Şimdi Ara

Ubuntu 11.04 çıktı. Linkler konuda... (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
97
Cevap
0
Favori
3.798
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Su kisa hayatta bir suru sorun varken birde sanal sorunlrla ugrsmak mi? Asla! Hem win 7 oyunlarinida oynayamiyorsak baslamadan vazgectim
  • quote:

Orijinalden alıntı: papi40

Su kisa hayatta bir suru sorun varken birde sanal sorunlrla ugrsmak mi? Asla! Hem win 7 oyunlarinida oynayamiyorsak baslamadan vazgectim

Ne sorunu? kullanan gayet güzel kullanıyor. Ayrıca zaten adı üstünde Windows Oyunu. Windows dışındaki bir platformda çalışmasını beklemek saçma bir beklenti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: papi40

Su kisa hayatta bir suru sorun varken birde sanal sorunlrla ugrsmak mi? Asla! Hem win 7 oyunlarinida oynayamiyorsak baslamadan vazgectim

linux kullanmayı daha doğrusu farklı şeyler kullanmayı sorun olarak görmek tabi bakış açısıdır, ama çoğunlukla birçok kişi yeni bilgi olarak görüyor, çeşitlilik olarak görüyor, bu açıdan bakılınca da uğraşılan bu sorunlar zevk olabiliyor, ayrıca windows oyunlarını kısmen oynamak mümkün tamamen oynanmıyor diye kestirip atmamak gerek
  • Merhaba, (win7 + ubuntu) dual boot sistemde(aynı harddisk üzerinde) mevcut ubuntuyu yeni sürüme yükseltmek istiyorum. Doğrudan ubuntu üzerinden bunu yapanlar "boot dosyasının bozulduğunu dolayısıyla win7 için sistem onarma yapmak gerektiğini" yazmış. Tabii sorunu böylece çözmüşler. Benim istediğim bu onarma/kurtarma sürecini yaşamadan doğrudan ubuntu içerisinden yeni sürüme geçmek. Bu konuda öneriniz var mı? Deneyen var mı?
  • @cc.ali

Ben ubuntu içinden güncelleyerek geçtim sorun olmadı yanlız eski grub dosyasını tutayımmı diye sordu evet dedim o yüzden sorun olmamış olabilir.
  • Asus 1000HE netbook kullanıyorum ve Ubuntu'yu denemek istiyorum. Fakat USB üzerinden yüklemeye calıstığımda, siyah ekranda " SYSLİNUX 3.82 ..... " şeklinde bir yazı cıkıyor ve herhangi bir tepki vermiyor, masaüstü bilgisayarımda da aynı problem mevcut. Sanırım usb üzerinden yüklemede bu şekilde bir hata var. Bu sorunla karşılaşan veya cözümüne forumlarda rastlamış olan birisi var mı acaba , Teşekkürler .
  • @ZiveR
    Pendrive Linux diye aratıp onla usb oluşturmayı deneyin o olmuyorsa, unetbootin var (windows versiyonu varmı emin değilim).
  • quote:

Orijinalden alıntı: ProgreSsive aTTacK

quote:

Orijinalden alıntı: oktayakgoz

microsoftu pek sevmezsini siz fakat sanırım bu unity olayı tamamen windows dan almışlar. biraz daha ileri götürebilseler iyiymiş onun kadarını bile yapamamışlar.

linux için eskiden söylediklerim hala geçerli fakat unity açıkçası benim açımdan çok başarılı olmuş. bu kullnabileceğim bi lnucx sürümü olmuş. açıkçası slackware filan bilmem ama ubuntu gerçekten başarılı bi dağıtım.

pardus un sonuncusunu indirdim ama bi türlü çalıştıramadım ama çok problem deil.

fakat ubuntu çok sorunlu bence. dil ayar aracı ve ek sürücü yükleme çalışmıyor.

Dil ayar aracına bakmadım ama ek sürücü yükleme çalışmıyor. Edit>Çözüm: env LANG=”en_US.UTF8” jockey-gtk Uçbirime bu komutu yazınca ek sürücüler çalışıyor. ALINTI<http://www.adilkaraoz.com/2011/04/ubuntu-11-04-ek-suruculer-acilmama-hatasi/ >

Soldaki docku sabitledim. Daha iyi oldu, fakat üzerine eklediğim uygulamaların sırasını nasıl değiştireceğim.
    Yukarıdaki panel'i soldaki dock gibi şeffaf nasıl yaparım. Son olarak pencere kenarlarını da şeffaflaştıran bir tema var mı?

