Şimdi Ara

.....:::::twinport 'un farkı nedir:::::.....

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
8.568
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bende bunu anlamış değilim bu twinport farkı nedir arkadaslar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi i.unal -- 22 Ocak 2007; 19:42:47 >

• bu kadar opelci var kimse bilmiyomu ya
  • sanırım 1.6 lar icin beygir gücü twinport olanda artılrılmıs.

1.4 de ise yakıt tüketimi daha az twinport olmayanlara göre.
  • opel twınport teknolojısı ıle 8,4 olan ortalamayı7,7 litreye cekerek sınıfınınen az yakan otopmobıllerı arasına gırmıstır
  • sonuçtaki farkı biliyorum ama yapısal farklarını bilmiyorum..

1.6lt motorlar 100hp'den 103hp'ye çıktı, torku 150Nm'den 155Nm'ye çıktı ve tüketimi %3 civarı azaldı...

yapısını araştırıyorum, bulunca yazıcam...
  • quote:

Orjinalden alıntı: emrew

opel twınport teknolojısı ıle 8,4 olan ortalamayı7,7 litreye cekerek sınıfınınen az yakan otopmobıllerı arasına gırmıstır

yok sınıfının en az yakan olayı doğru değil, opel'in 1.6lt motoruyla tüketim konusunda başı hep belada olmuştur..
    twinport'la bu işi biraz çözdü ama yine de orta seviyede bi tüketime sahip...

makyajlı astra'da gelcek olan 1.6lt 115hp'lik motorda tüketim olayı çözülmüş gibi geldi ama görcez hep beraber...
  • opel'in geliştirdiği, 2004'ten itibaren corsa ve yeni astra'da hayata geçirdiği akıllı yakıt tasarrufu teknolojisi. euro 4 emisyon standartlarına uyumlu bu motor teknolojisi, değişken emme manifoldu ile yüksek egzoz gazı devridaim sistemi yardımı ile beygir gücünü düşürmeden yakıt tüketimini önemli ölçüde azaltır.

100 km.de ortalama yakıt tüketimi 1000 cc motorlarda* beygir gücü 58 hp'den 60 hp'ye çıkarken 5.5 litreden 5.3 litreye, 1400 cc motorlarda* * 90 hp beygir gücü aynı kalarak 6.8 litreden 5.9 litreye, 1600 cc motorlarda* ise beygir gücü 100 hp'den 103 hp'ye çıkarken 7 litreden 6.6 litreye düşmüştür.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • beygır dogruda tork 155 ten 150 dustu sanırım
    quote:

Orjinalden alıntı: fircam

sonuçtaki farkı biliyorum ama yapısal farklarını bilmiyorum..

1.6lt motorlar 100hp'den 103hp'ye çıktı, torku 150Nm'den 155Nm'ye çıktı ve tüketimi %3 civarı azaldı...

yapısını araştırıyorum, bulunca yazıcam...

• teşekkürler arkadaşlar saolun
  • tşk arkadaşlar sayenizde bende aracımın özelliğini öğrenmiş oldum.
  • bizim ki twinport değil
  • Bildiğim kadarıyla twinportta subap ayarları değişken yani devire göre subap açılıp kapanma zamanları değişiyor. Bu da daha yakıt sarfiyatını düşürürken güçte artış sağlıyor.
  • BENCE ABARTILACAK KADAR BÜYÜK BİR ÖZELLİK DEĞİL TWİNPORT

OPEL CİLER KIZMAYIN, ŞAHSİ FİKRİM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BySerkan -- 12 Şubat 2007; 0:06:49 >
  • emme manifoldunun yapısı değişerek yakıt tüketimini daha makul bir seviyeye çekmek istemişler. bu arada çok cüz-i bir güç artışı sağlanmış ama asıl yakıt tüketimini iyileştirmek için yapılmış
  • herkese teşekkür ederim saygılar...
  • TWİNPORTLAR İYİDİR ESKİ ASTRA LARA GÖRE YAKITLARI GÖZLE GÖRÜLÜR ŞEKİLDE AZ
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.