Şimdi Ara

ubuntu harika (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
1
Favori
4.700
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Huddleston

Evet, tıpkı bahsettiğim gibi Ubuntu'dan alıyor. Her ne kadar çoğu uygulaması Ubuntu'dan da olsa, Mint'in kendi paketleri ve versiyonları var. Bunun için her ana dağıtım gibi kendi CVE'leri yayınlamaları gerekir. Ha bu arada, Mint hala güvenlik konusunda maalesef çok geride kalmış Flash uygulamasını default olarak yüklüyor mu?

Yok artık

Mint 18 zaten Ubuntu tabanlı,Arch'tan mı alacak?

Mint'in paketleri çoğunlukla kendi araçları ve masaüstü ortamı.

Neyse,dediğiniz herşeyde çok haklısınız.Ben yanlış biliyorum.Kusura bakmayın rahatsız ettik

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yağsız Makarna kullanıcısına yanıt
    Çok popüler konusunda kesinlikle haklsınız. Zaten Linux'a başlayan kesimin, veya ileri kesimin de uğraşmak istemeyen kesiminin çoğu ya Ubuntu kullanıyor Linux Mint. İkisi arasında hangisi kullanıcı için daha iyidir bilemiyeceğim. Mint uzun süredir kullanmıyorum, Ubuntu'yu da keza öyle, arada bir Xubuntu ve Ubuntu Mate bakıyorum o kadar. Benim bahsettiğim kısım, Mint güvenlik ile ilgili hala problemleri var. Düzeltmeye çalışıyorlar muhakkak, fakat daha geçen aylara kadar, Kernel update'lerine update değil demişlerdi bloglarında (yanlış hatırlıyor olabilirim, kusura bakmayın).
  • ***Leopard*** kullanıcısına yanıt
    Ne alaka? Ubuntu Debian tabanlı değil mi? İkisi de aynı kıyaslama olmasa da, Ubuntu kendi CVE'lerini yayınlıyor tıpkı Debian gibi. Linux Mint bunu yapmıyor. Neden Mint'in kendine ayrı yok madem dediğiniz kendi paketleri, güncellemeri, versiyonları var? Neden diğer soruları görmezden geliyorsunuz? Neden ayrı tuttuğunu, ve FrankenDebian ile arasındaki bağı biliyor musunuz mesela? Flash ne alemde? :)

Neyse, Mint'in hala güvenlik ile ilgili sorunları olduğuna inanmıyorsanız, size son model kernelinizde kolaylıklar dilerim. :)

Düzenleme: Konuyu çok dağıttığımız için (ki özellikle ben) yönetici arkadaşlardan ve kullancılardan özür diliyorum. Kelebek ve Leopard adlı arkadaşlar dilerlerse, başka konuda, veya özel mesaj ile de devam edebiliriz böylelikle 8 yıllık konuyu da mahvetmemiş oluruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huddleston -- 12 Aralık 2016; 2:40:58 >
  • quote:

Upstream ve downstream paketleri konuşalım madem bahsettiniz. Linux Mint'in, kendi paketleri ile upstream paketlerinin ismi aynı olduğunda napıyor acaba? Mesela mdm paketi, diğer bütün distrolarda ne, Linux Mint'te ne? İleride gdm ne olacak belki?

Bir insan bilmiyor olabilir, ama cahil olup da bok atmaya çalışmak bu kavramın ötesinde bir şey olsa gerek. Bir zahmet preferences dosyasının ne işe yaradığını araştırıverin. Debian kullanıp da ömrünüzde depo pinlememiş olduğunuz aşikar. Durum bu haldeyken Debian ve Ubuntu arasındaki farkları kestiremeyemeceğiniz muamma değil.

Debian ve Ubuntu kendilerinin hazırladıkları çekirdekleri kullanıyor, yani Ubuntu Debian deposundaki çekirdekleri deposuna alıp kullanmıyor. Bu durum xorg vb. temel kompenentler içinde geçerli. Ubuntu ve Debian arasındaki farkları bilmediğiniz halde yorum yapmanızı cahil cesareti tastamam tanımlıyor. Ben başka bir açıklama bulamadım, bulabilen varsa artık aydınlatır bizi. Bu yazdıklarımdan biraz tutarlı bilgisi olan birisi Linux Mint'in neden CVE yayınlamadığını anlar. Hala anlamadı iseniz ya bilgisizliğinize verin ya da biraz araştırın. Tercih sizin.

Güvenlik güncellemeleri kullanıcıya bırakılmış değil, sadece her seviyeden güncelleme ile ilgili pek çok ayar yapılandırması mevcut, dileyen dilediğini seçer. Linux Mint'in benzersiz Güncelleme Yöneticisinde kullanıcıya oldukça farklı seçenekler sunması neden bir sorun olsun. Dileyen diledği gibi kullanır, kullanıcıya böyle geniş tercih yelpazesi sunulması pek çok avantajı da sağlıyor. Örneğin benim gibi varsayılan güncellemelerin yanında güvenlik güncellemelrinin de otomatik olarak seçilmesini sağlayabileceğiniz gibi, her ne güncelleme geldiyse yüklenmesini de sağlayabilirsiniz. Bunu ayarlamak sadece bir iki tıklamaya bakıyor, bu da kullanıcıya esneklik sunuyor.

quote:

Mesela google'a, Mint security updates, Ubuntu security updates, veya Debian security updates yazınca karşınıza ne çıkıyor? Mint'in kendi paket ve paket versiyonları da var, neden kendileri yayınlamıyor?

Çünkü Linux Mint bu kompenentleri kendi deposunda bulundurmuyor. Tüm güvenlik güncellemelemeleri Debian ve Ubuntu deposudan geliyor. Ubuntu ve Debian arasındaki fark, Ubuntu ve Linux Mint arasında bu kadar derin değil. Ubuntu, Debian deposundan gelen çekirdek ve xorg gibi kompenentleri kullanmıyor, ama Linux Mint Ubuntu deposundan gelen çekirdek ve xorg gibi kompenetleri kulllanıyor. Bu udurmda CVE listesi yayınlamasına lüzum olmadığını anlayabiliyor musunuz?

quote:

Her ne kadar çoğu uygulaması Ubuntu'dan da olsa, Mint'in kendi paketleri ve versiyonları var.

Siz ne Debian, ne Ubuntu ne de Linux Mint'i tam anlamıyla tanımıyorsunuz, aradaki farkları bilmediğiniz için sedece zırvalıyorsunuz. Kusura bakın ya da bakmayın sizin gibilere farklı bir üslupla hitap edemiyorum.

quote:

Flash uygulamasını default olarak yüklüyor mu?

Yüklüyor ya da yüklemiyor, fark edecek ne var, çok merak ediyorsanız Linux Mint 18'den itibaren çözücü vb. çoklu ortam eklentileri kurulu gelmiyor. Nedeni ile ilgili Linux Mint bloğunda gerekli açıklama yapılmıştı. Çok merak eden inceler.

Linux Mint güvenlik konusunda geri kaldığı yok, sadece orda burada okuduklarınızı gevelemekten başka bir şey yapmıyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kelebekx3 -- 12 Aralık 2016; 21:22:18 >

• Linux Mint harika
  • 2005 yılından günümüze kadar hortlaya hortlaya gelmiş güzel bir konu :)
    işin ilginci bunca zamanda sadece 2 sayfa mesaj yazılmış
    ubuntuyu bilmem ama konu bir harika :)
  • Linux Mint harika
  • Son zamanlarda sadece Mint harika :)
  • Linux Mint çok iyi
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.