Şimdi Ara

TYT TÜRKÇE İÇİN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
2
Favori
856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Palme branş denemesi çözdüm 23 net geldi genel denemelerde genelde 20den yukarı çıkmıyordu hatta 11 gördüğüm bile oldu.dil bilgisinde pek sorunum yok paragraf şuana kadar 1 kitap bile bitiremedim düzenli kitap okuma alışkanlığım da yok ne önerirsiniz bol bol paragraf kitabı bitirmek ve branş denemesi ile hallederim diye düşündüm ama sizin de görüşlerinizi merak ediyorum ve şöyle bir şey oluyor yanlışlarım genelde üst üste çıkıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eem_1.sinif_behlul -- 3 Ocak 2023; 20:6:1 >

• up

• denemede süreni ölç kaç dakikada çözüyorsun? Çözdüklerinden kaçı doğru? Bunların hepsini tut. Hatta buraya yazabilirsin. Bir paragrafı çözerken kaç dakikanı alıyor? Paragrafın kitap okunabile doğrudan bir ilişkisi olduğunu düşünmüyorum. 9 dan beridir kitap okuyorum. Fullemem gerekiyor oysaki. Belki göz egzersizleri okuma hızını arttırabilir. Çözerken ne seni yavaşlatıyor aklındaki düşünceler mi? Veya çok takıntı mı yapıyorsun soruya. Arkadaşım paragraf çözerken iki şık arasında kalınca gururuna yediremeyip 5 dakika o soruya bakıyordu. Eksik olduğun kısmı tespit edersen çok hızlı şekilde artacağını düşünüyorum

• hocam 25 doğru 9 yanlış 45 dakikada çözdüm

• hocam 25 doğru 9 yanlış 45 dakikada çözdüm genel deneme olsa 60 65 dakika ayırabilirdim.

• hocam o zaman branştan gidin. her gün branş Türkçe çözün rutin olarak. Elinizde herhangi bir paragraf kitabı varsa ondan günde bir 20 soruluk 20 dakika şeklinde ayarlayıp da çözebilirsiniz. Yoksa branştan ilerleyin. Okuma hızınız normal gibi. Sınav esnasında dikkatiniz filan dağılıyor olabilir. Üst üste yanlış çıkartıyorsanız. Daha sonra birden fazla kez okuduğunuzda yanlışınızı anlıyor musunuz? Denemeden sonra yanlışlarını sürekli oku anlayana kadar belki 10 kez.

• türkçe için en fazla 50 dakika ayırın hocam. öbür derslere hiç süre kalmaz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    tyt türkçe
    4 ay önce açıldı
    LGS Türkçe için
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hocam mat 30dakikada bitiriyorum 15 net civarı çıkıyor türkçe sosyalde 20 25 dk da bitiyor onlardan da 10ar net geliyor gerisi türkçeye ayırabilirim ama diğer derslere de süre tanımam gerekecek derslere yeni yeni başladım

• bir de benim eksik olduğum kısım dilbilgisi. Dilbilgisi soruları hem neti artırıyor hem de paragraf sorularından daha kısa çözülüyor. Süre kısmında daha az acı çekersiniz.

• Hocam dil bilgisinde de paragrafta da konu çalışmadan branş çözmeyin. Konu anlatım olarakta önder hocayı ya da kadir gümüş hocayı takip edebilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence paragraf soru tiplerinde bariz eksikleriniz var çoğu kişi bunu ciddiye almaz neyine çalışacaksın paragrafın der ama her soru tipinin nasıl çözüleceğini görmeniz lazım ben de böyleydim mezun senesinde toparladım şu an 32-33 geliyor dil bilgisi eksiklerim olmasına rağmen zor sınavlarda. 2022 yks de de 35e 4 yaptım.

Ben paragrafın ritmi kitabını almıştım her soru tipini nasıl çözüleceğini öğretiyor o olabilir. Kadir gümüşün taktiklerle paragraf kitabı var o da aynı mantıkta ama daha zor sorular var o da olabilir.

Bu tarz soruların nasıl çözüleceğini öğreten bir kitaptan sonra orta - zor ve zor bir kitap çözersen halloluyor. Ben 345 türkçe soru bankası ve limit soru bankasını da çözdüm ikisi de güzel. Ama sana tavsiyem denemeyle olmaz bu dediğim gibi bir kitap alıp her gün türkçeye çalış faydasını göreceksin.

• Yks2023SonSans Y kullanıcısına yanıt

hocam problemler gibi herhalde eskiden problemleri kafadan çözebilirim sanıyordum ama pratik yapınca belli yöntemlerle çözülebildiğini gördüm onun gibi mi?

• Yani problemlerde her soru farklı, paragrafta da soruda verilen metinler farklı ama soru kökleri ve yapacağın şeyler aynı. Problemden daha basit hocam sen dediğim şekilde çalış kısa bir süre sonra farkı hissedersin kendinde.

• 345in paragraf denemesini geçen sene çözdüğümde eğer yanlış hatırlamıyorsam orda 25 soru oluyordu. 25/25 yaptığımda oldu 14 doğru yaptığımda oldu. en büyük yanlışım soru bankası çözmemekti. bu sene 345in paragraf kitabını bitirdim şu anda 28-29 bandında geziyorum dil bilgisiz şekilde

paragraf çözerken kafanın boş olması lazım ve rahat bir ortam da çözmen lazım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yanlışlar paragrafta ise bunun kaynağı: Karekök Paragraf. Piyasadaki en sağlam paragraf kitabı. Yanlışlar dil bilgisindeyse: Limit Dil Bilgisi.

Ben 2021 sınavında Türkçede 24-6 yapmıştım. Mezun senemde yaz ayında Karekök Paragrafı bitirdim, Limit Dil Bilgisini de eylül ayında bitirmiştim. Türkçeyi 27-28 dakikada çözüyordum. MSÜ de TYT de 36-4 geldi.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.