bence 5.10 lada şimdilik uğraşma 6.04 dapper çıkacak bugün yarın onu indirip kurarsın senin dediğin gibi iso patchlemesi gibi bişeyi hiç duymadım şu an kubuntu test 6 dapper var ama
ben de böyle düşünüyor, "Dapper" ı beklemenizi öneriyorum...Ancak 24 Nisan olarak açıklanan tarih 6 hafta daha gecikecek...15 Mart tarihli gecikme haberinin detayları bu bağda :
1-) ntfs mount edemedim(yeterli eriim haklarna sahip deilsin diyo).kullandigim satir: ro,user,owner,iocharset=utf8,umas=000 byle. tabiki basina /mnt/hdxx gibi parametreleri yazdim. butun fat partitionlar tamam bi ntfs kaldi. bi yardm lutfen.
2-)fat partitiondaki klasorlerde bazi harfler ? gibi gozukuyo yani kodlama hatalari var. nasl duzeltebilirim?
3-)birde belki yazimdan farkettiniz klavye duzeni! kendi klavyem a4tech kb8 ve seceneklerde var fakat secince hata diyo. klavye duzenini degistiremiyorum
simdiden tesekkurler. bu arada ufak bi yorum. daha once kullandigim suse + kde ye gore hem daha hizli hemde gnome cok sik ve sade. herkese ubuntulu gunler...
ne zamandır internete giremiyordum kusura bakma teşekkür edemedim. çok saolasın şimdi tek derdim film izlemek kaldı w32 arıyorum oda olunca gel keyfim gel. herkese ubuntulu günler...
tam ekran divx izleyebiliyor musunuz? mplayer ile tam ekran dedğim zaman tam ekran yapıyor lakin filmi büyütmüyor; siyah background koyuyor sadece
Orjinalden alıntı: bodomya
Ben de bunu soracaktım: Ubuntu ile Kubuntu arasındaki fark nedir? Ubuntu kurdum, sorun üstüne sorun yaşıyorum. İnternete bağlanamıyorum çünkü DNS sunucularının adreslerini otomatik almadı. Ben de kendim girdim, tamam. Şu anda 5 dakikada bir bu adresler siliniyor. Yani internete bağlandıktan 5 dakika sonra DNS sunucu numaralarını tekrar tekrar girmek zorunda kalıyorum.
Kubuntu da kurdum, onda böyle bir sorun yaşamadım. Sebep ne olabilir? Ben Ubuntuyu sevdim (özellikle ara yüzünü ve rengini) dolayısıyla Ubuntuyu kullanmak istiyorum.
ubuntu "gnome", kubuntu ise "kde" arayüzü kullanır. kabaca gnome kumandaya dayalı, kde ise xp gibi tıklamalı. ancak bu konu hakkında bilgi edinmenizi öneririm...
modem açık iken, bilgisayara aç-kapa yaptırınca ubuntu yüklenirken bağlantı ayarını otomatik sağlar, bu olay linux dağıtımlarının çoğunda böyle...sizde olmuyor ise, sistem açılınca bağlantı simgesine tıklayıp, bağlantı doğrulamayı kontrol edebilirsiniz."DNS" sekmesinde, modem ip adresi görünmüyorsa girmeniz gerekli . örnek : benim modem "datron", adresi ise 192.168.1.1
ubuntu'yu kullandıkça seveceksiniz. bana öyle oluyor. kolay gelsin.
Yav çok sağolasın, bu konuyla ilgileneni bulamıyordum; nihayet! Öncelikle evet, DNS sekmesinde 192.168.1.1 yazıyor. Buna rağmen girmiyor. Tarayıcımı açıp 192.168.1.1 yazıyorum. Modeme bağlanıp ordan DNS sunucularını (195.175.37.14 ve 195.175.37.69) alıyorum. Sonra tekrar DNS sekmesine gidiyorum ve 192.168.1.1 yazan yeri silip bu iki DNS sunucu numaralarını yazıyorum; internete girebiliyorum. Sonra aradan 5 dakika geçiyor ve neden internete giremiyorum ben derken gidip numaraları yazdığım yere bakıyorum: Numaralar kendi kendine silinmiş... Ne yapmamı tavsiye edersin? Modemle ilgili ayarlarda mı var acaba sorun?
geçen zaman içinde ubuntu silip debian kurdum...o yüzden bakıp inceleyemiyorum...yalnız usb ile bağlanıyorsan çok sorun olduğunu okuyorum şimdiye kadar 6-7 linux sürümü kullandım..ethernet ile hiç problem olmadı.. yalnız hepsini kurarken internete bağlı idim..bu şekilde otomatik bağlantı sağlandı...eğer bağlantı usb ise , ve modem ethernet ile de bağlantı sağlıyor ise önerim 10 ytl falan ethernet kartı takman..veya onboard ethernet var ise onu aktif hale getirmen...başka işletim sistemi ile bağlanabiliyor isen modem ayarlarında sorun yoktur..ancak tek işletim sistemi ubuntu ise modem ayarlarını yeniden incele...vereceğim linki bookmark dosyana ekler isen her zaman gerekli, ilgili bölümler belki sorunu çözer.. bağlantı ethernet ise ve elinde breezy 5.10 cd var ise sürümü yeniden kurmayı da düşünebilirsin..(modem açık iken)...bu yolu seçer isen 200 mb civarında güncelleme yapar,aklında olsun...kurduktan sonra "synaptic" kullanarak kde indirebilirsin,böylece kde,gnome birlikte kullanabilir kubuntu'ya benzetebilirsin...kolay gelsin...
