla değiştirilebiliyor.. bu sistemi taktırarak subap problemi büyük ölçüde engelleniyor..
  • @Mehmet0761,

Cevap için teşekkürler

@ meteg,

toplam maliyeti ne oldu sistemin
  • sayın meteg bey benim otomatik sanzıman ile ilgili bi sorum olacaktı aracım 96 model volvo 850 gle... aracımda sanzıman ile ilgili şuan için bi problemim olmamasına ragmen arıza lambası yanıyo nedeni ne olabilir sizce...?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.