Şimdi Ara

Ubuntu 11.04 çıktı. Linkler konuda... (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
97
Cevap
0
Favori
3.798
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: positroN

kendi bilgisayarıma ingilizce kurmuştum. hard diski falan hazırlayıp kur dedim o kurarken yemeğimi yedim geldim. tüm kodekler, güncellemeler ayrıca nvidia ve epson yazıcı sücüsü otomatik kurulmuştu. her şey süper çalışıyordu.
    şimdi başka bi pc'ye türçe kurdum sabahtan beri uğraşıyorum. tam bir facia. ingilizce kullanmayacaksanız 10.10 kurun diğer sürümü veya güncellemeleri bekleyin. hiç yakışmadı bu ubuntu'ya.

evet aynen dediğin gibi. ben türkçe kurdum bi kere donanım ekleme ve dil aracı çalışmadı. zaten bilmeyen bi insanız baya bi sıkıntı oldu. andorid den alıştığım üzere dili ingilizce yapıp tekrar denedim ama sonuç değişmedi. sonrasında tümden silip ingilizce kurdum güzel çalıştı. bütün donanımları yükleyip öyle türkçe yaptım. genede pek elle tutulur bişi diil. ubuntuya yakıştıramadım.

pardus indirmiştim kurulumda problem yaşadım. kde arayüzünden dolayı onu çok sevmiyordum deneyim dedim deneme baştan böyle olunca bıraktım uğraşmayı.

linux a bi haller mi oldu ne eskiden ne kursak çalışırdı

• Ubuntunun 10.10 sürümü inanın 11.04 sürümünden kat be kat daha güzel. Bu şekil meselesi nedir kardeşim ya illa sistemi zorlayacak bi şeyler sokacaklar. Olmuyor demi? Ne güzel sade bir şekilde kullanıyorduk. İlla bir yerlerden gölgeler çıkacak efektler olacak. Tamam yapın bir şey demiyorum ama bir önceki sürümün bir sonraki sürümüne göre daha stabilse ben kararlı sürüm çıkarttım diye de meydanlara çıkma. Sanki bir şey yapmışlar gibi güncelleme yöneticisinin tepesine yazmışlar "11.04 sürümü mevcut" diye. UBUNTU'ya hiç ama hiiiiiççç yakıştıramadım. İnşallah bu hatalarından 11.10 sürümünde dönerler. Bunun için de sanırım bi 5-6 ay kadar beklenecek. Bir çok linux sürümünü deneyen biri olarak 10.10 sürümü ile devam edeceğim. Tabi ingilizce ile uğraşarak dilimi geliştiririm diyorsanız o ayrı

• arayüz konusuna gelince ben 3 arayüz biliyorum linux da.

kde : bence çok gereksiz ayarlara boğulmuş karma karışık bi arayüz. herşeyi düzenleme hakkı verilmesi bence her zaman iyi değikl

gnome : benim beyendiğim bu gayet sade ve kullanışlı.

unity : daha tam deneyemedim ama oldukça modern. olması gereken bu yıl artık 2011 bir şeyler değişmesi gerekiyordu.

ne olursa olsun windows 7 nin yanından bile geçemeyen arayüzler. linux windows karşılaştırması yapacak değilim. meselem o değil yanlış anlaşılmasın. ama insanların elinde bu kadar imkan varken arayüz konusunda neden bu kadar sığ olabiliyorlar anlamıyorum.

benim bile elimde imkan olsa çok daha güzelini yapabilirim
  • Ya bişey soracam acaba bu emerald ın çalışmama problemi de türkçe dil ile mi alakalı, ingilizce mi yüklesek ki..
  • son çıkan updateler cpu kullanımını azaltmış. eskisi kadar sıkıntı yok artık normale döndü
  • Asus 1000HE netbook'da ubuntu 11.04 kullanıyorum. Cihaz'a sarj takılı iken sorunsuz olarak wireless ağına bağlanabiliyorum fakat bataryada calısırken hiçbir ağa katılamıyorum. Bunu düzeltmek için ne yapabilirim ?
  • Linux deneyimi yaşamak için, Ubuntu 11.04'i indirdim. Kurulumu kolay olsun diye wubi olarak indirip windows 7 içinde kurmak istedim. Kurulumu gayet kolaydı. 17 gb olarak E sürücüsünü seçerek kurdum. (C,D,E 3 bölümden oluşuyor) Sonra yeniden başladı. Ubuntu'yu seçtim. Açılırken ''Kök dizini seçili değil'' tarzı bir hata alıyorum ve kalıyorum öyle..

Wubi'den vazgeçip cd'den kurmak için tekrar yükleme yaptım ubuntunun sitesinden. Cd'yi taktım yeniden başlattım. Ubuntuyu seçtim. Bu sefer de ''Prefix is not set'' gibi bir hata alıyorum. Yine kuramadım.

Google'dan arama yaptım. Bir kaç bu tarz hata alanlar var. Ama çözüm yazılmamış onlara.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZiveR

Asus 1000HE netbook'da ubuntu 11.04 kullanıyorum. Cihaz'a sarj takılı iken sorunsuz olarak wireless ağına bağlanabiliyorum fakat bataryada calısırken hiçbir ağa katılamıyorum. Bunu düzeltmek için ne yapabilirim ?