arkadaşlar bende ubuntu 6.10 kumaya çalışıyoyırum pcnet in dvd sinde bu rar lı dosyayı at (iso) bi cd nin içne ordan kur diyo ben wmware e kurcaktım orası görmedi normal bi kurmayı deneyim dedim oda kurmadı sora rarlı dosyanın içini açarak içindeki dosyaları cd ye yazdım ama ynede olmadı dostlar yardımınızı bekliyorum!! (biostan ilk boot olarak cd seçili )
bende UBUNTU kullanıyorum, ancak inndir com dan indirdiğim linux programlarını kurmuyor mesela anti-virüs programı indirdim, setup a tıklıyorum desteklemiyor diyor.... birde bu UBUNTU nun 3boyutlu masa üstü olayı var onu nasıl bulucaz ve kurucaz.........
bende ubuntu siparişi verdim ücretsizmiş hadi hayırlısı gelsin de bi deneyelim...
quote:
Orjinalden alıntı: chiller
bende UBUNTU kullanıyorum, ancak inndir com dan indirdiğim linux programlarını kurmuyor mesela anti-virüs programı indirdim, setup a tıklıyorum desteklemiyor diyor.... birde bu UBUNTU nun 3boyutlu masa üstü olayı var onu nasıl bulucaz ve kurucaz.........
ubuntu deb paketleri kullanir onlari indirin
arkadaşlar ben corel autocad ve diğer tasatım ve 3 arçları ile uğraşıyorum ve daha önce linux yada diğer sistemlerle çalışmadım sizce bunları rahatça kullanabilirmiiyim ?? ve xp gibi güncelleme yapan 1 live update leri var mı????
arkadaşlar bende ubuntuyu kurdum fakat ekran kartım ati x300 ister istemez problem yaşadım ama en sonunda ekran kartını tanıtmayı başrdım. fakat bi problemim daha var. BERYL yi kurdum fakat çalıştırdığım an eski masaüstüne dönüyo beryl çakılıyo bi türlü beceremedim yardımcı olursanız sevinirim.
quote:
Orjinalden alıntı: hayta85
arkadaşlar bende ubuntuyu kurdum fakat ekran kartım ati x300 ister istemez problem yaşadım ama en sonunda ekran kartını tanıtmayı başrdım. fakat bi problemim daha var. BERYL yi kurdum fakat çalıştırdığım an eski masaüstüne dönüyo beryl çakılıyo bi türlü beceremedim yardımcı olursanız sevinirim.
ekran kartini tanittim derken ati driverlariylami yoksa vesa driveri ile mi tanittin. Eger vesa ise 3d uygulamalarini calistiramassin. Ati driverlarini yuklemen lazim.
Ubuntu yu denemek isteyenlere bir sözüm yok ancak ben "PARDUS" derim.
Benim ilk Linux tecrübem vede gayet memnunum.
Çekinmeden kurabilirsiniz.Basit ve etkileyici.
Bence son kullanici olarak TUBITAK in bu ürününü kullanıp, gelişimini takip etmek ayrica bir keyifli.
Geliştiricilerini gönülden kutluyorum.
Son Söz: PARDUS Harika :)
Arkadaşlar birşey soracağım.
Bu sabah ubuntuyu kurdum.Fakat cd yi çıkarınca boot etmiyor.Yani açtım bir yere dosyalarını attı ubuntuyu açtı.Sonra restart attım cd çıkardım direkt olarak xp açıldı.Elimdeki versiyon cd açılış versiyonu mudur yoksa cd siz açmak için birşeyler mi yapmak gerekiyor?
bende bir sey sorayım yahu bu java falan nasıl yukleniyor ubuntuya terminalden de denedim olmadı :(
quote:
Orjinalden alıntı: Piêr Dé Sans
Arkadaşlar birşey soracağım.
Bu sabah ubuntuyu kurdum.Fakat cd yi çıkarınca boot etmiyor.Yani açtım bir yere dosyalarını attı ubuntuyu açtı.Sonra restart attım cd çıkardım direkt olarak xp açıldı.Elimdeki versiyon cd açılış versiyonu mudur yoksa cd siz açmak için birşeyler mi yapmak gerekiyor?
Kurulum yaptığınıza emin misiniz?
ubuntu 7.04 oldukca başarili p3 500mhz 256mb ram ile harikalar yaratiyorum. mevcut tüm driverlari otomatikde gördü sorunsuz calisiyor. yanliz su beryl e kasiyorum uygulayabilirsem züper olucak