Şimdi Ara

Uber denetimleri sıklaştı, hem sürücülere hem yolculara ceza yağdı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
2.142
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Geçtiğimiz günlerde Taşıma Yönetmeliği’nde yapılan değişiklikle birlikte Uber ve Scotty benzeri platformlara büyük yaptırımlar getirilmiş, Cumhurbaşkanı Erdoğan da ”artık Uber muber diye bir şey yok” açıklamasıyla tartışmalara son noktayı koymuştu. Yaşanan bu gelişmelerin ardından sıklaştırılan denetimler sonrası hem Uber araçlarına hem de yolcularına ceza yağmaya başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Uber ile ilgili sözlerinin ardından Uber araçlarının tespitine yönelik denetimler sıklaştırıldı. Denetim noktalarından biri olan Kadıköy Bağdat Cadddesi’nde bulunan Sivil Trafik ekipleri, caddeye giren Uber araçlarını ve Scotty motosikletlerini tek tek durdurdu. Uygulama üzerinden çalıştığı tespit edilen araçlara ceza kesilirken, hizmetten faydalanan yolcular da bu cezadan nasibini aldı.

Yolculara da ceza kesildi 

Sadece bu noktada yapılan denetim sırasında 26 araç ve 3 motosiklet sürücüsüne “ilgili belediyeden izin veya ruhsat almaksızın, belediye sınırları dahilinde ticari amaçlı yolcu taşımak” gerekçesiyle toplam 87 bin 174 lira ceza kesildi. Bu araçlarda bulunan 29 yolcuya da “ruhsat almadan faaliyet gösteren araçlardan taşımacılık hizmeti almak” gerekçesiyle yaklaşık 10 bin lira para cezası yazıldı.

Plaka fiyatları 100 bin lira yükseldi

Taşıma Yönetmeliği’ndeki değişiklik ve Erdoğan’ın açıklaması sonrası artan denetimler nedeniyle Uber araçları iyice köşeye sıkıştı. İlerleyen zamanlarda kesilen cezaların daha da artması bekleniyor. Zira İstanbul’da binlerce Uber aracı hizmet veriyor. Öte yandan, bu olayların taksicilere yansıması ise plaka fiyatlarının 100 bin lira civarında yükselmesi oldu.

• 19 Nisanda TEM'de arabam pert olduktan sonra yoğun şekilde taksi-uber kullanmaya başladım.

15 gün önce taksideyken yaşadığım bir olayı anlatayım:

Ben = "Kardeşim neden kırmızıda geçiyorsun???"
    Taksici = "Ben 17 senelik taksiciyim sana mı sorucam?"
    Ben = "Bana soracaksın tabi lan, arkanda hamile eşim var, ben varım. Şu arabayı düzgün kullan lan. Telefonunla da mesajlaşıyorsun bir daha eline alma o telefonu"

münferit değil, büyük çoğunluğu böyle. ÜZÜLÜYORUM AMA MAALESEF BÖYLE. O yüzden, tekele karşı olmak için UBER veya LYFT şart. Şimdi yeni yeni iTAKSİ, TURKUAZ TAKSİ, SİYAH TAKSİ gibi yenilikle duyuruluyor. Allah razı olsun UBER.
    Korsan olan uber değil devlet. Zorla taksiye bineceksin diyor dayak yiyen uber şöförlerine laf söyleyip dövenleri koruyor. Bizi boktan istanbul takcilerine mecbur bırakıyor diktatör erdoğan. Ne uğruna? taksici oyu. Oy geleceğini bilse fetocuyum diyecek. Bu güne kadar ak partiliydim ama uber'e yaptıkları, saçma sapan millet vekili adayları seçip beğenmeyen gitsin dedikten sonra boş oy atmayı düşünüyorum. Bu kadarı da pes. Diğer partilerde de iş yok hepsi çıkarcı.
  • avrupa ülkeleri dahil heryerde böyle oldu sonra uber kazandırıldı hepsi aynı anda hizmet vermeye başladı
    seçimlerden sonrada uber kabul ettirilecek
    heryerde aynı oldu burada da aynısı olacak...

• Seçimde görüşürüz Erdoğan bey.

• 19 Nisanda TEM'de arabam pert olduktan sonra yoğun şekilde taksi-uber kullanmaya başladım.

15 gün önce taksideyken yaşadığım bir olayı anlatayım:

Ben = "Kardeşim neden kırmızıda geçiyorsun???"
    Taksici = "Ben 17 senelik taksiciyim sana mı sorucam?"
    Ben = "Bana soracaksın tabi lan, arkanda hamile eşim var, ben varım. Şu arabayı düzgün kullan lan. Telefonunla da mesajlaşıyorsun bir daha eline alma o telefonu"

münferit değil, büyük çoğunluğu böyle. ÜZÜLÜYORUM AMA MAALESEF BÖYLE. O yüzden, tekele karşı olmak için UBER veya LYFT şart. Şimdi yeni yeni iTAKSİ, TURKUAZ TAKSİ, SİYAH TAKSİ gibi yenilikle duyuruluyor. Allah razı olsun UBER.

