Şimdi Ara

U-Crew Çeviri Ekibinin PS4 Türkçe Yamalarına İzin Vermemesi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.568
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ben PS4 kullanıcısıyım. PC platformunda Türkçe yamaya sahip oyunları rahatlıkla oynayabilecek sistemi alabilecek maddi imkanım yok(malum dolar kurları ve ülkenin ekonomisinin gitgide kötüye gitmesi) ve malum PS4'de PC platformunda olduğu gibi Türkçe yama çeşitliliği yok. İnternetten istediğimiz Türkçe yamayı indirip oyunun kurulu olduğu dizine kurup direkt Türkçe olarak oyunu oynama imkanı PS4'de maalesef yok. Bunun için PS4 dosyalarını ayrıyeten açıp PC platformundaki yamadaki çevirileri PS4'e portlayıp böylece PS4 Türkçe yama çıkarabiliyorlar.

Durumu izah ettiğime göre konuyu açmamdaki amacı belirtebilirim. PS4 kullanıcıları için hiçbir karşılık beklemeden, tamamen gönüllü olarak PC platformuna çıkan yamaları PS4 platformuna portlayan ve çeviri ekibinin hakkını teslim eden birkaç arkadaş var. Bu arkadaşlar oyunu çeviren ekipten PS4'e port etmek için izin almadan asla paylaşmıyorlar ve yaptıkları iş de baştan savma değil. Gerçekten emek vererek eğer çevirisinde de DLC'ler çevrildiyse DLC'leri de üşenmeden port ediyorlar. Bu güzel faaliyete çoğu çeviri ekibi olumlu yaklaşırken bazı azınlık kısımda olan çeviri grupları izin vermiyorlar. Ancak bunun arkasında yatan sebebi bir türlü çözemiyorum ve konuyu açma sebebim de aslında bu. Bu duruma izin vermelerinde herhangi bir sakınca olmamasına rağmen PS4 kullanıcılarının bu yamalardan mahrum etmenin ne anlamı var anlamıyorum. Aşağıda da bu duruma izin verdiklerinde kendilerine sağlayacak avantajlarını yazdım. Bu konu hakkında düşüncelerinizi merak ediyorum arkadaşlar.

-PC kullanıcılarının Türkçe yamaları rahatlıkla kullanabilirken PS4 kullanıcılarını da bu yamalardan mahrum etmemek
    -PS4 platformuna da Türkçe yamalarının portuna izin verildiği zaman daha geniş kitleye hitap edebilecek bir çeviri ekibi olma durumu
    -PS4 portunun paylaşılırken çeviride emeği geçen kişilerin isimleri ve sitelerinin ayrıyeten paylaşılması
    -PS4 portu tamamlandıktan sonra kendi sitelerinde de PS4 platformu için yamalarını paylaşabilmeleri

OyunÇeviri, Anonymous, TG Yama, Animus, Technogame, Plus Çeviri, Apex Çeviri, HE Software ve daha birçok çeviri ekibinin buna izin verirken azınlıktaki birkaç çeviri ekibinin(U-Crew, croftrustt) ekibinin yamalarının portuna izin verilmemesinin arkasındaki sebebi merak ediyorum.

Arkadaşlar yamayı çıkaran ekip istediği kararı vermekte özgürdür. Ben kendisini burada suçlamaya çalışmıyorum. İzin verilmesinde herhangi aleyhine olacak bir durum yokken izin verilmemesinin arkasındaki sebebi çok merak ediyorum. Lütfen bu tarz yorumlar atmazsanız konuya sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Düşünenadam07 -- 25 Ağustos 2020; 17:47:33 >

• Öncelikle hayırlı günler dilerim. Bana karşı bir gareziniz mi var bilmiyorum, çünkü u-crew adı geçen her konuda bana laf atıyorsunuz. Yine yazmadım, ama yapmayın artık, forum bu tartışmalar yüzünden zarar görüyor. Yine de hem size hem de diğer arkadaşlarımıza küçük bir açıklama yapmak için giriş yaptım foruma.

