U Dönüşü Yaparken Kaza Yapmak
-
-
Sol şeritten sinyal verip u dönüşü yapmak isterken araba gelip size vurdu. Olayı doğru anladım değil mi?
-
U dönüşü serbest olsa bile U dönüşü yapan daima asli kusurludur...
-
Evet hocam doğrudur
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hangi kanun maddesi olduğunu biliyor musunuz çünkü fren yok takip mesafesi korumamış vuran araç
Bölünmüş yollarda U dönüşü yapılmaz. (Madde 102)
-
Trafik Madde 102- Bir römorkun veya yarı römorkun veya çekilen bir aracın sebep olduğu zarardan dolayı, çekicinin işleteni, motorlu aracı işletenin sorumluluğuna ilişkin hükümlere göre sorumlu tutulur.
U dönüşü yasak tabelası yok. En sol şerittesiniz ve sinyal veriyorsunuz. Ayrıca yerdeki çizgiler düz değil kesikli şekilde. Bence siz suçlu değilsiniz.
-
Böyle bir madde nerede yazıyor. U dönüşü serbest olmasa ve u dönüşü yapsa anlayacağım ama dediğiniz çok saçma geliyor.
-
Trafik yönetmeliği aceleci ve savruk yazıldığı için böyle kazalar ve bitmeyen tartışmalar normal. Araba kullandığım her ülkenin önceden trafik yönetmeliğini veya tercümesini okurum. Google çevirileri bile bizim metinlerden çok daha özenli ve dikkatli yazılmış, kavramların tekrar ettiği, bütünlük gösteren, kalabalıktan uzak, sade ifadeler veriyor.
Eskiden, açıkça 'bölünmüş yollarda U dönüşü yapılmaz' kuralını hatırlıyorum. Sonra 2000'lerde, Avrupa trafik kurallarıyla uyumlu hale getrimek için bazı tatışmaları hatırlıyorum, o zamanlarda da Avrupa'da U dönüşü diye bir şey yok diye maddelerden çıkarılmasının tartışıldığını. 102'nin son cümlesinde de "Gidişe ayrılan birden fazla şeridi bulunan yollarda; en sağ veya sol şeride bitişik şerit veya şeritlerden işaretlenmek suretiyle sağa veya sola dönüşlere izin verilebilir." şeklinde üstü kapalı olarak anlatılıyor. Kanun metninde 'U dönüşü' ifadeleri tamamen kaldırılmış. Ama tabelası, piktogramı varsa kavramı da var diye didiklyince çıkıyor. 102'yi üç defa taramam gerekti [ https://www.lexpera.com.tr/mevzuat/yonetmelikler/karayollari-trafik-yonetmeligi ].
Bugünkü datalarla ehiyet almış olsam bu kazayı belki ben de yapabilirdim. Trafik polislerinin, yol bakım sorumlularının, trafik planlayıcılarının hepsinin de bence akılları biraz karışık. Yollardaki yön tabelaları, işaretlemeler, ışıklar ve aydınlatma güçleri, kavşaklar ve kavşak işaretleri, mesafeler, açılar... hepsi harcı-alem.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karbon 12 -- 17 Eylül 2024; 15:35:21 >
-
fotoğraftan ben onu anlamıyorum ama,
fotoğraftan anladığım sağ şeritten giden bir araç u dönüşü yapmak manevra yapıyor, soldan gelen araç ta ona çarpıyor olarak anladım.
eğer benim anladığım gibiyse u dönüşü yapmaya çalışan araç hatalı.
sol şeritten u dönüşü yapacak olsanız nasıl sol taraftan vuruyor onu anlayamadım?
-
Gördüğüm kadarıyla sağ şeritten direk U dönüşü yapılmış, sonuçta çarpan motor veya bisiklet değil, bildiğin sol şeritten geçen bir araba çapmış size, yanlış mı görüyorum. Siz de kontrol etmeden dönmüşsünüz, hata sizde
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Fotoğraf geniş açılı çekilmediği için tam anlayamadım ve bu yüzden konu sahibine sordum.Bence sol şeritten sinyal verip döndüyse konu sahibi haklı ama rahat döneyim diye sağ şeritten döndüyse ve üzerine sinyal vermediyse konu sahibi suçlu. Sinyal verdiyse bile suçlu çünkü sol tarafın serbest olduğunu görüp öyle dönmesi gerekirdi.
-
Yol gidiş geliş tek şerit arkadaşlar bu yüzden sağ yada sol şerit olarak bakmayalım olaya yukarıdan gelen araç nasıl vurmuş herkes şaşkın araç sürücüsü genişten almamış 2 seferde dönerim en kötü diye yol boş diye yukardan gelen araç dikkatsizmiş ama muhtemel polislerde siz gibi düşünmez umarım 😂
Geçmiş olsun.Yine asıl suçlu sizssiniz.Trafik mevzuatına göre takip mesafesi gibi trafiğe uygun anda bu manevrayı yapmamış olarak kabul edilirsiniz.
-
quote:
Orijinalden alıntı: froster2006Geçmiş olsun.Yine asıl suçlu sizssiniz.Trafik mevzuatına göre takip mesafesi gibi trafiğe uygun anda bu manevrayı yapmamış olarak kabul edilirsiniz.
Takip mesafesi olsa bu kaza olur muydu sizce? Uygun manevra diyorsunuz ama uygun manevra nasıl yapılacaktı? Herhangi bir yasak yok ve şerit çizgileri müsait gözüküyor. Muhalefet olmak için söylemiyorum öğrenmek için söylüyorum.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X