Şimdi Ara

Uber denetimleri sıklaştı, hem sürücülere hem yolculara ceza yağdı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
57
Cevap
0
Favori
2.142
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • fırsata bak, taksi plakaları 100 bin lira değer kazanmış, halka sordunuz mu uber mi istiyorsunuz taksi mi diye ? yapın bir oylama bakalım görelim, halk adına bir kişinin karar vermesi... sözde demokrasi.

• Her zaman ki akp işte, hiçbir zaman halkın yanında olmaz. Her zaman kendisinin ve yandaşlarının çıkarına kararlar alır.

• Uber sen kimsin ya! Daha ucuza sigara kokmayan, "yakına" bile götüren ve herkesin para kazanabileceği bir sistem yaparsın ha hem de Türkiye'de vay utanmazlar!

• 3. Havalimanı taksi durumu ile ilgili bir açıklama geldi mi?

• İyide Cumhurbaşkanı UBER bitti diyene kadar kanun, hukuk, kural kaide yok muydu?
    Padişahlıkla mı yönetiliyoruz?

• insanlar aldıkları hizmetin puanlandırabilme ve sorgulamanın verdiği tadı bir kez aldımı geriye dönüş mümkün olmaz.

er veya geç uber veya başkası kafayı değiştirmediği sürece taksici tayfasına tenezzül etmez artık.
  • Bitakside ayni sistem mevcut.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dr20mouse

Bitakside ayni sistem mevcut.
    içinde sakatat çıktığı için uğramadığın dönercinin kendini düzelttiğine dair söylentiye bakıp hemen uğrar mısın?
  • internet sıkıntıları için bile bu kadar tepki oldu mu bilmiyorum. Tamam argümanların çoğu haklı da bu kadar uber sevgisi nereden geliyor anlamıyorum. Mantıklı düşünürsek devlet ticari alanlarda düzenlemeler, kota koymalar vb. yapabilir, dolayısıyla taksicilik de böyle bir alan olabilir. Vatandaş da kaliteli, düzgün, uygun fiyatlı hizmet ister, bunun en iyi yollarından biri de rekabettir. Yani bir siyah beyaz durumu yerine, beyinleri zorlayıp mümkün olduğunca her durumu kapsayan iyi çözümler üretmek gerekir. Devletin görevi bu olmalıdır bence ve her konuda böyle olmalıdır.

• Bitakside ne zaman bu vukuatlar oldu ki ben hiç haberlerde bitaksi aracının karıştığı olay görmedim

• Uber gibi uygulamaların her alanda yaygınlaştırılması lazım. Bu uygulama taksi ile sınırlı kalmamalıdır.

Chp iktidara geldiğinde bunu yapmalıdır. Muharrem ince mitingte bundan bahsetmelidir.

Mesela belediye otobüsüne de alternatif olarak OBER geliştirilebilir. Herkes ibb otobüslerine binmek zorunda değil. Çok daha lüks klimalı temiz ayakta yolcu almayan otobüsler piyasaya sürülmelidir.

Minibüsler içinde aynısı geçerli. MUBER isimli bir uygulama çıkarıp insanlar magirus araçlardan kurtarılmalıdır. Kadınlar minibüse binmeye korkar oldular.

Şehirlerarası otobüsler için de insanlar kalitesiz firmalara terk edilmemelidir. Muavinlerin saygısızlıklarına katlanmak zorunda değil hiç kimse. Bunun içinde mutlaka bir uygulama geliştirilmelidir.

Hatta ve hatta vizyonu genişletip bu uygulama tren metro ve havayolu taşımacılığına kadar yayılmalıdır.

Chpli belediyeler kendisi bile tek başına bunu çözebilirler.

İzmirde eskişehirde edirnede chpli belediyelerde uber devreye konulabilir. Hatta istanbuldaki chpli ilçe belediyeleride kendi uberlerini yapabilirler.

• Her şeyi geçtim, şu iTaksi, bitaksi vs olayları UBER sayesinde olmuştur. Sadece buradan ne mükemmel bir şey olduğunu anlayabilirsiniz UBER'in.

Zihniyet hastalıklı...
  • Reyiz yine nereden oy toplayacağını iyi biliyor taksiciler ve yandaşları yürü be reyiz ilk ce son yürümelerin olur.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İnsanlıktan nasibini alamamış adilere cezalar hiç değiştirilmezken söz konusu para olunca hemen nasıl canlanıyor cezalar. Ayıp gerçekten...

• ben hergün kız arkadaşımı işten evine taksi ile gönderiyorum 2 yıldır hiç bir sorun yaşamadım gerçekten ya ben süper bir şekilde şanslıyım yada büyük bir toplum yalan söylüyor.
  • Yol yaptık de ama kullandırtma ne güzel.
  • Net bir şekilde devletin yabancı firmaları ülkeden kovduğunun kanıtı. Geçen sene global çaplı bir Amerikan şirketi ülkeden çekildi diye işsiz kalanlardanım.

Her şeyden önemlisi devleti tehdit eden, sokaklarda yolculara ve şoförlere şiddet uygulayan insanları destekleyen bir devlet var. Söylenecek başka söz yok.

• Uber'i vergi sopasıyla dövmeye çalışan Taksici esnafı yıllık ne kadar taksi veriyor acaba söyleseler de bilsek?

Ben Ozan Bingöl'ün yalancısıyım. 8457 tane taksi plakası sahibi varmış. (İstanbul mu Türkiye mi orasını anlamadım) Bunların kişi başına tahakkuk eden vergisi 3935 TL imiş. "YILLIK!" 2015 de ödedikleri vergi ise 'yıllık' 2215 TL imiş. (İndirim falan oluyor vergilerinde) Oysa aynı yıl asgari ücretliden kesilen gelir ve damga vergisi 2113 TL imiş. Sen şimdi kalkıp da ne vergisinden ne hakkından, hukukundan bahsediyorsun? İstanbul'da bir taksi çalışanı günlük plaka sahibine 400 TL veriyor. Ayda 12 bin TL para yapar bu. Yılda 144 bin TL. Ve bu adam yılda 2215 TL vergi ödüyor. Oysa yılda 15-16 bin TL ücret alan bir kişi devlete 2113 TL vergi ödüyor!

Bu taksimi kurt yapmaz, kuzulara şah olsa...

• UBER'i kovduk iyi güzel ancak UBER'in bize verdiği/gösterdiği "müşteriye saygıyı/müşteriye insan gibi davranmayı" hasleti bizim taksici esnafı verecek/gösterecek mi?

Cevabım: hayır

• resmen muz cumhuriyetinde yaşıyoruz, sırf plaka sahibi zengin mafya kodamanları para kazansın diye rekabeti yasaklıyor hükümet.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.