Şimdi Ara

Ucak yolculugunda IPhone serbest midir? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
0
Favori
4.082
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Vipracing

First/Business classta yolculuk edince pek sorun etmiyorlar ama ekonomi ile uçuş (yurt dışı) ta daha çok uyarı ile karşılaşıyorum.Her ne kadar flight mode u anlatmaya çalışsamda bazen sıkılıp kapattığımda oldu inat edip tartıştığımda.Eğer herhangi bir yerde/internet sitesinde resmi olarak yazılmış bir yazı var ise bende print edip yanımda götürürüm.
    Not: Flight mode da olan cihaz yasak laptop yasak değil.

vardı değiştirilmiş
  • Ben de THY'de şöyle aforizmalar yaşadım:
    -Beyefendi telefonunuzu kapatabilir misiniz...?
    -Kapalı zaten flight mode'da kendisi....
    -Yalnız bizde flight mode yok...
    -Sizde değil bende var zaten...?
    -Uçağımızda flight mode yok beyefendi...
    -E tamam uçakta olmiicak zaten telefonda olacak... Ben bi sorun göremiyorum...?
    -Flight mode yok maalesef bizim uçakta...
    -Aaa anladım tamam (yok olmiicak!!) ben kapatiim o zaman...

:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eserunsalan -- 9 Ağustos 2008; 11:45:34 >
  • eğer bunu serbest bıraksalar, genç aşıklar flight moda aldım diip saatlerce gizliden gizliden mesajlaşırlar

yani thy'nin hostları bilgisizlikten deil türk insanını bildiğinden buna izin vermiyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: eserunsalan

Ben de THY'de şöyle aforizmalar yaşadım:
    -Beyefendi telefonunuzu kapatabilir misiniz...?
    -Kapalı zaten flight mode'da kendisi....
    -Yalnız bizde flight mode yok...
    -Sizde değil bende var zaten...?
    -Uçağımızda flight mode yok beyefendi...
    -E tamam uçakta olmiicak zaten telefonda olacak... Ben bi sorun göremiyorum...?
    -Flight mode yok maalesef bizim uçakta...
    -Aaa anladım tamam (yok olmiicak!!) ben kapatiim o zaman...

bi de anlasalar
  • quote:

Orjinalden alıntı: .:c:E:E:E:m:.

bu tür cihazların (tel gibi) uçak sistemlerine zarar vermediğini bir belgeselde izlemiştim. şimdiye kadar kaç uçak düşmüş tel açık diye? sedece bir önlem..

Yakın zaman önce bir arkadaşımın bindiği uçakta şahit olduğu bir anons:

"Uçağın iniş takımlarında problem var, lütfen tüm yolcularımız telefonlarının kapalı olduğunu kontrol etsin.
    2 dakika sonra bir yolcu telefonunu açık unuttuğunu itiraf eder, kapatır, problem sona erer."

Bilginize :)
  • Uçuş sırasında beni cep telefonuyla arayan o kadar çok hostes ve pilot arkadaşım oldu ki...

quote:

Orjinalden alıntı: Emirism

quote:

bu tür cihazların (tel gibi) uçak sistemlerine zarar vermediğini bir belgeselde izlemiştim. şimdiye kadar kaç uçak düşmüş tel açık diye? sedece bir önlem..

"Uçağın iniş takımlarında problem var, lütfen tüm yolcularımız telefonlarının kapalı olduğunu kontrol etsin.
    2 dakika sonra bir yolcu telefonunu açık unuttuğunu itiraf eder, kapatır, problem sona erer."

• bu manyak ruslar uçakta mesaj falan yazıyo 4 sene önce rusyaya giderken adamın biri yol boyunca biriyle mesajlaştı ve telefonu açıktı o zaman bişey dememiştik nedense ama bu sene belarustan dönerken bu sefer gene birisi çıkardı mesaj yazmaya başladı direk hostese söyledik kapattırdık zorla
  • Bazı havayolları sorun çıkartıyor arkadaşların dediği gibi.
  • ben herzaman demişimdir ıpod touch gereksiz bi alet iphone varken uçakta ikisinide kapattırıyorlar zaten
  • Uçaklarda telefon kapanması tam bir şehir efsanesidir...

Hatta Discovery Channel'da da incelediler bunu aynı şekilde sadece efsane olduğunu belirttiler...

