Şimdi Ara

Ucak yolculugunda IPhone serbest midir? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
0
Favori
4.082
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: technicmen

Bu nası bir sacmalık ya. İdo'nun bandırma feribotun da 2 hafta once ucus modunda kullandım soran gorevliye ucus modun da dedim. O da problem degil o zaman dedi. Ama olaya bak denizde giderken ucus modunu kullananiliyorum ama havada ucarken ucus modunu kullanamıcam

arkadasım uçakla feribot aynı şeymi ya,lütfen biraz mantıklı konuşalım ikisi aynı sistemleremi sahip yada hangi sistemlere sahip bir bilgin varmıda feribotta acabiliyorum ucakta acamaıyorum çok sacma diyosun?
  • feribotta neden cep telefonu yasak o zaman?
  • quote:

Orjinalden alıntı: johnny3254

quote:

Bu nası bir sacmalık ya. İdo'nun bandırma feribotun da 2 hafta once ucus modunda kullandım soran gorevliye ucus modun da dedim. O da problem degil o zaman dedi. Ama olaya bak denizde giderken ucus modunu kullananiliyorum ama havada ucarken ucus modunu kullanamıcam

arkadasım uçakla feribot aynı şeymi ya,lütfen biraz mantıklı konuşalım ikisi aynı sistemleremi sahip yada hangi sistemlere sahip bir bilgin varmıda feribotta acabiliyorum ucakta acamaıyorum çok sacma diyosun?

Ve peki o zaman ikisinde de cep telefonu yasak olmasına ragmen ne acıdan aynı sistemlere sahip degiller bize bunu acıklarmısınız? Bir keresinde feribotun cep telefonu kullanımı yuzunden bandırmada karaya cıkması gibi bir olay yasandıgını da hatırlatıyım ve hangi sistemde farklılar bu durumda ve feribotta kullanılan fakat ucakta kullanılmayan ucus modunun adının neden ucus modu oldugu konusunda aydınlatılırsak memnun oluruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi technicmen -- 12 Ağustos 2008; 22:52:20 >

• iphone u bırak mp3 çalar,kamera,fotoğraf makinası.......Kısacası elektronik olanherşey yasak.
    30-50 dk lık bir yolculuk için hiç birşey insan hayatıyla oynamaya değmez : ) Uçaklarımız ne yazık ki bu tarz özellikler taşımıyor.
    Elektro manyetik enerjiden etkilenme oranı bir milyarda bir olma olasılığı taşısa bile adamlar izin vermiyorlar : )
    Kurtulma şansın yok çünkü :)
  • Dostum istanbulda iett otobüsleri mercedes olduğu ilk vakitler adamlar bangır bangır bağırdı sakın ama sakın telefonlarınızı yanıtlamayın,kullanmayın diye : ) Sonra dallamanın birisi açtı ve telefonla konuştu şöför adamada daha seslenmeden "pıt"herşey sessizleşti herkez sustu....Otobüsde sustu ve yolda süzülmeye başladı : )
    Allahtan 70 km ile gidiyorduk ve otobüs yolundaydık...Önümüzde açıkdı...
    Cep telefonunu normal çalışırken tv nin yanına koy..Ardından cep telefonunu çaldır..TV deki garipleşmeye dikkat et...Yayın akışını bozan dalganın gücünü göreceksin : )

Günümüzde herşey elektronik zımbırtılardan ibaret ve her sektöre de bulaşdı...
    Bizde duyarlı olmalıyız bence : )

Uçuş modu derseniz bence abartı bir şekilde karşı çıkıyorlar.Ama haklılarda...
    Bizim milletde 20 bin tür var : ) Uçuş moduna getir diye aklınca zekilik yapıp uçak düşürenlermi dersin, Uçak moduna aldığını sanıp aslında alamayan ve bu yüzden uçak düşüren yada tüm dünya bana karşı bende dünyaya karşıyım laan diye uçakda telefonunu açan : )
    Bu tarz davranışları görmemiz çok olası...Askerlik yapan arkadaşlar varsa 20 bin tür insan var dediğimde anlamıştır : ) Anlamayan varsa askere gidince anlar :)
    quote:

feribotta neden cep telefonu yasak o zaman?

