Şimdi Ara

ubuntu harika (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
1
Favori
4.700
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: SHAD

ubuntu 7.04 oldukca başarili
    p3 500mhz 256mb ram ile harikalar yaratiyorum.
    mevcut tüm driverlari otomatikde gördü
    sorunsuz calisiyor. yanliz su beryl e kasiyorum uygulayabilirsem züper olucak

ekran kartınız hangisinden ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Piêr Dé Sans

Arkadaşlar birşey soracağım.

Bu sabah ubuntuyu kurdum.Fakat cd yi çıkarınca boot etmiyor.Yani açtım bir yere dosyalarını attı ubuntuyu açtı.Sonra restart attım cd çıkardım direkt olarak xp açıldı.Elimdeki versiyon cd açılış versiyonu mudur yoksa cd siz açmak için birşeyler mi yapmak gerekiyor?

arkadaşım elindeki live cd....sadece cd üzerinden çalışır....cd yi takıp ubuntuyu açtığın zaman ordan biraz kurcalarsan kurulum seçeneğinin falan olması lazım....
  • 1 aydır kullanıyorum. Çok memnunum Ubuntu'dan.
  • konu 2007de bitmiş yaşıyorsanız linux kullanıcıları olarak devam ediyor musunuz ?
  • 1-1.5 yıldır windows yüzü gormedim...

İşyerinde ve evde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MAVER2614

ubuntu harika

Sen daha harikasın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vaaay gençler nostalji mi yapıyoruz?

2005de ubuntu kurup ubuntu harika demek ne demekti hem... ee tabi yok twitter falan o zamanlar, #ubunturocks yazacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: hanımneder

quote:

ubuntu harika

Sen daha harikasın

Teşekkürler..
    neredeyse 12 yıl olmuş biraz yaşlandık:)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hanımneder

quote:

ubuntu harika

Sen daha harikasın

Teşekkürler..
    neredeyse 12 yıl olmuş biraz yaşlandık:)

12 yılı kısa özet geçebilir misiniz?

• Linux Mint, ubuntu yu tokatlıyor bu konudaki düşünceleriniz neler?

• Yağsız Makarna kullanıcısına yanıt
    Hangi konuda mesela? Güvenlik mi? Linux Mint daha bu yıla kadar ISO dosyalarını imzalamadan koyuyordu. Şuan yapıyor mu bilmiyorum, %99 hala yapmıyor, CVE'leri hala yayınlamıyor. Güvenlik güncelemmeleri hakkında bilgin var mı? Mesela kritik olan kernel ve systemd, ve hatta xorg güncellemeleri. Mesela ben ekran kartı driverım için kernel'imi güncellemek istiyorum, bununla ilgili CVE yayınlıyor mu Mint? Yada illa mailing list'e mi kayıt olmam gerekiyor öğrenmem için? Frakendebian?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huddleston -- 11 Aralık 2016; 12:3:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Huddleston

Hangi konuda mesela? Güvenlik mi? Linux Mint daha bu yıla kadar ISO dosyalarını imzalamadan koyuyordu. Şuan yapıyor mu bilmiyorum, %99 hala yapmıyor, CVE'leri hala yayınlamıyor. Güvenlik güncelemmeleri hakkında bilgin var mı? Mesela kritik olan kernel ve systemd, ve hatta xorg güncellemeleri. Mesela ben ekran kartı driverım için kernel'imi güncellemek istiyorum, bununla ilgili CVE yayınlıyor mu Mint? Yada illa mailing list'e mi kayıt olmam gerekiyor öğrenmem için? Frakendebian?

İmzalamadan derken?

Md5 checksum,sha256 vs ile iso bütünlüğünü doğrularsınız.

