Şimdi Ara

Ubuntu 10.10 Kurulumu resimli anlatım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
3.465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • (Daha önce verildimi bilmiyorum arama yaptığımda bulamadım) umarım faydalı olur

Çok çeşitli kurma şekilleri vardır. ben bunlardan birini açıklıyorum. öncelikle kurulum için hard diskiniz de farklı bir bölüm oluşturmanızı öneririm.

ubuntu.com dan ubuntu image dosyasını indirin (yaklaşık 700mb)

Ubuntu Image Dosyası

Unetbootin

veya
    Universal-USB-Installer
    aracılığı ile indirdiğiniz ubuntu image dosyasını flash diskinize yazdırın.

Sonra bilgisayarınız açılırken hızlı boot seçeneklerinden veya biostan bilgisayarınızı flash disk ile başlatın.

Kurulumu başlatın ve kurulum esnasında karşınıza çıkacak kısımları aşağıdaki resimlerde belirtilmiş şekilde seçip kurun

Ubuntu kuruluma başlarken sizin kablolu veya kablosuz internet sürücünüzü tanır ve isterseniz kurulum esnasında internetten güncellemeleri yapabilir.

Bu yöntemi aktif etmek yararınıza olacaktır. çünkü türkçe kurulum için internetten türkçe dil dosyalarına ihtiyaç vardır ve ubuntu bunu kurulum esnasında indirip kurabilir
    Ayrıca eğer kablosuz bir ağa bağlanıyorsanız resimde gözükmüyor ancak sağ üst tarafta wireless ikonuna tıklayarak bağlantı isminizi seçip şifrenizi girmeniz halinde kablosuz bağlantıda sağlayabilirsiniz.

Kurulum esnasında ubuntu kullanıcı adı ve şifrenizi girmeniz isteyecektir. güvenlik nedeni ile her program kurulumunda şifre isteyeceği için kısa şifre koymanızı öneririm.

buradan windows açıkken kurulum için oluşturduğunuz bölümü seçin

Yukarda da vermiş olduğum,

programların ve ubuntu'nun download linkleri;

Ubuntu Image Dosyası

Unetbootin

Universal-USB-Installer

kurulum sonrasında uygulamalar kısmından Ubuntu Yazılım Merkezi'ne girerek istediğiniz programı arama kısmına yazıp çıkan sonuçta karşısında çıkan "Kur" butonuna tıklayarak istediğiniz programı kurabilirsiniz.

Kurulum sonrası öncelikli kurulması gereken programlar :

Ubuntu kıstlı ilaveleri : Tüm kodekleri tek seferde kurar (flash java dahil)

Smplayer: başarılı bir video oynatıcısıdır.

umarım sizin için faydalı bir rehber olur. aklıma geldikçe güncellemeye çalışırım

herkese iyi forumlar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi itsthehallowman -- 13 Mart 2011; 8:15:38 >

• Bölümü Kullanma seçeneğini niye bide takas alanı oluşturmasak ne farkeder oluşturunca daha iyi olur diyo ya 3 gb ramli bi bilgisayarda oluşturmaya gerek yok dimi?
  • kurdum ama ekran kartını driverını indirdi yeniden başlatım bi daha açılmadı sistem hata veriyor. uykusuz kaldım bunun için boşa gitti.
  • güzel olmuş eline sağlık
  • win 7 ile beraber kullanabilir miyim 3 disk alanım var c d g suna c ve d kullanıyorum e boş e ye ubuntu kurabilir miyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: MUSTAFA-023

güzel olmuş eline sağlık

+1
    bak kıskandım, bende bi ara solaris anlatayım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Whoppix

quote:

