şu hayatta en sevdiğim olaylardan biridir örnek kullanımı söylüyorum "selam, X oyununu oynayacak mısın" yayıncı cevap verir: -evet OYNAYACAĞIZ. yani biz yapacağız. yani adam bize şu mesajı veriyor, ben burda aslında tek başıma yayın yapmıyorum, beraber yapıyoruz. ben oyun oynarken aslında bu işi de beraber yapıyoruz. Beraber eğleniyoruz Veya soru şudur: yarın yayın yapacak mısın? adam cevap verir: "bilmem, yarın yayın YAPSAK MI?" burda da yine bi birliktelik mesajı var. gerçekte olan şey adamın tek başına yaptığı yayın, ve kendini izleyen %99u boş olan izleyici. adam ordan para kazanıyor , millet ise bunu izliyor ve eğleniyor. fakat yayıncı yaptığı bu söylemlerle hep bi birliktelik mesajı verir, hep çoğul ekini kullanır. bunun sebebi bilinç altında izleyiciyi yalnız hissettirmemektir. kazanılan başarıları bile paylaşır yayıncılar. örneğin zorlu bir bossu öldürünce "evettt öldürdük !! " veya ing tabirle "yessss we did it !!! " nidalarını bir çok kez duymuşsunuzdur. evet işte bunların hepsi aynı olaya çıkıyor. biz yaptık biz ettik :) ama aslında olan şey, yayıncı para kazanır, ve sen izlersin. para kazanınca niye biz para kazandık demiyorsun o zaman? gelen bağışlarının herhangi bi kısmını bu izleyiciye dağıttın mı hiç? tabiki hayır. noldu , hani arkadaştık, hani "biz"dik, hani aile gibiydik ? hayat boş abi boş |
Bildirim