• Kuzey koreye döndük

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Korsan olan uber değil devlet. Zorla taksiye bineceksin diyor dayak yiyen uber şöförlerine laf söyleyip dövenleri koruyor. Bizi boktan istanbul takcilerine mecbur bırakıyor diktatör erdoğan. Ne uğruna? taksici oyu. Oy geleceğini bilse fetocuyum diyecek. Bu güne kadar ak partiliydim ama uber'e yaptıkları, saçma sapan millet vekili adayları seçip beğenmeyen gitsin dedikten sonra boş oy atmayı düşünüyorum. Bu kadarı da pes. Diğer partilerde de iş yok hepsi çıkarcı.

• Bu magandalara para kazandıracağıma yaya giderim daha iyi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Taksicilerden kazandığı oydan daha fazla vatandaştan oy kaybedecek. Hatalı bir seçim çalışması.

• quote:

Orijinalden alıntı: renega

Korsan olan uber değil devlet. Zorla taksiye bineceksin diyor dayak yiyen uber şöförlerine laf söyleyip dövenleri koruyor. Bizi boktan istanbul takcilerine mecbur bırakıyor diktatör erdoğan. Ne uğruna? taksici oyu. Oy geleceğini bilse fetocuyum diyecek. Bu güne kadar ak partiliydim ama uber'e yaptıkları, saçma sapan millet vekili adayları seçip beğenmeyen gitsin dedikten sonra boş oy atmayı düşünüyorum. Bu kadarı da pes. Diğer partilerde de iş yok hepsi çıkarcı.

Kardeşim Türkiye'nin tarihi hep böyleydi başa gelenler devletin kaymağını hep yedi fakat bu akpartinin dönemi gibi ülke hiçbir zaman elden gitmedi. Lütfen canım kardeşim oyunu boş atma , fikrine katılıyorum bende senin gibi düşünüyorum ama en azından bunlar gitmeli. İyi akşamlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Virinom

Taksicilerden kazandığı oydan daha fazla vatandaştan oy kaybedecek. Hatalı bir seçim çalışması.

Artık ne yaparsa yapsın tayyepear'lar garanti oy veriyor diye kaygılanmıyorlar sanırım. Normalde böyle sıkıntılı tepki çekecek zam veya olumsuz haberleri seçim sonrasına atarlardı ama fark etmiyo heralde artık.

• Ben de şunu anlamıyorum, şu an iktidarsın, hükümetsin, elinde yetkin var, çoğunluğun var, istediğin her şeyi istediğin gibi vergilendirebiliyorsun ki bunun için altyapında var...
    O zaman derdin, iddia edildiği gibi Uber'in vergiye tabii olmaması değil, yaparsın düzenlemeni alırsın vergi altına, vatandaşta istediğini seçer.
    Ben mecbur muyum, bu kadar zamandır bir adım geliştirme gösterememiş ve bundan sonra da hiç umurlarında olmayacak taksicilere?
  • Şu ana kadar 2 şeyin ne olduğunu çözemedim 1. Bitcoin 2. Uber. Internette yazıyorum Uber nedir cevap Uber bir uygulamadır çıkıyor. Kardeşim insanları bireylerden alıp başka biyere götüren uygulamamıdır?. Merak ettiğim şey Uber araçları kimdir kime çalışır ticari kayıtları varmıdır vergi verirler mi hangi araç Uber araç ı olabilir Uber taksi nasıl olunur birtürlü öğrenemedim. Arıyorum cevap uygulamadır diyor. Birisi cevaplarsa çok sevineceğim.

• erdoğan kaç taksi plakası aldı acaba .. ya da yakınları

• uygulamayı yükleyenlere bylockçu muamelesi yapılsın

• Güzel olan her şeyi yasaklayın tebrikler

• quote:

Orijinalden alıntı: renega

yine verirsin hocam.o kadar oyu benmi veriyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uberi yasaklıyorsun,ceza yazıyorsun eyvallah bu taksi plakaları nasıl 2 günde 100bin tl artıyor.

• Amerikayla aramız bozukken amerikan şirketlerine tolerans geçirileceğini düşünenler yanıldıklarını görürler yakında. Mevcut akepe hükümeti yasakladı chp adayları da yasağı devam ettireceğini beyan ediyor.

Diğer partilerde durum nedir bilmiyorum.

Plaka keşke hiç olmasa tamamen serbest piyasa olsa.

• Seçim yatırımı kokan hareketler. Taksicilerden oy alma çabaları ve plaka sahiplerine rant sağlama.
  • ben uber cok memnunum

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.