29 yaşına gelmiş ve hayatında birçok şey yaşamış bir insan olarak yazıyorum bunu sizlere:

2014 yılından 2017 yılına kadar ps3 oyunlarına türkçe yama çıkardık. 2018 yılından beri de PS4 oyunları için yama çıkartıyoruz. Yani 6 senedir yama çıkartıyoruz. Ücretsiz olarak paylaşılan bir yama olduğu zaman o yamayı port edip konusunu açıyoruz ve açmış olduğumuz konuya da emeği geçen bütün arkadaşlarımızın isimlerini eksiksiz bir şekilde yazıyoruz. Bunda kimsenin bir şüphesi olmasın.

Port ettiğimiz yamayı ücretli de satmıyoruz, iban no da eklemiyoruz. Ki bunu yapmaya hakkımız da yok zaten. Allah aşkına port ettiğimiz yamayı kimlere sunuyoruz? Yine konsol kullanıcılarına sunuyoruz. Bunu kendimiz için değil, oyuncular için yapıyoruz yani. Çevirmenlerin sayesinde oluyor bunların hepsi ve az da olsa bizim de emeğimiz var yamalarda. Bu işten bir kazancımız da yok :) ünlü de olmuyoruz, fenomen de :)

(İkincisi Castellanos nickli arkadaşın forumda gruba atarlanıp ismimi anmayın falan yazması, ardından da gruptan izinsiz yamalarını port ettiğinin ortaya çıkması ile u-dönüş yapması olabilir.) dediniz.

Bunu niye yazdım? Murat abi ile özelden konuşuyorduk. Son konuşmamızda tatsız bir olay yaşandı (bana karşı), o yüzden yazdım bunu. Onu atmayacağım buraya. İzinsiz bir şey yapılmadı yani, yapılmış olsa da isimleri konuya yazılmış ve kendilerine teşekkür edilmiştir.

PC tarafına RE7'yi çıkardığımız da murat abiye yazdım. Ekran görüntüsü atayım, izin de demiştiniz, onu da görürsünüz zaten.

izin konusu

Çok yazıştık, ama son konuşmamızda, kısacası 2 sene önce kardeşim u-crew sitesine ait yamaları çıkarmana artık izin vermiyorum dedi. Ben de tamam abi dedim. Bu kadar :) Abi de derim ona, çünkü benden 20, 25 yaş büyük bir insan. Allah ona da uzun ömürler versin :)

Yok yalakalık yapmış, u dönüşü yapmış, abi abi diye dolaşmış, yapmayın gözünüzü seveyim.

Forum sitesi bu: https://www.mcpsp.com/forums/ps4-oyun-turkce-yama.412/ açmış olduğumuz bütün konulara bakın. Herkesin ismi yazar. Ücret de, iban no da görmezsiniz.

Bu konu da benim bilgim dışında açılmıştır, onu söyleyeyim. :)
  • Hocam izin vermemenizdeki sebep nedir merak ettim. Rica etsem cevaplayabilir misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Düşünenadam07 -- 24 Ağustos 2020; 16:7:25 >
  • Hocam siz neden izin vermenizde herhangi bir sakınca göremediniz acaba? Sizce izin verilmesinin getireceği herhangi aksi bir durumu var mı?
  • Evet izin verilse gerçekten emekleriniz daha çok kitleye ulaşır. Umarım düşünceleriniz değişir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • U-crew için aklıma 2 neden geliyor.

Birincisi ücretli sattıkları için port yapılmasına izin vermiyorlardır. Ki kendi forumlarında önceden PS4 Yamaları şeklinde başlık vardı diye hatırlıyorum.

