|
Ubnt Nanostation M2 kendiliğinden Fabrika ayarlarına dönüyor
-
-
bence elktrik tesisatında sorun var yada priz gevşek... gevşek prizler yakınında yada takılı olduğu priz gevşekse sorunun kaynağı olabilir... -
Prizin gevşek olması cihazı fabrika ayarlarına döndürürmü ? -
parazitten yapıyor... kilitlenid donabiliyorda epromu silebildiğide başka detay... -
Kac yıllık cihaz?
6.2.0 firmware dogru şekilde hata vermeden yükleniyormu?
Ethernet kablosu bakırmı, kablo kaç metre? -
-
Sifirlama dugmesini arayüzden pasif hale getirdiginizde cihazda sifirlanma olmuyorsa;cihaz uzerindeki reset dugmesinde kisa devre oksitlenme veya baska bir sorun olabilir,butonu basili kalmistir baktiniz mi bunlara ? -
Buton düğmesi yok yerinde iğneyle içerde bileklide resetliyordum sistemden pasif hale getirince sorun kalmadı -
Hocam sıfırlama işaretini kaldırınca sorun düzeldi demişsinizde bana biraz ilginç geldi.
Ayrıca probleminizin nedeni benim kanaatim Ubiquti cihazlarda Network sekmesinde cihaz ip si default olarak 192.168.1.20 dir hepsinde.
Siz Nano ve pico da sabit ip leri, örnek vermek gerekirse Nano da 192.168.1.20 pico da 192.168.1.21 yapmazsanız her iki cihazında ip si aynı olduğundan hangi cihaz önce bağlantı kurarsa onda sorun olmaz, diğer cihaz bağlanmada sorun yaşar.
Birde bu yönden incelemenizi öneririm.
-
faz-nötr-toprak üçlüsünde, diyelim ki toprağı kullanmıyoruz. nötr'de az da olsa bir kaçak voltaj var ise ubnt sanki periyodik bir süreye denk geliyormuş gibi erişilemez hale getiriyor kendisini. eğer ki bende olduğu gibi nötr ve toprak ikilisinde de kaçak var ise yine aynı şey oluyor. yani sorun topraklamada diyorum ben de. hal böyleyken, resetleme butonunu web ara yüzünden devre dışı bırakmak, cihazı erişilemeyecek bir duruma da getirebilir. o yüzden o seçeneği bence çalınma riskine karşı bir risk var ise cihazı çalan kişinin kullanamaması amacı dışında kullanılmasını önermiyorum. bahsi geçen sorun ile denemek lazım.. kim riske girer ki..
-
Cihazı sökmesi kolaysa sökün tinerle bi güzel silin. Reset düğmesinin voltaj olmayan tarafı ile groud arasına 1000 ohm luk bi direnç bağlayın sorun büyük ihtimalle çözülecektir.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X