Şimdi Ara

DualBoot(Ubuntu)’un bana mirası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar UEFI Bilgisayarımdan ADATA marka SSD’yi ikiye bölüp Windows 11-Ubuntu dualboot yapmıştım sonra ubuntudan vazgeçip yerine windows 8.1 kurmak istedim ubuntunun yüklü olduğu diski disk yöneticisinden (windowsda) biçimlendirdim sonra windows 8.1 kurdum yerine kurulum bitip yeniden başlatma gerçekleştiğinde Beni direk Linux GRUB terminaline attı sonra PC yi yeniden başlattım yine yanı bios (click Bios) menüsünden boot menüsünde en allta tam hatırlamıyorum boot override tarzı bir sekmeye tıkladım oradan ADATA SZ25(model yazıyordu ne yazdığını unuttum bunu salladım):ubuntu ve “ADATA(bla bla):YUSUF X8XX88X8(Windows Boot Manager)” (YUSUF X8xx bla bla windowsun kurulu olduğu diskin adı) yazan iki seçenek vardı win boot manager yazan diski üste aldım ve bir sıkıntı olmadan açıldı PC ben biosda gözüken ubuntu adındaki diski sildim normalde ama bir şekilde windowsdan 3. Taraf yazılım (EastUEFI) ile EFI bölümündeki dosyalara baktım ve ubuntu adındaki dosyayı gördüm muhtemelen bu dosya ve içindekiler biosda bunların gözükmesine neden oluyor diye bilşyorum ve bu dosyadan kurtulmak istiyorum nornalde easyuefı bu işlemi gerçekleştiriyor siye görmüştüm fakat yönetici çalışmasına rağmen olmadı yardımcı olabilirmisiniz bunu sadece 3. Taraf yazılım veya terminal ile çözmek istiyorum bir yolu varmı yardımcı olurmusunuz?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Soruyu okumaya çalıştım ama cevaplayacak kadar olmadı. Belki lüzum görürseniz şunlardan kopyalayıp yapıştırın: . . . . . , , , , , : : : - - - ' ' ' ; ; ; ? ? ! ! “ “ “ ” ” ”

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Windows vs ubuntu
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.