İkincisi Castellanos nickli arkadaşın forumda gruba atarlanıp ismimi anmayın falan yazması, ardından da gruptan izinsiz yamalarını port ettiğinin ortaya çıkması ile u-dönüş yapması olabilir.
  • FORZAFATHER F kullanıcısına yanıt
    Hocam ücretli satan başka çeviri ekipleri de var. Anonymous, Animus vb. onlar izin verdi. Yani yamalarının PS4 platformunda da olması sizce de çok hoş ve güzel bir şey olmaz mıydı?

Dediğiniz olayları bilmiyorum ama gruptan izinsiz yama port ettiğini hiç görmedim hocam. Adam hangi yamayı çıkarıyorsa her zaman yayınlanmadan önce çeviren ekipten izin alıp öyle yayınlıyor. Çok önceden yapmış olabilir ama belli ki zamanında bu durumdan dolayı sıkıntı yaşadığı için artık hep izin alıyor dediğim gibi.
  • Düşünenadam07 kullanıcısına yanıt
    Herkesin her platform da Türkçe oyun oynamasını isterim tabii ki, ama benimle ilgili bir olay değil.

Benim bahsettiğim olay 1.5-2 yıllık bir konu. RE7 çeviri konusundaydı sanırım, benim adımı anmayın, sizinle tartışmayacağım tarzı laflar etmişti, sonra sitesinde Resident Evil 0 veya 1 HD'i izinsiz port ettiği ortaya çıkmıştı. Sonra zaten Murat abi Murat abi diye dolaşmaya başlamıştı.

Dediğim gibi kendi sitelerinde konsol başlığı vardı diye hatırlıyorum. Vardır bir nedenleri. Kesin olarak izin vermiyoruz dediyseler diyecek pek bir şey yok, maalesef kararlarından pek dönmüyorlar. 9-10 aydır ödeme yöntemi olarak kullandıkları Sonteklif sitesi Eset Anti Virüs tarafından engelli, bu konuda da bir değişikliğe gitmediler. O yüzden sağlık olsun.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Iron Man - SuraSide I kullanıcısına yanıt
    Hocam valla olayı ben de bilmediğim için ne desem yalan olur ama kendisinin sitesi vb. de yok diye biliyorum. Şuanda bir sitede paylaşımlar yapıyor ama gönüllü olarak yapıyor. Geçmişte böyle hatalar yapmış olabilir ama hala kendisi tamamen gönüllü olarak hiçbir karşılık, ücret vb. beklemeden PS4 kullanıcıları da oyunları Türkçe oynasın diye emek veriyor. Açıkçası bu kadar kötü biri olduğuna inanmıyorum. Önceki mesajımda da dediğim gibi sizin dediğiniz olaylardan ötürü belki de artık her türkçe yama portunu çeviren ekibin iznini almadan paylaşmıyor ve portu paylaştığı zaman da çeviride emeği geçen herkesin adını ve çeviren ekibin sitesi varsa sitesini de paylaşıyor. Kısacası çeviren ekibin hakkını veriyor yani. Bilmiyorum bence gayet iyi niyetli insanlar Castellanos ve Thisrock84. U-Crew konusunda da kesinlikle katılıyorum. Bence de ödeme yöntemlerine vb. bir el atmaları gerekiyor fakat PS4 Türkçe yama portuna da izin vermelerini rica ediyorum. Burada kendileri açısından herhangi dezavantaj yaratacak bir durum yok. Umarım bu konu U-Crew ekibine ulaşır. Hatta bilmiyorum onun ekibinde mi ama Iron Man arkadaşı da etiketleyeyim.

