Şimdi Ara

Ubuntu 11.04 çıktı. Linkler konuda... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
97
Cevap
0
Favori
3.798
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tek kelime ile olmamış. Yeni panel hem görünüş açısından hemde kullanış bakımından pek güzel değil. Mac'in aquasina benzemeye çalışıp iyice batırmışlar. Ayrıca 1-2 kere aldığım kernel panic ve sistem stabilitesini pek beğenmedim. Yandaki unity dock çok saçma, program açabiliyorsunuz sağ tıklayabiliyorsunuz ama açtığınız bir uygulamayı tekrar tikladiğinizda dock'a minimize etmemesi saçma. catalyst 11.4 xorg 1.10 ve compiz, arch linux üzerinde süper çalışırken natty'de yine sorunlu buldum biraz. Şahsi fikrim natty biraz aceleye gelmiş gibi. 10.10'da kalınması bence daha uygun.
  • Hemen karar vermeyin bence üstte verdiğim linkteki kısayolları öğrenip uygularsanız nispeten biraz daha çekilebilir gözüküyor şimdilik.
  • Öğrenip mi :)
  • netbookda moonos vardı kaldırdığıma pişman oldum bir süre bekleyip tekrar el atarım belki
  • quote:

Orijinalden alıntı: BeAr

Öğrenip mi :)

Size alıntı yapıp söylemedim, siz biliyor olabilirsiniz ama yorum yapmak için o kısayolları bilmek gerekiyor diye düşünüyorum.
    Ben win tuşu basılı tutmayı orda görmesem şimdiye kaldırmıştım çünkü yerinde tutamıyordum bir türlü dock'u
  • Unity yapısı beğenmeyenler şifre ekranında "ubuntu klasik" seçip klasik gnome olarak kullanabilirler. Şahsen ben pek sevmedim. 11.04 için şunu söyleyeyim final havasından çok beta havası var. Final çıkmadan birkaç gün önce beta 2`yi kurmuştum. Bu kadar sorunlu bir sürümü, bu kadar sıra sürede nasıl finale götürecekler diye düşünüp silmiştim. Demekki götürememişler.
  • Beyenmeyenler grubuna beni de ekleyin Kasma olayı hat safhada. Sanki Vista kullanıyormuşsun izlenimi veriyor. Bunun haricinde unity arayüzü tam bir felaket. Ubuntu 11.04'e sadece bir gün dayanabildim. ATI ekran kartı olanlar biraz sıkıntı yaşıyor. Sanki yaz ayının ortasındaymışız gibi bilgisayar kasasından gelen fan sesine sinir oldum formatı bastım. 11.10 sürümünde umarım bu hatalar düzeltilir. Ekim ayına kadar 10.10'a devam...
  • microsoftu pek sevmezsini siz fakat sanırım bu unity olayı tamamen windows dan almışlar. biraz daha ileri götürebilseler iyiymiş onun kadarını bile yapamamışlar.

linux için eskiden söylediklerim hala geçerli fakat unity açıkçası benim açımdan çok başarılı olmuş. bu kullnabileceğim bi lnucx sürümü olmuş. açıkçası slackware filan bilmem ama ubuntu gerçekten başarılı bi dağıtım.

pardus un sonuncusunu indirdim ama bi türlü çalıştıramadım ama çok problem deil.

fakat ubuntu çok sorunlu bence. dil ayar aracı ve ek sürücü yükleme çalışmıyor.
  • Şu an opensuse indiriyorum. İncelemeler oldukça olumlu. Kurup deneyeceğim. Problem olmazsa yoluma opensuse ile devam edeceğim. Sorun yaşarsam da sniper82 gibi Ubuntu 10.10`a dönüş yaparım.

Ayrıca ubuntu forumlarında sorular yığın yığın geliyor. Birkaç yerde de "bize alfa`yı denettiriyorlar." tarzı yorumlar okudum. Ubuntu`yu severim ama bu sefer olmadı. Ha tabi ki güncellemelerle sistem zamanla oturacaktır. Fakat "easy-to-use" diye sunulan bir işletim sisteminin en önemli işlevlerin de bile (ek ekran kartı sürücüleri gibi) sıkıntı yaşanıyor ve konsola mahkum ediliyorsanız, bir sıkıntı var demektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KovenanT -- 1 Mayıs 2011; 3:12:34 >
  • Beğenmeyenlere saygı göstermekle birlikte benim ubuntu 11.04 64Bit'im ise son derece, kararlı ve hızlı çalışıyor. Ayrıca Unity'e de alışmaya başladım. Sizde alışsaınız iyi olur çünkü 11.10da gnome gelmeyecek deniliyor. Ayrıca bilinen birşey daha söyleyeyim Gnome3'ü kurmayın yoksa Unity bozuluyor. Ubuntu 11.04'in gelişi bana bir tek şey öğretti o da gerek beta 1-2 gerekde final sürümü duyuru tarihinin akşamında çıkıyor.
  • Unity kesinlikle farklı olmuş, uzun süre denemeden karar vermemek lazım. Ben hala alışamadım ancak böyle giderse alışmama da gerek kalmayacak denildiği gibi laptop ta gereksiz fan atakları var Birşey yüklemeye korkuyorum sistem emanet gibi duruyor. Hani pre released falan diye sunsalarmış keşke Tamam xx.04 nisanda çıkarda oturmamış ki...
    @Football Mania memnun kalmana şaşırdım, kullanıcı var KULLANICI var demek ki.
  • @dakmor: teşekkürler. şimdi yeni olduğu için gözünüze yabancı olabilir, ama zamanla allışacaksınız. fan konusunda sorun yaşamadım.

