Şimdi Ara

Tyt matematikte 30 ve üstü net yapanlar, bu başarıya ulaşmak için neler yaptınız? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
13
Favori
13.578
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bbengi kullanıcısına yanıt
    bilgisarmal iyidir
    Rica ederim

• ilk senemde tyt matematikten çok çekiniyordum pratik zekamın olmadığını hızlı çözemediğimi düşünüyordum. kaf1 ve kaf2 nin bir kısmı dışında hiçbir tyt mat kitabı da bitirmemiştim çünkü çok sıkılıyordum. yani konuları biliyordum ama soru çözerken çok bunalıyordum. mezuna kaldım. mezun senemde kış aylarına kadar yine tyt matematikle çok uğraşmadım sadece her hafta bir tane tyt denemesine giriyordum. ama hala 25 üzeri görmemiştim. sonra 345 tyt mat denemesi sipariş ettim ve her gün 1 tane çözdüm ama yine istediğim netlere gelemedim. daha sonra mert hocanın tyt mat kampıyla karşılaştım her gün attığı videolardaki soruları teker teker süre tutarak çözmeye başladım. ve hızlı bir şekilde soruları çözebileceğimi gördüm. acilin tyt mat denemesini sipariş ettim ve her gün ondan bir tane çözdüm 30lara ulaşmıştım. belki de acil 345ten daha kolaydı bilmiyorum ama bu bana özgüven verdi. bu şekilde girdiğim tyt genel denemelerine de özgüvenle girmeye başladım. kendime taktikler belirledim. mesela türkçeyi çözüyordum sonra kalan zamanıma göre kendime belirli bir süre verip o süre içerisinde çözebildiğim kadar mat çözüyordum ve fen sosyal bitirip mat a tekrar dönüyordum. bu taktik çok işime yaradı sınavda da aynı şekilde çözerek 35e 1 yaptım.
    yani benim söyleyeceğim şu ne kadar tyt mat soru bankası bitirirsen bitir kendine güvenmediğin sürece istediğini alamayacağını düşünüyorum. ben dediğim gibi tyt mat adına sadece kaf1 ve kaf2 çözdüm onlar da konuları öğrenmek içindi. ve bunun üzerine bol bol deneme çözdüm. konuları biliyorsan yapman gereken pratiklik kazanmak ve sakin kalıp kendine güvenmek. bu şekilde istediğini alacağını düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CA8BDAEDD -- 2 Ağustos 2020; 14:27:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

345 i kendin adam akıllı çözmediğin sürece 5 6 kaynak çözmenin bi anlamı yok. Orijinal sorular neyse de ösym tarzı ve klasik soruları kendin çözmen iyice uğraşman lazım. Gerekirse 10 dakika ya da 20 dakika. Öyle 3 dk baktım çözemedim çözümüne bakim dersen gg olursun

• Ayt mat çalıştıkça arttı hocam tyt mattan 1test kitabi bile bitiremedim ben. Ufkunu aç hocam sorunun ne istediğini anla yeter

• Problem ve geometri çok önemli bence. Bu ikisini halledersen 15+ net geliyor zaten. Önerim 25+ yaptıktan sonra denemeyle ilerlermek(haftada en az 3).

• Bu arada tyt karekök yeni basımı çıkınca çözmeni öneririm. Kimileri beğenmez ama bence çok güzel.

• Köklü sayılardan sonraki konuları bilmediğim için deneme çözemem diye düşünüyorum ama söylediklerini, tüm konular bittikten sonra mutlaka uygulayacağım. Çok teşekkür ederiimm☀

• ekanosfer456 kullanıcısına yanıt
    Haklısın. Neyse ki köklü sayıları yeni bitirdim. Bundan sonraki konularda günlerimi alacak dahi alsa, mutlaka uğraşacağım. 345 bittikten sonra karekok-acil diye gitsem yeterli olur mu?

• bittimkalmadım kullanıcısına yanıt
    Tamam😊

• Normalde tyt matematikte 25 netim falan vardı sınavda 38 doğru 2 yanlış yaptım resmen cevaplar gözümün önüne serildiydi sınav anında rahat olmak önemli

• Endemik problemler fasikülü çok güzel ve bol bol deneme ben herhalde 6 - 7 yayının tyt mat denemesini çözmüşümdür sonuç 37 net.

• quote:

Orijinalden alıntı: bittimkalmadım

Ayt mat çalıştıkça arttı hocam tyt mattan 1test kitabi bile bitiremedim ben. Ufkunu aç hocam sorunun ne istediğini anla yeter
    Hocama katılıyorum 40 net yaptım tyt matematikten ama çözdüğüm kitap sadece 3d tyt (problem hariç) ve 345 problemler kısmı

Eklemeyi unutmuşum bol bol deneme çözmek lazım her kaynaktan 345 acil toprak vs

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Myth61 -- 2 Ağustos 2020; 16:38:34 >
  • 01Alucard01 kullanıcısına yanıt
    Hocam endemik problem fasikülü iyi midit acaba

• dişcan-20 D kullanıcısına yanıt
    Hocam bu seneki problem sorularına çok benziyor bende alacağım

3 kitap bitirmeye çalışırsan yetişmez. Başta 345 çöz ortalara doğru acil çöz

• CyFrodo C kullanıcısına yanıt
    tamam teşekkür ederim

• dişcan-20 D kullanıcısına yanıt
    Yeni nesil olmaysan paragraf tarzı sorular. Ösym bu tarz sorular sorduğundan benim baya işime yaradı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01Alucard01 -- 2 Ağustos 2020; 16:34:36 >
  • böyle yapın diye demiyorum arkadaşlar. ama ben tek bir tane tyt denemesi ya da soru bankası bile çözmeden girdim. 34 işaretledim 34'ü de doğru.

tyt matematik'te soruları çözmek için gereken bilgi seviyesi gayet temel düzeyde. bence önemli olan 3 faktör var, okuduğunu anlamak, sınav anında iyi odaklanmak ve çözüm esnasında analitik düşünebilmek.

analitik düşünme olayını da, ders çalışırken bi soruyu karşınıza alıp soruda istenen ve verilen herşeyi, bütün çözüm senaryolarını düşünmeye çalışarak geliştirebilirsiniz. başta çok vaktinizi alsa da zamanla, alıştıkça çok kısa sürede yaparsınız. üstüne de bol bol soru çözün, tamamdır :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WalterWhite00 -- 2 Ağustos 2020; 17:53:25 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.