Şimdi Ara

Ubuntu'da Taskbar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
647
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ubuntu'da Taskbar

böyle hem kısayolları gösteren, hem pencere geçişi sağlayan bir taskbar'ı ubuntu'da nasıl yaparız?

• pencere geçişi için alt+tab kullanabilirsin ya da windows tuşu ile w'ya pencereler açıkken basarsan hepsini görürsün.
  • yok pencere geçişinden kastettiğim şey şuydu belki doğru kelimeleri bulamadım; açık pencereleri göstermek. yani böyle bir taskbar'ın hem kısayolları hem açık pencereleri göstermesi gerekiyor.
  • Sanırım dediğin bu.

Ubuntu'da Taskbar

Eğer 11.04 ve unity kullanıyorsan olmaz yanlız. Ubuntu klasik kullanıyorsan üst panelin herhangi bir yerinde sağ tıklayıp yeni panel diyeceksin, boş bir panel ekleyecek sistemin boş bir yanına, ona sağ tık yapıp panel ekle diyeceksin pencere açılacak bitane, ordan pencere listesi diyeceksin (türkçe kullanmıyorum, ingilizcede windows list diye geçiyor) sonra resimdeki gibi olacak.

Eğer ki ekranın başka bir yanında değilde direk tek barda görünmesini istersen, o zaman yeni panel demeden direk panel ekle diyip pencere listesini ekleyeceksin.

O zaman da böyle olur.

Ubuntu'da Taskbar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2smoke -- 16 Mayıs 2011; 17:53:56 >

• anladım teşekkür ederim. derdim 2 taskbardan kurtulmak aslında, ondan soruyorum. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ed - -- 16 Mayıs 2011; 18:12:05 >
  • o zaman 2. seçneği kullanıcaksın verdiğim resimde var.
  • dockbar x
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Pardus GNOME Masaüstü Ayarı
    3 yıl önce açıldı
    Kali linux vs Ubuntu ?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • cairo-dock da işini görür
  • Docky + compizconfig ile azıcık ayar çekerek çok güzel şeyler yaratabilirsin
  • Unity'de gösteriyor zaten soldaki panelde onu
  • En hızlı çözüm için Unity'i aktif etmen yeterli olacaktır. Ekran kartının sürücülerini yükledikten sonra yeniden başlattığında gözükecektir. Compizconfig'ten ince ayarları çekebilirsin.

Ama ben Unity'i hiç beğenmedim mesela. Senin istediğin tarzda bir şey docky ile yapılabilir. Panel seçeneğini aktifleştirirsen docky ayarlarında sanırım istediğin şey olur
  • tamam dostlar, tavsiyeler için teşekkülrler. sıra sıra bakacağım.

ATI ekran kartlarındaki problem hala devam ediyor mu? HD5650 var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Crosshair

tamam dostlar, tavsiyeler için teşekkülrler. sıra sıra bakacağım.

ATI ekran kartlarındaki problem hala devam ediyor mu? HD5650 var.

ATI ekran kartlarında problem hiç bitmediki
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.