Benzer sorunları ethernet sürücüsünün yeni driver'ı ile çözmüşler, denemenizde yarar var.
  • İlk defa linux kullandığım için bu tarz şeylerin nasıl yapıldıgı hakkında hiçbir bilgim yok. Bu yeni ethernet sürücüsünü nerden bulabilirim ?
  • Kendi sitesinde varmış ama kurulumu nasıl yapılıyordu unuttum galiba firmware gibi tek bir adet dosya çıkıyordu onu da sistemde biryere kopyalıyorsunuz. Ama bunlar zaten kendi sitesinde de yazar driver'ın öncelikle ethernet kartınızın marka modelini bulun sonra linux sürücüsünü arayın.

Edit: Bu arada şevkiniz kırılmasın bu tür sorunlar donanım firmalarının sürücü hatalarından kaynaklı linuxla ilgili problemler değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fifo -- 4 Mayıs 2011; 23:17:11 >
  • Çoğu kişide aynı problem var fakat çözüm namına hiçbir şey bulunmuyor. Bulduklarımdan da hiçbirşey anlamadım desem yalan olmaz zira nerdeyse linux'ı en baştan yazıcak kadar kod yığmışlar ! Sanırım gün icerisinde Win7 tekrar dönücem .
  • Daha önceki mesajlarda bahsedilen sürüm yükseltme ile ilgili bilgi:

win 7 ve ubuntu 9.04 kurulu sistemde, sadece ubuntuyu 11.04'e yükseltmek için aşağıdaki ekran görüntüsünde gördüğünüz seçeneği işaretlemeniz gerekiyor. Görüntü temsilidir, sürüm daha eski bile olsa işe yarıyor. Ayrıca grub konusunda herhangi bir değişiklik yapmadığı için win7 boot konusunda da bir sorun çıkartmadı.

Ubuntu 11.04 çıktı. Linkler konuda...

• quote:

Orijinalden alıntı: cc.ali

Daha önceki mesajlarda bahsedilen sürüm yükseltme ile ilgili bilgi:

win 7 ve ubuntu 9.04 kurulu sistemde, sadece ubuntuyu 11.04'e yükseltmek için aşağıdaki ekran görüntüsünde gördüğünüz seçeneği işaretlemeniz gerekiyor. Görüntü temsilidir, sürüm daha eski bile olsa işe yarıyor. Ayrıca grub konusunda herhangi bir değişiklik yapmadığı için win7 boot konusunda da bir sorun çıkartmadı.

Bu şekilde 11.04'e geçemeyin. Çok uzun sürüyor. İnternetten çekip, dvd'ye yazıp kurmak 30 dk sürer ( internet hızınız iyi ise ). Ubdate etme 1 saatten uzun sürüyor (tecrübe edilmiştir ).

• Dün akşam kurdum CD den açıp kurulumu "mevcut sürümü komple kaldırıp yeni kurulum yap" diyerek yaptım. Sonrasında bütün güncellemeleri ve bana gerekli programları kurmak için synaptic'i gec açık bıraktım ve sabah bittiğini gördüğümde kapadım. Akşam daha detaylı bakcağım ancak ilk 3-5 dk kullanım tecrübem oldukça hızlı ve stabil ancak soldaki dock bar tarzı kocaman sey estetikten cok uzak bir hava vermiş, bence olmamış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ProgreSsive aTTacK

quote:

Orijinalden alıntı: cc.ali

Daha önceki mesajlarda bahsedilen sürüm yükseltme ile ilgili bilgi:

Bu şekilde 11.04'e geçemeyin. Çok uzun sürüyor. İnternetten çekip, dvd'ye yazıp kurmak 30 dk sürer ( internet hızınız iyi ise ). Ubdate etme 1 saatten uzun sürüyor (tecrübe edilmiştir ).

İnternetten çekip UNetbootin ile flash belleğe yazıp upgrade diyerek kurdum. P4 2.8 işlemci 1.5GB ram ile 30-35 dak. sürdü.

• 11.04 wireless kartımın firmware'ünü kaldırmış. Upgrade ettiğim sistemimden kafasına göre kaldırdığı gibi , kendisi desteğini de kaldırmış ve cdde yok. Bir sürü X server sorunu var. Ayrıca Nvidia Geforce Go7300 de unity çalıştırmıyor. Eski bir ekran kartı ancak unity için yetersiz değil. MacOSX Tiger ve Leopard imac g4 lerde bile mükemmel bir arayüz/animasyon sunuyor. Bir sürü hataya sahip. Olmamış. 10.10 a kıyasla kullanışsın buldum , ayrıca yeni linux kernel ciddi anlamda çok cpu kullandırıyor , verimsiz. Linux'u birincil sistem olarak kullanan arkadaşlar benim gibi sakın upgrade yapmasın. İşleri çok aksar.

Sanırım ya Fedora'ya geri döneceğim , ya da Macbook alıp kurtulacağım tamamen.
  • Ottoman archlinux'a geç rahat edersin huzur arch'ta :)
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.