Şimdi Ara

Ubuntu & WindowsXP Yi tek HDD De KuLLanmak ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.685
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ARkadaşLaR Ben Uzun SüRediR (5-6 SenediR) Windows KuLLanıyoRum...! ARtık Linuxe Geçmenin Zamanı GeLdi Dedim Ve Ubuntu CDLeRi İstedim...! GeLdi Ve KuRdum Fakat Ubuntuyu KuRduğumda Windows Diye Bişey KaLmamıştı...! Neyse Dedim Bundan SonRa Sadece Ubuntu KuLLanıRım ;) Fakat Ubuntu BekLediğim KadaR Muhteşem Çıkmadı...! %70 İngiLizce %30 TüRkçe :( Mp3 ÇaLmıyo, Kısacası Windowsta KuLLandığımız Çoğu Media FoRmatını TanımıyoR...! Evdeki PC'mde Net BağLantısı Yok Ve Mp3 Vs ÇaLabiLecek BiR PRoGRam BuLmak İçin Kafeye Gittim...! PRoGRam BuLuyoRum Fakat İndiRebiLeceğim Bişey Yok HeR YeRde Kod Yazıyo...! Eve Boş Döndüm...! Daha SonRa Ubuntu-TR Diye Bi FoRum BuLdum Ve BuRadan 1 CDLik ISO Dosyası İndiRdim...! İçinde BiRÇok Program Olduğunu Ve BağLantısız OlaRak Programların Kurulabildiğini Öğrendim. Fakat Evdeki PCMe Windowsu TekRaR KuRdum Ve Düzenimi OtuRttum...! Şimdi Bu ISO Dosyasını Denemek İçin TekRaR Ubuntu KuRmam Lasım Ama Windowsu GöçüRmek İstemiyoRum...! Çözümümüz WaRmıdıR ? LinuxcüLeRden YaRdım BekLiyoRum...!

• aynı hd de xp ve ubuntuyu farklı partitionlara kurman gerekiyor öncelikle. ilk iş bunu ayarlaman lazım umarım nasıl yapıldığını biliyorsundur. daha sonra kurulum esnasında ubuntu kendi boot loader ini kuracak ubuntu default xp onun altında olacak şekilde. daha önceki denemende sanırım tek partition üzerinde olan hd e kurmaya çalıştığından mevcut sistemini silmiş. dediğin sitede kurulum öncesi ve sonrası tatminkar dökümnan var öncelikle oradaki forumu iyice oku. çünkü kurduktan sonra grub düzenlemen bazı codecleri kurman vs gerekecek. ama bunu cd üzerinden nasıl yapacaksın çok emin değilim. baş ucu linkin bu olsun

http://www.ubuntu-tr.com/v6/forum

• sirf nickin yuzunden sana yardım etmicem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeAr -- 22 Ekim 2006; 2:13:27 >
  • Eğer tek sorun mp3 dinlemekse indirdiğin cd yeterdi. ubuntu-tr de açıklaması var. Neyse arkadaşın dediği gibi ayrı bir partisyona tekrar kurunca multimedya desteğini yüklemene yardımcı olurum.
  • SağoLasın Kankam Da Bu Komut SatıRı Olayını NasıL HaLLedecez ? Komut SatıRına BişeLeR Yazıcakmışız Ama Komut SatıRı NeResi Oluyo NeReden GiRiLiyo ? Kısacası Kanka Benim Tek İstediğim PCmde Hem Windows Hem Ubuntu OLsun..! Windowsta KuLLadığım DosyaLarı Ubuntuda Ubuntuda KuLLandığım DosyaLaRı Windowsta KuLLanayım...! HeR PaRtitiona İstediğim Sistemden GiRiyim...! Windowsta YapabiLdiğim İşLeRi Ubuntudada Yapiyim...! Windowsuda Oyun Oynamak İçin KuLLanayım Vs Vs...! UmaRım DeRdimi AnLamışınızdıR...! DeRman Olmanızı BekLiyoRum...!

quote:

Orjinalden alıntı: BeAr

sirf nickin yuzunden sana yardım etmicem

EywaLLah Kanka...! YaRdım Etme...! Bu GRuptan ARtık Bende NefRet EdiyoRum, Bunu BiLmeni İsteRim...! DH FoRumLaRına Yeni BiR NickLe Üye OLdum Fakat Aktivasyon MaiLi FuLL İngiLizce OlaRak GeLdi Hiç Bişeyi AnLamadım...! GiRiş YapıyoRum MaiLde İstenenLeRi Yap Diyo...! Bende Napiyim ÇaResiz Bu NickLe Devam EdiyoRum...!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SysteMOfADowN.666 -- 22 Ekim 2006; 2:24:09 >

• komut satırıyla uğraşmican. CD yi takıyosun sürücüye, açıyosun synaptiği, ayarlardan depolara giriyosun, add cdrom diyosun. sonra da komut multimedya başlığı altında çıkan herşeyi kur diyosun, uygula ya basıp arkana yaslanıyosun.
  • automatix diye bir program var bu ubuntuda her türlü eksiğinizi
    (multimedia mp3 opera nvidia google earth flash player .....v.s )
    otomatik olarak kuruyor
    size bir şey yapmak kalmıyor
    http://www.getautomatix.com/
  • Arkadaşım anladıgım kadarıyla da yeni bir linux kullanıcısısın, evde de internetim yok diyorsun, işin zor valla.. Linux'a alışabilmen için sürekli forum forum dolaşman, araştırman,sürekli güncellemeler yapman
    vs.. gerek tüm bunları internet olmadan nasıl yapacaksın?
    Aynı hd'de iki ayrı sistemi kurmak kolay. Sen muhtemelen partition olayını linux'a bırakmışsın,
    o da ne var ne yok silmiş doğal olarak. Bu işlemi manual olarak yapmak gerekiyor...
    Windows ta kullandıgın dosyaları ubuntuta görüntüleyebilirsin, "NTFS support ubuntu linux vs.."
    diye arat googleda bir sürü açıklama çıkar. Ama bu işlemin tam tersi geçerli değil, yani windows'tan
    linux partition'ındaki dosyalara ulaşamazsın. Windows, linux dosya sistemini tanımaz.

