Şimdi Ara

TYT matta hızlanmak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
3
Favori
3.827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sene başından beri o kadar tyt denemesine girdim hiç fark yok. Nasıl hızlanabilirim?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Hızlandıramazsınız. Bu kadar net söylüyorum. Artık eski ygs yok. Öyle çok soru çözeyim görünce anlayayım soruyu hemen yapıştırayım devri bitti. Allah vergisi kardeşim. Ben aytyi rahat yaparken tytde zorlanıyorum süreden dolayı mesela. Ne yapılabilir dersen Tr40dk sos 10dk fen 15 dk mat 70dk matematikten kısmak yerine diğerlerini kısmaya çalışabilirsiniz. Bir de şu var bir soruyu okuduğunuzda çözüp çözemeyeceğin az çok belli olur. Kendini kandırmadan geçmek lazım. 4 5 dakika.verip net alamazsan çok fazla koyuyor. Zaten sınavda 25 30 civarı kolay orta arası soru geliyor. Hemen onları kapmak lazım. Ondan sonrası Allah kerim.
    Mantıklı aslında ama ilginçtir bu sınav neden mat yapan koparıyor sınavı. Diğer dersleri hızlı yapman fark etmiyor. Bu çok saçma işte. Yanımdaki arkadaşın 7 sorusu kaldığında benim 43 sorum vardı. Hızlı yapan nasıl yapıyor diye düşünüp duruyorum. Başarının hızla ölçülmesi doğru mu yani? Belki bilgim, nihai olarak sonuca ulaşımım daha iyi ama o daha hızlı yaptığı için beni eliyor. Olaya bak :D
  • Al benden de o kadar. AYT'de ve işlemli sorularda direkt olarak soruyu görüp yapıyorum ama TYT'de aynı durumdayım. Galiba toplamda 20 TYT denemesine girdim ayrıca TYT alan denemeleri çözdüm fakat süre hiç oynamadı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alinmamiskullaniciadi A kullanıcısına yanıt
    yeşillendiren çıksa da faydalansak hocam ya :D

• Up

• Bende sıkıntı çekiyorum. Ama bence bunu hızlandırmanin en iyi yolu problemlere hakim olmak.

• Hızlandıramazsınız. Bu kadar net söylüyorum. Artık eski ygs yok. Öyle çok soru çözeyim görünce anlayayım soruyu hemen yapıştırayım devri bitti. Allah vergisi kardeşim. Ben aytyi rahat yaparken tytde zorlanıyorum süreden dolayı mesela. Ne yapılabilir dersen Tr40dk sos 10dk fen 15 dk mat 70dk matematikten kısmak yerine diğerlerini kısmaya çalışabilirsiniz. Bir de şu var bir soruyu okuduğunuzda çözüp çözemeyeceğin az çok belli olur. Kendini kandırmadan geçmek lazım. 4 5 dakika.verip net alamazsan çok fazla koyuyor. Zaten sınavda 25 30 civarı kolay orta arası soru geliyor. Hemen onları kapmak lazım. Ondan sonrası Allah kerim.

• muhammed2000 kullanıcısına yanıt
    KATILIYORUM

Beyler sakın yormayın kendinizi hızlanamazsınız ıq testi gibi bir şey bu allah vergisi arkadaşında dedigi gibi tyt matematige kafam zerre basmıyor bugün apotemi tgde 25 işaretledim yarın ayt matta 35 çakacağım insallah

Mesela TYT Mat netlerim : 24-31-27-28 felan

AYT Mat netleri : 34-40-33 vb...

TYT Mat beceremiyorum daha da çalışmayacağım aytde hatime başladım sosyal kısmını oradan 2-3 yükseltirim daha iyi

BU TYT Matıda böyle salakça yapanların allah belasını versin aq.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    TYT AYT MATEMATİK FULLEYENLER
    4 yıl önce açıldı
    Tyt matematik...
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • muhammed2000 kullanıcısına yanıt
    Mantıklı aslında ama ilginçtir bu sınav neden mat yapan koparıyor sınavı. Diğer dersleri hızlı yapman fark etmiyor. Bu çok saçma işte. Yanımdaki arkadaşın 7 sorusu kaldığında benim 43 sorum vardı. Hızlı yapan nasıl yapıyor diye düşünüp duruyorum. Başarının hızla ölçülmesi doğru mu yani? Belki bilgim, nihai olarak sonuca ulaşımım daha iyi ama o daha hızlı yaptığı için beni eliyor. Olaya bak :D

• helixSNAA kullanıcısına yanıt
    Tamam hızlı çözmek belki Allah vergisi ama bu sınav IQ falan ölçmüyor ya. Belki benim yeteneğim mat üzerinde değil. Katılmıyorum IQ ile ilgisine.

• interneto07 kullanıcısına yanıt
    tmm ıq felan ölcmüyor doğru yani demek istediğim bu matematiği bu sürede yapabilmek mühim olan.Ben 40 sorunun 40 ınıda 2 saate ne yapıp edip doğru yapiyorum ama tyt mat için elimdeki 50 dkda 25 tane yapabiliyorum işte malesef.

• helixSNAA kullanıcısına yanıt
    aynen öyle hocamm

• Bu adamlar fazla kitap okumuştur. Okuduğunu anlama kabiliyeti fazladır. Herhangi bir üstünlük göremiyorum ben. Hızlı okuma ve kitap okuma çalışması ile 6 ayda Allah vergisi denilen şeye ulaşabilirsiniz. Ha bunun dışında matematikte temel işlemlerin de hızlı yapılabiliyor olması lazım ve bu da pratik isteyen bir şey.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fazla kitap okuma falan değil de bütün çalışmayı kastederek ne kadar çözersen o kadar hızlanırsın ve iyi soruların denemede yanlışını gördüğünde tekrarı gibi. Ha 40 dkda bence bitmez ama 50-60 arası ideal bence
  • Bence hepsini gectim pratik zeka istiyor.

• up
  • şahsen sene başından beri ders farketmeksizin,hızlı hızlı çözmeye alıştırdım kendimi,sınavlardada soruları tam okumuyorum,önemli görünen yerleri okuyup anlamaya çalışıyorum,o an baktığımda soruya aklıma bişey gelmiyosa geçiyorum,genelde 8 9 boşum oluyor,son 20 25 dakika arttırdığımda türkçeye göz gezdirip mata geçiyorum kalan boşlarıda yapıyorum 34+ geliyor hep,inatlaşmamak lazım,sıkıntılı bi sınavsa da matla uğraşılacağına türkçe fen sos üzerinde durulabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.