Şimdi Ara

Ubuntu Network manager sorunsalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
887
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Gnome tabanlı yapı üzerinden Ethernetleri ayarladığımda,nedendir bilinmez, ifconfig ve benim verdigim ayarlar arasinda tutarsizlik görünüyor.Üstüne üstlük 1 adet daha bağlantı tanımlanmış oluyor ve benim statik yapmak istediğim ipler saçmalamaya başlıyor,çünkü yeni eklem DHCP den alıyor.Pratik olarak bu arayüz üzerinden her ne kadar interneti paylaştırabiliyor olsamda,bu durumda ısrarla DHCP den alıyor ipyi,bende Network Manager`i iptal ettim,tümden poka battim makine artik nete cikamiyor

Sorular şunlar;

Varsayılan bağlantı uçbirimde nasıl ayarlanır (eth0 ın varsayılan olmasını istiyorsam)

ikinci ethernet kartını nasıl sisteme "bu iplerde senin" şeklinde tanıtırım?

/etc/network/interfaces üzerinden ayarları

auto eth1

iface eth1 inet static
    address 192.168.1.100
    netmask 255.255.255.0
    network 192.168.1.0
    broadcast 192.168.1.255
    gateway 192.168.1.254

şeklinde düzenlersem 1 . ethernet tamam oluyor,ama 2. etherneti aynı dosya üzerine tanıtmaya kalkarsam sistem "2 tanımlama yapılmış aslanım olmaz" diyor

Amacım şu

1.100 lü olan eth0`i 1.1 olan eth 2 ye paylaştırıp nete çıkartacağım,sonra Squid adam gibi çalışacak,gerisi Allah kerim

• http://www.iceteks.com/forums/archive/t/3298/
    Şöyle bir konu buldum. Umarım yardımcı olur.
  • Google'de 'How to setup static ip on linux/kullandığınız-dağıtım' şeklinde arama yaparak, istediğiniz belgelere ulaşabilirsiniz.
    Ayrıca 'How to set eth0 as default network connection' türevi cümleler yazarak 'eth0'ı nasıl varsayılan hale getirebileceğinizi öğrenebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wolf_263 -- 4 Kasım 2010; 20:34:15 >
  • Teşekkürler hızlı cevap için.Açıkçası bende bu şekilde aramalar yaptım yazmadan önce.Hepsinde ortak yazi ifconfig eth ip subnet şeklinde ya da sizin verdiğiniz linkteki gibi interface dosyasini düzenlemek üzerine.Fakat öyle saçma bir durumda ki bende ki ubuntu,sanırım tekrar kurulum yapacağım.Mesala eth0 default olarak ayarlandı,nete çıkıyor.Ama eth2 yi up diyerek açtığımda bir bakıyorum,internet gitmiş...illa ki eth2 devre disi kalacak diyor.Sistem yeniden başlayıncada tekrar bakıyorum,bu sefer eth0 a verdiğim ip ler eth2 ye geçmiş :) eth2 default eth0 devreye girmiyor :) nereden anlatsam insanda bir tebessüme sebep oluyor :) Nerede hata yaptım tek tek baktım ama yok,SQUID merakımdan dolayı ubuntuya başladım ama gerçekten bezme noktasındayım
  • Ubuntu'da 'System Log'ları olacak. Onları bir kontrol edin isterseniz. Oradan bir şeyler çıkabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.