İmzalı

https://linuxmint.com/verify.php

Birşey iddia etmeden önce lütfen araştırın

ubuntu harika

ubuntu harika

ubuntu harika

ubuntu harika

• quote:

Linux Mint in bu durumlarını bilmiyorum, daha doğrusu güvenlik konusunda hiçbir dağıtımın ne yaptığını bilmiyorum, sadece minte özel değil, distrowatch.com sıralamasında linux mint önde götürüyor, sadece bu da değil kullanıcı deneyimini artıracak yenilikleri var mintin, paneldeki ve masaüstüdeki uygulamacıklar pek çok işi daha sorunsuz bir şekilde halletmeye yarıyor, cinnamon masaüstü için konuşuyorum. Aslında bu kalite farkını anlamak için dağıtımları uzun süreli kullanmak gerekir. Daha çok debian tabanlı dağıtımları denedimve onlar hakkında bir son kullanıcı olarak deneyimim var.

• Mint bildiğin cinnamon desktoplı Ubuntu. Mint kurmaktansa Ubuntu net install yapar cinnamon desktop yüklerim. Ya da direk ubuntuya cinnamon yükle. Mint niye bu kadar popüler anlamıyorum.

• Linux Mint çekirdek, xorg gibi kompenentler için Ubuntu paketlerini kullanıyor. Yani referans olarak bunları incelemelisiniz. Güvenlik güncellemelerini de Ubuntu Security deposundan alıyor doğal olarak. Neyin ne olduğunu bilmeden neyin yorumunu yapıyorsunuz anlamak zor. Ekran kartı sürücünüz için doğrudan çekirdek güncellemezsiniz, bu kompenetler açık kaynaklı ise Mesa ile ilgili paketlerle gelir. İlla çekirdek güncelleyecekseniz upstream olarak tanımlı kaynaklara bakacaksınız. Klasik Linux Mint FUD hareketleri bunlar. Bazıları bu saçmalıkları bıraktı. Zırvalıklar Gnıme 2 zamanlarındada vardı, milletin ağzı torba değil ki büzelim, elbet eleştirin ama hem düzeyli olsun hem de bilgiye dayansın. Mesela apt md5sum doğrulamadan sha256'ya ne zaman geçiti ki Linux Mint'den sha256 doğrulaması yapacağınız bir ISO beklediniz. Çok merak ediyorsanız ISO dosyalarının indirildiği sayfaları ziyaret edebilirsiniz.

Not: Ubuntu'nun netinstall sürümü yok, Debian'ın var, sanırım minimal ISO demek istendi. Arasındaki ayrımı bilmeyenlerin Linux mint ile Ubuntu arasındaki farkları bilmesi nasıl mümkün oluyor.

Linux Mint'in geliştirdiği her araç, Ubuntu ile gelen her araç ve ortamdan her zaman daha fazla ayrıntıya sahip ve her zaman daha özelleştirilebilir. Mesela şu an terk edilen Ubuntu Yazılım Merkezindeki puanlama sistemi bile Linux Mint Yazılım Yöneticisinde çok önceleri vardı. Mesela Nvidia Prime Ubuntu tarafından geliştirildi, ama Linux Mint tarafında daha kullanıcı dostu olarak kullanılabiliyor. Bunun gibi sayaılabilecek bir çok husus var.

Bir zamanlar Linux Mint dağıtımı betiklerle dolduruyor gibi saçma yorumları yapanlar vardı, sanki sistemin geri kalanında on binlerce betik yokmuş gibi. O zamanlar her iki dağıtımda Gnome 2'yi temel alıyordu ve ayrım şimdiki olduğu gibi çok farklı değildi. Neyse burada süreçleri çok fazla bilmeden yorum yapanlara çok fazla cevap vermeye de gerek olacağını sanmıyorum.

Sz anca Ubuntu'ya Cinnamon kurabilirsiniz, yardım almadan minimal ISO'dan doğru düzgün çalışır bir Cinnamon sistem elde edebileceğiniz ise muamma.

Linux Mint bir topluluk destekli dağıtım olarak bugünki yerine hak ederek geldi. Sizler değer vermeyebilirsiniz, bugün daha iyi yerlere gelmek isteyen dağıtımlar hep Linux Mint'in izlediği yolu takip ediyor. Mümkün olduğunca out of box sistemler hazırlayarak yani.

Benzer zırvalıklar Ubuntu içinde yapılıyordu, Ubuntu Debian kuramıyorum demek şeklinde küçümsemeleri ben hala hatırlıyorum, Ubuntu'nun Linux gelişimine katkısı ortada olduğu kadar, Linux Mint'in Ubuntu'ya göre daha kullanıcı dostu olduğu ortada olan bir başka gerçektir.