Daha önceki sürümlerde videolarda kırılma yaşıyordum ilk kurduğumda sonradan yaptığım ayarlarla düzeltebiliyordum fakat bu sürümde videolarda kırılma sorunu yok. Tv kartımdan yeterince performans alamıyordum fakat bu sürümde görüntü kalitesi baya iyi.

çok teşekkür ederim.

• teşekkürler

quote:

Orijinalden alıntı: fifo

@cc.ali

Ben ubuntu içinden güncelleyerek geçtim sorun olmadı yanlız eski grub dosyasını tutayımmı diye sordu evet dedim o yüzden sorun olmamış olabilir.
  • arkadaşlar ubuntu one çalışmıyor? bunu nasıl aşacağız?
  • arkadaşlar 64 bit flash için, flash playerı kaldırın ve terminalde şu kodları girin:
    sudo apt-add-repository ppa:sevenmachines/flash
    sudo apt-get update
    sudo apt-get install flashplugin64-installer

bu kadar. kolay gelsin.
  • Sürüm yükseltme için güncelleştirme yöneticisini açtığımda sadece 9.10 sürümü görünüyor. Bendeki mevcut sürüm 9.04. Bunu doğrudan 11.04e yükseltebilir miyim? (yani sanki yükseltme yapıyormuş gibi)

quote:

@cc.ali

• quote:

@ZiveR
    Pendrive Linux diye aratıp onla usb oluşturmayı deneyin o olmuyorsa, unetbootin var (windows versiyonu varmı emin değilim).

Dostum teşekkürler, Unetbootin kullanarak USB'i oluşturdum ve yüklemeyi tamamladım
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cc.ali

Sürüm yükseltme için güncelleştirme yöneticisini açtığımda sadece 9.10 sürümü görünüyor. Bendeki mevcut sürüm 9.04. Bunu doğrudan 11.04e yükseltebilir miyim? (yani sanki yükseltme yapıyormuş gibi)

quote:

@cc.ali

http://www.pc-freak.net/blog/upgrade-ubuntu-from-9-04-to-latest-ubuntu/

Bu linkteki söylenenleri uygulamanız gerekiyor anlaşılan. Bence sisteminizi yedekleyip yeni kursanız daha az külfetli olur.

• quote:

quote:

Sürüm yükseltme için güncelleştirme yöneticisini açtığımda sadece 9.10 sürümü görünüyor. Bendeki mevcut sürüm 9.04. Bunu doğrudan 11.04e yükseltebilir miyim? (yani sanki yükseltme yapıyormuş gibi)

quote:

@cc.ali

Bu linkteki söylenenleri uygulamanız gerekiyor anlaşılan. Bence sisteminizi yedekleyip yeni kursanız daha az külfetli olur.

Arkadaşa katılıyorum. Maalasef bunun dışında çözüm yok. en iyisi sıfırdan kurun.

• En dandik soruyu ben sorayım :)

Emerald temaları çalıştırabilen/deneyen varmı ? Emerald'ı aktif edince pencere başlıkları/kenarları vs. gözükmüyor.. Mecburen GTK kullanıyorum.
  • unity pencere yöneticisi olarak mecburen mutter kullanıyor değiştirince de çöküyor. bu yüzden compiz ile fazla oynamamak lazım.
  • quote:

quote:

quote:

@cc.ali

Bu yöntemi buraya yazmadan evvel deneyip her seferinde yaklaşık 700 mblik paketler indirmek gerektiğini anlayınca vaz geçmiştim. Dediğiniz gibi son sürümü bi kere indirip kurmak daha mantıklı. Diğer taraftan bunu ubuntunun yapamaması da ilginç.

• @pozitron +1
    Tecrübe ile sabittir
  • kendi bilgisayarıma ingilizce kurmuştum. hard diski falan hazırlayıp kur dedim o kurarken yemeğimi yedim geldim. tüm kodekler, güncellemeler ayrıca nvidia ve epson yazıcı sücüsü otomatik kurulmuştu. her şey süper çalışıyordu.
    şimdi başka bi pc'ye türçe kurdum sabahtan beri uğraşıyorum. tam bir facia. ingilizce kullanmayacaksanız 10.10 kurun diğer sürümü veya güncellemeleri bekleyin. hiç yakışmadı bu ubuntu'ya.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.