Bildirim
tyt matim iyidir cerez niyetine cozerim diyenler icin
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
ilk soruda ilk şekeri alacağı zaman 3 ihtimal var 2. lekeri alırken ilk aldığını alamayacağı için 2 3.sünde de aynı şekilde hangi şekeri aldıysa onun haricindeki iki şekeri alabileceği için iki ihtimal diye devam ediyor. 3×2×2×2×2 48 oluyor -
tesekkur ediyoree -
uppp yapabilen yok mu p -
-
-
cok tesekkurler harbi alan dagitmayi bilmedigimi farkettim, gozler guzel hocam sizin:) -
asıl ben teşekkür ederim hocam ne demek -
son 2 soru kaldi bunlari yapabilecek delikanli yok mudur -
Fen bilimleri değil mi bu? Geçen sene denemelerde de aynı sorular vardı -
hocam şu 162 li soruda sadeleşmesi için 2 ye veya 3 e bölünmesi yeterli ((100-2)/2) + 1 den 50 tane 2 ye bölünen sayı var ((99-3)/3)+1 den 33 tane 3 e bölünen sayı var. tabi bu 50 ve 33 içinde ortak sayılar var onları çıkarmamız gerekiyor yok 6yı 12yi vs. iki kere saymış oluruz. O yüzden 6nın katlarını bulup çıkarıyoruz ((96-6)/6)+1 den 16 buluyoruz. 50+33-16 dan 67 tane sayının 162yi sadeleştirdiğini buluyoruz. 67 sadeleştiriyorsa 33 tanesi sadeleştirmiyor 33/100 den 0,33
Not: şu 2 veya 3 e bölünenlerin sayısını terim sayısı formülü ile buldum eğer bilmiyorsanız,
Terim Sayısı= [(büyük terim - küçük terim)/artış miktarı] +1 -
cok iyi yazarak anlatmissin hocam sagol anladim guzel soruymus -
-
soruyu hazirlayan kor oldu
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X