• Yamalarımızın ps4 e port edilmesine herhangi bir itirazımız yok. Ancak bu yamaların ücretli olarak verileceği yönünde şüphelerimiz var.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Düşünenadam07 kullanıcısına yanıt
    İyi veya kötü diyemem, birebir iletişimim yok. Sadece zamanında Ferex ile birlikte forumu kişisel savaş alanlarına çevirdikleri için tepkim vardı.
    Ücretsiz yayınlanmış bir yamayı yine aynı şekilde ücretsiz olarak port edip sunuyorsalar sorun olmamalı bence. Yoksa aşağıdaki mevzular olacaksa o iş yaş.
    https://forum.donanimhaber.com/emek-hirsizligina-karsilik-fikir-beyani--143437691#143437691
  • croftrustt kullanıcısına yanıt
    Hocam şöyle diyeyim Önceki görev yaptığı sitede yine kendisi gibi yama portlayan birisi Türkçe yamaları PS4 kutulu oyunlar alarak paylaşıyordu Yani karşılık bekliyordu öyle diyeyim Onlar da bu duruma karşı çıktığı için başka siteye geçip burada yamalarını paylaşmaya başladılar Sonuçta kendileri sadece yamayı olduğu gibi alıp PS4'e portluyorlar Yani aslında yamada herhangi bir emekleri olmuyor Durum böyleyken birde bu portlanmış yamayı karşılık bekleyerek paylaşılmasına karşı çıkıyorlar Bunu kendi ağızlarıyla söylüyorlar zaten Aşağıda da buna örnek olarak bir SS paylaştım

Hocam Türkçe yamalarınızı biz PS4 kullanıcıları için de mahrum bırakmamanızı rica ediyorum Oyunları anlayarak, Türkçe olarak oynamak bize daha çok zevk veriyor Çevirdiğiniz oyunları PC'de oynayacak imkanımız olmadığı için yamaların PS4'e portlanmasını rica ediyoruz Umarım anlayışla karşılarsınız

Hocam onu trgamestudios sitesinin sahibi ferex28 yapıyor. Yamayı oluşturan kişilerden hiç izin almadan PS4'e port ediyorlar veya aynı yamayı indirip sadece yamada emeği geçenler kısmında kendi adını yazıyor. Böylece güya arkadaş Türkçe yama çıkarmış oluyor. Sonrasında birde reklamlı linke koyuyor yamayı ve IBAN falan atıp bağış bekliyor kendisinden. Karaktersizliğin bu kadarı yani. Bunu kanıtı da var zaten aşağıda verdiğim linkte. Castellanos ve Thisrock84'ün böyle hareketleri yok kesinlikle.
    https://www.mcpsp.com/threads/ferex28-nickli-arkadas-hakkinda-aciklama.85459/

Öncelikle hayırlı günler dilerim. Bana karşı bir gareziniz mi var bilmiyorum, çünkü u-crew adı geçen her konuda bana laf atıyorsunuz. Yine yazmadım, ama yapmayın artık, forum bu tartışmalar yüzünden zarar görüyor. Yine de hem size hem de diğer arkadaşlarımıza küçük bir açıklama yapmak için giriş yaptım foruma.

29 yaşına gelmiş ve hayatında birçok şey yaşamış bir insan olarak yazıyorum bunu sizlere:

2014 yılından 2017 yılına kadar ps3 oyunlarına türkçe yama çıkardık. 2018 yılından beri de PS4 oyunları için yama çıkartıyoruz. Yani 6 senedir yama çıkartıyoruz. Ücretsiz olarak paylaşılan bir yama olduğu zaman o yamayı port edip konusunu açıyoruz ve açmış olduğumuz konuya da emeği geçen bütün arkadaşlarımızın isimlerini eksiksiz bir şekilde yazıyoruz. Bunda kimsenin bir şüphesi olmasın.

Port ettiğimiz yamayı ücretli de satmıyoruz, iban no da eklemiyoruz. Ki bunu yapmaya hakkımız da yok zaten. Allah aşkına port ettiğimiz yamayı kimlere sunuyoruz? Yine konsol kullanıcılarına sunuyoruz. Bunu kendimiz için değil, oyuncular için yapıyoruz yani. Çevirmenlerin sayesinde oluyor bunların hepsi ve az da olsa bizim de emeğimiz var yamalarda. Bu işten bir kazancımız da yok :) ünlü de olmuyoruz, fenomen de :)

(İkincisi Castellanos nickli arkadaşın forumda gruba atarlanıp ismimi anmayın falan yazması, ardından da gruptan izinsiz yamalarını port ettiğinin ortaya çıkması ile u-dönüş yapması olabilir.) dediniz.