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: johnny3254

quote:

Ve peki o zaman ikisinde de cep telefonu yasak olmasına ragmen ne acıdan aynı sistemlere sahip degiller bize bunu acıklarmısınız? Bir keresinde feribotun cep telefonu kullanımı yuzunden bandırmada karaya cıkması gibi bir olay yasandıgını da hatırlatıyım ve hangi sistemde farklılar bu durumda ve feribotta kullanılan fakat ucakta kullanılmayan ucus modunun adının neden ucus modu oldugu konusunda aydınlatılırsak memnun oluruz.

yok öncelikle ben kendimi yanlıs ifade ettim sanırım,ben uçuş modu falan da olsa tamamen kapatılmasından yanayım telefonun önce bunu söyliyim..
    feribotta yasak olup olmadığını bilmiyorum onu sen söyledin hatta yukarda uçuş modunda görevli izin verdi dedin,şimdi neden yasak diyorsun?

ayrıca sen telefon şirketleri uçuş modu diye bişi yaparken airbus boeing yada diğer uçak şirketleri ile çalışıp bu şeyi ortaya çıkardımı sanıyosun?
    uçuş modu sadece telefon özelliğini kapatan bir olay bu kadar.
    feribotta ne gibi bir sistem kullanıldığını bilmiyorum ama uçaklarda hangi sistemlerin kullanıldığını iyi biliyorum,ve bu sistemler belki çok düşük bi ihtimal bile olsa elektronik cihazlardan etkilenebilir,ve 200 yolcu ile 30000 ft te giderken ,yada herhangi bir meydana ILS yaklaşması yaparken,yada gece uçarken GPWS gibi aletlerin bozulmasını kimse göze alamaz.

• quote:

Orjinalden alıntı: jimi1984

iphone u bırak mp3 çalar,kamera,fotoğraf makinası.......Kısacası elektronik olanherşey yasak.
    30-50 dk lık bir yolculuk için hiç birşey insan hayatıyla oynamaya değmez : ) Uçaklarımız ne yazık ki bu tarz özellikler taşımıyor.
    Elektro manyetik enerjiden etkilenme oranı bir milyarda bir olma olasılığı taşısa bile adamlar izin vermiyorlar : )
    Kurtulma şansın yok çünkü :)

aynen katılıyorum,zaten yurt içi uçucaksanız en uzak yer olsun uçaga bindikten sonra rötar,slot yeme uçuş falan diyelim taş catlasın 2 saat uçucaksınız,bu 2 saat zaman zarfında müzik dinlemeyen kimse kriz gecirmez heralde,yurtdısı yada okyanus aşırı uzun uçuşlarda ise uçakların bir çogunun eğlence sistemleri var müzik film yayını gibi isteyen onu dinleyebilir

ancak ufak bir ihtimalde olsa riske atmaya değmez.

• Avrupa uçuşları yapan çoğu uçağımız külüstür kıvamına yaklaşıyor.Bıktım minik ve eski Bostancı dolmuşu tadındaki uçaklardan.
  • Ben yanlıs sordum herhalde; ille de hersey kullanılsın demiyorum isin daha teknik acıklamasını merak ediyorum. Cep telefonu yasak olan yerlerde iphone nun diger ozelliklerinin kullanılabilmesi icin telefonun hattını kapatan fakat makinayı calistiran bir sistem koymuslar. Bu sistem madem ki yinede risk tasıyor neden o zaman feribotta izin veriliyor. Risk tasımadıgıni soyleyip feribotta izin verenler varken neden ucak sirketleri izin vermiyor risk tasıdıgını soyluyor.
    Ve riskli birseyse ve sisteme hattı acık olan bir cep telefonu gibi zarar veriyorsa neden ucus modu diye bir sistem uretip bu iphone'u bu ozelliginide vurgulayarak satıyorlar. Amac insanları kandırıp ucakları dusurmek midir? Yoksa olay sadece ucak sirketlerinin yolculara guvenmeyip boyle bir sistemi kullanım dısı bıraskmasımıdır
  • quote:

Orjinalden alıntı: Vipracing

Avrupa uçuşları yapan çoğu uçağımız külüstür kıvamına yaklaşıyor.Bıktım minik ve eski Bostancı dolmuşu tadındaki uçaklardan.

Dubai'ye thy'nin bir ucagıyla gittim, otobusle gitsem daha guvende hissederdim kendimi. Sonra ogrendim ki o model ucaklar aynı zamanda ankaraya sefer yapan modellerdenmis. Ve milet notebooklarını fotograf makinalarını kullanarak yolculuk yaptı 4 saat boyunca. Bunlar da bu kadar risk tasıyorsa heleki kus kadar bir ucakta yolculuk yaparken o zaman gidecegimiz firmayı iyi secmemiz lazım diye bir kanıya vardım.
  • yaklaşık 1 hafta önce kıbrıs dan istanbula THY ile uçtum
    flight modda idim mp3 dinlerkene hoşt gördü o cihazı kapatın diye emir verdi

içimden çok güzel şeyler geçdi ama flight modda yım telefonla alakam yok dedim

hayır o cihazı kapatacaksın deyince lan ben şimdi senin dedim gene kendi kendime

sonra kendisinin de iphone kullandığını ve kapalı tuttuğunu dergilerde de iphone un flight modunun bi işe yaramadığını yazdığını söyledi

onun telefonu kapalı görünce daha sonra bende kapattım tabiki
  • i pod touch die yutturamıyomuyuz
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.