quote:

Orjinalden alıntı: SysteMOfADowN.666

SağoLasın Kankam Da Bu Komut SatıRı Olayını NasıL HaLLedecez ? Komut SatıRına BişeLeR Yazıcakmışız Ama Komut SatıRı NeResi Oluyo NeReden GiRiLiyo ? Kısacası Kanka Benim Tek İstediğim PCmde Hem Windows Hem Ubuntu OLsun..! Windowsta KuLLadığım DosyaLarı Ubuntuda Ubuntuda KuLLandığım DosyaLaRı Windowsta KuLLanayım...! HeR PaRtitiona İstediğim Sistemden GiRiyim...! Windowsta YapabiLdiğim İşLeRi Ubuntudada Yapiyim...! Windowsuda Oyun Oynamak İçin KuLLanayım Vs Vs...! UmaRım DeRdimi AnLamışınızdıR...! DeRman Olmanızı BekLiyoRum...!

• partition magic diye bir program var (inndir.comda türkçe versiyonu olması lazım) öncelikle o programla hdd ni ikiye bölmelisin programın kullanımı çok kolay sadece ekranda görünen c sürücüsüne tıklayıp yeni bölüm yarat demen yeterli boyutunu kendin ayarlarsın, yeni bölümü yarattıktan sonra formtlamana gerek yok ubuntu cd sni takıp kurulumu başlatıcaksın kurulum sırasında kurulacak yeri ben kendim seçeyim tarzı bi seçenek olması gerekli, özel kurulum yada uzman yapılandırma gibi isimleri olabilir (ubuntuyu çok önce kurmuştum şimdi tam hatırlamıyorum ama ne demek istediğimi anladın sanırım) yeni yarattığın bölümü seçip kur dedikten sonra başka bişey yapmana gerek kalmaz açılış sırasında grub(açılış yöneticisi) sana hangi işletim sistemini açmak istediğini sorar. evde internet olsa çok rahat ederdin bir kaç ufak program yükledikten sonra dinleyemediğin mp3 izleyemediğin video kalmaz o konuda şüphen olmasın.

anladığım kadarıyla ingilizceyle biraz problemin var pardus kurmanı tavsiye ederim ubuntuya göre biraz daha türkçe ayrıca yardım bulmak konusunda da hiç sıkıntı çekmezsin. kullanımı da alışkın olduğun windowsa benzer, çabuk alışırsın.

quote:

Orjinalden alıntı: SysteMOfADowN.666

ARkadaşLaR Ben Uzun SüRediR (5-6 SenediR) Windows KuLLanıyoRum...! ARtık Linuxe Geçmenin Zamanı GeLdi Dedim Ve Ubuntu CDLeRi İstedim...! GeLdi Ve KuRdum Fakat Ubuntuyu KuRduğumda Windows Diye Bişey KaLmamıştı...! Neyse Dedim Bundan SonRa Sadece Ubuntu KuLLanıRım ;) Fakat Ubuntu BekLediğim KadaR Muhteşem Çıkmadı...! %70 İngiLizce %30 TüRkçe :( Mp3 ÇaLmıyo, Kısacası Windowsta KuLLandığımız Çoğu Media FoRmatını TanımıyoR...! Evdeki PC'mde Net BağLantısı Yok Ve Mp3 Vs ÇaLabiLecek BiR PRoGRam BuLmak İçin Kafeye Gittim...! PRoGRam BuLuyoRum Fakat İndiRebiLeceğim Bişey Yok HeR YeRde Kod Yazıyo...! Eve Boş Döndüm...! Daha SonRa Ubuntu-TR Diye Bi FoRum BuLdum Ve BuRadan 1 CDLik ISO Dosyası İndiRdim...! İçinde BiRÇok Program Olduğunu Ve BağLantısız OlaRak Programların Kurulabildiğini Öğrendim. Fakat Evdeki PCMe Windowsu TekRaR KuRdum Ve Düzenimi OtuRttum...! Şimdi Bu ISO Dosyasını Denemek İçin TekRaR Ubuntu KuRmam Lasım Ama Windowsu GöçüRmek İstemiyoRum...! Çözümümüz WaRmıdıR ? LinuxcüLeRden YaRdım BekLiyoRum...!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdkbet -- 26 Ekim 2006; 22:48:27 >

• Eger bilgisayarında şu anda xp yüklü ise program indirmeden de diskini partitionlara ayırabilirsin.
    Control Panel=>Performance and Maintenance=>Administrative Tools=> Computer Management=>Storage=>Disk Management 'a gir. Ordan diskinin partitionlarını yönetebilir, yeni partitionalar oluşturabilirsin..
  • biraz araştırılınca kolay herşey ben de ilk zamanlar baya bi uğraşmıştım linuxla gelecek liux 1.0 ile tanışmıştım o zamanlar make install ./configure :) filan hep komutlarla uğraşıyoduk ama şimdi windows kurmak ve kullanmak kadar gelişti bence linux geleceğin işletim sistemi çünkü tekel değil özgür
  • 7.0.4 ubuntu yu kurarken sana soruyor kendisi ototmatik c deki yeri hesaplayıp ayarlıyor xp ne zarar gelmiyor ben öle yaptım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.