Şimdi Ara

Ubuntu açılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.582
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • windows 10 yüklü bilgisayara(2 yerel disk var,c ve d) windows 10un kurulu olmadığı yerel diske(d'ye) ubuntu yükledim. her şey normal gidiyordu fakat sonradan ubuntu yüklü olan yerel diskte(d'de) yanlış bir şey yaptım sanırsam ve bilgisayarı kapattım. sonra tekrar açtığımda şu hata geldi.

error:unknown file system 
    Entering rescue mode...
    grub rescue >

videosunu paylaşayım sizlerle

bu videodakilerin aynısını yaptım fakat ''insmod normal'' yazdıktan sonra ''error:unknown file system'' hatası tekrar geliyor yani o bölümü geçemiyorum hatadan dolayı.

biraz araştırma yaptım bu ''hd0'' yazan yer sanırım ubuntunun nereye kurulu olduğuymuş.bir kod yazarak tüm disklerin isimleri çıktı
    (hd0) (hd0,msdos5) (hd0,msdos1) tarzı şeyler bunların hepsini teker teker denememe rağmen (illa bunlardan birine kuruludur başka yer yok çünkü) yine aynı hatayı aldım.ondan sonra zaten uğraşmak istemedim bi ara bakarım diye ama şimdi yine yapamadım yardımcı olabilecek var mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH Anonim -- 19 Nisan 2016; 21:44:19 >

• yeniden grub kurun.
  • aynı şey benim başıma geldi.

mint kendini d ye yuklemiş ama açılış yapılamıyordu.ben de windows ta gibi format atıp ntfs yaptım.
    sonra tekrar karar değiştirp bu sefer ubuntu kurdum.
    ubuntu kurulumu yaptı restart attı ve karşıma aynı yukarıdaki uyarı çıktı.

youtube da set boot,set prefix falan yazıp kurtulanlar var ama ben de olmuyor.
    live usb ile yapın diyor ama biosu falan göremiyorum ki.
    plop bootla ubuntuyu kurmuştum.
    nsıl live usb yi görüp onaracağım

sudo veya find yaz diyen var.unknown command diyor.

ne yapmalıyım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.