Bazı zırvalar Distrowath'ı da beğenmiyor, oradaki buradaki user agent verilerini paylaşıyor. Çok merak eden varsa bilgilerine sunalım, Linux Mint çok uzun zamandır kendine ait user agent kullanmıyor. Yani Linux Mint olarak girdiğiniz bir alanda sisteminiz Ubuntu olarak tanınıyor.

Ha neyi beğeniyorsanız onu kullanın, ayrıca bir topluluk dağıtımı olarak Linux Mint'in mevcut konumunu hak ettiğini kabul etmek isteyemebilirsiniz. Ama böyle basit biçimde ... atmayın.

• ***Leopard*** kullanıcısına yanıt
    kelebekx3 kullanıcısına yanıt
    Bir şeylerin boş boş resmini koymadan önce okusaydınız keşke. Daha çok olmadı bunları yapmaya başlayalı Mint tayfası. "Linux Mint daha bu yıla kadar ISO dosyalarını imzalamadan koyuyordu" Yılbaşında ne olduğunu da biliyoruz zaten

Diğer kernel resimlerini niye koydunuz bilmiyorum, Mint'in kullandığı çekirdekle ilgili bir şey demedim. Eski bir kernel kullanıyor, ve stabil. Ama eğer bir distro, amacı asıl yeni başlayanlara yönelik ise, ve bunun için de terminal değil, update managerı kullandırtmayı öneriyorsa, güvenlik güncellemelerinin isteğe bağlı olmaması gerekiyor. Eğer Kernel'i koymanızdaki amaç, güncel olduğunu göstermekse, 4.4x güncel bir kernel değil. Şuan Fedora 25'de 4.8.10 kullanılıyor.

@kelebex3

Ben postumda tam olarak Ubuntu ile kıyaslamadım, asıl amacım Linux Mint'i göstermekti ama, madem öyle, devam edelim. Bu sorulara Ubuntu'yu karıştırmadan cevap verirseniz sevinirim. Sadece Mint ile ilgili sorular. Koyu ile belirttim soruları. Soruları yazarken kendimi tekrar etmiş olabilirim, kusura bakmaıyn.

"İlla çekirdek güncelleyecekseniz upstream olarak tanımlı kaynaklara bakacaksınız."

Upstream ve downstream paketleri konuşalım madem bahsettiniz. Linux Mint'in, kendi paketleri ile upstream paketlerinin ismi aynı olduğunda napıyor acaba?
    Mesela mdm paketi, diğer bütün distrolarda ne, Linux Mint'te ne? İleride gdm ne olacak belki?

Amacım çekirdek güncellemesi de değil, zaten amacım çekirdeği güncel bir sistem olsa, Mint neden kullanıyım Arch varken veya hadi Fedora? Debian mesela, bütün CVE'ler için günvelik güncellemesi yapıp, bunu yayınlıyor. Ve bunun ne olduğundan da bahsediyor. Ubuntu da durumun aynı olup olmaması değil mesela, sorun bunu Mint'in yapmıyor olması, ve bunun da güvenlik açısından iyi bir şey olmaması.

Linux Mint'te, önerilen update sisteminin update manager'dan olması söz konusu, ve bunda da güvenlik uygulamaları kullanıcıya bırakılmış, Debian'da mesela apt upgrade ile güvenlik güncellemeleri yapılıyor. Bunun yapmalarının sebebi nedir? FrakenDebian ile alakası nedir?

Debian, kernel dahil bütün CVE'ler için güvenlik güncellemesi yapıp, bunu yayınlayıp, kullanıcılarını da bilgilendiriyor. Mint neden yapmıyor bunu? Linux Mint'te neden xorg, kernel gibi low-level updateler, tercihen? Neden kullanıcıya bırakılmış.

"Not: Ubuntu'nun netinstall sürümü yok, Debian'ın var, sanırım minimal ISO demek istendi. Arasındaki ayrımı bilmeyenlerin Linux mint ile Ubuntu arasındaki farkları bilmesi nasıl mümkün oluyor. "

Netinstall ne alaka?

