site aslında site sahiplerine açılıyor galiba, bu yeni değilki, ulaşılamadığı süre ulaşılabildiği süreden daha fazla
netbook a a kurdum fan sesi bitmek bilmiyor nedense şekil hoş ayar yöneticisinide kurmak gerekmesi tuhaf
bende windows 7den direkt geçiş yapacağım. bugün virtualboxda inceledim zamanla alışırım sanırım.
counter ve pes 2011den vazgeçemeyeceğim için ilk sorum: sorunsuz oynayabilecek miyim bu vb win oyunlarını?
bir de çeşitli kurulum videolarını izledim. sıfır kurulum yapacam win7nin üzerine. kurulumda disk bölümlendirilmesini anlamadım "/ " gibi şeyler yazmalıymışız anlamadım. biri anlatırsa memnun olurum. tşekkürler
quote:
Orijinalden alıntı: papi40
bende windows 7den direkt geçiş yapacağım. bugün virtualboxda inceledim zamanla alışırım sanırım.
counter ve pes 2011den vazgeçemeyeceğim için ilk sorum: sorunsuz oynayabilecek miyim bu vb win oyunlarını?
bir de çeşitli kurulum videolarını izledim. sıfır kurulum yapacam win7nin üzerine. kurulumda disk bölümlendirilmesini anlamadım "/ " gibi şeyler yazmalıymışız anlamadım. biri anlatırsa memnun olurum. tşekkürler
Kurmadan önce ubuntu.tr forumlarına göz atmanı öneririm. Şu an erişilmiyor gerçi. Açılınca temel şeyleri öğren öyle geç kuruluma. Bu arada 10.04 LTS indiriyorum. Onu kuracağım. Bu 11.04 hala beta havasında.
quote:
Orijinalden alıntı: gs007tr
netbook a a kurdum fan sesi bitmek bilmiyor nedense şekil hoş ayar yöneticisinide kurmak gerekmesi tuhaf
yeni kernelde bir sıkıntı var sanırım benimde bilgisayarım gereğinden fazla ısınıyo fan durmak bilmiyo. biraz araştırınca bu sorunla karşılaşanlar var sanırım bug yakında düzeltirler gibi geliyo.
Unity ve Gnome 3 için felaket gelmiş gibi yorumlar vardı ama o ben kullanışımı etkileyecek büyük bir fark göremedim (henüz !!!) unity'de bir dock koyulmuş menü sapıtmış o kadar
quote:
Orijinalden alıntı: fifo
Unity ve Gnome 3 için felaket gelmiş gibi yorumlar vardı ama o ben kullanışımı etkileyecek büyük bir fark göremedim (henüz !!!) unity'de bir dock koyulmuş menü sapıtmış o kadar
bencede iyi baya. önceden docky kuruluydu sistemde onu kaldırıp yandaki menüyü sabitledim fıstıkk..
Lenovo 3000 N200 , C2D 1.66ghz notebook'umda kullandığım Ubuntu 10.10'u şu anda yükseltiyorum. Bakalım , inşallah pişman olmam.
şu firefox default yazı fontunu değiştiremiyorum ya. ayarlarından yapıyorum ama ayarı uygulamıyor. aslında daha önceleri başıma geldi çözmüştüm şimdi beceremedim.
Unity' yi beğenmeyen çok kişi var, bana da ilk başta tuhaf geldi ama alışınca aslında eski menü tipinden daha kullanışlı. Alışmak da zaten yarım saati alıyor. Bunun dışında performans açısından 10.10 dan pek bir fark göremedim.
Çok yararlı bulduğum Unity kısayolları anlatımı Link
Bu arada alttaki tabın kalkması ve pencere menüsünün üst panelde sabitlenmesi masaüstündeki kullanılabilir alanı baya genişletmiş.
Bende aşırı bir kasma söz konusuydu Ati sürücüsünden dolayıymış, Unity 2D kurdum ama tonla özellik eksik
Sabahtan beri 11.04 ile uğraşıyorum. İlk izlenimlerim olumsuz. Çok kullanışsız ve halada alışamadım. Banshee diye müzik programı koymuşlar ama daha bir şarkı dinleyemedim. Müziklerimi ekledim çal diyorum başlamıyor. 50 mb kodek çekti ama çalışmadı. Soldaki panele program ekliyorum kalıcı olmuyor. Başlatıcıda tut diyorum yok eski haline geliyor, simgesi gözükmüyor vs vs..
quote:
Orijinalden alıntı: ProgreSsive aTTacK
Sabahtan beri 11.04 ile uğraşıyorum. İlk izlenimlerim olumsuz. Çok kullanışsız ve halada alışamadım. Banshee diye müzik programı koymuşlar ama daha bir şarkı dinleyemedim. Müziklerimi ekledim çal diyorum başlamıyor. 50 mb kodek çekti ama çalışmadı. Soldaki panele program ekliyorum kalıcı olmuyor. Başlatıcıda tut diyorum yok eski haline geliyor, simgesi gözükmüyor vs vs..
Benimde izlenimlerim olumsuz yöne doğru döndü şimdi gidip gnome 2'yi kullanmakta koyar bana, bile bile eski birşeyi kullanmak. Galiba kde'ye döneceğim. Yada Linux Mint XFCE edition.
Kasma bende de vardı özellikle sallanan pencereleri açınca belli oldu. AMD'nin sitesinden son driveri çekip kurdum düzeldi. Uygulama yerler ve sistemin olduğu panelin işini gören bir uygulama yok mudur acaba yan panele ekleyelim.
Bende ubuntu forumdan bir fix ile düzelttim kasmayı, compiz setting manager dan opengl girilip sync to blank gibi birşey var onu kapayınca düzeliyor.
Yerler kısmını gören var direk Windows + F tuşu ile açılıyor yada dockta Files & Folders sağ tuş tıklayınca çıkıyor. Sistem için mecburen docktaki application girip ordan sisteme giriyorum. Daha fazla click gerekiyor malesef.
quote:
Orijinalden alıntı: ProgreSsive aTTacK
Kasma bende de vardı özellikle sallanan pencereleri açınca belli oldu. AMD'nin sitesinden son driveri çekip kurdum düzeldi. Uygulama yerler ve sistemin olduğu panelin işini gören bir uygulama yok mudur acaba yan panele ekleyelim.
System settingsi buldum, bilgisayari kapama tusuna basinca en altta
Pencere kasması bende de var. Catalyst 11.4 kurmama rağmen. Mecburen compiz`den vsync kapadım. Hafif dalgalanmalar oluyor. Neyse güncellemeye kadar idare edeceğim.