Ben yaptığımı söyleyim bu salak hostesler düşmemek için uçak kalkerken arkaya geçmek zorunda kalıyorlar... Ben de o sırada dinlemeye başlıyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: Emirism

quote:

yok canım daha neler... uçaktaki sistemler bir telefon sinyalinden etkilenecek kadar acizmi??
    o zaman uçak korsanları cep telefonu ile uçak kaçırsın ..
    intihar bombacılarının uçaga bomba sokmasına gerk kalmadı... telefonu açık bırakırsın kimseyede sölemesin iniş takımları açılmaz ..
    ihtimal var ama nasıl ..aynı belgeselde bir uçagın motoruna kuş kaçıp düşme ihtimali 10000 katı daha fazla diyordu..(cep telefonundan düşme ihtialine göre.) uçaktaki cep yaygaracıları alın elinize sapanları havaalanı etrafındaki kuşlarıda avlayın bakalım..

• Burası Türkiye o yüzden ne olur ne olmaz kapat derim .
  • arkadasim thy ile bir cok kere ucak yolculugu yaptim. thy ile ucarken kalkistan itibaren ucak gidecegi yukseklige ulasana kadar kapali tutman gerekiyor. yukseklige ulastiginda bazen anons yapiyolar acilabilir diye bazen yapmiyolar ama farketmez ozaman ucak modunda actiginda kimse bisey demiyor zaten diger yolculara dikkat edersen uzun ucuslarda zaten hemen laptoplar masa ustlerine konmaya basliyor. yani dedigim gibi sadece kalkista ve iniste telefonu kapali tut ucus esnasinda acabilirsin ucak modda
  • Selam,

Yol boyunca birçok görgüsüzün telefonda saatlerce konuşmasını dinlemek zorunda kalacağıma kapatırım gitsin daha iyi. Motor gürültüsü bile uçakta telefonla konuşan öküz sesinden daha iyidir. Zaten bir süre sonra ninni gibi geliyor :)

Uçak moduna gelince; adı üstünde uçak modu :) O modda olduğundan emin olduktan sonra bırak gitsin, sorana ipod touch dersin
  • quote:

Orjinalden alıntı: gateway_15

bu manyak ruslar uçakta mesaj falan yazıyo 4 sene önce rusyaya giderken adamın biri yol boyunca biriyle mesajlaştı ve telefonu açıktı o zaman bişey dememiştik nedense ama bu sene belarustan dönerken bu sefer gene birisi çıkardı mesaj yazmaya başladı direk hostese söyledik kapattırdık zorla

Ben de bir keresinde Libya içi seyahat etmiştim. Tripoli'den Bingazi'ye. Uçakta bir tek bizim telefonlarımız kapalıydı. Diğer herkesin açıktı ve mesajı geçtim adamlar konuşuyordu.

• THY’nin başlatacağı uçakta cep telefonu açma imkanını, özel havayolları sunmayacak. THY’nin eylül ayından itibaren Aeromobil sistemi kurarak uçaklarda cep telefonu kullanma imkanı sunacak olması uçak yolcularının aksine özel havacılık sektöründe olumlu karşılanmadı. Uçak başına 150-200 bin dolara malolacak sistem için özellikle 10 saati bulan uzun uçuşlarda Airbus 340’lardan başlayarak sistemi kurmaya hazırlanan THY, 103 uçağının tamamını bu sistemle donatması halinde 15 milyon dolarlık bir maliyetle karşılaşacak. Toplam 110 yolcu uçağı bulunan özel havayolu şirketleri de eklendiğinde sistemi kurmanın sektöre maliyeti 40 milyon dolara yaklaşacak.

‘BEN DE İSTERİM’ DİYECEKLER
    MALİYETTEN çok cep telefonu kullanınımın açık olmasının yaratacağı sonuçların önemli olduğunu belirten özel havayolu temsilcileri özellikle en fazla 1.5-2 saat süren kısa mesafelerde cep telefonunun açık olmasının çok anlamsız olduğunu belirtirken, uzun mesafelerde de cep telefonu kullanımı imkanı sunmaya niyetleri olmadığını ifade ettiler. Belki uçakta cep telefonunun bir rekabet silahı olarak görülebileceğine dikkat çeken Türkiye Özel Sektör Havacılık İşletmeleri Derneği (TÖSHİD) Genel Sekreteri Musa Alioğlu, ‘Türkiye’de cep kullanımı çok abartılı. Uzun mesafelerde bu hizmeti sunsanız bu kez Trabzon, Diyarbakır ya da Antalya’ya gidecek yolcu, ‘Ben de isterim’ diyebilecektir’ dedi.

