|
Bildirim
|
Merhaba kardeşim,
6 yıldır sektördeyim.A320 serisinde yetkili teknisyenim.Sorularına cevap vereyim kısaca. 1.İşe başlarken alacağım maaş 2.500 civarı olur yani 4 yıllık tef mezunu bir mühendisin ilk işe başlarken alacağı maaştan daha fazla alırsın ayrıca 3 ayda bir ikramiye var x2 alırsın. 2.İngilizcen iyi olduğu sürece garantili diyebiliriz Tk işkur üzerinden işe alım ilanı acıyor bunlar ingilizce sınavları içeriyor bunları geçtikten sonra işe başlayabilirsin 3.Meslekte 3. sene dolduktan sonra lisans almak için şirketler var istersen bizim sivil havacılık otoritemizden alırsın istersen yunanistandan ben şahsen yunanistandan aldım ve gayet memnunum.8 bin euro civarıydı ben alırken şimdi ne kadar oldu bilmem.Sınavlar ingilizce oluyor geçmen lazım hepsini 4.Üniversite okumadan direk meslege başlamak mantıklı çünkü üniversite okumak birşey kazandırmıyor üniversiteyi bitirdikten sonra lisanslı olarak mezun olmuyorsun yine ayrıca sınavlara girmen gerekiyor.Ben lise bittikten sonra 18 yaşında girdim işte 22 yaşında yetkili teknisyen oldum ve şuan yanıma üniversite stajyerlerini veriyorlar al iş öğret diye ama bu yine senin kararın istersen üniversite okumak okuyupta gelebilirsin. Merak ettiğin soruları sorabilirsin ben buralardayım |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aeromaster -- 27 Ağustos 2018; 16:13:37 > |
|
|
|
|
|
|
|
|