Şimdi Ara

ubuntu harika (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
1
Favori
4.700
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bugun ubuntu kurdum kurulumda root parolası istemedi yada ben bilmiyorum bu ubuntuda öntanımlı bir root parolası falan mı var? yoksa benim atladığım bişeymi var?
  • quote:

Orjinalden alıntı: gencfatih

Bugun ubuntu kurdum kurulumda root parolası istemedi yada ben bilmiyorum bu ubuntuda öntanımlı bir root parolası falan mı var? yoksa benim atladığım bişeymi var?

Ubuntu' da root hesabı kapalıdır. root yetkisi ile çalıştırmak istediğiniz komutları sudo komutuna parametre olarak göndermelisiniz.

Örnek:
    sudo apt-get install xmms
  • quote:

Orjinalden alıntı: gencfatih

Bugun ubuntu kurdum kurulumda root parolası istemedi yada ben bilmiyorum bu ubuntuda öntanımlı bir root parolası falan mı var? yoksa benim atladığım bişeymi var?

http://www.linux-sevenler.org/Lapis_Single_News_Display.478+M50b674b7c5e.0.html
  • Teşekkürler arkadaşlar aslında biraz baktım nete ama benim aradığım bi sabit parola diye düşündüğümden olsa gerek bu bilgiye ulaşamadım
    teşekkürler;
  • Merhaba,
    Ubuntu 5.04' de nvidia sürücüleri nasıl kurulur ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: aydemir

Merhaba,

sudo apt-get install nvidia-glx
    sudo apt-get install nvidia-settings
    sudo cp /etc/X11/xorg.conf /etc/X11/xorg.conf_backup
    sudo nvidia-glx-config enable
    sudo gedit /usr/share/applications/NVIDIA-Settings.desktop

Yeni dosyaya aşağıdaki satırları ekleyin

[Desktop Entry]
    Name=NVIDIA Settings
    Comment=NVIDIA Settings
    Exec=nvidia-settings
    Icon=
    Terminal=false
    Type=Application
    Categories=Application;System;

Düzenlediğiniz dosyayı kaydedin

reboot
  • birde
    synaptic i aç ve oradan nvidia-glx sürücüsünü seç ve yükle
    sonra vi ile /etc/X11/ dizini altındaki xorg.conf dosyasındaki
    Section "Device"
    ...
    Driver "nvidia"
    ........

"nv" satırını "nvidia" şeklinde değiştir.
    ve ctrl+alt+del'e bas

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zayit -- 19 Mayıs 2005, 13:02:22 >
  • Teşekkür ederim arkadaşlar, Ubuntu'da nvidia driverı kurmak daha kolaymış. Şimdilik bu sorunu hallettim.

Sizlere bir şey daha sormak istiyorum:

Standart kurulan Totem medya oynatıcısı ne vcd, ne de wmf dosyası açıyor. Ayrıca müzik playerı rhythmbox da mp3 leri açmıyor. Mp3 için xmms' i kurduğumda problemsiz çalışıyor. Ayrıca xine-ui ve w32codecs' leri de kurdum. Vcd' ler çalışmasına rağmen wmf uzantılı dosyalarım hala çalışmıyor. Mesela xine' da açmak istediğimde dosyayı seçip play dediğimde xine kendini kapatıyor. Acaba bu sorunla karşılaşan başka arkadaşlar var mı? Varsa ne öneriyorlar?
    Herkese yardımları için teşekkür ederim...
    Ubuntu için türkçe bir döküman ilgilenen arkadaşlara:http://cs.bilgi.edu.tr/~cgunduz/Ubuntu_Rehberi.html

• quote:

Orjinalden alıntı: diGiheX

quote:

Orjinalden alıntı: aydemir

Merhaba,

sudo apt-get install nvidia-glx
    sudo apt-get install nvidia-settings
    sudo cp /etc/X11/xorg.conf /etc/X11/xorg.conf_backup
    sudo nvidia-glx-config enable
    sudo gedit /usr/share/applications/NVIDIA-Settings.desktop

Yeni dosyaya aşağıdaki satırları ekleyin

[Desktop Entry]
    Name=NVIDIA Settings
    Comment=NVIDIA Settings
    Exec=nvidia-settings
    Icon=
    Terminal=false
    Type=Application
    Categories=Application;System;

Düzenlediğiniz dosyayı kaydedin

reboot

Peki Ati nasıl kurulur
    Bi kaç kombinasyon denedim ama olmadı.