Orijinalden alıntı: MUSTAFA-023

güzel olmuş eline sağlık

+1
    bak kıskandım, bende bi ara solaris anlatayım

4 gün sonra 11.04 çıkacak, onu anlatırsınız
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • evet, sanki doğacak çocuğumu bekliyor gibi heyecanlıyım.
  • Ben de yeni Ubuntuya geçecek birisi olarak hiç heyecanlı değilim.Netbooklar için olan sistemi gel sen masaüstü pclerde kullan.
    Arkadaşlar 10.10 ile başlamak istiyorum Linuxa amasoracağım sorular var.Yeni sürüm çıktığında eski sürümün LTS olanı çıkıyor indirme bölümünde.LTS nin özelliği nedir ?
    10.10 kullanmanın bana zararı ne olacaktır sizce ?
    Bu anlatım Wİn. un yanına ub. kurmak için mi yapılmış?Win. kurup yanına ub. kurmak istesem nasıl olucak ?
    Open office mi yoksa Libre office mi daha iyidir?
    Ub. da en iyi mkv oynatıcı hangi programdır neden?
    Oynadığım tek oyun olan Minecraft normalde Linux destekliyormu.Hatta ubuntunun sitesinde bile yazıyor.AMa bunu kürekli olarak nasıl kullanabiliriz?
    Kürekli program indirmeye ihtiyaç duyar mıyız yoksa ub.nun program merkezi işimizi fazlası ile görür mü?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mastermind. -- 24 Nisan 2011; 8:54:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kağan*

Ben de yeni Ubuntuya geçecek birisi olarak hiç heyecanlı değilim.Netbooklar için olan sistemi gel sen masaüstü pclerde kullan

Hiç kullandınız mı ki böyle bir yorum yaptınız? Unity son derece kullanışlı ve şık bir ortam bence.

quote:

Orijinalden alıntı: Kağan*

Arkadaşlar 10.10 ile başlamak istiyorum Linuxa amasoracağım sorular var.Yeni sürüm çıktığında eski sürümün LTS olanı çıkıyor indirme bölümünde.LTS nin özelliği nedir ?
    10.10 kullanmanın bana zararı ne olacaktır sizce ?
    Bu anlatım Wİn. un yanına ub. kurmak için mi yapılmış?Win. kurup yanına ub. kurmak istesem nasıl olucak ?
    Open office mi yoksa Libre office mi daha iyidir?
    Ub. da en iyi mkv oynatıcı hangi programdır neden?
    Oynadığım tek oyun olan Minecraft normalde Linux destekliyormu.Hatta ubuntunun sitesinde bile yazıyor.AMa bunu sürekli olarak nasıl kullanabiliriz?
    Sürekli program indirmeye ihtiyaç duyar mıyız yoksa ub.nun program merkezi işimizi fazlası ile görür mü?

LTS, Long Term Support (Uzun zamanlı destek) anlamına gelir diğer Ubuntu sürümlerine göre daha uzun süre güncelleme ve destek alan sürümlerdir. Masaüstü kullanıcıları için her 2 yılda bir LTS sürüm çıkar.

10.10'da kalabilirsiniz tabi ki, fakat bir süre sonra güncelleme gelmeyecektir.

Anlatımı okumadım fakat Windows ve Ubuntu'yu yan yana kurmak hiç zor değil. C'de Windows varsa kurulum yeri olarak D'yi seçtiğiniz zaman yan yana kurulacaklar ve açılışta size soracak hangisini açmak istediğinizi.

LibreOffice, Oracle'ın OpenOffice'i özgür yazılım anlayışına pek uymayan bir şekilde geliştirmeye başlaması üzerine oluşturulan bir OpenOffice çatallamasıdır. LibreOffice'in amacı, şirketlerden ve telif haklarından uzak, özgür bir ofis yazılım paketi üretmektir. Şimdilik LibreOffice ve OpenOffice arasında fark yoktur.

.mkv oynatmak için, VLC, Smplayer, Kmplayer vb. programlar son derece güzel bir şekilde işinizi görecektir.

Minecraft'ın Linux versiyonu bulunmaktadır. Çalıştırmak için gerekli olan bilgi internet sitesinde yazıyor zaten.

Windows'daki programı internet sitesinden indirip kurma mantığı Linux'da yok denecek kadar azdır. Ubuntu yazılım merkezi çok rahat bir şekilde işinizi görecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bl00dyHell -- 24 Nisan 2011; 9:27:30 >

• Cevap için çok teşekkürler.Sizce linux a yeni başlayacak biri için ubuntu 10.10 mu yoksa 11.04 mü daha iyidir ? Pardusu kurduğumda anda kullanışsızlığından dolayı direk kaldırmıştım :) Bİrdaha böyle bir facia yaşamak istemiyorumda.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.