Arkadaşlar merhaba.. TYT UV 88 El telsizi ile standart motorola veya herhangi başka marka 16 kanala sahip el telsizleriyle iletişim kurmak için bilgisi olan varsa yardımcı olabilirmi? İnternetten çok araştırdım ama sağlam net bir bilgiye ulaşamadım. İletişim kurulmak istenilen telsizlerin resimlerini buraya bırakıyorum. İş yeri için aldık ama bir türlü ayarlayamadık , ayarlayamazsak ta elimizde patlayacak. Yardımlarınızı rica ediyorum... şimdiden teşekkürler |
TYT UV88 EL telsizi hakkında bilgisi olan
-
-
baştan belirteyim 16 kanallı dediğiniz cihaz ile bağlanır, fakat kesinlikle PMR frekansında PMR olmayan telsiz kullanılması yasaktır. PMR 16 kanallı 0.5W çıkışı olan lisanssız el telsizi, sizin TYT ise lisansı 5W çıkışı olan telsizdir, elinizdeki PMR telsiz frekans listesi https://www.ta1lsx.com/turkiyede-pmr-bant-frekanslari// bu adreste tüm kanal frekans ve alt tonları var kısaca 446.006 dan başlayıp 446.093 a kadar (birde bu frekansı kullanıp alt ton kullanıyor çoğu) bu frekansları kullanır TYT den VFO yani tuşlara basarak serbest frekans girme modu açık iken 446.006 dan başlayıp diğer PMR telsizlerden mandala basıp frekansı tutup tutmadığını bulmaya çalışın tek tek linkteki frekansları girin 446 006- 93 e kadar eğer bulamazsanız TYT nizin ayarlardan CTCSS gibi ayarlar çıkacak oradan ton olarak 67-257 ye kadar her bir frekans kanalı için tek tek girip deneyeceksiniz. ama ben bunlarla uğraşamam param da var derseniz https://baofengtelsiz.com/Frekans-Metre bir adet bu frekans bulucu cihazdan alıp PMR telsizden 30 cm yanından telsizinizin mandalına (gönderme tuşu) basıp çekin direk frekansını ve tüm alt ton bilgilerini cihazda gösterir sizde TYT nize girer 10 saniyede senkronize edersiniz frekansı. ama dediğim gibi 5W lık lisanslı telsiz ile PMR frekansı kullanmak yasaktır. he kim bulur kim yakalar kim şikayet eder etik midir her şey tartışılır gerisi size kalmış.
-
Hocam çok teşekkür ederim zamanına sağlık gayet açıklayıcı olmuş. Bu dediğin yasak olayı amatör telsizcilik belgesi olsa yine de yasak mı?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
evet yasak bende amatör telsizciyim, ancak pmr frekansı telsizde bulunması bile suç teşkil ediyor, daha geçen ay biri polise yakalanmış , polis telsiz'e el koyup BTK ya yollayıp inceletmiş, btk pmr ve kamu frekansları kayıtlı olduğunu belirtmiş ve 40 bin TL ceza kesilmiş.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X