• UBUNTU VE KUBUNTU GERÇEKTEN MUHTEŞEM.
    LİNUX KULLANMAK ZEVK HALİNE GELDİ.WİNDOWSU AÇMIORUM ARTIK.DİER PARTİTİONDA DURUP DURUO.
    tabi bi kaç olay var sıkıntı yaşatan ama...
    mesela dier partitionlardaki belgeleri düzenleyemiorum,silmek istediğimde silemiorum.rootlada yapsam fstab a işlesem de.hatta bi olay yaptım (bilmiorum ne kadar doğru).kendi kullanıcı adıma root gruop a soktum ve bütün izinleri açtım.ilk kurduğumda sadece root içinde iken media içindeki partitionlarda gezebiliodum.şimdi kendi accountumla girip gezebiliom ama değişiklik yapamıom.aslında group ve kullanıcı izinlerini çok kurcaladım sanırım ondan oldu.
    ama genel anlamda müthiş bi sistem.mp3,divx(subtitile ile),digital tv kartı,emule,torrent işlemleri,firefox(pluginleri ile),openoffice,msn,icq,ve daha bi çoğunu yapıorum.daha isteyip de beceremediğim hiç bişi olmadı(daha 2 haftadır kullanıorum linuxu düşünün ne kadar basitleşti)-şimdilik tek sorunum partitionlarla olan durum onu da çözerim,çözmesem de pek sorun diil aslında.

• arkadaşlar her iletiyi okuyamadım ama (başlangıç düzeyinde) tüm sorunlarınınz için
    http://ubuntu.linforum.net/ adresini kullanabilirsiniz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: antiochos

ya kubuntu ne?
    Sitesinde rastladımda Faq larda Kubuntu göndriyormusunuz diye soruyor da yok göndermiyoruz falan diyor...

Ben de bunu soracaktım: Ubuntu ile Kubuntu arasındaki fark nedir? Ubuntu kurdum, sorun üstüne sorun yaşıyorum. İnternete bağlanamıyorum çünkü DNS sunucularının adreslerini otomatik almadı. Ben de kendim girdim, tamam. Şu anda 5 dakikada bir bu adresler siliniyor. Yani internete bağlandıktan 5 dakika sonra DNS sunucu numaralarını tekrar tekrar girmek zorunda kalıyorum.

Kubuntu da kurdum, onda böyle bir sorun yaşamadım. Sebep ne olabilir? Ben Ubuntuyu sevdim (özellikle ara yüzünü ve rengini) dolayısıyla Ubuntuyu kullanmak istiyorum.

• Ben de bunu soracaktım: Ubuntu ile Kubuntu arasındaki fark nedir? Ubuntu kurdum, sorun üstüne sorun yaşıyorum. İnternete bağlanamıyorum çünkü DNS sunucularının adreslerini otomatik almadı. Ben de kendim girdim, tamam. Şu anda 5 dakikada bir bu adresler siliniyor. Yani internete bağlandıktan 5 dakika sonra DNS sunucu numaralarını tekrar tekrar girmek zorunda kalıyorum.