Bunu niye yazdım? Murat abi ile özelden konuşuyorduk. Son konuşmamızda tatsız bir olay yaşandı (bana karşı), o yüzden yazdım bunu. Onu atmayacağım buraya. İzinsiz bir şey yapılmadı yani, yapılmış olsa da isimleri konuya yazılmış ve kendilerine teşekkür edilmiştir.

PC tarafına RE7'yi çıkardığımız da murat abiye yazdım. Ekran görüntüsü atayım, izin de demiştiniz, onu da görürsünüz zaten.

izin konusu

Çok yazıştık, ama son konuşmamızda, kısacası 2 sene önce kardeşim u-crew sitesine ait yamaları çıkarmana artık izin vermiyorum dedi. Ben de tamam abi dedim. Bu kadar :) Abi de derim ona, çünkü benden 20, 25 yaş büyük bir insan. Allah ona da uzun ömürler versin :)

Yok yalakalık yapmış, u dönüşü yapmış, abi abi diye dolaşmış, yapmayın gözünüzü seveyim.

Forum sitesi bu: https://www.mcpsp.com/forums/ps4-oyun-turkce-yama.412/ açmış olduğumuz bütün konulara bakın. Herkesin ismi yazar. Ücret de, iban no da görmezsiniz.

Bu konu da benim bilgim dışında açılmıştır, onu söyleyeyim. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castellanos -- 25 Ağustos 2020; 16:28:40 >

• Emeklerinizin daha çok kişiye ulaşması için ve tüm yamalarda İSMİNİZİN gözükme sayısının artması için bence izin verilebilir. Sonuçta paylaşılan yamalarda asıl çeviri ekibinin adı ve bilgileri yazıyor.
  • Man of medan için Thisrock84 e yazdım. Bizim tarafımızdan bir sıkıntı yok, ps4 e port edilebilir.

• Ayrıca R3 remake yamamız içinde yapılabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: croftrustt

Ayrıca R3 remake yamamız içinde yapılabilir.
    o yapılamaz.
  • croftrustt kullanıcısına yanıt
    İzin verdiğiniz için çok teşekkürler hocam. Sayenizde PS4 kullanıcıları olarak daha fazla Türkçe oyuna sahip olabileceğiz. Kendilerinin çıkardığı çoğu yamayı kullanmış biri olarak asla paragöz, çıkarcı insanlar değiller. Böyle çirkin yaftaları yapıştıranlara ben de çok sinir oldum. Aksine gerçekten iyi niyetli insanlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Düşünenadam07 -- 25 Ağustos 2020; 18:3:35 >
  • Team NINJA kullanıcısına yanıt
    Evet yapılamaz. Çünkü RE 3 Remake henüz kırılmadı. 7.02 kırıldığı zaman onu da sayenizde Türkçe olarak oynayabiliriz inşallah.
  • Arkadaşlar PS4 kullanıcısı olarak Türkçe yamaların portuna izin verilmemesinden şikayetçi olduğum için konuyu açma gereği hissettim ve Castellanos'dan habersiz olarak açtım. Buradaki tek amacım nasıl PC kullanıcıları rahat bir şekilde Türkçe yamaları yükleyip oynayabiliyorsa, PS4 kullanıcıları olarak bizim de bu hakkımızın olduğunu düşünüyorum. İnşallah konu U-Crew ekibine de ulaşır ve onlar da yamalarının PS4 platformuna portu için ikna olurlar. İlginiz için herkese çok teşekkür ediyorum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.