Şimdi Ara

ubuntu üzerinden windows 7 yi flash diskten kurmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
5.886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

aslında ben linux kullanıcısı değilim fakat 2 gün önce windows çöktü.Elimde bulunan windows cd sini ewdeki yaramaz çizmiş cd yi okumuyor.
    bende daha önce flash diske yüklediğim ubuntu 11.10 sürümünü yükledim.Şimdide onu kullanıyorum.Diskler zarar görmedi D de bulunan windows 7 iso dosyasını aynı şekilde flash diskten
    yüklemeye çalışıyorum fakat başlangıç diski oluşturma programı windows iso dosyasını flasha bir türlü yazamadım.Elimde boş dvd yok ve mahremiyet bölgesindeyim alamıyorum

bu işi nasıl çözerim ustalar yardımlarınızı bekliyorum

iyi forumlar

• Ben windows 7 iso dosyasını flasha açıyorum ve aynen açılışta usb disk seçerek kurulumu başlatıyorum. Hem windows 7 hemde sp1lisinde hiçbir sorun yaşamadım neden başlangıç diski oluşturmaya çalışıyorsunuz?
    Ekleme: Bendeki sürümler msdn yani orjinal windows sürümleri modlu olanları denemedim hiç onlar hakkında bilgim yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dakmor -- 25 Ekim 2011; 22:07:03 >
  • @gkn666
    bu linkteki yönegelerini uygulayarak yapabilirsin
    http://www.webupd8.org/2010/10/create-bootable-windows-7-usb-drive.html

@dakmor
    flash belleğe boot loader yazılmadan hiç bir sistem kendini boot edemez sendeki flasha loader önceden yazılmış olduğundan direkt açılabiliyodur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NuKe_MaNia

@gkn666
    bu linkteki yönegelerini uygulayarak yapabilirsin
    http://www.webupd8.org/2010/10/create-bootable-windows-7-usb-drive.html

@dakmor
    flash belleğe boot loader yazılmadan hiç bir sistem kendini boot edemez sendeki flasha loader önceden yazılmış olduğundan direkt açılabiliyodur.

Malesef yanılıyorsunuz hiçbir bootloader kurmadan sadece iso dosyasını direk flash belleğe açarak yazıyorum. Zamanında msdn den indirdiğim iso da böyleydi sonradan indirdiğim sp1 pro da.
    Ekleme: Tabi ben bu işlemi windows üzerinde yapıyorum yani ubuntuda hiç win7 isosunu flash belleğe atmayı denemedim.
    Not: @ NuKe_MaNia Bu arada imzana takıldı gözüm. Acer Aspire 7741G sahibiyim. Atinin 11.9 sahipli sürücüsünü kurmama rağmen gnome 3 bende bi türlü randıman vermedi nasıl çalıştırdınız? Unity ye göre gnome 3ün performansı hissedilir derecedemi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dakmor -- 25 Ekim 2011; 23:59:03 >

• performans olarak pek bi fark göremedim.dedim ya aslında ben ubuntudan pek hoşlanmıyorum.ya şimdi gidip alıcam cd bi ton iş geliyo.biyandanda battlefield çıkmış oynayamıyorum offf neyse arkadaşlar ben kalıp dosyasını ile yazdıramadım ubuntudan bu ne dandik bir işletim sistemi

performans tavan yapsa nolur
  • quote:

Orijinalden alıntı: gkn666

performans olarak pek bi fark göremedim.dedim ya aslında ben ubuntudan pek hoşlanmıyorum.ya şimdi gidip alıcam cd bi ton iş geliyo.biyandanda battlefield çıkmış oynayamıyorum offf neyse arkadaşlar ben kalıp dosyasını ile yazdıramadım ubuntudan bu ne dandik bir işletim sistemi

performans tavan yapsa nolur

Hangisini yükledin ubuntu 11.10 nu mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: dakmor

Not: @ NuKe_MaNia Bu arada imzana takıldı gözüm. Acer Aspire 7741G sahibiyim. Atinin 11.9 sahipli sürücüsünü kurmama rağmen gnome 3 bende bi türlü randıman vermedi nasıl çalıştırdınız? Unity ye göre gnome 3ün performansı hissedilir derecedemi?

bende ati ekran kartı yok intel onboard var hiçbir sıkıntı olmadı
    11.04 ten beri gnome-shell kullanıyorum unity den daha stabil ve performanslı tıkırında çalışıyor
    gnome-shell in ati kartlarla uyumsuzluğu vardı 11.9 öncesinde çalışmıyordu zaten bu paketle anca çalıştırabilidi ati(amd) dekiler daha güncel sürümü çıkınca onu yükleyip deneyin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Windows vs ubuntu
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.