Şimdi Ara

UÇAK mühendisliği mi MAKİNE mühendisliği mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.140
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sieve -- 27 Ocak 2017; 15:16:32 >

• Havacılıkla ilginiz varsa uçak mühendisliği yazın.Yok havacılıkla ilgin fazla yoksa Marmara makine mühendisliği yaz bence.Hangi şehirde yaşıyorsunuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pusat1249

Havacılıkla ilginiz varsa uçak mühendisliği yazın.Yok havacılıkla ilgin fazla yoksa Marmara makine mühendisliği yaz bence.Hangi şehirde yaşıyorsunuz?

İstanbul'da yaşıyorum,havacılıkla öyle çokta ilgili değilim ama bu iki bölümünde mezun olduktan sonra hemen hemen aynı işleri yaptıklarını söylüyor birçok kişi benide kararsız bırakan bu.
  • O zaman Marmara makine mühendisliği yaz tercihlerde.Ankara da yaşamak daha masraflı olur.Yurt yeme içme üstüne okul ücreti masraflı olur diye düşünüyorum.Yine de kendin bilirsin

• Adı üstünde uçak mühendisliği.Mezun olunca uçak fabrikalarında veya havalimanlarında çalışırsın.Makine mühendisliğinde ise her fabrikada çalışabilirsin.Bide böyle düşün

• 4-5 sene zorluk çektikten sonra daha iyi bi yaşamım olacaksa hiç sıkıntı değil para
  • Merak etme her ikiside iyi üniversite.İkisi de güzel bölümler.Makine mühendisliği geniş çaplı bir mühendisliktir uçak mühendisliğini düşünürsek.Mezun olunca işşiz kalmazsın tabi bunda kendini geliştirmen lazım.Size önerim Marmara makine mühendisliğidir.Bu arada sıralama puan kaç?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Marmaranin muhendislikleri kotuleniyor yeteri kadar arastirma yaptiniz mi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 44bin,vallahi çok kararsızım ya Şimdide İTÜ Geomatik'i söyledi bi arkadaşım,o bölümü de övüyorlar ne yapacağımı şaşırdım.
  • Kendiniz bilirsiniz.Ankara düşürseniz bilkent olabilir.Türkiye birincileri hep orada ama ingilizce hazırlık çok zor.Türkiye nin en zor hazırlığıdır

• quote:

Orijinalden alıntı: eminç

Marmaranin muhendislikleri kotuleniyor yeteri kadar arastirma yaptiniz mi

Neden kötüleniyor mühendislikleri ?
  • Muhendislik anlaminda teknik okullar disinda marmara uni istanbul uni falan çok bi şey beklememek lazim. Bence türk hava kurumuna git uçakla makine aynı işi yapiyolarda işte uçak diyosun hanı uçak mühendisliği. Boru değil yani

• quote:

Havacılıkla ilginiz varsa uçak mühendisliği yazın.Yok havacılıkla ilgin fazla yoksa Marmara makine mühendisliği yaz bence.

İyi niyetini kötülemek istemiyorum :) . Ama burada genel bir yanlış var bana göre. Her tercih danışma konusunda ....'ya ilgin varsa onu yaz ilgin yoksa hiç yazma deniyor. Kardeşim adam zaten ikisini de bilmiyor, bölüm okumuşluğu yok, ilgisi varsa da dışarıdan bir insanın uçaklara hayran olacağı kadar ki karar veremiyor.
    Mesela ben de bilgisayar ve tıp arasında kalmıştım en başta. Bilgisayara ilgin varsa falan yaz deniyordu. Bölümü okumamış, nasıl döndüğünü bilmeyen birinin nasıl o bölüme ilgisi olabilir ki? Aşırı derecede ilgili ve bilgili olsa zaten danışacak bir şeyi olmaz. Bence tercih yardımında şu ilgin varsa muhabbeti işe yaramıyor.

