Şimdi Ara

TYT Matematikte Hızlanmak İçin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
3.400
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. TYT Matematikte denemelerde süre adına çok sorun yaşamıyorum, Türkçeyi ve Sosyal'i hızlı bitirdiğim için. Ama branş denemesi çözerken 65-70 dk'ya ayarlıyorum kendimi. En fazla 25 30 soruya bakabiliyorum. Hızlı çözenler varsa hız kazanmaya dair öneride bulunabilirler mi?

• Yapay Zekanın Yanıtı

TYT Matematikte Hızlanmak İçin Teknikler

TYT Matematikte hızlanmak, soruları daha kısa sürede ve doğru bir şekilde çözmenize yardımcı olarak sınavdaki başarınızı artırabilir. İşte TYT Matematikte hızlanmak için uygulayabileceğiniz bazı teknikler:

• Konuları Temelden Kavrayın: Temel kavramların eksiksiz bir şekilde anlaşılması, soruları hızlı bir şekilde çözmenize olanak tanır. Her konuyu adım adım çalışın ve anlamadığınız noktaları tekrarlayın.

• Bolca Alıştırma Yapın: Alıştırma yapmak, hızınızı ve doğruluğunuzu artırmanın en iyi yoludur. Çeşitli soru tiplerini çözün ve zorlandığınız alanlara odaklanın.

• Zamanlı Denemeler Çözün: Sınav ortamını simüle etmek için zamanlı denemeler çözün. Bu, baskı altında zamanınızı verimli bir şekilde yönetmenize yardımcı olacaktır.

• Kısayolları ve Püf Noktaları Öğrenin: Matematikte belirli formüller ve kısayollar, soruları daha hızlı çözmenizi sağlayabilir. Bu kısayolları öğrenmeye zaman ayırın.

• Verilenleri Dikkatlice Okuyun: Soruları dikkatli bir şekilde okuyarak verilen bilgileri kaçırmaktan kaçının. Bu, gereksiz hesaplamalardan ve zaman kaybından sizi koruyacaktır.

• Tahmin Etme ve Kontrol Etme Yöntemini Kullanın: Bazı durumlarda, cevabı tahmin edip sonucu kontrol etmek, uzun hesaplamalardan daha hızlı olabilir.

• Teknolojik Araçlardan Yararlanın: Hesap makinesi ve geometrik çizim araçları gibi teknolojik araçlar, soruları daha hızlı çözmenize yardımcı olabilir.

• Stratejik Olarak Sınavı Yönetin: Kolay sorulardan başlayarak ve zor soruları sona bırakarak zamanınızı etkili bir şekilde yönetin. Bu, moralinizi yüksek tutacak ve daha fazla soruyu çözmenize olanak sağlayacaktır.

TYT Matematikte hızlanmak için bu teknikleri uygulayarak, sınavdaki performansınızı artırabilir ve hedeflerinize ulaşabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Once yapabildigin zorulari hizli hizli yap kalan sorulara bir daha don böylece zaman kaybetmezsin hemde ilerlerken beynin cozemedigin sorulara bir yol bulmaya calisir bende hep boyle oluyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ve tabi deneme coz sure tutarak zamanla hizlanicaksin

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Nasıl hallettin? Zannedersem derece de yaptın yks’de.
  • Hocam 55 dakika veriyorum yine yetmiyor. Branş denemelerine başlıcam. Tek çare bu yani. Bir de ayt mat ve geoda soru bankasından soru çözerken turlama taktiğini uygulamak şazım mı? Yoksa bir soruya bazen 10 dakika verilir mi? Yani cebelleşmek mi lazım yoksa dönüp dönüp çözmek mi lazım?
  • Size katılıyorum hocam. Soruları neden yapmadığımızı ayırt etmek gerek. Bende bu yüzden çok zaman kaybediyorum. Eğer gerekli bilgiyi hatırlayamıyorsak aynı soruya tekrar dönmek de zaman kaybettirir.
  • Ayt mat için sormuştum hocam. Kusura bakmayın belirtmeyi unuttum. Ayt mat ve ayt geo için ne yapardıkız peki?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ya en benim en büyük problemim çok uzun ve işlem amelesi olan bir soruyu uğraşıp edip çözüyorum 2-3dk gidiyor sonra pat bir bakıyorum işlem hatası yapmışım soru çöpe gidiyor

• 1- Soruları süre tutarak çözdüm. Örneğin soru bankası çözüyorsam ve 20 soru varsa, 30 dakika veriyordum.

2- Çok seri biçimde turladım. Yapabildiğim soruları hemen yapmaya çalıştım. İlk 10 soru ve geometriden 5 soruyu halledip sırasıyla orta ve zor derecedeki sorulara yöneldim. Soru seçebilmek çok önemli. Bu da çok soru çözmekle ediniliyor.

3- Çözmeye geometriden başladım. Matematikten başlayınca geometri kısmında daha fazla fire verdiğimi fark ettim. Tabii bu kişiden kişiye değişebilir.

4- Seri deneme çözmenin önemi tartışılmaz zaten. Özellikle sınava son 1 ay kala seri branş denemesi çözdüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2851BC1CF -- 19 Ocak 2021; 15:48:18 >
  • Teşekkürler hocam
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.