Şimdi Ara

U ve M işlemciler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Piyasadan biraz uzak kaldım. Gördümki 2000Tl civarı çoğu laptoplar işlemci olarak U serisine geçmişler.
    Oyun oynamak için işlemcinin performans açısından etki edeceğini sanmıyorum ama yine de sorayım dedim.
    U serisi işlemciler oyun için yeterli mi? Performans düşüşü olur mu? Özellikle Lenovo Z50-70'ler.

• Oyun oynayacaksan u serisi işlemcilere bulaşma bence.Bende i5 4200u işlemci kullanıyorum.Benim bunu kullanma amacım düşük güç tüketimi ve az ısınması ve cidden hiç ısınmıyor işlemci.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrekaragol6

Oyun oynayacaksan u serisi işlemcilere bulaşma bence.Bende i5 4200u işlemci kullanıyorum.Benim bunu kullanma amacım düşük güç tüketimi ve az ısınması ve cidden hiç ısınmıyor işlemci.

Hiç oyun oynadınız mı? Zaten 2000Tl ye yüksek oyun performansı beklemiyorum. Turbo Boost ile U serisi işlemci yeterli olur heralde. Bakalım diğer arkadaşlar ne diyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: fincankahvemm

quote:

Oyun oynayacaksan u serisi işlemcilere bulaşma bence.Bende i5 4200u işlemci kullanıyorum.Benim bunu kullanma amacım düşük güç tüketimi ve az ısınması ve cidden hiç ısınmıyor işlemci.

Hiç oyun oynadınız mı? Zaten 2000Tl ye yüksek oyun performansı beklemiyorum. Turbo Boost ile U serisi işlemci yeterli olur heralde. Bakalım diğer arkadaşlar ne diyor

1 saat cs go oynadım full hd çözünürlükte 59 dereceyi gördü en fazla.Crysis 3 gibi oyunlar oynamayacaksan olabilir.Ama bence devamlı taşımayacaksan masaüstü sistem topla.Ben i5 4200 sistemi 3 ay önce aldım sadece ders amaçlı aldım bence kod yazma vs.

• Performans istiyorsanız M serisi , tasarruf istiyorsanız U serisi.

BUYRUN ; ÖRNEK KARŞILAŞTIRMA

http://ark.intel.com/tr/compare/75459,76348
  • quote:

Orijinalden alıntı: AvaLion

Performans istiyorsanız M serisi , tasarruf istiyorsanız U serisi.

BUYRUN ; ÖRNEK KARŞILAŞTIRMA

http://ark.intel.com/tr/compare/75459,76348

Tabiiki istediğim performans ama benim sorum şu "2000 Tl civarı laptoplarda nerdeyse M serisi işlemci yok. U serisi işlemci olanlardan alırsam oyunlarda çok büyük bir performans farkı olurmu?"

• AvaLion kullanıcısına yanıt
    Sonuç olarak U serisi işlemci alıcam mecburen teşekkürler. İyi bayramlar
  • U modelleri düşük saat hızlarında çalışır ve enerji verimliliği sağlar. M modelleri ise u serisinin boost hızıyla çıktıkları değerlerde çalışırlar. Bir de H modelleri var onlarda M serisinin biraz hız aşırtılmış hali. 200 mhz gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.ED

U modelleri düşük saat hızlarında çalışır ve enerji verimliliği sağlar. M modelleri ise u serisinin boost hızıyla çıktıkları değerlerde çalışırlar. Bir de H modelleri var onlarda M serisinin biraz hız aşırtılmış hali. 200 mhz gibi.

Oyunlarda performans farkı ne oranda olur?
  • Kullanmadığım için bilemeyeceğim fakat teorik olarak fps kaybı yaşarsın. Alacağın labtop'un incelemesi varsa gir. Orada soruştur.
  • quote:

quote:

U modelleri düşük saat hızlarında çalışır ve enerji verimliliği sağlar. M modelleri ise u serisinin boost hızıyla çıktıkları değerlerde çalışırlar. Bir de H modelleri var onlarda M serisinin biraz hız aşırtılmış hali. 200 mhz gibi.

Oyunlarda performans farkı ne oranda olur?

U serisinde hız değil. Beraberinde gelen hd graphics serisinin baz frekansı düşük olması sıkıntı performanslı hd graphics serisi iris pro onlarda genelde pahalı laptoplarda hd 5000 serisi olarak geçer üstünde kaliteli 2000 liraya aldığın laptop ta oyun performansı çok bekleme

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • xxxxxxxxxx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huhuq -- 22 Mayıs 2020; 9:31:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hams

u işlemciler ultrabook , m işlemciler laptoplarda var ve m ler daha performanslı . şöyle karşılaştırabilirsin. i7 u işlemci i5 m işlemciye denk. i5u i3m şeklinde

Farkındayım ama oyunlarda çoğunlukla önemli olan ekran kartı o yüzden işlemcinin U serisi olmasından dolayı oyunlardaki fps düşüşü çok fazla olur mu? Az oranda olursa sorun olmaz. Zaten oyun laptopu olmayacağı için çok yüksek performans beklemiyorum ama düşükte olmasın
  • quote:

U serisi işlemciler hep düşük frekanslı olmazlar hocam, u serisinin kaslı modelleri m serileriyle benzer frekanslarda çalışıyor ancak 4 core 8 thread yerine 2 core 4 thread olduklarından tasarruf sağlıyorlar. Örneğin 13" lik retinalardaki işlemciler de u serisidir. Hatta baz modelde i5 4278u gibi komik bir model koduna sahip bir işlemci var.

• Hocam laptop piyasası(mobil işlemciler) ile pek ilgilenmediğimden o kadarını bilmiyordum. Genel olarak laptoplarda gördüklerim 1.7 ghz gibi değerlerde çalısan modeller. Bilgilendirdiğiniz için teşekkürler.
  • U islemcili laptop kullaniyorum ben oyun oynaniyor ama 2000 tl lik masaüstü performansı bekleme

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

1 saat cs go oynadım full hd çözünürlükte 59 dereceyi gördü en fazla.Crysis 3 gibi oyunlar oynamayacaksan olabilir.Ama bence devamlı taşımayacaksan masaüstü sistem topla.Ben i5 4200 sistemi 3 ay önce aldım sadece ders amaçlı aldım bence kod yazma vs.

programlama bf3 bf4 cs go space eng war thunder tarzi oyunlar oynicam bide unity shadow of mordor cogunu highda calistirirmi
    birde programlama web veri tabani vb seylerde tam performans alirmiyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drogba_asus -- 15 Nisan 2015; 22:04:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: drogba_asus

quote:

quote:

quote:

programlama bf3 bf4 cs go space eng war thunder tarzi oyunlar oynicam bide unity shadow of mordor cogunu highda calistirirmi
    birde programlama web veri tabani vb seylerde tam performans alirmiyim?

Hocam bende bf3 oynuyorum gayet rahat oynanıyor.Programlamada zaten sorun çıkaracağını sanmam.Sizin bilgisayarın özelliklerini bilemem ama benimkiler şöyle;
    i5 4200u işlemci
    16 gb ram
    256gb ssd
    gt 740m ekran kartı

Hocam açıkçası ben fazla oyun oynamam hatta çok nadir oynarım.Yine sorunuz olursa çekinmeden sorabilirsiniz.

• U serisi işlemciler oyun için pek de uygun değil. U serisi işlemcileri düşük güç tüketimini hedefler. Dolayısıyla performans çok da yüksek olmaz. U serisi almayın derim oyun oynayacaksanız.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.