Şimdi Ara

Ubuntu virüsü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.609
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dün bir sanal bilgisayar oluşturdum ve içine Ubuntu kurdum. Bu konularda çok acemiyim ve birkaç sorum var; Bu sanal bilgisayardaki ubuntu'ya virüs bulaşma ihtimali nedir? Ubuntu ile içinde Windows virüsü (Worm, trojen vs.) olan herhangi bir siteye girersem Ubuntu üzerinden girdiğim için bulaşmaz mı, yoksa Windows virüsü Sanal bilgisayarı taşıyıcı gibi kullanarak (evet biliyorum biraz saçma oldu) benim normal bilgisayarıma bulaşabilir mi? Ya da bunun ''normal'' bilgisayarım için bir sakıncası var mı? Ya da bir windows virüsü/ linux virüsü bir şekilde bulaşırsa sanal bilgisayarı silmemle virüsleri kaldırmış olur muyum? Şimdiden teşekkürler.

• Sanal bilgisayarla windows arasinda paylasima acik bi dizin varsa bulasma ihtimali var diye biliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • xe17 kullanıcısına yanıt
    Ya bu konularda zerre kadar bilgim yok . Paylaşıma açık dizin ne (evet kendimi şuan salak gibi hissediyorum )?
  • Kurulumu yaptigin programda (vboxdur diye tahmin ediyorum) ek bi islem yapmadiysan kurulum disinda paylasima acik klasor yoktur. Programin ayarlarindan yapiyosun onuda yani guvendesin :D

• xe17 kullanıcısına yanıt
    yok hayır VMware player ile yaptım. Ve kurulumu yaparken 2 seçenek vardı ve ''split virtual disk into multiple files''. Ben ''Store virtual disk as a single file'' seçeneğini seçtim virüs bulaşabilir mi?

EDIT: Shared folders: disabled diyor yani galiba sanal bilgisayar ile normail bilgisayar arasında bağlantı yok.

EDIT 2: Normal bilgisayar ile sanal arasında hiçbir bağ yokken sanal bilgisayara virüs bulaşırsa, sanal bilgisayarı silmem virüsün normal bilgisayara bulaşmasına sebep olur mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cyborg2108 -- 22 Ağustos 2013; 14:43:41 >
  • Virus olsa bile ubuntu ve windows farkli windows icin calisan virusler ubuntuda calismaz calissa bile onu kaldirdiginda yok olur zaten arada paylasimli dosyan yok :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.