Diğer kalan yorumunuzda, Linux Mint ve Ubuntu'dan bahsetmişsiniz. Ben Linux Mint kullananlara veya Ubuntu küçük gözle bakmıyorum kattiyen. İki distronun da Linux'u geliştirmesine katkısına da sözüm yok, şuan piyasadaki en iddialı Distrolar yeni başlayanlar için. Linux Mint, hakederek veya haketmeyerek gelmiş, beni ilgilendirmez. Benim postumdan böyle bir şey nerden çıkardınız anlamadım. Bir şeyin de populer olması, onun en iyi olduğunu değil, bahsettiğiniz gibi out of box halinde en kullanışlı olanı ifade eder belki de. Distrowatch'daki sıralamaya bakarsanız, giren distrolara da bakarsanız zaten görürsünüz. Manjaro, Arch veya geçtim Antergos'dan daha iyi bir mi dağıtım? Kali Linux, gentoo'nun üstünde, bu daha iyi mi olmasından kaynaklı? Basit biçimde de atmadım, postumdan öyle anlaşılmış olması ilginç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huddleston -- 12 Aralık 2016; 1:12:40 >

• quote:

Bir şeylerin boş boş resmini koymadan önce okusaydınız keşke. Daha çok olmadı bunları yapmaya başlayalı Mint tayfası. "Linux Mint daha bu yıla kadar ISO dosyalarını imzalamadan koyuyordu" Yılbaşında ne olduğunu da biliyoruz zaten

Diğer kernel resimlerini niye koydunuz bilmiyorum, Mint'in kullandığı çekirdekle ilgili bir şey demedim. Eski bir kernel kullanıyor, ve stabil. Ama eğer bir distro, amacı asıl yeni başlayanlara yönelik ise, ve bunun için de terminal değil, update managerı kullandırtmayı öneriyorsa, güvenlik güncellemelerinin isteğe bağlı olmaması gerekiyor. Eğer Kernel'i koymanızdaki amaç, güncel olduğunu göstermekse, 4.4x güncel bir kernel değil. Şuan Fedora 25'de 4.8.10 kullanılıyor.

@kelebex3

Ben postumda tam olarak Ubuntu ile kıyaslamadım, asıl amacım Linux Mint'i göstermekti ama, madem öyle, devam edelim. Bu sorulara Ubuntu'yu karıştırmadan cevap verirseniz sevinirim. Sadece Mint ile ilgili sorular. Koyu ile belirttim soruları. Soruları yazarken kendimi tekrar etmiş olabilirim, kusura bakmaıyn.

"İlla çekirdek güncelleyecekseniz upstream olarak tanımlı kaynaklara bakacaksınız."

Upstream ve downstream paketleri konuşalım madem bahsettiniz. Linux Mint'in, kendi paketleri ile upstream paketlerinin ismi aynı olduğunda napıyor acaba?
    Mesela mdm paketi, diğer bütün distrolarda ne, Linux Mint'te ne? İleride gdm ne olacak belki?

Amacım çekirdek güncellemesi de değil, zaten amacım çekirdeği güncel bir sistem olsa, Mint neden kullanıyım Arch varken veya hadi Fedora? Debian mesela, bütün CVE'ler için günvelik güncellemesi yapıp, bunu yayınlıyor. Ve bunun ne olduğundan da bahsediyor. Ubuntu da durumun aynı olup olmaması değil mesela, sorun bunu Mint'in yapmıyor olması, ve bunun da güvenlik açısından iyi bir şey olmaması.

Linux Mint'te, önerilen update sisteminin update manager'dan olması söz konusu, ve bunda da güvenlik uygulamaları kullanıcıya bırakılmış, Debian'da mesela apt upgrade ile güvenlik güncellemeleri yapılıyor. Bunun yapmalarının sebebi nedir? FrakenDebian ile alakası nedir?

Debian, kernel dahil bütün CVE'ler için güvenlik güncellemesi yapıp, bunu yayınlayıp, kullanıcılarını da bilgilendiriyor. Mint neden yapmıyor bunu? Linux Mint'te neden xorg, kernel gibi low-level updateler, tercihen? Neden kullanıcıya bırakılmış.

