Şimdi Ara

TYT'de Türkçe Yerine Sosyalden Başlamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
3
Favori
1.077
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ne düşünüyorsunuz? Türkçeye bodozlama girince alışmak biraz zaman alabiliyor. Hem sosyal trye göre daha hafif ve tr-sos yapmaktansa sosyalde 10 dakika ısınıp trye geçmek daha mantıklı gibi geldi.

Güncelleme:

5-10 dakika sürede iyileşme oldu diyebilirim. Önceden 60-70dakika arası mata süre kalırken şimdi alt sınırı 70 dakikalara kadar getirdim. Fende biraz yavaş olmasam 80 dakika kadar mata süre ayırabilirim bu sıralamada. Birkaç deneme daha bu düzende ilerleyip türkçe-mat-sos-fen düzeninde turlama yapmayı deneyeceğim. Onun da sonuçlarını yazarım.

Artıları

-Sosyaliniz kuvvetliyse baya motive başlıyorsunuz.

-10 dakika ısınmanın ardından 100 soruluk 125 dakika sürenin olduğu bir sınava başlıyorsunuz gibi.

-Sınav moduna girmeye çalışırken türkçede odaklanmaya çalışmakla oyalanmıyorsunuz.

Eksileri

-Geometri kısmında yorgun düşülüyor ve azalan süreyle soruları çözmek işkence haline dönüşebiliyor.

-Kaydırma riski

-Daha fazla sayfa çevirmek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fushen -- 10 Mayıs 2021; 3:42:19 >

• Riskli hocam bence.Tr-mat-sos-fen veya tr-sos-fen-mat bana mantıklı geliyor

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • yapan bir arkadaşım vardı hatta sosyalden sonra geometri oradan da türkçeye geçiyordu geçen sene de gayet iyi sıralama yaptı 2 3 deneme denersin baktın olmuyor vazgeçersin

• doyourenouncesatan kullanıcısına yanıt

hocam tr sos ile sos tr hemen hemen aynı. risk neresinde anlamadım. sos ve feni sona bırakmak daha riskli bana kalırsa. çünkü kolay soruluyor ve çok kolay net kazanılan dersler.

• mustfaagp M kullanıcısına yanıt

deneyeceğim hocam 5 gün boyunca çözeceğim denemelerde. şuan 120-130dk arasında bitiriyorum tyt denemelerini ama türkçe netlerim diğer kısımlara göre baya düşük kalıyor ve branşlardaki hızımda çözemiyorum nedense. 40dk gidiyor paso. belki bu sayede hem daha iyi odaklanmış olup çok soru kaçırmam hem de odaklandığım için daha hızlı çözerim.

• Valla en iyisi. Sosyal zaten en easy bölüm (sınavda felsefe hariç) sınava alışmak için başlıyorum sonra matematik çözüyorum sonra Türkçe çözüp sosyali kontrol ediyorum, sonra matematiği kontrol edip az biraz fen çözüyorum 7 net getirecek şekilde. Sonra hepsini bir daha kontrol ediyorum. Türkçe de max 42-43 dakika sürdüğü için matematikten sonra bi sıkıntı yaşamıyorum + (geometri cahili olduğum için geometriden en fazla 1 soru çözüyorum )

Türkçe 40 dakika
    Tyt matematik 40 dakika (pkob - geometri hariç)
    Sosyal 20 dakika
    Fen 10 dakika
    Kontrol 15 dakika

Sınava göre +10 dakika artıyor. miss

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C115664D6 -- 28 Nisan 2021; 7:41:5 >
  • Fushen F kullanıcısına yanıt
    Ben de deneyeceğim çok mantıklı geldi yarından itibaren 5 denemede deneyeceğim işe yaratsa böyle devam
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Fushen F kullanıcısına yanıt
    Hocam denedikten sonra yararlı olup olmadığını paylaşırsanız ben de deneyebilirim

• Arkadaşle denedim ama pek memnun kalmadım türkçe gibi büyğk bir ders bitirdikten sonra sosyal dinlenme gibi okuyordu ama sosyalle başlamak oek iyi gelmedi ben yine tr sos fen mat devam edicem
  • Güncelleme:

5-10 dakika sürede iyileşme oldu diyebilirim. Önceden 60-70dakika arası mata süre kalırken şimdi alt sınırı 70 dakikalara kadar getirdim. Fende biraz yavaş olmasam 80 dakika kadar mata süre ayırabilirim bu sıralamada. Birkaç deneme daha bu düzende ilerleyip türkçe-mat-sos-fen düzeninde turlama yapmayı deneyeceğim. Onun da sonuçlarını yazarım.

Artıları

-Sosyaliniz kuvvetliyse baya motive başlıyorsunuz.

-10 dakika ısınmanın ardından 100 soruluk 125 dakika sürenin olduğu bir sınava başlıyorsunuz gibi.

-Sınav moduna girmeye çalışırken türkçede odaklanmaya çalışmakla oyalanmıyorsunuz.

Eksileri

-Geometri kısmında yorgun düşülüyor ve azalan süreyle soruları çözmek işkence haline dönüşebiliyor.

-Kaydırma riski

-Daha fazla sayfa çevirmek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fushen -- 10 Mayıs 2021; 3:42:1 >
  • sos-mat-fen-türk yapıyorum bir süredir.

etkileri:

+mat netlerim 10 civarı arttı

+fen netlerim 2-3 civarı arttı

-türkçe netleri 5-6 düştü

artık sos-türk-mat fen yapabilirim ya da duruma va zorluğa göre sos-mat-türk-fen hangisi kolaysa

• uyguladığım yöntem. konuyu açan hocam eksilere geoya yorgun düşme yazmış aga türkçe bitince geo fen yap mata kafan rahat gir  

• türkçeyi sona bırakmak ve sos başlamak her zaman iyidir
  • Kurtçu Restrop kullanıcısına yanıt
    Türkçe sona bırakılmaz

• Sosyali 15+ olan biri için bence de mukemmel bi taktik ama sosyali 10 net olup bilmedigi sorular cikan biri sinava direk -304262525383 le başlar

• msüde güzel işledi

• burak0- B kullanıcısına yanıt
    gayet de bırakılır knk birinden biri sona bırakılacak nispeten daha kolay net kazanılan sosyal veya feni ya da kaç net yapacağın aşağı yukarı belli olan matı sona bırakmaktansa zorluk seviyesi sonsuza kadar çıkabilecek otuzbeş altına düşmüyor olsan bile her an yirmibeş net yapabileceğin türkçeyi sona bırakmak daha mantıklı. ha tabi yazdığım yorum biraz yanlış ona katılıyorum herkes öyle yapmalı gibi yazdım ama dalgasınaydı kimisi sona bırakınca türkçeyi kafası kazan gibi oluyor ben saydığım sebeplerden dolayı türkçeyi sona bırakıyorum. ben bu sınavda yapacağımı yaptım şimdi türkçeyle fark atma vakti düşüncesiyle. elli dakika ayırıyorum türkçeye ve en zor halinde max kırk dakikada bitirip iyice kafam rahat şekilde matta yapamadıklarıma dönüyorum. kırk dakikada bitmezse elli dakika sürse de üzülmem zaten sınav bitmiş benim için

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.