Şimdi Ara

TYT ve AYT Adına Kısmi Bir Değerlendirme | bounlukizaraniyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
491
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sizin de çok iyi bildiğiniz gibi insanlık tarihi, insanın insanı sömürmesi ve sömürülen insanın buna başkaldırması ile yazılır. Onbinleri bulan bu geçmiş, size umut satan ve girdiğiniz beklentileri en tepeden yere serbest düşmeye bırakan şarlatanlarla doludur.

Gözlemleyebildiğim kadarıyla ÖSYM bu sınavda farklı bir şey yaptı. O da iyi öğrenciyle ortalama öğrenci arasındaki makası daraltmak. Niye yaptığından çok nasıl yaptığına dair kısa bir inceleme yapacağız.

TYT ve AYT kitapçıklarını açtıysanız başlayalım.

TYT Biyoloji:

soru 20: her soru bankasında fix bulunan bir soru. eleyiciliği yok.

soru 19: yine klasik bir soru ama alel genlere tam hakim olmayan biri zorlanabilir, dimi? hayır işte, tüm şıkları okursanız E şıkkının hiçbir rasyonel düzleme oturmadığını rahat bir şekilde görüyorsunuz, diğer şıklar ve ihtimaller hakkında bilgi sahibi olmanıza gerek yok.

soru 18: doğru cevabı bulmak için metafaza bakmanız yeterli(3-4 senedir biyolojiye dair hiçbir şey görmeyen birine bile doğru cevap yine çok bariz)

soru 17: fagositoz? bakteri?

soru 16: kitiN, tek azot bulunduran polimer, aynı zamanda hayvan hücresinde selüloz olmaması da yine giriş seviyesi bir bilgi. olay bu da değil, adı üstünde, temel yeterlilik sınavı diyebilirsiniz. evet TYT, ama 2 ve 4. öncülü eleyince bilin bakalım ne oluyor? cevap çıkıyor. nerede yalnız I, nerede yalnız III ? niye bu kadar bariz cevaplar olm?

soru 15: BEN YANLIŞIM, NOLUR BENİ ELE diye bağıran I. öncülü elediğinizde ne oluyor? 2 şıkka düşüyor. allah allah yavvvvvvvvv

biyolojiyi seçmemin sebebi, yıllardır en uzak kaldığım temel disiplin olmasıydı, merak edip bir de ayt sorularına baktım:

soru 40: E şıkkını okuyunca, nasıl olacak abla o be demekten kendinizi alamıyorsunuz. muhteşem bi seçenek.

soru 39: 1. öncül elediğimde yine %50 şansla 1 net kazanma fırsatı edindim. konu hakkında 3-4 yıldır tek soru görmedim.

soru 38: 1. öncül zaten konunun özü. ünide ismi de buna benzer bir şeydi sanırım. 1'i doğru kabul edince bi baktım ne göreyim? yine %50 ihtimalle doğru sonuca ulaşıyorum. ayrıca insan ve bakteriyi kıyaslarken ''bu canlı türlerinin genomlarındaki tüm genlerin ortak olması'' seçeneğini doğru kabul etmek için karamba fln olmak lazım heralde. okurken bunu düşündüm.

soru 37: DNA ve RNA'nın İSMİNİ BİLEN her insan evladı doğru yaptı bu soruyu. ALAN YETERLİK TESTİnde bu soru gerçekten çok şık, çok eleyici, tebrikler ÖSYM.

soru 36: ''KİLİT TAŞI TÜR'' diye isimlendirilen bir türün POPÜLASYON YOĞUNLUĞUNUN FAZLA OLACAĞINA İNANMAK... yeni kitabımın ismi bu olsun.

soru 35: grafik yorumlama sorusu. okuma yazması olan her insan yapmıştır. yine ösym klasında bir soru.

soru 34: AAAAAAA ALLAH RAZI OLSUN SONUNDA TYT AYARI OLMAYAN, 4 SENE KİTAP AÇMAYAN BİRİNİN UNUTABİLECEĞİ BİR SORU KOYMUŞLAR. YAPAMADIM.

soru 33: iyi bir sınav öğrencisiyseniz 3. öncülü sınava yakın her testte görürsünüz, bir hafta sonra yine görür yine yanlış yaparsınız ama kült bir bilgidir. yapılamamış olabilir ama konuya emek veren biri yine yakalamıştır bunu. yine de güzel soru, eleştirilebilecek bi tarafı yok.

soru 32: koskoca kalın bağırsak dururken ince bağırsakta emilimin tamamlanması... hmmm... tamamdır. yine diğer şıklar hakkında bilgi sahibi olmanıza gerek bile yok.

soru 31: kendi açlık-korku durumlarınızdan hareketle bile doğru yapacağınız bir soru. zaten insülin-kan şekeri olayını doğru kabul ettiğinizde ne oluyor. 3 şık eleniyor. n1ce.

soru 30: normal. bilmek lazım.

soru 29: ''Akson ucuna ulaşan her impuls, diğer nörona geçiş yapar'' böyle bir şey olsa GTÜ'müz başımız ayrı oynardı. biraz mantık, nolur.

soru 28: küçücük kılcallar, ne bağı ne kası dayı? dalga mı geçiyorsunuz?

4 yıllık lise öğretiminin kazanımlarını biyoloji adına ölçen sorular bunlar. matematik rezaletine hiç değinmiyorum bile. bu şartlarda iyi çalışan öğrenciyle ortalama öğrenciyi eleyemezsiniz. obp ucubeliği ve yığılma gibi şeyler çıkar karşınıza. çalışanlar adına üzgünüm, fecaat bi sıralama tablosu bizleri bekliyor.

• Okumayın
    Kendini övüyor yine

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende yazmıştım dün fiziğe bakmadım 2 senedir 13 e 1 yaptım çok basit sormuşlar

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.