Kubuntu da kurdum, onda böyle bir sorun yaşamadım. Sebep ne olabilir? Ben Ubuntuyu sevdim (özellikle ara yüzünü ve rengini) dolayısıyla Ubuntuyu kullanmak istiyorum.

ubuntu "gnome", kubuntu ise "kde" arayüzü kullanır.
    kabaca gnome kumandaya dayalı, kde ise xp gibi tıklamalı.
    ancak bu konu hakkında bilgi edinmenizi öneririm...

modem açık iken, bilgisayara aç-kapa yaptırınca ubuntu yüklenirken
    bağlantı ayarını otomatik sağlar, bu olay linux dağıtımlarının çoğunda
    böyle...sizde olmuyor ise, sistem açılınca bağlantı simgesine tıklayıp,
    bağlantı doğrulamayı kontrol edebilirsiniz."DNS" sekmesinde, modem
    ip adresi görünmüyorsa girmeniz gerekli . örnek : benim modem
    "datron", adresi ise 192.168.1.1

ubuntu'yu kullandıkça seveceksiniz. bana öyle oluyor. kolay gelsin.

• Arkadaşlar şu ubuntuyu da cd olarak gönderebilirmisiniz bende sevmek istiyorum.ciddi olanlar pm atsınlar adres vereyim.tşk ederim.
  • arkadaşlar ubuntu bende de var ama xp yinede il göz agrısız onsuz olmuyooo
  • ubuntu hakkında hiç bişey bilmiyorum ve kullanmak istiyorum ama zoom 5510b usb modemle nete çıkamadım o yüzden kullanmıyorum ubuntuyu arkadaşlar bu işi bana ayrıntısıyla anlatabilecek varmı orada burada şu sitede yazıyo diyip link vermeyin hiç bieşy anlamıyorum
  • arkadalar 3 sorum var bi yardim lutfen

1-) ntfs mount edemedim(yeterli eriim haklarna sahip deilsin diyo).kullandigim satir: ro,user,owner,iocharset=utf8,umas=000 byle. tabiki basina /mnt/hdxx gibi parametreleri yazdim. butun fat partitionlar tamam bi ntfs kaldi. bi yardm lutfen.

2-)fat partitiondaki klasorlerde bazi harfler ? gibi gozukuyo yani kodlama hatalari var. nasl duzeltebilirim?

3-)birde belki yazimdan farkettiniz klavye duzeni! kendi klavyem a4tech kb8 ve seceneklerde var fakat secince hata diyo. klavye duzenini degistiremiyorum

simdiden tesekkurler. bu arada ufak bi yorum. daha once kullandigim suse + kde ye gore hem daha hizli hemde gnome cok sik ve sade. herkese ubuntulu gunler...
  • quote:

Orjinalden alıntı: ugur_bek

arkadalar 3 sorum var bi yardim lutfen

1-) ntfs mount edemedim(yeterli eriim haklarna sahip deilsin diyo).kullandigim satir: ro,user,owner,iocharset=utf8,umas=000 byle. tabiki basina /mnt/hdxx gibi parametreleri yazdim. butun fat partitionlar tamam bi ntfs kaldi. bi yardm lutfen.

2-)fat partitiondaki klasorlerde bazi harfler ? gibi gozukuyo yani kodlama hatalari var. nasl duzeltebilirim?

3-)birde belki yazimdan farkettiniz klavye duzeni! kendi klavyem a4tech kb8 ve seceneklerde var fakat secince hata diyo. klavye duzenini degistiremiyorum

simdiden tesekkurler. bu arada ufak bi yorum. daha once kullandigim suse + kde ye gore hem daha hizli hemde gnome cok sik ve sade. herkese ubuntulu gunler...

aynı sorunları ben de yaşamıştım

http://www.leokhan.net/?q=node/38

http://www.ytulinux.org/yildizlinux/index.php?q=node/604

• birkaç sorum var.

1) Bende ubuntu 5.04 sürümü mevcut . Bunu 5.1'e nasıl yükseltebilirim. Update kısmında sadece programların update'i çıkıyor

2) İso dosyasını 5.1 olacak şekilde patchleyebilmem mümkün mü?

3) MD5 takibi nasıl yapılıyor

cevaplar için teşekkür ederim.
  • bence 5.10 lada şimdilik uğraşma 6.04 dapper çıkacak bugün yarın onu indirip kurarsın senin dediğin gibi iso patchlemesi gibi bişeyi hiç duymadım şu an kubuntu test 6 dapper var ama
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.