laptopım: Lenovo 3000 G530 4151/200, ubuntu 11.04 64bit sorunsuz çalışıyor. gtalk ve skype'da da kamera çalışıyor. hiçbir ek ayar yapmaya gerek kalmadı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KovenanT
    Ayrıca ubuntu forumlarında sorular yığın yığın geliyor. Birkaç yerde de "bize alfa`yı denettiriyorlar." tarzı yorumlar okudum. Ubuntu`yu severim ama bu sefer olmadı. Ha tabi ki güncellemelerle sistem zamanla oturacaktır. Fakat "easy-to-use" diye sunulan bir işletim sisteminin en önemli işlevlerin de bile (ek ekran kartı sürücüleri gibi) sıkıntı yaşanıyor ve konsola mahkum ediliyorsanız, bir sıkıntı var demektir.

O kadar da değil bence, sonuçta kullanıcıların çoğunluğu için stabil çalışıyor (ben de dahil, hatta 10.10 dan upgrade ettiğimden beri tek bir sorun bile yaşamadım diyebilirim, kasma da yok), sorun yaşamayanlar kalkıpta forumlara "bu çok iyi çalışıyor" diye yazmayacaklarına göre, bu sürüm ancak Alpha olur demek biraz ağır kaçıyor. Upgrade etmeden önce bu tip yorumları okuduğumda açıkçası ben de biraz tereddüt etmiştim 11.04 e geçsem mi diye (çünkü Ubuntuyu kullandığım makinanın sürekli stabil olması gerekiyor), ama kendim kullanıp gördükten sonra bunların yine sadece insanoğlunun abartmasından kaynaklandığını gördüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istblacken -- 1 Mayıs 2011; 10:30:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: oktayakgoz

microsoftu pek sevmezsini siz fakat sanırım bu unity olayı tamamen windows dan almışlar. biraz daha ileri götürebilseler iyiymiş onun kadarını bile yapamamışlar.

linux için eskiden söylediklerim hala geçerli fakat unity açıkçası benim açımdan çok başarılı olmuş. bu kullnabileceğim bi lnucx sürümü olmuş. açıkçası slackware filan bilmem ama ubuntu gerçekten başarılı bi dağıtım.

pardus un sonuncusunu indirdim ama bi türlü çalıştıramadım ama çok problem deil.

fakat ubuntu çok sorunlu bence. dil ayar aracı ve ek sürücü yükleme çalışmıyor.

Dil ayar aracına bakmadım ama ek sürücü yükleme çalışmıyor. Edit>Çözüm: env LANG=”en_US.UTF8” jockey-gtk Uçbirime bu komutu yazınca ek sürücüler çalışıyor. ALINTI<http://www.adilkaraoz.com/2011/04/ubuntu-11-04-ek-suruculer-acilmama-hatasi/ >

Soldaki docku sabitledim. Daha iyi oldu, fakat üzerine eklediğim uygulamaların sırasını nasıl değiştireceğim.
    Yukarıdaki panel'i soldaki dock gibi şeffaf nasıl yaparım. Son olarak pencere kenarlarını da şeffaflaştıran bir tema var mı?

Daha önceki sürümlerde videolarda kırılma yaşıyordum ilk kurduğumda sonradan yaptığım ayarlarla düzeltebiliyordum fakat bu sürümde videolarda kırılma sorunu yok. Tv kartımdan yeterince performans alamıyordum fakat bu sürümde görüntü kalitesi baya iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProgreSsive aTTacK -- 1 Mayıs 2011; 12:22:45 >

• Linkte de gayet güzel ipuçları var.
    Launcher'lara menü eklemek çok işe yarıyor.
  • dun eski surumu silip temiz kurulum yaptim. her sey calisiyor nvidia sag olsun en ufak bir sorun yok. performans da cok iyi. pardus gibi hd video'larda kasmiyor cunku gpu hizlandirma duzgun calisiyor. wine kurdum portal 2'ye basladim tekrardan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: positroN

dun eski surumu silip temiz kurulum yaptim. her sey calisiyor nvidia sag olsun en ufak bir sorun yok. performans da cok iyi. pardus gibi hd video'larda kasmiyor cunku gpu hizlandirma duzgun calisiyor. wine kurdum portal 2'ye basladim tekrardan.

aksine 10.10 da kasmayan hd videolar 11.04 de kasıyor zaten sistemin geneline bir vista havası sinmiş herhangi bir işlem yaptırırken sistem tepki vermiyormuş gibi kalıyor, bir önceki versiyonda ubuntu tam oldu derken bence pişmiş aşa su katmışlar...
  • ekran goruntusu

Ubuntu 11.04 çıktı. Linkler konuda...

bu da hd video ve islemci kullanimi. mplayer hd video oynatirken sadece %8 islemci kullaniyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: positroN

ekran goruntusu

bu da hd video ve islemci kullanimi. mplayer hd video oynatirken sadece %8 islemci kullaniyor.

Masaüstündeki Widget'lar güzelmiş. Hangi Widget onlar?

Ayrıca Nautilus, Elemantary Nautilus mu?

• conky
    http://bigrza.deviantart.com/art/notifyOSD-conky-206763506

evet nautilus elementary'siz ubuntu dusunemiyorum
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.