"Not: Ubuntu'nun netinstall sürümü yok, Debian'ın var, sanırım minimal ISO demek istendi. Arasındaki ayrımı bilmeyenlerin Linux mint ile Ubuntu arasındaki farkları bilmesi nasıl mümkün oluyor. "

Netinstall ne alaka?

Diğer kalan yorumunuzda, Linux Mint ve Ubuntu'dan bahsetmişsiniz. Ben Linux Mint kullananlara veya Ubuntu küçük gözle bakmıyorum kattiyen. İki distronun da Linux'u geliştirmesine katkısına da sözüm yok, şuan piyasadaki en iddialı Distrolar yeni başlayanlar için. Linux Mint, hakederek veya haketmeyerek gelmiş, beni ilgilendirmez. Benim postumdan böyle bir şey nerden çıkardınız anlamadım. Bir şeyin de populer olması, onun en iyi olduğunu değil, bahsettiğiniz gibi out of box halinde en kullanışlı olanı ifade eder belki de. Distrowatch'daki sıralamaya bakarsanız, giren distrolara da bakarsanız zaten görürsünüz. Manjaro, Arch veya geçtim Antergos'dan daha iyi bir mi dağıtım? Kali Linux, gentoo'nun üstünde, bu daha iyi mi olmasından kaynaklı? Basit biçimde de atmadım, postumdan öyle anlaşılmış olması ilginç.

Orada 4.8'de yazıyor,okumanız yok herhalde.

Ben şu an 4.4 kullanıyorum,istediğim an geçerim.Şu an bile kendinizi batırdınız.

ubuntu harika

Kernel nasıl güncelleyeceğim demiştiniz ya önceki postta,işte böyle.

Tek tıkla.

Cve yok demiştiniz ya.Orada kocaman duruyor.

%99 imzasızdır hala demiştiniz ya,alın imzayı yukarda verdim.

Güvenlik güncellemeleri ne alemde demiştiniz,onu da gösterdim.

Artık hala anlamıyorsanız,sizin adınıza üzülmekten başka bir şey gelmez elimden.

Elle geçmek ne alaka? Siz terminalden upgrade yaptığınızda geçiyor mu? Default olanından bahsediyoruz ki, her dağıtımda zaten çekirdek değiştirebiliyorsunuz. Ha bu arada, hala en günceli değil. :)

İmzası bu yıla kadar yoktu diyordum. %99 şuan da yapmıyordu diyordum, kesinlikle yapmaz gibi bir durum belirtmedim. Ama gelipte sanki 10 yıldır bunu yapıyormuş gibi yazmanız ilginç.

Güvenlik güncellemeleri ne alemde demedim. İkinci yazımda da okursanız, bunu opsiyonel olarak bırakıyor(du) ve yeni başlayan biri için hiç te iyi bir şey değil. Bunu opsiyonel olması kesinlikle yanlış bir şey.

CVE Tracker'ı bir tıklar mısınız acaba? Nereye yönlendiriyor sizi? :) Mesela google'a, Mint security updates, Ubuntu security updates, veya Debian security updates yazınca karşınıza ne çıkıyor? Mint'in kendi paket ve paket versiyonları da var, neden kendileri yayınlamıyor? Bu güvenlik uygulamasınınz FrankenDebian ile alakasını biliyor musunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huddleston -- 12 Aralık 2016; 2:12:39 >

• Huddleston kullanıcısına yanıt
    Buyrun Cve Tracker

ubuntu harika
    Evet, tıpkı bahsettiğim gibi Ubuntu'dan alıyor. Her ne kadar çoğu uygulaması Ubuntu'dan da olsa, Mint'in kendi paketleri ve versiyonları var. Bunun için her ana dağıtım gibi kendi CVE'leri yayınlamaları gerekir. Ha bu arada, Mint hala güvenlik konusunda maalesef çok geride kalmış Flash uygulamasını default olarak yüklüyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huddleston -- 12 Aralık 2016; 2:23:4 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.