• Uçak Mühendisliği
  • Şimdi güzel kardeşim Makine mühendisliğini arkadaş üniversitenin sitesinde bölüm derslerini ve hocalarını görebilir.Uçak mühendisliğini de baksın Thk hocaları ve derslere.Thk çoğu hocaları yardımcı doçent.Çoğu bölümde profosör yok.Makine mühendisliği geniş çaplı bir bölüm uçakla kıyaslayınca.Okulun ismi adı üstünde Türk Hava Kurumu üniversitesi.Tercih edecek kişi bölümün kadrosuna ve bölüm derslerine baksın.Bakarsa her insan gibi anlarİsterse tercih günlerine katıl daha fazla yardımcı olurlar.Mezun olunca neler yapacaksın?Bölümğn adı üstünde uçak mühendisliği çok iyi bir bölüm mezun olunca da ya havalimanında çalışır ya da uluslararası uçak fabrikalarında çalışır.Thy boeng airbus gibi büyük yerlerde.

• Marmaranın mühendisliği iyi değilse hiç düşünme o zaman Thk uçak mühendisliği yaz

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmetbarang

quote:

Havacılıkla ilginiz varsa uçak mühendisliği yazın.Yok havacılıkla ilgin fazla yoksa Marmara makine mühendisliği yaz bence.

İyi niyetini kötülemek istemiyorum :) . Ama burada genel bir yanlış var bana göre. Her tercih danışma konusunda ....'ya ilgin varsa onu yaz ilgin yoksa hiç yazma deniyor. Kardeşim adam zaten ikisini de bilmiyor, bölüm okumuşluğu yok, ilgisi varsa da dışarıdan bir insanın uçaklara hayran olacağı kadar ki karar veremiyor.
    Mesela ben de bilgisayar ve tıp arasında kalmıştım en başta. Bilgisayara ilgin varsa falan yaz deniyordu. Bölümü okumamış, nasıl döndüğünü bilmeyen birinin nasıl o bölüme ilgisi olabilir ki? Aşırı derecede ilgili ve bilgili olsa zaten danışacak bir şeyi olmaz. Bence tercih yardımında şu ilgin varsa muhabbeti işe yaramıyor.

Dediklerinde bazı yanlışlar var hocam. İlgi meselesi önemlidir. Uçaklara, havacılığa ilgi diye bişey vardır. Bu insanda varsa ki her insanda olmuyor o kişi bu bölümleri tercih etmeli bence. Adamın biyolojiye ilgisi varsa tıpa gider. Meslek seçiminde ilgi, alaka, o alana merak çok önemlidir meslek seçiminde dikkat edilmesi gerekmektedir. Benim kanaatim böyle.

• İşte bende onu anlatmaya çalışıyorum teecih edecek kişinin havacılıkla veya uçaklarla ilgisi olmazsa ileride büyük sıkıntı çıkar.Adı üstünde uçak mühendisliği.Mezun olduktan sonra nerelerde çalışacağı belli.İnternetten okulun kadrosuna ve bölüm dersşerine baksın hatta tercih günlerine giderse daha iyi olur daha fazla bilgi verirler hem kampüsü de görmüş olursunuz.Tercih edecek kişinin hangi kriteri uyuyorsa onu yazsın bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmetbarang

quote:

Siz ne önerirsiniz.

İTÜ Geomatik-THK Uçak-Marmara makine

Dediğiniz gibi herhangi bi ilgim alakam yok,ben mezun olduktan sonra iş ve maaş imkanlarına göre bi değerlendirme istiyorum.

• quote:

Şimdi güzel kardeşim Makine mühendisliğini arkadaş üniversitenin sitesinde bölüm derslerini ve hocalarını görebilir.Uçak mühendisliğini de baksın Thk hocaları ve derslere.Thk çoğu hocaları yardımcı doçent.Çoğu bölümde profosör yok.Makine mühendisliği geniş çaplı bir bölüm uçakla kıyaslayınca.Okulun ismi adı üstünde Türk Hava Kurumu üniversitesi.Tercih edecek kişi bölümün kadrosuna ve bölüm derslerine baksın.Bakarsa her insan gibi anlarİsterse tercih günlerine katıl daha fazla yardımcı olurlar.Mezun olunca neler yapacaksın?Bölümğn adı üstünde uçak mühendisliği çok iyi bir bölüm mezun olunca da ya havalimanında çalışır ya da uluslararası uçak fabrikalarında çalışır.Thy boeng airbus gibi büyük yerlerde.

Hocam pek bilgim yoktu bu konularda gerçi hala yok.Sizin dediğiniz gibi THK Uçak'a baktımda prof. yok.Prof olup olmaması prof sayısı vs. nasıl bi etkisi var acaba?Birde İTÜ Geomatik hakkında bir bilginiz var mı?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.