Gereksiz, hiç niyetimiz yok
    Şahabettin Bolukçu (Onur Air Genel Müdürü)- En çok uçağı bulunan özel havayolu olarak bu sistemi kurmaya hiç niyetimiz yok. THY uzun uçuşlarda sistemi kurmak istiyor. Ancak uzun mesafelerde de cep telefonu anlamsız. THY’de daha önce de tartışılmış ve ‘gereksiz’ denilerek vazgeçilmişti. Acil bir durum olsa adam okyanusta inip eve geri mi dönecek.

Böyle bir imkanı sunmayacağız
    Murat Ersoy (Atlasjet Başkanı)- Teknolojik altyapısını kurmakta sorun yaşamayız. Ancak özellikle biz zaten uzun mesafeli uçuşlar gerçekleştirmiyoruz. İç hatlarda 1 saatlik uçuşlarda da cep telefonlarının açık olması çok anlamsız. Hemen yanınızda oturan kişinin cep telefonuyla konuşması rahatsızlık yaratacaktır. Biz böyle bir imkan sunmayı düşünmüyoruz. Sıkıntı yaratacaktır.

Maliyet getirir, düşünmüyoruz
    Sertaç Haybat (Pegasus Genel Müdürü)- Biz genel olarak yeniliklere açık bir şirketiz. Ancak özellikle ucuz bilet politikası olan şirketler buna sıcak bakmıyor. Biz de bilet üzerinde ekstra maliyet getirecek uygulamalardan mümkün olduğunca uzak duruyoruz. Yakın dönemde uçakta cep telefonu açtırma yönünde bir düşüncemiz yok.

Kaynak: Star

• İlerici ve yenilikci insanların hali de bambaska oluyor..

Yakın yere gidenler "ben de isterim" diyeceklermis....

Umarım maliyeti yuksek diye baska sistemleri kurmaktan da kacınmazlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi technicmen -- 11 Ağustos 2008; 14:56:34 >
  • bende ucak yolculuü yapacağım için mail attım.
    işte cevap

Sayın YOLCUMUZ, 09.08.2008 tarihli mailiniz ünitemize intikal etmiştir. Ortaklığımız kuralları gereği uçuş emniyeti açısından kemer ikaz ışıklarının yanması ile birlikte cep telefonları ve elektronik aletlerin kullanılması yasaktır. Yolcularımıza görsel ve işitsel olarak yerde anons , uçakta ise anons ve demonstration aracılığı ile cep telefonu ve elektronik aletlerin kullanım kuralları hatırlatılmaktadır. Cep telefonlarının tüm uçuş boyunca kapalı konumda tutulması ve kesinlikle kullanılmaması gerekmektedir. Bazı cep telefonlarının sahip olduğu "flight mode" ve "PDA" özelliklerinin herhangi bir ayrıcalığı bulunmamaktadır. Kabin ekipleride bu kuralların uygulandığını kontrol etmekle ve takibini yapmakla yükümlüdürler. Konuyla ilgili uygulamayı bilgilerinize rica eder, Türk Hava Yolları'na göstermiş olduğunuz ilgiye teşekkür ederiz. TÜRK HAVA YOLLARI A.O.MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ MÜDÜRLÜĞÜ

• Bu nası bir sacmalık ya. İdo'nun bandırma feribotun da 2 hafta once ucus modunda kullandım soran gorevliye ucus modun da dedim. O da problem degil o zaman dedi. Ama olaya bak denizde giderken ucus modunu kullananiliyorum ama havada ucarken ucus modunu kullanamıcam
  • pegasustakiler acaip korkak pspde oyun oynuyodum hostes kapttırdı yurtdışına giderken thyla sorun olmadı diye biliyorum.. amerikaya giderken okyanusun üstünde birisinin telefonu çalıyodu bi kaç kişi hostu çağırdı telefon çalıyor diye adam hanımefendi okyanusun üstündeyiz burda telefonla konuşmanız imkansız türü bişi demişti (yine thy, iç hatlarda sorun çıakrtırlarmı bilmem)
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.